Skip to main content

Το Τριεθνές της Λίμνης Κωνστάνζ! Φθινοπωρο 2021 απο 595,00

 - Φέλντκιρχ, Ζυρίχη, Λιχτενστάιν, Σαιν Μόριτζ, Λουκέρνη,  Φρίντριχσαφεν, Λιντάου, Μπρέγκεντς

 Ένα μοναδικό πρόγραμμα σε γραφικά χωριά και πανέμορφες πόλεις τεσσάρων κεντροευρωπαϊκών χωρών - της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Γερμανίας και του Λιχτενστάιν - με απαράμιλλης ομορφιάς εικόνες ειδυλλιακών λιμνών, δασών και ορεινών τοπίων των Άλπεων!

28 Οκτωβρίου, 19 Νοεμβρίου, 3, 11, 18 Δεκεμβρίου

 

  • Απ΄ ευθείας πτήσεις με SWISS
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις και περιήγηση στην γραφική αυστριακή πόλη Φέλντκιρχ
  • Επίσκεψη στην γερμανική πόλη Κωνστάνζ, που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της ομώνυμης λίμνης
  • Περιήγηση στην μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, την Ζυρίχη
  • Επίσκεψη στην Βαντούζ, την πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν
  • Ημερήσια εκδρομή με το Αλπικό τραίνο στο Σαιντ Μόριτζ (St Moritz), το πιο διάσημο και αριστοκρατικό θέρετρο των ελβετικών Άλπεων, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή
  • Επίσκεψη στην γερμανική πόλη Φρίντριχσχαφεν που είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης Κωνστάνζ και δυνατότητα επίσκεψης στο μουσείο της ιστορίας του Ζέππελιν
  • Επίσκεψη στην γραφική γερμανική πόλη και νησί της λίμνης Κωνστάνζ, το Λίνταου
  • Επίσκεψη στην πανέμορφη αυστριακή πόλη Μπρέγκεντς, παγκοσμίως γνωστή για την πλωτή της όπερα
  • Επίσκεψη στην κουκλίστικη ελβετική πόλη Λουκέρνη
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Εμπειρότατος Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

 

1η μέρα: Αθήνα - Ζυρίχη - Κωνστάνζ - Φέλντκιρχ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με SWISS  για Ζυρίχη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την πανέμορφη γερμανική πόλη Κωνστάνζ (Konstanz, Κωνσταντία, Κωστάντζα), που είναι κτισμένη στο δυτικό άκρο της ομώνυμης λίμνης. Η λίμνη Κωνσταντίας (ή Κωνστάντζας) ή Μπόντενζεε (Bodensee) είναι μια από τις πιο γραφικές λίμνες της Ευρώπης. Βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων στις παρυφές των Άλπεων και ανήκει σε τρία κράτη - την Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία. Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θα δούμε το άγαλμα Ιμπέρια, την πλατεία της αγοράς, τις παραδοσιακές μπυραρίες και θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε όμορφα και οικονομικά ψώνια. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Ζυρίχη, όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την περίφημη λεωφόρο Μπάνχοφστρασσε, θα περπατήσουμε στους κεντρικούς πεζοδρόμους της παλιάς πόλης, θα δούμε (εξωτερικά) την εκκλησία Φραουμύνστερ με τα εντυπωσιακά βιτρό του Σαγκάλ, τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού, τον λόφο του Λίντερχοφ, τις γέφυρες του ποταμού Λίματ και άλλα αξιοθέατα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην μικρή γραφική αυστριακή πόλη Φέλντκιρχ (Feldkirch), που βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από τα σύνορα της Ελβετίας και θα αποτελέσει το ορμητήριό μας για τις επισκέψεις μας στο Λιχτενστάιν και σε διάφορες περιοχές της Ελβετίας και της Γερμανίας. Η πανέμορφη αυτή πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ και έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφο τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα στο ιστορικό της κέντρο. Θα περπατήσουμε στην οδό Marktgasse με τα όμορφα παλιά κτίρια, θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του αγίου Νικολάου (1478), τον πύργο Katzenturm και το κάστρο Schattenburg-σύμβολο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο WEISSES KREUZ 4*(www.weisses-kreuz.at). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Φέλντκιρχ - Λιχτενστάιν, Προαιρετική εκδρομή στο πανέμορφο Άπεντσελ

Πρωινή αναχώρηση για την Βαντούζ, την πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν, του τέταρτου μικρότερου κράτους στην Ευρώπη (μετά το Βατικανό, το Μονακό και τον Άγιο Μαρίνο). Είναι από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που δεν διαθέτει αεροδρόμιο, δεν έχει δικό της νόμισμα (χρησιμοποιεί το ελβετικό νόμισμα), αλλά ούτε και εθνική γλώσσα (γερμανόφωνη χώρα). Προαιρετική βόλτα με το τραινάκι της πόλης (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο Φέλντκιρχ. Για όποιον επιθυμεί, μπορεί να λάβει μέρος στην προαιρετική μας εκδρομή στο Άπεντσελ.

Περιγραφή Προαιρετικής Εκδρομής:

Αναχώρηση για το πανέμορφο Άπεντσελ, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Σε αυτό το αλπικό χωριό ισχύει εδώ και περίπου 700 χρόνια η άμεση δημοκρατία - μια φορά τον χρόνο (την τελευταία Κυριακή του Απριλίου, εκτός αν πέφτει ανήμερα το Πάσχα, οπότε καθυστερεί κατά μία εβδομάδα) συγκαλείται γενική συνέλευση στην κεντρική πλατεία με υποχρεωτική συμμετοχή όλων των πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, οι οποίοι αποφασίζουν για τα θέματά τους με ανάταση των χεριών και οι αποφάσεις τους είναι δεσμευτικές για όλους! Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια, θα δούμε το Δημαρχείο, την ενοριακή εκκλησία και άλλα όμορφα κτίρια διακοσμημένα εξωτερικά με τοιχογραφίες. Επιστροφή στο Φέλντκιρχ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Με το Αλπικό τραίνο στο Σαιν Μόριτζ!!!!

Πολύ πρωινή έγερση σήμερα για να αναχωρήσουμε για την πόλη Χουρ. Εδώ μας περιμένει το Αλπικό τραίνο της RHAETIAN Railways (έξοδα ατομικά) για την ανάβασή μας - μέσα από μια μαγευτική διαδρομή που διασχίζει το αλπικό τοπίο της κοιλάδας του Εγκαντίν με δάση και λίμνες απαράμιλλης ομορφιάς - στο Σαιντ Μόριτζ (St Moritz), το πιο διάσημο και αριστοκρατικό θέρετρο των Άλπεων. Περπατήστε στο κοσμοπολίτικο αυτό θέρετρο, νιώσετε και εσείς την αίγλη και τον πλούτο του, απολαύστε την μοναδική ατμόσφαιρα δίπλα στη παγωμένη λίμνη St Moritzsee. Μην ξεχαστείτε! Στις 16:00΄ αναχωρεί το τραίνο για την Χουρ, όπου φθάνοντας θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για το Φέλντκιρχ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Φέλντκιρχ - Φρίντριχσαφεν (Zeppelin Museum) - Λιντάου - Μπρέγκεντς, Θέατρο στη λίμνη - Φέλντκιρχ

Πρωινή αναχώρηση για την γερμανική πόλη Φρίντριχσχαφεν ( Friedrichshafen), που  είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης Κωνστάνζ (Κωνσταντίας) στα σύνορα με την Ελβετία και την Αυστρία. Σε αυτήν την πόλη ο Γερμανός μηχανολόγος Κόμης Φερδινάνδος φον Ζέππελιν (Ferdinand von Zeppelin) ίδρυσε στις αρχές του 20ου αιώνα την εταιρία κατασκευής αερόπλοιων Ζέππελιν, που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία για μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και αποτέλεσαν ορόσημο στην παγκόσμια αεροναυπηγική. Στην πόλη υπάρχει σήμερα το μουσείο της ιστορίας του Ζέππελιν, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε στον ελεύθερό σας χρόνο (προαιρετικά, έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για το Λίνταου (Lindau), μια μικρή πόλη της Βαυαρίας και νησί στην ανατολική όχθη της Λίμνης Κωνστάνζ (Κωνσταντίας/Μπόντενζεε). Βρίσκεται κοντά στο "τριεθνές" σημείο συνάντησης της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας. Βόλτα στα δρομάκια της γραφικής πόλης και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη αυστριακή πόλη Μπρέγκεντς (Bregenz), παγκοσμίως γνωστή για την πλωτή της όπερα. Μετά την επίσκεψή μας θα επιστρέψουμε στο Φέλντκιρχ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Φέλντκιρχ - Λουκέρνη - Αθήνα  

Πρωινή αναχώρηση για την κουκλίστικη Λουκέρνη, που είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης των τεσσάρων καντονιών. Άφιξη και περιήγηση στο καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό της κέντρο με το παλαιό Δημαρχείο, την χαρακτηριστική γραφική ξύλινη γέφυρα, το μνημείο του Λιονταριού και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης. Νωρίς το απόγευμα μετάβαση στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
  • Για όσους επιθυμούν κράτηση προς/από Σαιντ Μόριτζ με το τραίνο RHAETIAN RAILWAYS, η επιβάρυνση είναι € 85 (κράτηση από Αθήνα, πληρωμή στη Ζυρίχη με μετρητά σε Ευρώ)
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχωρήσεις

 5 μέρες       

 28 Οκτωβρίου

19 Νοεμβρίου

3, 11, 18 Δεκεμβρίου

 

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

595

3ο άτομο έως 12 ετών

495

Μονόκλινο

745

 

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check point, parking, φόροι πόλεων: + € 250

Απαραίτητη προϋπόθεση για τον ταξιδιώτη είναι το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 (Green Pass/Πράσινο Πιστοποιητικό) σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή και σε δύο γλώσσες (στην γλώσσα του κράτους που το εκδίδει και στα αγγλικά) και όχι η Βεβαίωση Εμβολιασμού.  

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ-ΑΘΗΝΑ με απ΄ ευθείας πτήσεις της SWISS

Οι πτήσεις μας  με

 SWISS

 1η μέρα

LX 1843

ΑΘΗΝΑ - ΖΥΡΙΧΗ

09.30΄ - 11.20΄

 5η μέρα

LX 1842  

ΖΥΡΙΧΗ - ΑΘΗΝΑ

21.10΄ - 00.45΄

  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο WEISSES KREUZ 4*
  • Ημιδιατροφή (Μπουφέ πρόγευμα και ένα δείπνο καθημερινά)
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτικής για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.