Skip to main content

ΖΥΡΙΧΗ Καλοκαίρι 2015 από 575,00

4ΗΜΕΡΟ

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ

 

1η μέρα: Αθήνα - Ζυρίχη, ξενάγηση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & απευθείας πτήση για τη καρδιά της Ευρώπης, την Ελβετική πόλη της Ζυρίχης. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Εκεί θα σας υποδεχτεί Ελληνόφωνος ξεναγός για να σας γνωρίσει τη πόλη, όπου απλώνεται στις δυο όχθες του ποταμού Λίματ και περιτριγυρίζεται από καταπράσινους λόφους κι άλλοτε από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Άλπεων. Ξεκινώντας από τη παλιά πόλη θα δούμε τη Γοτθική εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμίνστερ, η οποία πέρα από την εξαίσια αρχιτεκτονική της είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα πέντε τεράστια διακοσμημένα παράθυρα της με βιτρό του Σαγκάλ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου με τη μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού στην Ευρώπη, το Δημαρχείο, την Όπερα, το Πανεπιστήμιο, τη Πινακοθήκη κα. Τέλος, δε θα παραλείψουμε να περπατήσουμε στη λεωφόρο των μεγάλων τραπεζών τη Μπάνχοφστράσε έναν από τους κεντρικότερους & διασημότερο εμπορικό δρόμο της Ζυρίχης. Για το βράδυ, αν η διασκέδαση είναι προτεραιότητα, η έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης θα ικανοποιήσει κάθε επιθυμία σας.

2η μέρα: Ζυρίχη

Ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Περπατήστε στα λιθόστρωτα δρομάκια της πόλης με τα πολυάριθμα αρχοντικά κτίρια, που αποτελούν σταθερή αξία της παλιάς πόλης. Αξίζει μια επίσκεψη στον εκπληκτικό ζωολογικό κήπο της πόλης, που φιλοξενεί πάνω από 2.000 ζώα και τον βοτανικό κήπο, με τα περίπου 15.000 είδη φυτών και δέντρων. Οι περιοχές δίπλα στη λίμνη παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως ο λόφος Lindenhof, μια ιστορική τοποθεσία του ρωμαϊκού και μεσαιωνικού φρουρίου, όπου βρέθηκε ο περίφημος τάφος, πάνω στον οποίο αναγράφεται η λέξη Turicum. Αυτή η ονομασία πιστεύεται ότι μετεξελίχθηκε στο «Zurich», χαρίζοντας στην πόλη το σημερινό της όνομα. Για το βραδινό σας δείπνο στο κέντρο της πόλης υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές, από καντίνες με πρόχειρο φαγητό μέχρι εστιατόρια με αστέρια Michelen. Το πιο γνωστό κλασικό ελβετικό πιάτο είναι το μοσχάρι με κρέμα και λίγο κρασάκι. Αν σας αρέσουν πάλι τα τυριά μην παραλείψετε το Fondue ( λιωμένα τυριά ) και Raclette ( λιωμένα τυριά με πατάτες και πίκλες)… καλή διασκέδαση!

3η μέρα: Ζυρίχη … shopping στη Bahnhofstrasse!

Πρόγευμα και ημέρα στη διάθεση σας. Αν θέλετε να κάνετε ψώνια επισκεφτείτε τη διεθνούς φήμης λεωφόρο Bahnhofstrasse, όπου θα βρείτε μπουτίκ, κοσμηματοπωλεία, ωρολογοποιεία, τα πιο γνωστά fashion labels αλλά κι εγχώριες μάρκες που έχουν αφήσει πλέον το στίγμα τους. Ακόμα κι αν το πορτοφόλι σας δεν αντέχει τις βαριές υπογραφές στη «5η Λεωφόρος» της Ζυρίχης, που ξεκινά από τον εμβληματικό σιδηροδρομικό σταθμό και καταλήγει στις όχθες της λίμνης, δείτε το σαν άσκηση καλού γούστου, ευκαιρία να ενημερωθείτε για τα trends της σεζόν αλλά και να νιώσετε το ρυθμό της πόλης σαν ντόπιος. Εναλλακτικά, για … ρομαντζάδα και για να απολαύσετε το μαγευτικό Ελβετικό τοπίο, περπατήστε περιμετρικά της λίμνης με τη ξεχωριστή θέα στις Άλπεις. Έτσι θα καταλάβετε τι σημαίνει… Ελβετία!

4η μέρα: Ζυρίχη - Αθήνα                                                                                                                

Πρόγευμα και αποχαιρετήστε την ελβετική πολυτέλεια και τη πόλη με τα πολλά πρόσωπα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

1 Ιουλίου - 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ξενοδοχεία

Swissotel Zurich4*

Κατ’ άτομο σε δίκλινο:

575 €

Μονόκλινο:

775 €

Παιδικό έως 11 ετών:

545 €

Επιπλέον νύχτα κατ’ άτομο

σε δίκλινο δωμάτιο

75 €

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 4*
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Ελληνόφωνη περιπατητική ξενάγηση πόλης
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων € 150
  • Κόστος αποσκευής για πτήσεις Α3 (54 € το άτομο)
  • Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Δημοτικός φόρος πόλης
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.
  • Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.
  • Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων και εορτών.