Skip to main content

Πανόραμα Ελβετίας ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020 από 1095,00

Ζυρίχη, Λωζάννη, Γενεύη, Βέρνη, Ιντερλάκεν,  Καταρράκτες Ρήνου, Λουκέρνη, Άπεντσελ, Σαιντ Γκάλεν

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 1, 8, 15, 22, 29  Αυγούστου         

 7 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Ζυρίχη - Λωζάννη  

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για Ζυρίχη. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την υπέροχη πόλη-ζωγραφιά, τη Λωζάννη, που είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από τη λίμνη της, ατενίζοντας τις βουνοκορφές των Άλπεων. Πεζοί θα επισκεφθούμε το παλιό τμήμα της πόλης με τους φιδογυριστούς πεζοδρόμους και τις μικροσκοπικές πλατείες, μέχρι να φθάσουμε στον γοτθικό Καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα και στο μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ουσί (εξωτερικά). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DE LA PAIX 4* (www.hoteldelapaix.net). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Λωζάννη - Γενεύη - Λωζάννη

Πρωινή αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Γενεύη. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε κτίρια Διεθνών Οργανισμών, όπως του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και το τεράστιο σιντριβάνι που αναβλύζει μέσα από τη λίμνη και αποτελεί, μαζί με το πολύχρωμο λουλουδιασμένο ρολόι, το σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις κουκλίστικες αντικερί, τα μικροσκοπικά βιβλιοπωλεία, τα πολυάριθμα εστιατόρια και καφέ. Επιστροφή στη Λωζάννη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Λωζάννη - Βέρνη - Ιντερλάκεν - Ζυρίχη

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ρομαντική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη, την "πόλη των κρηνών", που είναι κτισμένη σε μια καμπή του ποταμού Άαρ. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον πύργο του ιστορικού Ρολογιού, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό και θα περπατήσουμε στους πεζόδρομους με τα μεσαιωνικά κτίρια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το δημοφιλές και κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο Ιντερλάκεν, που βρίσκεται ανάμεσα στις λίμνες Τουν και Μπρίενζ, σε απόσταση αναπνοής από τον εντυπωσιακό και πάντα χιονισμένο ορεινό όγκο του Γιουνγκφράου (Jungfrau). Συνεχίζουμε για τη Ζυρίχη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT 4* sup. στη συνοικία Oerlikon (www.courtyardzurich.com). Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ζυρίχη - Καταρράκτες Ρήνου - Ζυρίχη, Ξενάγηση

Πρωινή αναχώρηση για τους φαντασμαγορικούς Καταρράκτες του Ρήνου που βρίσκονται στο καντόνι του Σαφχάουζεν, ένα μεγαλειώδες θέαμα της φύσης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, καθώς ο υδάτινος όγκος πέφτει με βοή από ψηλά και σχηματίζει στη βάση του μια λίμνη, συνεχίζοντας την αέναη πορεία του προς τις εκβολές του. Επιστροφή και ξενάγηση στη Ζυρίχη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη λεωφόρο Μπάνχοφστρασσε, θα περπατήσουμε στους κεντρικούς πεζοδρόμους της παλιάς πόλης, θα δούμε (εξωτερικά) την εκκλησία Φραουμύνστερ με τα εντυπωσιακά βιτρό του Σαγκάλ, τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο, τον Πύργο του Ρολογιού, τον λόφο του Λίντερχοφ, τις γέφυρες του ποταμού Λίματ και άλλα αξιοθέατα.

5η μέρα: Ζυρίχη - Λουκέρνη - Ζυρίχη

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την κουκλίστικη Λουκέρνη, που είναι κτισμένη στις όχθες της λίμνης των τεσσάρων καντονιών. Άφιξη και περιήγηση στο καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό της κέντρο με το παλιό Δημαρχείο, την χαρακτηριστική γραφική ξύλινη γέφυρα, το μνημείο του Λιονταριού κ.ά. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ζυρίχη - Άπεντσελ - Σαιντ Γκάλεν - Ζυρίχη

Πρωινή αναχώρηση για το πανέμορφο Άπεντσελ, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Σε αυτό το αλπικό χωριό ισχύει εδώ και περίπου 700 χρόνια η άμεση δημοκρατία - μια φορά τον χρόνο συγκαλείται γενική συνέλευση στην κεντρική πλατεία με υποχρεωτική συμμετοχή όλων των πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, οι οποίοι αποφασίζουν για τα θέματά τους με ανάταση των χεριών και οι αποφάσεις τους είναι δεσμευτικές για όλους! Φθάνοντας, θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια, θα δούμε το Δημαρχείο, την ενοριακή εκκλησία και άλλα όμορφα κτίρια διακοσμημένα εξωτερικά με τοιχογραφίες. Συνεχίζουμε για το Σαιντ Γκάλεν, μία ιστορική πόλη της βορειοανατολικής Ελβετίας και πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονιού. Το κύριο αξιοθέατο της πόλης αυτής και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1983, είναι η μονή των Βενεδικτίνων, στη φημισμένη βιβλιοθήκη της οποίας φυλάσσονται περίπου 150.000 βιβλία και χειρόγραφα, που χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα. Επιστροφή στη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Ζυρίχη - Αθήνα

Ελεύθερος χρόνος το πρωί. Το μεσημέρι θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 1, 8, 15, 22, 29  Αυγούστου              7 μέρες

Τιμή κατ΄ άτομο                          

Δίκλινο                                                          1095                                                        

3ο άτομο έως 12 ετών                                     995                                                

Μονόκλινο                                                    1445                                               

 

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων: + € 200

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΖΥΡΙΧΗ - ΑΘΗΝΑ με AEGEAN

ΑΘΗΝΑ - ΖΥΡΙΧΗ    Α3 850    08.30΄ - 10.20΄

ΖΥΡΙΧΗ - ΑΘΗΝΑ    Α3 853    16.00΄ - 19.35΄

  • Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.