Skip to main content

Πανόραμα Ελβετίας -Αλσατίας Χριστούγεννα 2017 - Πρωτοχρονιά 2018 από 655,00

EARLY BOOKING!
23/12, 30/12

ΓΕΝΕΥΗ-ΛΟΖΑΝΗ-ΒΕΡΝΗ-ΖΥΡΙΧΗ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ
6ΜΕΡΕΣ

1η ημέρα | ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΕΥΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ANNECY

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Γενεύη . Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση στην Γενεύη, η οποία εκτείνεται από την άκρη της ομώνυμης λί μνης και περιβάλλεται από τις οροσειρές του Ιούρα και των Άλπεων της Σαβοΐας. Πόλη που συνδυάζει την γαλλική φινέτσα με τον Ελβετικό δυναμισμό. Θα δούμε το Μέγαρο των Εθνών με το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο παγκοσμίως, την παλιά πόλη, το άνθινο Ρολόι που φτιάχτηκε το 1955, το ψηλότερο σιντριβάνι του οποίου ο Πίδακας φτάνει τα 140 μέτρα ύψος καθώς επίσης το Δημαρχείο όπου γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης ,αλλά και το καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου

χτισμένος από τον 13ο αιώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Το απόγευμα αναχώρηση για την Βενετία του Σαβόυ, το Annecy. Προσελκύει τουρίστες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, καλοκαίρι και χειμώνα με τις ηλιόλουστες ημέρες και ένα μεγάλο αριθμό από πίστες για σκι, που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς σκιέρ. Η λίμνη της Annecy είναι μία από τις καθαρότερες λίμνες του κόσμου και φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία άγριων ζώων. Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες και βόλτες στο πανέμορφο τοπίο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα | ΓΕΝΕΥΗ – ΛΩΖΑΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΒΕΡΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΖΥΡΙΧΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Λωζάνη, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της λίμνης αλλά και έδρα του Ολυμπιακού Μουσείου. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα, τον αφιερωμένο στην Παναγία, με την εντυπωσιακή γοτθική αρχιτεκτονική και τον πανύψηλο πύργο του, που αγγίζει τα 75 μέτρα. Ακόμα, θα δούμε το κάστρο Σεν Μερ, έδρα των καντονιακών Αρχών, αλλά και την Πλατεία ντε λα Παλί, όπου βρίσκονται το Δημαρχείο της Λωζάνης, η «κρήνη της δικαιοσύνης» και ο ναός του Αγίου Φραγκίσκου. Ελεύθερος χρόνο για καφέ αλλά και φοντί σοκολάτας σε κάποιο από τα ζαχαροπλαστεία της λίμνης.
Στην συνέχεια επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Ελβετίας , την Βέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών κ.α. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Ζυρίχη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

3η ημέρα | ΖΥΡΙΧΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΛΟΥΚΕΡΝΗ – (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ )

Πρωινό. Η ξενάγηση μας στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, αρχίζει με την παλιά πόλη, όπου θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμνίστερ με τα περίφημα βιτρώ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ, και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου, την Όπερα και το μοντέρνο κτίριο Λε Κουρμουζιέ κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Λουκέρνη . Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρές πλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφη πόλη . Επιστροφή στο ξενοδοχείο

4η ημέρα | ΖΥΡΙΧΗ – ΔΡΟΜΟΙ ΚΡΑΣΙΟΥ (ΚΟΛΜΑΡ – RIQUEWIHR - ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ ) - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Γαλλική Comar, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για αυτά. Περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμε εστιατόρια . Έπειτα αναχώρηση για το χωριό Ρίκβιρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουνανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Έπειτα αναχώρηση διασχίζοντας ένα μέρος από τον «Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων για να καταλήξουμε στο κουκλίστικο Φράιμπουργκ, όπου αξίζει να αναφέρουμε πως εδώ άφησε την τελευταία του πνοή ο τεράστιος Νίκος Καζαντζάκης. Με τα πόδια θα περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που φιλοξενεί τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της πόλης του13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα δείτε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στο δημαρχείο από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Τέλος αναχώρηση για το Στρασβούργο . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

5η ημέρα | ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ

Πρωινό. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, ονομαζόμενο «Petite France» (Μικρή Γαλλία), που χαρακτηρίσθηκε ως «αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς» από την Unesco το 1988. Οι εικόνες που χαρίζει απλόχερα στους επισκέπτες της η «Μικρή Γαλλία» είναι πανέμορφες, σχεδόν παραμυθένιες, και άνετα προσφέρονται για καρτ-ποστάλ. Μικρές παρόχθιες κατοικίες του 16ου και 17ου αιώνα με ξύλινο σκελετό .

Πριν την αποχαιρετήσετε επισκεφθείτε οπωσδήποτε το φράγμα Vauban (17ου αιώνα) και τις πολυφωτογραφημένες μεσαιωνικές γέφυρες Ponts Couverts με τους 4 τέσσερις πύργους του 14ου αιώνα. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα που θα επισκεφτούμε είναι ο Καθεδρικός Ναός , η οικία Καμερζέλ, το αστρονομικό ρολόι της πόλης και το Ανάκτορο Ροάν που πλέον φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές Εκθέσεις. Χρόνος ελεύθερος .

Το απόγευμα αναχώρηση για το Baden-Baden .

Λένε ότι το λένε 2 φόρες το όνομα του λόγω της ομορφιάς του. Βρίσκεται στη Γερμανία και είναι κτισμένη σε ρυθμό Μπαρόκ. Καταπράσινη πόλη με μεγάλα πάρκα. Φημίζεται επίσης για τα θερμά Λουτρά της. Σώζονται ακόμη τα αρχαία Λουτρά. Μπορείτε να κάνετε περιήγηση της πόλης είτε με άμαξες είτε με τα ειδικά λεωφορεία. Αξίζει να επισκεφθείτε το Καζίνο για να θαυμάσετε το υπέροχο κτίριο.

6η ημέρα | ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την γραφική Χαιδελβέργη. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ. Θα επισκεφθούμε το κάστρο Schloss, στην πλαγιά του λόφου Koenigsstuhl, για να δούμε τον Πύργο των Μαγισσών, τις «φυλακές των φοιτητών» και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο! Η βόλτα μας συνεχίζεται στην Παλιά Πόλη με τα καφέ, τα μπαρόκ κτήρια και τα δαιδαλώδη καλντερίμια, τα γεμάτα από τους φοιτητές που δίνουν ζωή σ’ αυτή την πόλη. Ακολουθεί ο «δρόμος των φιλοσόφων»(Philosophenweg), ένα υπέροχο μονοπάτι που ξεκινά από την πόλη και διασχίζοντας τη γέφυρα Karl-Theodor καταλήγει στην απέναντι όχθη του ποταμού, απ’ όπου η θέα στην πόλη, τον ποταμό και το Κάστρο κόβει την ανάσα. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφή μας .

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ –ΑΛΣΑΤΙΑΣ 6 ημέρες

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Τοποθεσία

Διατροφή

Smart
Price

Κανονική
Τιμή

Παιδί 2-12

Επιβ. Μονόκ.

Πτήσεις -
Αερ. Εταιρία -
Παρ/σεις

● 23/12

● 30/12

Gornavin Geneve 4*

Swissotel Zurich 4*

Mercure Strasburg 4*

Ημικεντρικά

πρωινό

655

755

-90€

240

Aegean Airlines
Εγγυημένες θέσεις
Αθήνα-Γενεύη
08.15 – 10.05
Φρανκφούρτη - Αθήνα
18:00 - 21:50

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 150 €. Περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – ΓΕΝΕΥΗ –ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – Αθήνα με την AegeanAirlines.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • (5) διαν/σεις στα ξενοδοχεία
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φόροι εισόδων πόλεων 25 € .
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων