Skip to main content

Παραμυθένια Ελβετία – Αλπικό Τρένο Χριστούγεννα 2018 από 695,00

Early Booking!

6 ημέρες
Αναχωρήσεις: 21, 30/12

*ΟΙ ΤΙΜΕΣ EARLY BOOKING ΛΗΓΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΙΣ 31/10

1η ημέρα Πτήση για Βασιλεία – Βέρνη – Montreux - Λωζάνη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βασιλεία. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών κ.α. Συνεχίζουμε, κάνοντας μία σύντομη στάση σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελβετίας, το Montreux. Τελικός μας προορισμός η Λωζάνη, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της λίμνης αλλά και έδρα του Ολυμπιακού Μουσείου. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα, τον αφιερωμένο στην Παναγία, με την εντυπωσιακή γοτθική αρχιτεκτονική και τον πανύψηλο πύργο του, που αγγίζει τα 75 μέτρα. Ακόμα, θα δούμε το κάστρο Σεν Μερ, έδρα των καντονιακών Αρχών, αλλά και την Πλατεία ντε λα Παλί, όπου βρίσκονται το Δημαρχείο της Λωζάνης, η «κρήνη της δικαιοσύνης» και ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου. Ελεύθερος χρόνο για καφέ αλλά και φοντί σοκολάτας σε κάποιο από τα ζαχαροπλαστεία της λίμνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

2η ημέρα Λωζάνη – Γενεύη
Πρόγευμα και αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Γενεύη, η οποία εκτείνεται από την άκρη της οµώνυµης λίµνης και περιβάλλεται από τις οροσειρές του Ιούρα και των Άλπεων της Σαβοΐας. Πόλη που συνδυάζει την γαλλική φινέτσα µε τον Ελβετικό δυναμισμό. Θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, την παλιά πόλη, το άνθινο Ρολόι που φτιάχτηκε το 1955, το ψηλότερο σιντριβάνι του οποίου ο Πίδακας φτάνει τα 140 μέτρα ύψος καθώς επίσης το Δημαρχείο όπου γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης, αλλά και το καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου χτισμένος από τον 13ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια, τα πανέμορφα βιβλιοπωλεία και αντικερί, τα πολυάριθμα εστιατόρια και καφέ. Επιστροφή στη Λωζάνη.

3η ημέρα Λωζάνη – Ιντερλάνκεν - Λουκέρνη (περιήγηση πόλης) - Ζυρίχη
Πρόγευμα και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ιντερλάνκεν, την πόλη μεταξύ των λιμνών όπως και το όνομά του. Θα περπατήσουμε στη λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφη πόλη. Συνεχίζουμε για την Λουκέρνη. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Έπειτα αναχώρηση για τη Ζυρίχη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα Ζυρίχη – Αλπικό Τρένο (Chur – Davos – StMoritz)
Πρόγευμα και αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό την πόλη Chur. Επιβίβαση στο αλπικό τρένο και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Davos. Ο συρμός αυτός περνά από γκρεμούς, χαράδρες, πάλλευκες χιονισμένες πλαγιές και μεγαλοπρεπή γεφύρια. Συνεχίζουμε ώσπου να φτάσουμε στο λαμπερό διαμάντι SaintMoritz, ένα ακόμα διάσημο θέρετρο χειμερινών διακοπών, που θεωρείται το πιο «in» χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης. Η ηλιοφάνεια στην περιοχή διαρκεί 322 ημέρες τον χρόνο, αυτό όμως δεν εμποδίζει τη μικρή και κομψή αυτή πόλη-χωριό να είναι ντυμένη στα λευκά για πάρα πολλές ημέρες. Το SaintMoritz δεν απέκτησε τυχαία το όνομα «κορυφή του κόσμου». Γιατί μπορεί να μην είναι η πιο υψηλή κορυφή της γης, είναι όμως σίγουρα η πιο κοσμαγάπητη, χάρη στην υπέροχη φύση των Άλπεων που την αγκαλιάζει. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πόλη, φαγητό και ψώνια στις πολυτελείς μπουτίκ. Αφού απολαύσουμε το μαγευτικό αυτό σκηνικό και το τοπίο, θα επιβιβαστούμε πάλι στο τρένο (ή στο πούλμαν μας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) για την επιστροφή μας στον σιδηροδρομικό σταθμό στη Chur. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή αργά το απόγευμα στη Ζυρίχη.

5η ημέρα Ζυρίχη (περιήγηση πόλης) – Καταρράκτες Ρήνου
Πρόγευμα ξεκινάμε την περίηγηση μας στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, αρχίζει με την παλιά πόλη, όπου θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμνίστερ με τα περίφημα βιτρώ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ, και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου, την Όπερα και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης. αναχώρηση για την πόλη Σαφχάουζεν, στα σύνορα Ελβετίας - Γερμανίας. Θα θαυμάσουμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης, του καταρράκτες του ποταμού Ρήνου. Επιστροφή στη Ζυρίχη.

6η ημέρα Γενεύη - Πτήση Επιστροφής
Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.

Σημείωση: Το πρόγραμμα πραγματοποιείται αντίστροφα χωρίς καμία παράλειψη για την αναχώρηση 30.12.2018

Ελβετία – Αλπικό Τρένο 6ημ

Εκδρομικό πακέτο

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Smart Price

Κανονική Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Πτήσεις - Αερ. Εταιρία - Παρ/σεις

21/12

30/12

De la Paix Lausanne 4*

Swissotel Zurich 4*

πρωινό

695€

745€

465€

300€

AegeanAirlines
Εγγυημένες θέσεις
21/12 Αθήνα – Βασιλεία Πτήση: Α3 858 11:50 – 13:50
Γενεύη – Αθήνα Πτήση: Α3 855 11:00 – 14:45

30/12 Αθήνα - Γενεύη Πτήση Α3856 14:10 - 16:00 Βασιλεία - Αθήνα Πτήση Α3859 14:35 - 18:20

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 165 €. Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την AegeanAirlinesΑθήνα – Βασιλεία // Γενεύη – Αθήνα
  • Πέμπτη (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων
  • Εισιτήριο ΑλπικούΤρένου (Chur – Davos – St Moritz – Chur)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται