Skip to main content

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ 6 ΗΜΕΡΕΣ 09/04/15 απο 495,00

ΜΑΔΡΙΤΗ 6 ημέρες 

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την ιστορική πρωτεύουσα της Ισπανίας, στο κέντρο της Ιβηρικής χερσονήσου σε υψόμετρο 650μ., τη Μαδρίτη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση.

2η Ημέρα:ΜΑΔΡΙΤΗ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση, η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα δούμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, ταυτόχρονα θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η ξενάγηση ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μερικά από αυτά. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή διασκέδαση με Flamenco.


3η Ημέρα:ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ

Ο πρώτος που αναφέρθηκε στο Τολέδο ήταν ο Ρωμαίος πεζογράφος Τίτος Λίβιος, ο οποίος το περιγράφει ως μία «μικρή οχυρωμένη  πόλη»  και η οχύρωση ήταν πάντα μία σημαντική παράμετρος της ιστορίας του Τολέδο. Ακόμη και σήμερα τα ιστορικά τείχη γύρω του και τα «Σπαθιά του Τολέδο», τα οποία του έδωσαν την ατσάλινη παρουσίαση και την παγκόσμια φήμη, δημιουργούν μία πολύ ξεχωριστή αίσθηση στους επισκέπτες του. Περπατώντας κατά μήκος των δρόμων του κάποιος αισθάνεται σαν να έχει κάνει ένα βήμα πίσω στο Μεσαίωνα…Μετά λοιπόν το πρωινό αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητος Οργάθ.” Τελευταία μας στάση το σπίτι, στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Ελ Γκρέκο. Επιστροφή το μεσημέρι στη Μαδρίτη. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα στην πλατεία που φημίζεται για τα αγάλματα, τα σιντριβάνια και τους βοτανικούς λαβυρίνθους, την πλατεία Οριέντε όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΕΣΚΟΡΙΑΛ – ΣΕΓΚΟΒΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ) ( 190 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη σημερινή, προαιρετική, εκδρομή μας. Το όνομα Σεγκόβια είναι Κελτιβεριανής προέλευσης. Οι πρώτοι κάτοικοι ονόμασαν την πόλη Segobriga, που μπορεί να μεταφραστεί ως "Πόλη της νίκης" ή "Νικηφόρος πόλη". Το Ελ Εσκοριάλ είναι πόλη που βρίσκεται εντός της Αυτόνομης Κοινότητας της Μαδρίτης, σε απόσταση 45 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την ισπανική πρωτεύουσα. Η περιοχή του Ελ Εσκοριάλ αποτελεί έδρα του εθνικού πάρκου της Λα Γκρανχίγια ντε Λα Φρεσνέδα. Η διάσημη Βασιλική Έδρα του Σαν Λορένθο ντε Ελ Εσκοριάλ επίσης γνωστή ως Μοναστέριο ντε Ελ Εσκοριάλ ή Ελ Εσκοριάλ, βρίσκεται στην γειτονική πόλη του Σαν Λορένθο ντε Ελ Εσκοριάλ. Στα προάστια του Σαν Λορένθο ντε Ελ Εσκοριάλ βρίσκεται το εθνικό μνημείο του Βάγιε ντε λος Καΐδος (Κοιλάδα των Πεσόντων). Επιστροφή στη Μαδρίτη. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα:ΜΑΔΡΙΤΗ

Ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας για να γνωρίσετε την πόλη με τα αμέτρητα μουσεία, πλατείες και αξιοθέατα. Διανυκτέρευση.


6η Ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας, μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.


Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ, με την IberiaAirlines.  
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Πέντε (5) διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4*, κεντρικό.
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

    Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι Αεροδρομίων.
  • Είσοδοι μουσείων, ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων.
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΠΤΗΣΕΙΣ IBERIA AIRLINES:

09/4       ΑΘΗΝΑ – MΑΔΡΙΤΗ            16.00 – 18.50      ΙΒ 3151 

14/4       ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ            10.50 – 15.15      ΙΒ 3150 

               

                              

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

2-ΚΛΙΝΟ                               3-ΚΛΙΝΟ

1-ΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ

2-12

ΦΟΡΟΙ

6

9/4

Hotel

Praga 4*

Πρωινό

495 €

+150 €

- 100€

130 €

Hotel Agumar 4*

595 €

+180 €

-100€

130 €