Skip to main content

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Πάσχα & Άνοιξη 2018 από 445,00

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-AΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΙΒΑΛΙ-ΠΡΟΥΣΣΑ - ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ-ΤΡΟΙΑ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ
6 μέρες αεροπορικώς
Αναχώρηση 05/04,06/04,27/05,24/05,25/05
ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ!!!

Σε απόσταση αναπνοής από την ελληνοτουρκική μεθόριο η Aδριανούπολη, ένα διαχρονικό σταυροδρόμι των χερσαίων δρόμων Aνατολής και Δύσης, προσκαλεί τους Eλληνες ταξιδιώτες
σε ένα μικρό οδοιπορικό μνήμης και ιστορίας

1η ΗΜΕΡΑ: AΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη (ασιατική πλευρά), συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας. Παίρνoντας τον παραλιακό δρόμο μια εκπληκτική διαδρομή ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Η ώρα είναι ιδανική για πέρασμα με λεωφορείο από τον δρόμο της Βαγδάτης και μετά περίπατο στα γραφικά στενά του Καντίκιοϊ, της Αρχαίας Χαλκηδόνας, στην αγορά μπαχαρικών –λαχανικών – παραδοσιακών προϊόντων με τα χίλια χρώματα, στην εκκλησία που έγινε η Οικουμενική Σύνοδος για τον Μονοφυσιτισμό και έγινε το θαύμα της Αγίας Ευφημίας. Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι με προορισμό την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, και το λιμάνι Καμπατάς, διασχίζοντας τις δύο Ηπείρους από την Ασία στην Ευρώπη!!!Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο,μεταφορά στο ξενοδοχείο,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση)
 Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλύτερο μνημείο του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σουλτανικό ανάκτορο Τοπ Καπί στη χερσόνησο που ιδρύθηκε η αρχαία αποικία του Βυζαντίου ,τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, το θρυλικό Μπλε Τζαμί (Σουλτάναχμετ) και τη Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού. Μετά από ένα διάλειμμα για γεύμα και λίγη ανάπαυση, η ημέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην εκπληκτική Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά για να κάνετε τις αγορές σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ:  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για  Αδριανούπολη, τη δεύτερη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Άφιξη και στην περιήγηση της πόλης  θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το τέμενος Σελιμιγιέ με τους 4 μιναρέδες, που οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο και αποτελεί το αρτιότερο δημιούργημα του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Από ορισμένα σημεία του φαίνεται ο ποταμός Έβρος και η γέφυρα Σαρατσάνε ( 1451 μ.Χ.). Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι, δημιούργημα του 16ου αιώνα και που σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, το Τέμενος Έσκι Τζαμί του 15ου αιώνα, το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ, το Μουσείο Υγείας καθώς και το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο Αδριανούπολης . Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για αγορές και καφέ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.
4η ΗΜΕΡΑ :ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ –(ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ-ΣΕΛΙΝΑΙΟ ΤΖΑΜΙ)-40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ – ΒΙΖΥΗ - ΑΙΒΑΛΙ
Πρωινό και στην περιήγηση της πόλης  θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το τέμενος Σελιμιγιέ με τους 4 μιναρέδες, που οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο και αποτελεί το αρτιότερο δημιούργημα του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Από ορισμένα σημεία του φαίνεται ο ποταμός Έβρος και η γέφυρα Σαρατσάνε ( 1451 μ.Χ.). Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι, δημιούργημα του 16ου αιώνα και που σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, το Τέμενος Έσκι Τζαμί του 15ου αιώνα, το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ, το Μουσείο Υγείας καθώς και το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο Αδριανούπολης. Στη συνέχεια ξεκινάμε το οδοιπορικό μας στην Ανατολική Θράκη με πρώτο σταθμό τις 40 Εκκλησιές, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού στους πρόποδες του Μικρού Αίμου. Εδώ στις αρχές του 20ου αιώνα, η τοπική κοινότητα αριθμούσε 10.000 Έλληνες! Επίσκεψη στο μικρό μουσείο με τα Αρχαϊκά, Ρωμαϊκά, Βυζαντινά και Οθωμανικά εκθέματα. Συνεχίζουμε με σύντομη επίσκεψη στο χωριό Βιζύη, γενέτειρα του μεγάλου μας λογοτέχνη Γεωργίου Βιζυηνού, όπου βρίσκεται και ο περίφημος Ναός της Αγίας Σοφίας. Αμέσως μετά αναχώρηση για τις Κυδωνίες (Αιβαλί) περνώντας από τα φημισμένα Δαρδανέλια (Τσανάκκαλε) και φυσικά και τον αρχαιολογικό χώρο της Τροίας ή Ίλιον, τη μυθική πόλη, θέατρο του Τρωικού πολέμου, μέρος του οποίου περιγράφεται στην Ομήρου Ιλιάδα,  το αρχαιοελληνικό έπος, του 9ου ή 8ου π.Χ. αιώνα. Η Τροία είναι επίσης το όνομα του αρχαιολογικού χώρου, της παραδοσιακής τοποθεσίας της Ομηρικής Τροίας, στη Μικρά Ασία, κοντά στην ακτή της σημερινής βορειοδυτικής Τουρκίας, νοτιοδυτικά των Δαρδανελίων κάτω από το Όρος Ίδα της Φρυγίας.Αφιξη στο Αιβαλί , σύμβολο της προσφυγιάς του 1922, σήμερα αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, που  διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Αποτελεί το εμπορικό κέντρο της περιοχής, μετά το Αδραμύττιο. Πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν Ελληνικά, ενώ πολλά τούρκικα τεμένη είναι πρώην ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,δείπνο,διανυκτέρευση.
5η ΗΜΕΡΑ:  ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΠΡΟΥΣΑ
Πρωινό και στην ξενάγηση μας θα  θαυμάσουμε τον ωραίο αιγιαλό στο μυχό του που λεγόταν "Φάληρο", με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο "Γενιτσαροχώρι" και οι άλλοτε εσωτερικοί λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασά-λιμάνι. Αναχώρηση για την Πέργαμο για να θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη με τη φημισμένη Βιβλιοθήκη, τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου.  Ακολουθεί ξενάγηση στον χώρο του Ασκληπιείου, ενός από τα κέντρα της αρχαιότητας που δημιουργήθηκε προς τιμήν του θεού της ιατρικής, Ασκληπιού. Συνεχίζουμε για την Προύσα, την 4η μεγαλύτερη πόλη της βορειοδυτικής Τουρκίας και πρωτεύουσα της επαρχίας του Μαρμαρά. Η πόλη αναφέρεται συχνά και ως "Yesil Bursa", δηλαδή "Πράσινη Προύσα", λόγω των πολυάριθμων πάρκων της και του πράσινου τοπίου που την περιβάλλει, ενώ έχει συνδέσει το όνομά της με τα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται στο όρος Όλυμπος της Μυσίας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα: : ΠΡΟΥΣΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό θα δούμε τους τάφους – μνημεία  των Χατζηδιαβάτη και Καραγκιόζη (Hatziavatis - Karagiozis.) Δεύτερη στάση μας θα είναι στο Koza Han , ένα ενδιαφέρον κτίριο στην καρδιά της παλιάς αγοράς μεταξιού ( Kapalı Carsi ). Στη συνέχεια θα δούμε το τζαμί  Ulu Camii ,  το μεγαλύτερο τζαμί στην Προύσα και ορόσημο της πρώιμης οθωμανικής αρχιτεκτονικής, με αρκετά στοιχεία από την αρχιτεκτονική των Σελτζούκων.  Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της  Κωνσταντινούπολης και την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.  

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ :445 .00€
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 150.00€
ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ : 395.00€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:  
⦁    Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με PEGASUS AIRLINES
⦁    Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
⦁    2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο LARES PARK 4* στην Κωνσταντινούπολη
⦁    2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη
⦁    1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο MARGI 5*στην Αδριανούπολη
⦁    1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο GRAND TEMIZEL 5* στο Αιβαλί
⦁    1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο ΚΕRVANSARAY BURSA 4*στην Προύσα                                         
⦁    Εκδρομές όπως στο πρόγραμμα
⦁    Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής


ΔEN ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
⦁    είσοδοι στα μουσεία
⦁    Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
⦁    Τα ιππήλατα αμαξάκια
⦁    Φόροι αεροδρομίων  135€