Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜ ΑΕΛΒΕΤΙΑΣ 22/10 Μόνο 600 €

ΑΛΣΑΤΙΑ - ΜΕΛΑΝΑΣΔΡΥΜΟΣ 6ημ.

Ζυρίχη * Βασιλεία * Αλσατία -Κολμάρ * Στρασβούργο * Φράιμπουργκ

Βέρνη * Λοζάνη * Γενεύη * Ιντερλάνκεν * Λουκέρνη * Ζυρίχη * Σαιντ Μόριτζ

                                                                                                                  

Νταβός * Καταρράκτες Ρήνου

Super Προσφορά !!

Με διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία ..

RenaissanceZurichTower 5*

HiltonBasel 5*

22 -27 Οκτωβρίου ‘14

        Με την εγγύηση & ασφάλεια της SWISSAIRLINES

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ – ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ζυρίχη. Αφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και πανοραμική περιήγηση Ζυρίχης. Θα περάσουμε από την Λεωφόρο Μπανχοφστράσσε όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας και τα μοντέρνα καταστήματα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, την Γοτθική Εκκλησία Φραουμνίστερ του 13ου αιώνα διάσημη για τα βιτρό της, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού στην Ευρώπης, το κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο, την Όπερα, και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ που είναι το κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Στη συνέχεια   αναχώρηση για τους καταρράκτες Ρήνου, στην πόλη Σάφχάουζεν που βρίσκεται στα σύνορα Ελβετίας – Γερμανίας για να δούμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης, μέσα στο καταπράσινο Αλπικό τοπίο. .Αναχώρηση για την Βασιλεία, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ρήνου, κοντά στα σύνορα Γαλλίας και Γερμανίας, και φιλοξενεί τα περισσότερα μουσεία της χώρας. Η πόλη είναι επικεντρωμένη στον πολιτισμό. Είναι ο τόπος διεξαγωγής της σημαντικότερης αγοραπωλησίας έργων τέχνης του κόσμου κάθε Ιούνιο, ενώ φιλοξενεί επίσης τον υπέροχο καθεδρικό ναό Μούνστερ, που έχει κτιστεί από κόκκινο ψαμμίτη και έχει οροφή με πολύχρωμα κεραμίδια. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΑΣΙΛΕΙΑ - (ΚΟΛΜΑΡ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για το Κολμάρ - το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά του. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με τις υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, τη Μικρή Βενετία, με τα κανάλια, τις περίτεχνες γέφυρες, τα αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Στρασβούργο. Άφιξη και περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου. Στο κέντρο της δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. (είναι από τα 6 υψηλότερα κτήρια στον κόσμο)με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα δούμε και θα περπατήσουμε τη γνωστή «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Τελευταίος μας προορισμός το Φράιμπουργκ.Με την άφιξη θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα δούμε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στην Πλατεία του Δημαρχείου από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Βασιλεία. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΒΕΡΝΗ –ΛΩΖΑΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ελβετίας τη Βέρνη, χτισμένη στην καμπή του ποταμό Ααρ με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα. Στην πανοραμική περιήγηση της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βικεντίου, το Κυβερνητικό Μέγαρο και το επιβλητικό κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο. Λίγος χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά του ιστορικού κέντρου. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στη Λωζάννη,  έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Στην πανοραμική περιήγηση μας θα δούμε τον Γοτθικό Καθεδρικό Ναό του 13ου αιώνα αφιερωμένο στη Παναγία, το Κάστρο Σεν Μερ έδρα των Καντονιακών Αρχών, το Δημαρχείο και τον Ναό του Αγίου Φραγκίσκου. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 4η μέρα: ΛΩΖΑΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ  (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΛΩΖΑΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την «Πρωτεύουσα της Ειρήνης» την κομψή και κοσμοπολίτική Γενεύη. Είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ελβετίας χτισμένη στο σημείο όπου εκβάλει ο Ροδανός ποταμός στην λίμνη της Γενεύης (ή λίμνη Λεμάν) με το διάσημο και ψηλότερο σιντριβάνι της Ευρώπης το JetD’ eau. Έδρα πολλών διεθνών οργανισμών όπως το Ευρωπαϊκό τμήμα του Ο.Η.Ε., την Unisef, τον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το  CERN τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών. Στην περιήγηση θα δούμε σημαντικά κτίρια στην περιοχή της παλιάς πόλης όπως ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου, που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, την οικεία Ταβέλ που είναι η παλαιότερη της Γενεύης και σήμερα λειτουργεί σαν Μουσείο και το Παλάτι των Εθνών που στεγάζει την Έδρα της Κοινωνίας των Εθνών. Θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια τα παραδοσιακά καφέ και τα εντυπωσιακά μαγαζιά.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λοζάνη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΛΩΖΑΝΗ – ΙΝΤΕΡΛΑΝΚΕΝ –ΛΟΥΚΕΡΝΗ -ΖΥΡΙΧΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ιντερλάκεν την πόλη μεταξύ των λιμνών όπως σημαίνει το όνομα της. Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές της πόλης. Στη συνέχεια της σημερινής μας διαδρομής η κουκλίστικη Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Τέλος άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΖΥΡΙΧΗ ( ΣΑΙΝ ΜΟΡΙΤΖ-ΝΤΑΒΟΣ (ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ προαιρετικό) – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη να τη χαρείτε όπως εσείς θέλετε. Εμείς σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580μ με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προϋποθέσεων χειμερινές διακοπές. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Chur. Θα πάρουμε το Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Η διαδρομή ξετρελαίνει, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μια διαδρομή δυόμιση ώρες περίπου, γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την φυσική ομορφιά. Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Ζυρίχη - Αθήνα.
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια εξωτερικού.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*sup. & 5*.
  • Πρωινό καθημερινά
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια, θεάματα,
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία
  • Εισιτήριο με το αλπικό τρένο 65 €       κατ’ άτομο
  • Εκδρομή στο Σαιντ Μόριτζ με το λεωφορείο 35 € το άτομο      

Πτήσεις

22 Οκτωβρίου LX 1843 Αθήνα –Ζυρίχη     06.30     08.20

27 Οκτωβρίου LX 1842 Ζυρίχη –Αθήνα     21.05     00.40

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.