Skip to main content

Πάσχα 2018 στην Κωνσταντινούπολη από 425,00

Διάρκεια: 4 Μέρες
Αναχώρηση: 6-9/4/18
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/18!!!

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - Βυζαντινές Εκκλησίες - Επιτάφιος στη Παναγιά του Πέρα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Θα περάσουμε τα Θεοδοσιανά τείχη και το Επταπύργιο και θα μεταφερθούμε στο Μπαλουκλί. Αφού δούμε την περίφημη αυτή εκκλησία και θαυμάσουμε τα ψάρια της Ζωοδόχου Πηγής, συνεχίζουμε για την Παναγία των Βλαχερνών η οποία μνημονεύεται συχνά στα συναξάρια, εκεί όπου κατά τα χρόνια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας εκκλησιαάζονταν ο βασιλιάς και οι αυλικοί. Στην εκκλησία αυτή εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Συνεχίζουμε με τα περίφημα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος θα μεταφρθούμε στην Αρχιεπισκοπή της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μετά την επίσκεψη μας ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάμε στο Πέραν όπου παλαιότερα κατοικούνταν από Έλληνες και Αρμένιους και θα προσκυνήσουμε τον επιτάφιο στην Παναγία του Πέραν. Στη συνέχεια μπορείτε να περπατήσετε στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του Πέραν. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - Ξενάγηση Πόλης & Ανάσταση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Πρωινό και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την ιστορική αυτή πόλη. Η περιήγηση μας αρχίζει με το Αρχιτεκτονικό επίτευγμα, την εκκλησία - θρύλο, την μεγαλοπρεπή Αγιά Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις καθώς αρχίζουμε μαζί της τη σημερινή μας ξενάγηση. Στη συνέχεια θα επισκευθούμε το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, το ξακουστό "Μπλε Τζαμί" από το χρώμα που κυριαρχεί στην λαμπερή μωσαική διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της πόλης. Συνεχίζουμε με το παλάτι των Σουλτάνων Τοπ Καπί, σημερινό μουσείο, το οποίο θα επισκευθούμε για να θαυμάσουμε τους πολύτιμους θησαυρούς που φιλοξενεί αλλά και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς το Βόσπορο. Συνεχίζουμε την σημερινή μας ξενάγηση με το Παλάτι Γεραμπατάν ή αλλιώς Βασιλική Κιστέρνα του Ιστουνιανού μμε τους 336 κιόνες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Η ατμόσφαιρα θα σας αφήσει άφωνους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις μέδουσες που σύμφωνα με την μυθολογία προστάτευαν σημαντικά μέρη, μετατρέποντας όσους τις κοίταζαν σε πέτρα. Για τον λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί στην στέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μεταφορά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας της Αναστάσεως του Χριστού. Θα ακολουθήσεις αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - Κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα
Πρωινό και αναχώρηση για μια εκδρομή / κρουαζιέρα με πλοίο της γραμμής για να γνωρίσουμε από κοντά τα πανέμορφα / ξακουστά Πριγκηπόνησα, τη Χάλκη και την Πρίγκηπο, καταπράσινες κηλίδες που στολίζουν τα νερά του κόλπου. Λίγα λεπτά αφού ξεκινήσει το πλοίο, στα αριστερά μας θα συναντήσουμε  το πανέμορφο κτήριο του σταθμού, το οποίο όλοι έχουμε δει στην "Πολίτικη Κουζίνα". Μην παραλείψετε να το βγάλετε φωτογραφία! Πρώτη μας στάση, η Χάλκη όπου θα επισκευθούμε την πολυσυζητημένη Θεολογική Σχολή. Με προσωπικά έξοδα, θα νοικιάσουμε άμαξες για να μεταφερθούμε στον λόφο που βρίσκεται η Σχολή. Καθίστε στα θρανία, νιώστε πάλι μαθητές και ακούστε την ιστορία αυτής της σχολής.... Μετά την Χάλκη, θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο. Αφού γευματίσουμε και κάνουμε βόλτα στην πλατεία, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Μπορείτε να κάνετε έναν περίπατο στον πασίγνωστο πεζόδρομο που οδηγεί προς το Πέραν και τον πύργο του Γαλατά, την διάσημη οδό Ιστικλάλ. Το βράδυ μην παραλέιψετε να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ αλλά και να διακσεδάσετε σε κάποιο από τα κέντρα με χορό της κοιλιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - Ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ - Κρουαζιέρα στο Βόσπορο - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρρουμε για το Παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ, τόπος προσκυνήματος για τους φανατικούς κεμαλιστές μιας και ο Κεμάλ Ατατούρκ, άφησε εδώ την τελευταία του πνοή το 1938. Εδώ θα θαυμάσετε τον μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο, τα αμύθητης αξίας χαλιά και τους πίνακες, τα μοναδικά αντικείμενα που κοσμούν τις αίθουσες του παλατιού. Στο σύνολο 23, μοιρασμένες σε δύο ορόφους, οι οποίοι χωρίζουν απ΄ομια καταπληκτική σκάλα. Μην παραλείψετε να βγάλετε φωτογραφίες στους εξωτερικούς χώρους του παλατιού και συγκεκριμένα στην έξοδο προς τον Βόσπορο. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο πολύβουπο Σκεπαστό Παζάρι με τα 5000 μαγαζάκια, το γραφικό Καπαλί Τσαρσί και την Αιγυπτιακή Αγορά. Εκεί θα βρείτε ότι μπορεί να βάλει ο νους σας και θα γνωρίσετε μια άλλη χαρακτηριστική όψη της πόλης. Ακολουθεί κρουαζιέρα στα Στενά του Βοσπόρου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κρεμαστή γέφυρα και να επράσουμε στο Ασιατικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΚΡΑΤΗΣΗΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΚΛΙΝΟ /
ΤΡΙΚΛΙΝΟ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 31/18
METROPOLITAN TAKSIM 4* 365 € 315 € 465 €
PARMA TAKSIM 5* 465 € 385 € 665 €
MARMARA TAKSIM 5* 525 € 450 € 775 €
ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ METROPOLITAN TAKSIM 4* 425 € 385 € 525 €
PARMA TAKSIM 5* 515 € 450 € 715 €
MARMARA TAKSIM 5* 575 € 525 € 850 €

Ενδεικτικές πτήσεις από Αθήνα με Turkish Airlines:

  • ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ    06.00 - 07.20
  • ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ    19.15 - 20.45

Προσοχή: Οι παραπάνω ώρες και πτήσεις είναι ενδεικτικές. Τις τελικές ώρες και πτήσεις τις παραλαμβάνετε με το τελικό ενημερωτικό πρόγραμμα της εκδρομης σας μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση.


Περιλαμβάνονται

  •     Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με Turkish Airlines
  •     Διαμονή σε ξενοδοχείο ανάλογο της επιλογής σας
  •     Ημιδιατροφή
  •     Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
  •     Περιηγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
  •     Εισιτήρια για κρουαζιέρες σε Βόσπορο & Πριγκηπόνησα
  •     Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός
  •     Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  •     Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

  •     Φόροι αεροδρομίου 135 €
  •     Φιλοδωρήματα προαιρετικά
  •     Εισόδους σε μουσεία /μνημεία
  •     Ότι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα