Skip to main content

ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΣΑΙΝΤ ΜΟΡΙΤΖ – ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ - Χριστούγεννα 2019 και Πρωτοχρονιά 2020 από 665,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  24 & 28 Δεκεμβρίου

6 ημέρες

1η μέρα: Αθήνα - Ζυρίχη περιήγηση πόλης

Η περιήγησή μας αρχίζει με την παλιά πόλη, όπου θα δούμε δύο υπέροχους αντικριστούς ναούς, το παλιό γυναικείο μοναστήρι του 13ου αιώνα, Φραουμνίστερ με τα περίφημα βιτρώ και τον μεγάλο μητροπολιτικό ναό Γκροσμίνστερ, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με τη μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο και την Όπερα. Η Μπανχοφστράσε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης, όπου είναι συγκεντρωμένη η αφρόκρεμα των διεθνών οίκων μόδας, κοσμηματοπωλείων, ωρολογοποιείων και σοκολατερί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα: Ζυρίχη - Ιντερλάκεν - Λουκέρνη

Πρόγευμα και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ιντερλάκεν, την πόλη μεταξύ των λιμνών όπως και το όνομά του. Θα περπατήσουμε στη λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές της πόλης. Αναχώρηση για τη Λουκέρνη. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο αποτελεί η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο που δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη.

3η μέρα: Ζυρίχη - Αλπικό τρένο (Chur – Σαιντ Μόριτζ - Νταβός)

Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό την πόλη Chur. Επιβίβαση στο αλπικό τρένο και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Σαιντ Μόριτζ. Ο συρμός αυτός περνά από γκρεμούς, χαράδρες, πάλλευκες χιονισμένες πλαγιές και μεγαλοπρεπή γεφύρια. Ώσπου να φτάσουμε στο λαμπερό διαμάντι Saint Moritz, ένα διάσημο θέρετρο χειμερινών διακοπών, που θεωρείται το πιο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης. Η ηλιοφάνεια στην περιοχή διαρκεί 322 ημέρες τον χρόνο, αυτό όμως δεν εμποδίζει τη μικρή και κομψή αυτή πόλη-χωριό να είναι ντυμένη στα λευκά για πάρα πολλές ημέρες. Το Saint Moritz δεν απέκτησε τυχαία το όνομα «κορυφή του κόσμου». Γιατί μπορεί να μην είναι η πιο υψηλή κορυφή της γης, είναι όμως σίγουρα η πιο κοσμαγάπητη, χάρη στην υπέροχη φύση των Άλπεων που την αγκαλιάζει. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πόλη, φαγητό και ψώνια στις πολυτελείς μπουτίκ. Αφού απολαύσουμε το μαγευτικό αυτό σκηνικό και το τοπίο, θα επιβιβαστούμε πάλι στο τρένο είτε για τη μετάβασή μας στο κοσμοπολίτικο και κέντρο διεθνών διασκέψεων Davos (εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες) από όπου θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο για τη Ζυρίχη, είτε για την επιστροφή μας στον σιδηροδρομικό σταθμό της Chur. Επιβίβαση στο λεωφορείο και άφιξη αργά το απόγευμα στη Ζυρίχη.

4η μέρα: Ζυρίχη – Βέρνη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ελβετίας, Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών κ.α.

5η μέρα: Ζυρίχη - Καταρράκτες Ρήνου - Βασιλεία

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας, όπου θα θαυμάσουμε από τις εγκαταστάσεις του μεσαιωνικού κάστρου Λάουφεν, τους εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης, του ποταμού Ρήνου. Θα συνεχίσουμε για τη Βασιλεία, των τεχνών, της αρχιτεκτονικής και της υψηλής γαστρονομίας που βρίσκεται στις όχθες του Ρήνου. Ζωηρή πανεπιστημιούπολη και κέντρο της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας η Βασιλεία γοητεύει με τις αντιθέσεις της. Θα δούμε τον ουρανοξύστη της Roche, κτίρια διεθνών οργανισμών και την ιστορική γέφυρα Mittlere Brucke που από το 1226 ενώνει την παλιά με τη σύγχρονη πόλη. Επιστροφή στη Ζυρίχη.

6η μέρα: Ζυρίχη - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.

ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΣΑΙΝΤ ΜΟΡΙΤΖ – ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ 6 ΗΜΕΡΕΣ

Εκδρομικό πακέτο

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Διατροφή

Early Booking

Κανονική Τιμή

Παιδί  2-12

Επιβ. Μον.

Πτήσεις - Αερ. Εταιρία - Παρ/σεις

 

24-29/12

28/12-02/01

Zuri By Fassbind 4*

Πρωινό

665€

710€

425€

299€

Aegean Airlines
Εγγυημένες θέσεις

Αθήνα – Ζυρίχη

A3 850 08:25 – 10:15

Ζυρίχη – Αθήνα

Α3 851 11:00 – 14:40

Sheraton 4* Sup*

795€

850€

440€

425€

Kameha Grand Zurich 5*

825€

875€

500€

425€

Χρεώσεις αεροδρομίων & λοιποί φόροι 175€. Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.

Οι τιμές early booking ισχύουν για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Αθήνα – Ζυρίχη – Αθήνα
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* ή 5* - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 175€ ανά άτομο
  • Εισιτήριο Αλπικού τρένου (Chur - St. Moritz - Davos - Chur)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα