Skip to main content

Ελβετικές και Γαλλικές Άλπεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά 2018-2019 από 1195.00

Σαμονί, Μεζέβ, Λωζάννη, Κάστρο Σιγιόν,
Μοντρέ, Γκρυγιέρ, Γκστάαντ, Κουρσεβέλ, Βέρνη

9 μέρες
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 24 Δεκεμβρίου

 

SMART PRICE*
Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

1η μέρα: Αθήνα - Ζυρίχη - Βιλλάρ/Ελβετικές Άλπεις
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με την AEGEANAIRLINESγια Ζυρίχη. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για το μαγευτικό Βιλλάρ (Villars-sur-Ollon). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο EUROTEL VICTORIA 4* (www.eurotel-victoria.ch), που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρων στην κοιλάδα του Ροδανού, μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο των Άλπεων, πνιγμένο στο πράσινο. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΔΕΙΠΝΟμπουφέ. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βιλλάρ, Χριστούγεννα…σε μια παραμυθένια λευκή συμφωνία
Ξεκινήστε τη γιορτινή σας μέρα με μπουφέ πρόγευμα, αχνιστό καφέ και…επισκεφθείτε την Χριστουγεννιάτικη αγορά στην γειτονική Γκρυγιόν (Gryon). Στις 17:30΄ ελάτε στο μπαρ να σιγοτραγουδήσουμε με τον πιανίστα μας, να πούμε τα κάλαντα και να σας προσφέρουμε παραδοσιακά γλυκίσματα. Ακολουθεί το δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βιλλάρ, στην καρδιά του Μον Μπλαν… Σαμονί και Μεζέβ!
Σήμερα θα επισκεφθούμε το παγκοσμίως γνωστό χιονοδρομικό κέντρο Σαμονί (Chamonix), το σήμα κατατεθέν του ορεινού τουρισμού. Με κοσμοπολίτικο αέρα, η γαλλική αυτή κωμόπολη βρίσκεται φωλιασμένη σε υψόμετρο 1.035 μέτρων στις πλαγιές του Λευκού Όρους (Μον Μπλαν/Mont Blanc), του ψηλότερου βουνού της Ευρώπης (4.807 μέτρα) και προσφέρει εκπληκτική θέα στις Άλπεις. Τα στενά δρομάκια με τα σαλέ, τα χαρακτηριστικής ομορφιάς ξύλινα κτίρια, τις μπουτίκ με τις επώνυμες φίρμες, τα γραφικά καφέ και τα παραδοσιακά εστιατόρια χαρίζουν στους επισκέπτες στιγμές χαλάρωσης, ενώ η βόλτα με το ψηλότερο τελεφερίκ της Ευρώπης θεωρείται κορυφαία εμπειρία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εξίσου φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο Μεζέβ (Megève), που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και διατηρεί αναλλοίωτη την απαράμιλλη γραφικότητά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Βιλλάρ - Λωζάννη - Κάστρο Σιγιόν - Μοντρέ - Βιλλάρ
Πρωινή αναχώρηση για την υπέροχη πόλη-ζωγραφιά Λωζάννη, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από την λίμνη, ατενίζοντας τις βουνοκορφές των Άλπεων. Πεζοί, θα επισκεφθούμε το παλιό τμήμα της πόλης με τους φιδογυριστούς πεζοδρόμους και τις μικροσκοπικές πλατείες, μέχρι να φθάσουμε στον γοτθικό Καθεδρικό ναό του 12ου αιώνα. Θα δούμε επίσης το Ολυμπιακό Μουσείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που έχει εδώ την έδρα της. Ακολουθεί το μεσαιωνικό, ρομαντικό κάστρο του Σιγιόν - το κάστρο του πρίγκιπα Έρικ στην ταινία "Η Μικρή Γοργόνα", που βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στις όχθες της λίμνης Λεμάν και ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στην "Ελβετική Ριβιέρα" με μια από τις πιο όμορφες και αριστοκρατικές πόλεις της Ελβετίας, το Μοντρέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βιλλάρ, Γκρυγιέρ - Γκστάαντ…Snow glam!
Σήμερα μας περιμένει η μικροσκοπική γραφική καστροπολιτεία Γκρυγιέρ, "πατρίδα" του ομώνυμου αγελαδινού τυριού. Μετά τη βόλτα και την επίσκεψή μας στο εργαστήριο παραγωγής γραβιέρας (εφόσον είναι ανοικτό), θα συνεχίσουμε για το ξακουστό Ελβετικό θέρετρο Γκστάαντ με την απαράμιλλη γεωφυσική του ομορφιά. Κτισμένο σε υψόμετρο 1.050 μέτρων, βρίσκεται στο σημείο τομής τεσσάρων κοιλάδων, περιτριγυρισμένο από τις πανύψηλες βουνοκορφές των Άλπεων. Παραμένοντας πιστό στην παραδοσιακή ελβετική αρχιτεκτονική, το Γκστάαντ διατήρησε τη ρομαντική του ατμόσφαιρα. Εδώ και δεκαετίες προσελκύει διασημότητες και προσφέρει στους επισκέπτες του τις πιο σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις χειμερινών σπορ. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύστε τον περίπατό σας στους μικρούς πεζόδρομους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Βιλλάρ, Γαλλικές Άλπεις, Κουρσεβέλ & Snow Elegance!!!
Διασχίζοντας σήμερα το πανέμορφο ολόλευκο τοπίο στη σκιά των ορεινών όγκων, κάνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο Κουρσεβέλ (Courchevel), την "βασίλισσα των Γαλλικών Άλπεων", που αποτελεί συνώνυμο της χλιδής και της πολυτέλειας, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Η σημερινή μέρα μας προσφέρει εναλλαγές εντυπώσεων σε ατμόσφαιρα ειδυλλιακή, καθώς θα βρεθούμε μέσα σε περιβάλλον αριστοκρατικό και trendy, με πολλές απολαύσεις εντός και εκτός πίστας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Βιλλάρ, στην πρωτεύουσα Βέρνη
Πρωινή αναχώρηση για την ρομαντική πρωτεύουσα της Ελβετίας, την πανέμορφη Βέρνη, που είναι κτισμένη σε μια καμπή του ποταμού Άαρ με φόντο τις Άλπεις. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον πύργο του ιστορικού Ρολογιού, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό, το παλιό Δημαρχείο και θα περπατήσουμε στους πεζόδρομους με τα μεσαιωνικά κτίρια. Επισκεφθείτε το πολυκατάστημα Loeb, αλλά και την Confisserie Tschirrey για τις ωραιότερες σοκολάτες της Ελβετίας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Βιλλάρ, Ρεβεγιόν και υποδοχή του 2019 …πυροτεχνήματα στα χιόνια!!
Χαλαρώστε και χαρείτε την τελευταία μέρα του χρόνου στο πανέμορφο Βίλλαρ! Με περιπάτους και shopping στην πόλη, χαλαρώνοντας στην πισίνα του ξενοδοχείου μας, κάνοντας σκι στις πίστες. Η σημερινή μέρα είναι μια γιορτή! Το βραδάκι στο μπαρ, σας προσφέρουμε ένα απεριτίφ, "ανοίγοντας" έτσι το εορταστικό ΡΕΒΕΓΙΟΝ. Τα μεσάνυχτα ελάτε στην βεράντα του ξενοδοχείου - σας προσφέρουμε ένα ποτήρι σαμπάνιας, για την υποδοχή του 2019, με θέα τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα πάνω από τις βουνοκορφές των Άλπεων!

9η μέρα: Βιλλάρ - Γενεύη - Αθήνα
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Πρωινή αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Γενεύη, όπου θα δούμε κτίρια Διεθνών Οργανισμών, όπως του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και το τεράστιο σιντριβάνι που αναβλύζει μέσα από τη λίμνη και αποτελεί μαζί με το πολύχρωμο λουλουδιασμένο ρολόι, το σύμβολο της πόλης. Σύντομη παραμονή και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Σημειώσεις: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά (κυρίως λόγω των αργιών), χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

Τιμή Κατά άτομο  SMART PRICE*  -
 Δίκλινο  1195 1295 
 3ο άτομο έως 12 ετών  995 1095
 Μονόκλινο  1495 1595

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: € 150
Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

*Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ/ΓΕΝΕΥΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEANAIRLINES
  • Οκτώ διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα EUROTEL VICTORIA 4* sup. στο
  • πανέμορφο Βιλλάρ της Ελβετίας
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Οκτώ δείπνα στο ξενοδοχείο της Ελβετίας, συμπεριλαμβανομένου του Χριστουγεννιάτικου μπουφέ και του Ρεβεγιόν στις 31/12
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτικής για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, τελεφερίκ κλπ., αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, καθώς και ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

A3

24 DEC

ATH

ZRH

A3 850 08:25 - 10:15

01 JAN

GVA

ATH

A3 857 16:55 - 20:40