Skip to main content

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΣΑ-ΒΟΣΠΟΡΟΣ & ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ Οκτώβριος 2015 από 748,00

5ήμερη αεροπορική εκδρομή
28η Οκτωβρίου 2015
Αναχωρήσεις 28Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ :  24/10 , 28/10

ΔΩΡΟ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
με διαμονή  στο ξενοδοχείο
THE MARMARA ISTANBUL 5* DLX
( πλήρως ανακαινισμένο )

 

 

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

 

ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

 

ΠΑΙΔΙ

-12 ΕΤΩΝ

 

 

ΦΟΡΟΙ/

ΕΠΙΝΑΥΛΟΙ / ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

748

€ 1068

450

 

AEGEAN  AIRLINES

€ 140

 

TURKISH AIRLINES

€ 135

 

 

 

1η ημέρα

ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ-ΜΟΝΗ ΧΩΡΑΣ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ -ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Άφιξη στο αεροδρόμιο και θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στην Παναγιά την Μπαλουκλιώτισσα , στη Μονή της  Χώρας ,με τα περίφημα ψηφιδωτά που σώζονται στους εσω και έξω νάρθηκες, και στην Παναγία των Βλαχερνών ,όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Τέλος θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο όπου θα δούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου, την Κλειστή Πύλη , το χώρο μαρτυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεση σας . Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ– ΚΡΟΥΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ- ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ- ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ

Πρωινό &. Ξεκινάμε με μια κρουαζιέρα στις όχθες του Βοσπόρου . Έπειτα επίσκεψη στην αγορά Μπαχαρικών ( Αιγυπτιακή αγορά ) Misir Carsιsi και στο γραφικό και πολύβουο Καπαλί Τσαρσί (Capali Carsisi) -την Σκεπαστή Αγορά- με τους 100 δρόμους και τα 4.000 καταστήματα Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΞΕΝΑΓΗΓΗ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ

Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στην Αγία Σοφία την εκκλησία θρύλο η οποία χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Με την μεγαλοπρέπειά και την επιβλητικότητά της μας προσφέρει μοναδικές και έντονες συγκινήσεις. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Θα δούμε τον Βυζαντινό ιππόδρομο , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» όπου ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης και το «Βυζαντινό Υδραγωγείο με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού ,το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου , επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας . Θα επισκεφθούμε το Τοπ καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές , σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Θα τελειώσουμε με επίσκεψη στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ Μεταφορά στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ- ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΑ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό σαν Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση .  Συνεχίζουμε με ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκιποννήσια. Αναχωρούμε με το πούλμαν για την αποβάθρα του “Bostanci“ από όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για την ολοήμερη κρουαζιέρα μας , θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή παραλία του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Bostanci και επιβίβαση στο πλοιάριο για την Ολοήμερη εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή. Με προσωπικά  σας έξοδα, θα νοικιάσουμε άμαξες για να μεταφερθούμε  στον λόφο που βρίσκεται η Σχολή. Καθίστε στα θρανία, νιώστε πάλι μαθητές και ακούστε την ιστορία αυτής της σχολής. θα επιβιβαστούμε πάλι στο πλοίο για να δούμε και το άλλο μεγάλο νησί, την Πρίγκηπο. Συνιστούμε προαιρετικά να κάνετε  με τις παραδοσιακές άμαξες το γύρο του νησιού.  Διανυκτέρευση

 

5η ημέρα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Ελεύθερη ήμερα στη διάθεση σας. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στη Λεωφόρο του Πέρα ( Ιστικλάλ ) . Θα δείτε τα παλιά  ελληνικά σπίτια , τη Ζωγράφειο Σχολή , το ελληνικό προξενείο. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Πύργο του Γαλατά για να θαυμάσετε τη Θέα της Κωνσταντινούπολη . Μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής μας. 

 

Σημειώσεις :

  • Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιποννήσια, πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου.
  • Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του .
  • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα.
    ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ :   ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. 

 

Περιλαμβάνονται :

  •                       Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Αθήνα με πτήσεις της Aegean Airlines & Turkish Airlines.  
  •                       Διαμονή ( 4 διανυκτερεύσεις ) στo επιλεγμένo μας ξενοδοχείο
  •               Στο πολυτελές και πλήρως ανακαινισμένο ξενοδοχείο The MARMARA ISTANBUL 5* dlx  κεντρικό στην Ταξίμ
  •                      Πρόγευμα καθημερινά. 
  •                      Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό / συνοδό στην Κωνσταντινούπολη.
  •                      Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια.
  •                      Κόστος εισιτηρίου για το πλοιάριο της κρουαζιέρας στον Βόσπορο .       
  •                      ΔΩΡΕΑΝ χρήση γυμναστηρίου , σάουνας και χαμάμ  .
  •                      Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση έως 75 ετών.

Δεν Περιλαμβάνονται :

  •                      Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων. 
  •                      Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους. 
  •                      Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
  •                      Κόστος μεταφοράς με αμαξάκια στην Χάλκη και στην Πρίγκιπο.
  •                      Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ( 24-28/10/15 )
«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΣΑ-ΒΟΣΠΟΡΟΣ»

Αεροπορική Εταιρία

Πτήση

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα άφιξης

TURKISH

TK 1842

ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

07:00

08:20

TURKISH

TK 1841

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ -ΑΘΗΝΑ

23:20

00:45

 

 

 

ΕΚΔΡΟΜΗ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 28/10-1/11/15
«ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΣΑ-ΒΟΣΠΟΡΟΣ»

Αεροπορική Εταιρία

Πτήση

Δρομολόγιο

Ώρα αναχώρησης

Ώρα άφιξης

AEGEAN

A3 990

ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

07:35

09:00

AEGEAN

A3 995

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ -ΑΘΗΝΑ

21:20

23:00