Skip to main content

28η Οκτωβρίου Κωνσταντινούπολη Οδικώς από 395

7 μέρες στην Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπονήσια - Κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικα ξενοδοχεία με πρωινό και 4 δείπνα συνολικά.

 

Πρόγραμμα (7 μέρες)
Ημέρα 1 Αθήνα - Κομοτηνή ή Καβάλα
  Αναχώρηση από Αθήνα με το πούλμαν με προορισμό την Κομοτηνή ή την Καβάλα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 2 Κομοτηνή ή Καβάλα - Κωνσταντινούπολη - Ντολμά Μπαχτσέ
  Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και πρωινή αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη στην «Πόλη» και επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ. Μετά το τέλος της ξεναγήσεως θα γίνει η μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεση σας . Δείπνο εντός ξενοδοχείου & Διανυκτέρευση.
Ημέρα 3 Κωνσταντινούπολη - Πριγκιποννήσια
  Μπουφέ πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια. Αναχωρούμε με το πούλμαν για την αποβάθρα του “Bostanci“ από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη κρουαζιέρα μας , θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Bostanci και επιβίβαση στο πλοιάριο για την Ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή. Με προσωπικά σας έξοδα, θα νοικιάσουμε άμαξες για να μεταφερθούμε στον λόφο που βρίσκεται η Σχολή. Καθίστε στα θρανία, νιώστε πάλι μαθητές και ακούστε την ιστορία αυτής της σχολής. θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο. Συνιστούμε προαιρετικά να κάνετε με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου & Διανυκτέρευση.
Ημέρα 4 Κωνσταντινούπολη - Αιγυπτιακή αγορά - Κλειστή Αγορά - κρουαζιέρα στο Βόσπορο
  Μπουφέ πρωινό και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην αγορά των Μπαχαρικών ( Αιγυπτιακή αγορά ) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Capali Carsisi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεσή σας. Δείπνο εντός ξενοδοχείου & Διανυκτέρευση
Ημέρα 5 Κωνσταντινούπολη
  Μπουφέ πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία την εκκλησία θρύλο η οποία χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Με την μεγαλοπρέπειά και την επιβλητικότητά της μας προσφέρει μοναδικές και έντονες συγκινήσεις. της Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί με επίσκεψη στο περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση . Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Θα δούμε τον Βυζαντινό ιππόδρομο , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» όπου ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης και το «Βυζαντινό Υδραγωγείο με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού ,το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας . Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές , σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο εντός ξενοδοχείου & Διανυκτέρευση.
Ημέρα 6 Κωνσταντινούπολη (ξενάγηση) - Παναγιά Μπαλουκλιώτισσα - Μονή της Χώρας - Κομοτηνή ή Καβάλα
  Μπουφέ πρωινό στο ξενοδοχείο και η σημερινή ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών -όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ -, την Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα και τη Μονή της Χώρας, με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες. Τέλος θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη, το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Ελλάδα. Άφιξη στη Κομοτηνή ή Καβάλα και διανυκτέρευση.
Ημέρα 7 Κομοτηνή ή Καβάλα - Αθήνα
  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Αθήνα.
Τιμοκατάλογοι 
Ξενοδοχείο: HOLIDAY INN SISLI
 27/10/2016 εώς 02/11/2016
Δίκλινο € 395.00
3ο άτομο € 395.00
3ο άτομο 
1-12 ετών
€ 340.00
Μονόκλινο € 595.00
Περιλαμβάνονται
  • Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία ή παρόμοια Δύο (2) Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Arcadia ή Chris & Eve στην Κομοτηνή A’ κατηγορίας ή στο ξενοδοχείο Galaxy στην Καβάλα ή παρόμοια
  • Τέσσερεις (4) Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο HOLIDAY INN SISLI 5* στην Κωνσταντινούπολη
  • Πρόγευμα καθημερινά
  • Δ Ω Ρ Ο !!!! Τέσσερα ( 4 ) γεύματα στην Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν και ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια .
  • Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο.
  • ΔΩΡΕΑΝ χρήση , σάουνας , χαμάμ ,γυμναστηρίου και πισίνας , του ξενοδοχείου Holiday inn Sisli 5*.
  • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών.
  • Έμπειρος Συνοδός του γραφείου μας.
Δεν περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους. Ποτά κατά την διάρκεια των δείπνων. Κόστος μεταφοράς με αμαξάκια στην Χάλκη και στην Πρίγκιπο. Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο