Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ Χριστούγεννα 2017 από 635,00

9 ημέρες
Μιλάνο, Λουκέρνη, Ζυρίχη, ΣαινΜόριτζ, (Αλπικότρένο), Νταβός, Ιντερλάκεν, Βέρνη, Λωζάνη, Γενεύη, Πάρμα.
Αναχώρηση : 22- 30 Δεκεμβρίου ’17

                                                

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ- (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας (Ηγουμενίτσας). Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΑΝΚΟΝΑ - ΠΑΡΜΑ

Άφιξη νωρίς το μεσημέρι στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την Πάρμα. Άφιξη αργά το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΑΡΜΑ - ΛΩΖΑΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Λωζάνη. Άφιξη και περιήγηση στη Λωζάνη, που είναι χτισμένη στις όχθες της Λίμνης της Γενεύης. Στην παλιά πόλη θα δούμε το πάρκο Μον Ρεπό, την Πλατεία Ντε λα Ριπόν με το μέγαρο Ρουμίν, τον Καθεδρικό Ναό της Νοτρ Νταμ, τη συνοικία Ουσύ πάνω στη λίμνη της Γενεύης (Λεμάν), το Ολυμπιακό Μουσείο και το ιστορικό πολυτελές ξενοδοχείο Μπο Ριβάζ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΛΩΖΑΝΗ – ΓΕΝΕΥΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.Αναχώρηση για την Γενεύη, την «Πρωτεύουσα της Ειρήνης» την κομψή και κοσμοπολίτικη Γενεύη, την πόλη-έδρα πολλών και μεγάλων διεθνών οργανισμών, στις όχθες της λίμνης Λεμάν. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που θα δούμε είναι το Μέγαρο των Εθνών, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού, το περίφημο σιντριβάνι Τζετ ντ’ Ο, το λουλουδένιο ρολόι, το σπίτι όπου έζησε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πέτρου και Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης. Τα γραφικά δρομάκια της πόλης και τα πέτρινα κτήρια σε συνδυασμό με τη μοντέρνα πόλη των τραπεζών και των μεγάλων ασφαλιστικών οίκων θα σας εντυπωσιάσουν. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα : ΛΩΖΑΝΗ - ΒΕΡΝΗ - ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ – ΖΥΡΙΧΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την πρωτεύουσατης Ελβετίας, τη Βέρνη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Άαρ. Στην περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε μεταξύ άλλων τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό (15ος-19ος αι.), τον Πύργο του Ρολογιού με το αστρονομικό ρολόι, το σπίτι που έζησε ο Αϊνστάιν, το Δημαρχείο και το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κοσμοπολίτικο Ιντερλάκεν στην καρδιά των Ελβετικών Άλπεων. Στην περιήγησή μας θα περπατήσουμε στη λεωφόρο Χόχεβεκ, την οδική ραχοκοκαλιά της πόλης, με πλήθος ξενοδοχείων, εστιατορίων, καφέ, μπαρ και καταστημάτων με ελβετικά σουβενίρ (ρολόγια, σουγιάδες και σοκολάτες)..Αργά το απόγευμα άφιξη στη Ζυρίχη . Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Διασχίζοντας τη Λεωφόρο Μπάνχοφστρασε, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας και τα μοντέρνα καταστήματα, θα φτάσουμε ως τον ρωμανικού ρυθμού Μεγάλο Καθεδρικό (Γκρόσμινστερ), που δεσπόζει στις όχθες του ποταμού Λίματ, τη γοτθική εκκλησία Φραουμίνστερ με τα περίφημα βιτρό του Μαρκ Σαγκάλ, το Δημαρχείο, την Όπερα, και το μοντέρνο Κέντρο Λε Κουρμπυζιέ στο οποίο εκθέτονται έργα του διάσημου Ελβετού αρχιτέκτονα, γλύπτη, ζωγράφουΜεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΖΥΡΙΧΗ  – ΣΑΙΝ ΜΟΡΙΤΖ- ΝΤΑΒΟΣ (ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ προαιρετικό)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη να τη χαρείτε όπως εσείς θέλετε. Εμείς σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580μ με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προϋποθέσεων χειμερινές διακοπές. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Chur. Θα πάρουμε το Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Η διαδρομή ξετρελαίνει, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μια διαδρομή δυόμιση ώρες περίπου, γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την φυσική ομορφιά. Σύντομη επίσκεψη στο Νταβός και αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΜΙΛΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρήσουμε για την Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης με 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο. Άφιξη αργά το απόγευμα στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Σύντομη πανοραμική, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)   – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας ( Ηγουμενίτσας), και άμεση αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό, την Αθήνα ( Θεσσαλονίκη).

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο   635€                         
Τιμή σε μονόκλινο                 885€                         
Παιδικό (μέχρι 12 ετών )       595€                          

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα- Ανκόνα – Ηγουμενίτα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων. (Μιλάνο 2€, Ζυρίχη 2,5 Ελβετικά Φράγκα, Πάρμα 3€ )
  • Checkpoint 20€.      

Σημείωση: Ξεναγήσεις και  εκδρομές ενδέχεται να  αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.