Skip to main content

Κωνσταντινούπολη – Βόσπορος – Πριγκηπόνησα Χριστούγεννα 2019, Πρωτοχρονιά και Φώτα 2020 από 445,00

Αναχώρηση : 22, 23, 29, 30/12, 02/01

5 ημέρες

Πλήρες πρόγραμμα με δώρο 3 γεύματα!!!

Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 

1η μέρα: Αθήνα – Κωνσταντινούπολη - Ξενάγηση στα Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ - Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη, συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας και αναχωρούμε για το Παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ, τόπος προσκυνήματος για τους φανατικούς κεμαλιστές μιας και ο Κεμάλ Ατατούρκ, άφησε εδώ την τελευταία του πνοή το 1938. Εδώ θα θαυμάσετε τον μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο, τα αμύθητης αξίας χαλιά και τους πίνακες, τα μοναδικά αντικείμενα που κοσμούν τις αίθουσες και φυσικά θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε όλες τις αίθουσες του παλατιού. Στο σύνολο 23, μοιρασμένες σε δύο ορόφους, οι οποίοι χωρίζουν από μια καταπληκτική σκάλα. Μην παραλείψετε να βγάλετε φωτογραφίες στους εξωτερικούς χώρους μόνο του παλατιού και συγκεκριμένα στην έξοδο προς τον Βόσπορο. Ακολουθεί η κρουαζιέρα/εκδρομή στα Στενά του Βοσπόρου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μια από τις τρεις κρεμαστές γέφυρες και να δούμε τα προάστια και τα μνημεία στις 2 πλευρές του Βοσπόρου. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση)

   Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλύτερο μνημείο του ελληνισμού και της χριστιαν οσύνης, την Αγία Σοφία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ανάκτορο των Σουλτάνων του Τοπ Καπί στη χερσόνησο που ιδρύθηκε η αρχαία αποικία του Βυζαντίου και  τον άλλοτε Βυζαντινό Ιππόδρομο. Επιπλεόν θα δούμε το θρυλικό Μπλε Τζαμί (Σουλτάναχμετ) και τη Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού. Μετά από ένα διάλειμμα για γεύμα και λίγη ανάπαυση, η ημέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην εκπληκτική Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά για να κάνετε τις αγορές σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπόνησα

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Καμπατάς, όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοίο για να επισκεφθούμε τα Πριγκηπόνησα. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στη Χάλκη με την περίφημη Θεολογική Σχολή και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας στο λόφο της Ελπίδας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Πρίγκηπο, όπου μπορείτε προαιρετικά να κάνετε  με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού. Γεύμα. Επιστροφή στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά διασκέδαση σε παραδοσιακό νυχτερινό κέντρο με ζωντανή ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς της κοιλιάς  (oriental). Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση) – Πιέρ Λοτί

Πρωινό και αναχωρούμε για τη φημισμένη αγορά των Μπαχαρικών ή Αιγυπτιακή αγορά, στο λιμάνι του Eminonu, που χτίστηκε το 1664 ως επέκταση του Γενί Τζαμί. Στους πάγκους της θα ανακαλύψετε τους καλύτερους θησαυρούς της Τουρκικής γαστρονομίας, δηλαδή μπαχαρικά, βότανα, τσάι, ξηρούς καρπούς, καφέδες, ελιές, λουκούμια και αιθέρια έλαια. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την Παναγία των Βλαχερνών, το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλης. Τελευταία μας επίσκεψη για την ημέρα το Καφέ Πιερ Λοτί στη κορυφή του λόφου όπου θα ανέβουμε με το τελεφερίκ για να θαυμάσουμε τη θέα προς τον Κεράτιο κόλπο και να απολαύσουμε ένα τσάι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.  

5η μέρα: Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση) - Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.  

 

 

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

22, 23/12, 02/01

Occidental Pera 4*

445€

495€

+130€

Barcelo Taxim 5*

495€

545€

+180€

29, 30/12

Occidental Pera 4*

495€

545€

+170€

Barcelo Taxim 5*

615€

665€

+280€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Turkish Airlines με βαλίτσα 23 κιλά και χειραποσκευή 8 κιλά
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο επιλογής σας
  • 1 δείπνο και 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια
  • Εισιτήρια πλοιαρίου για τα Πριγκηπόνησα
  • Kρουαζιέρα/εκδρομή στα Στενά του Βοσπόρου
  • Εκδρομές όπως στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός όπου χρειαστεί
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 150€
  • Είσοδοι στα μουσεία
  • Τα ιππήλατα αμαξάκια
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

Πτήσεις Turkish Airlines:

Από

Προς

Ώρα αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Κωνσταντινούπολη

10.25

11.55

TK 1846

Κωνσταντινούπολη

Αθήνα

19.35

20.10

TK 1843

   
   

 

Ενδεικτικό Κόστος Εισόδων Αρχαιολογικών Χώρων Κατ’ άτομο:  

Τοπ Καπί: 60 Y.T.L

Αγιά Σοφιά : 60 Y.T.L + 5 ΥΤL ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ

Μονή της Χώρας: 60 Y.Τ.L

Βασιλική Δεξαμενή: 20 Y.Τ.L

Άμαξες για τη Θεολογική Σχολή στη Χάλκη: 2OTL

Ντόλμα Μπαχτσέ: 60 YTL + 5 YTL ακουστικά

 

Γενικές σημειώσεις:

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
  4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες .
  7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35.
  8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.