Skip to main content

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Μάρτιος - Απρίλιος 2018 από 295,00

4 & 5 ήμερες   αεροπορικώς
ΑΓ.ΣΟΦΙΑ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΙΑ - ΠΡΟΥΣΑ
ΑΝΑΧΩΡΗΣH : ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ & ΤΕΤΑΡΤΗ

1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΒΛΑΧΕΡΝΑ – ΤΟΠ ΚΑΠΙ - ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ
Πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και επίσκεψη-προσκύνημα στον Αγ. Γεώργιο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι και στην μονή της Παναγίας των Βλαχερνών. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα πρώτα Οθωμανικά ανάκτορα του Τοπ Καπί με τους πολύτιμους θησαυρούς, και τα διάσημα διαμάντια του και στο περίφημο Αρχαιολογικό μουσείο, όπου στο Ελληνικό τμήμα του θα εκπλαγείτε με τη θέα της τεράστιας περίφημης σαρκοφάγου του μεγάλου Αλεξάνδρου. Ακολουθεί ξενάγηση στον Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου παίχτηκαν αμέτρητα πολιτικά και στρατιωτικά δράματα, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, τον Τρίποδα των Δελφών, τη Γερμανική Κρήνη και το Μπλέ Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ. Στην συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο (€ 20 κατ’ άτομο) κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχετε την ευκαιρία, ξεκινώντας από την ακτή της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης και επιστρέφοντας από την Ασιατική ακτή, να απολαύσετε τα πιο ωραία ξύλινα yali (παραθαλάσσιες επαύλεις) της Κωνσταντινοπολίτικης ελίτ, τον Πύργο του Γαλατά, την πρώτη και τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ : ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ–ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ(ΧΑΛΚΗ– ΠΡΙΓΚΗΠΟΣ)-ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Πρωινό και ξενάγηση στο Μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ, παλάτι των άλλοτε Σουλτάνων, το καλύτερο μουσείο της Τουρκίας και από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Αμέσως μετά, θα αναχωρήσουμε για την προβλήτα της πόλης, όπου θα πάρουμε το πλοίο για να επισκεφθούμε τα μαγευτικά Πριγκιποννήσια. Αρχικά σύντομη επίσκεψη στη Χάλκη και έπειτα στην Πρίγκηπο. Γεύμα ελευθέρως σε παραλιακή ταβέρνα και βόλτα προαιρετικά με την άμαξα για να απολαύσετε την γαλήνια ομορφιά του καταπράσινου νησιού αλλά και τις παλιές αριστοκρατικές επαύλεις, κυρίως Ελλήνων της Πόλης. Το βράδυ προαιρετικά μεταφορά για φαγητό και διασκέδαση, σε πολυτελές κέντρο διασκέδασης με τοπικούς ανατολίτικους χορούς, χανουμάκια.  Διανυκτέρευση.
3η ΜΕΡΑ :   ΠΡΟΥΣΑ ή  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ ή ΜΙΝΙΑΤURK
Πρωινό και προαιρετική ολοήμερη εκδρομή (€ 50) στην πανέμορφη πόλη της Προύσας. Θα περάσουμε την γέφυρα προς την Ασιατική Τουρκιά και δια μέσου της Γιάλοβας θα κατευθυνθούμε για την Προύσα. Θα δούμε το μεγάλο Πράσινο Τζαμί, και το Μαυσωλείο του Σουλτάνου Τζελέπι, τον Τάφο του Καραγκιόζη και στην συνέχεια θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην οικονομικότερη αγορά της Τουρκίας. Μεταξωτά, λευκά ειδή, είδη ρουχισμού, μπουρνούζια, χαλιά μπορείτε να βρείτε τα πάντα.           
Εναλλακτικά, επίσκεψή στη MINIATURK : μια μικρογραφία της πόλης σε κλίμακα 1/25 στον Κεράτιο Κόλπο. Είναι χτισμένη σε οικόπεδο 60.000 τετραγωνικών μέτρων στις όχθες του Κεράτιου, σε μια ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης.  Σκοπός του είναι να αφήσει τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν την πλούσια ιστορική κληρονομιά της Τουρκίας. Θα δουμε αιωνόβια υπέροχα τζαμιά, εκκλησίες, συναγωγές, γέφυρες, παλάτια, πύργους και φυσικά τοπία τα οποία έχουν λάβει όλα τη θέση τους στην Miniaturk, όπως η Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί, ο ναός της Aρτεμις στην γέφυρα του Βοσπόρου. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο PIERRE LOTI και αμέσως μετά η Αιγυπτιακή αγορά (Μισίρ τσαρσί) με τα αρώματά της.  Στον ελευθερό σας χροόνο επισκεφτείτε και απολαύστε τον καφέ ή το ποτό σας στο μοναδικό CIRAGAN PALACE ή στο ΜARMARA ή στο INTERCONTINENTAL με θέα τον Βόσπορο και την μαγευτική Κωνσταντινούπολη. Επιλέξτε ένα από τα μοναδικά εστιατόρια στην περιοχή του ORTAKOY πάνω στην θάλασσα. Ολοκληρώστε τα ψώνια σας σε κάποιο από τα πολυκαταστήματα ή στα μαγαζιά της πλατείας Ταχιμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.
4η – 5η ΜΕΡΑ : ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΜΟΝΗ ΧΩΡΑΣ - ΜΠΑΚΟΥΚΛΙ - ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ-ΑΘΗΝΑ  
Πρωινό και επίσκεψη-ξενάγηση στο θαύμα των αιώνων και ένα από τα πιο επιβλητικά μνημεία της Παλαιάς Κωνσταντινούπολης την Αγία Σοφιά. Σύμφωνα με την Ιστορία, ο Μέγας Κωνσταντίνος, έχτισε έναν μικρό ναό, τον μεγάλωσε ο γιός του Κώνστας και εγκαινιάστηκε το 360 μ.Χ. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός (527-565 μ.Χ.) αποφάσισε να χτίσει στη θέση του νέο, αλλά ασύγκριτα πιο ευρύχωρο και μεγαλοπρεπέστερο ναό. Γι’ αυτό το λόγο ανέθεσε στον μαθηματικό Ανθέμιο τον Τραλλιανό, και τον αρχιτέκτονα Ισίδωρο το Μιλίσιο, τα σχέδια του ναού αφιερωμένο στην <<Του Θεού Σοφία>>. Για την κατασκευή χρησιμοποίησε πράσινα μάρμαρα από την Κάρυστο, Ροδόχροα με λευκές φλέβες από την Φρυγία, ανοιχτόμαυρα με γαλάζιες φλέβες από τον Βόσπορο, κόκκινα με λευκά στίγματα από την Θήβα της Αιγύπτου, και μάρμαρα με διάφορους άλλους χρωματισμούς, πολύτιμες πέτρες. Για το χτίσιμο εργάστηκαν 10.000 εργάτες και τεχνίτες, και το συνολικά κόστος για το χτίσιμο, έφτασε τα 360 εκατομμύρια χρυσές δραχμές. Συνεχίζουμε για την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, την Μπαλουκλί, όπου υπάρχει το θαυμαστό Αγίασμα, οι τάφοι των Πατριαρχών και η στέρνα με τα παραδοσιακά ψάρια. Επίσκεψη στην Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά της, από τα ωραιότερα του κόσμου και στην συνέχεια σε μεγάλο πολυκατάστημα-εργοστασίου κατασκευής δερμάτινων ειδών, ασημικών, χρυσαφικών, πολύτιμων λίθων, και βαμβακερών για τις αγορές σας και τα δώρα για τους δικούς σας. Χρόνος ελεύθερος στην κλειστή αγορά με τα 4216 καταστήματα της. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ

4 ΜΕΡΕΣ

5 ΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ /
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

€ 295,00

€ 345,00

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ
ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

€ 275,00

€ 325,00

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

€ 370,00

€ 445,00

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  •     Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Turkish, Aegean ή Pegasus
  •     Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται
  •     Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο  3 , 4*  στην Κωνσταντινούπολη με πρωινό μπουφέ
  •     Δώρο ημιδιατροφή  
  •     Όλες οι ξεναγήσεις με τοπικό ελληνόφωνα ξεναγό
  •     Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR

    ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  •     Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων € 155
  •     Είσοδοι σε μουσεία και εισιτήρια πλοίων για Πριγκιπονήσια
  •     Ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  •     ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
  •     Η ανωτέρω ροή τής εκδρομής, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
  •     Οι προαιρετικές εκδρομές πληρώνονται μόνο στο γραφείο κατά την εξόφληση σας και απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα
  •     Σε περίπτωση που τα αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης έχουν εξαντληθεί, τότε με την σύμφωνη γνώμη του εκδρομέα και την αντίστοιχη επιβάρυνση, μπορούν να εκδοθούν εισιτήρια ακριβότερης κατηγορίας.