Skip to main content

Ferias de Andalucia – Οι μεγάλες γιορτές της άνοιξης: Ανδαλουσία – Γιβραλτάρ – Εστρεμαδούρα | 28.04.2024 & 30.04.2024 (Πάσχα 2024) Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ από 1599

Αναχωρήσεις: 28/04, 30/04

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΚΑΘΕΡΕΣ – ΜΕΡΙΔΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τη Μαδρίτη. Άφιξη και απευθείας αναχώρηση οδικώς για την πόλη Κάθερες (Cáceres), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της αυτόνομης κοινότητας της Εστρεμαδούρα, μετά το Μπανταχόθ. Η Παλιά Πόλη του Κάθερες αποτελεί μνημείο της UNESCO, πράγμα όχι τυχαίο καθώς αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και καλοδιατηρημένα αστικά συγκροτήματα των περιόδων του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Από τα πάμπολλα μνημεία ξεχωρίζουν ο Καθεδρικός ναός της Παναγίας και ο Πύργος Μπουχάκο (το σύμβολο της πόλης), τα οποία θα δούμε στην πανοραμική ξενάγηση στο Κάθερες.
Αναχωρούμε στη συνέχεια με προορισμό τη Μέριδα, πρωτεύουσα της Εστρεμαδούρα, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ισπανία. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΜΕΡΙΔΑ (περιήγηση) – ΚΟΡΔΟΒΑ (Γιορτή των Αυλών, Γιορτή των Μαγιάτικων Σταυρών)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και πάμε να γνωρίσουμε τη Μέριδα, μια από τις πιο όμορφες περιοχές ολόκληρης της χώρας. Η Μέριδα είναι χτισμένη στις όχθες του ιστορικού ποταμού Γκουαντιάνα και είναι πλημμυρισμένη με αρχαιότητες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δίνοντάς της το προσωνύμιο «Ρώμη της Ισπανίας». Στη σημερινή μας περιήγηση θα εντυπωσιαστούμε από τα καταπράσινα πάρκα, τα στενά σοκάκια στις υπέροχες ιστορικές γειτονιές και φυσικά τα αμέτρητα υπαίθρια αξιοθέατα, αφού η Μέριδα είναι κυριολεκτικά μια πόλη-μουσείο. Θα περπατήσουμε ανάμεσα από ρωμαϊκές επαύλεις, αμφιθέατρα και αρένες, όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς να βρίσκονται κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά! Μεταξύ άλλων, το Ρωμαϊκό Θέατρο και η γέφυρα, ο ναός της Αρτέμιδος και το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο.
Η συνέχεια της ημέρας θα μας βρει στον δρόμο, αφού θα αναχωρήσουμε για την ιστορική πόλη Κόρδοβα, χτισμένη στις όχθες του θρυλικού Γκουαδαλκιβίρ. Η Κόρδοβα αρχικά ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους το 169 π.Χ. με την ονομασία Κόρντουμπα. Γνώρισε τη μεγαλύτερη ακμή της όταν κατακτήθηκε από τους Μαυριτανούς τον 8ο αιώνα και έγινε η πρωτεύουσα του Εμιράτου της Δαμασκού. Έως και τον 13ο αιώνα που επανενώθηκε με τα βασίλεια της Ισπανίας, φημιζόταν για τους υποδηματοποιούς της που κατασκεύαζαν δερμάτινα παπούτσια και για τους αργυροχόους της, οι οποίοι προέρχονταν από τη Δαμασκό. Το ιστορικό κέντρο της Κόρδοβα είναι ολόκληρο ένα μνημείο της UNESCO. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αμάλγαμα διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών με κυρίαρχο, όμως, το αραβικό στοιχείο.

Αυτές τις μέρες η Κόρδοβα γιορτάζει δύο από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς γιορτές που προσελκύουν επισκέπτες από την Ανδαλουσία και ολόκληρη την Ισπανία: τη Γιορτή των Σταυρών του Μαΐου (Cruces de Mayo) και τη Γιορτή των Αυλών (Feria de los Patios).
Στη Γιορτή των Σταυρών του Μαΐου η πόλη γεμίζει από ολάνθιστους σταυρούς που στολίζουν τις πλατείες και τους δρόμους, σταυροί που φτιάχνονται όχι από ξύλο και μέταλλο, αλλά από εκατοντάδες άνθη και λουλούδια. Πρόκειται για μια παμπάλαια λαϊκή γιορτή που χρωστά τη γέννησή της στις αιωνόβιες παραδόσεις της καθολικής εκκλησίας: εκατοντάδες σταυροί επενδυμένοι με λουλούδια, στολισμένοι με πολύχρωμα μαντίλια και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, τοποθετούνται όχι μόνο σε κεντρικά σημεία και επίσημα κτίρια της Κόρδοβας, αλλά και σε κάθε αυλή και καλντερίμι, σε κάθε στοά και σκεπαστό πέρασμα.
Στη Γιορτή των Αυλών τα περισσότερα σπίτια και δημόσια κτίρια ανοίγουν τις ολάνθιστες αυλές τους στους επισκέπτες και η πόλη ευωδιάζει γιασεμί και γαρύφαλλο! Όποια διαδρομή κι αν ακολουθήσει κανείς στην πόλη, θα συναντήσει δεκάδες «πάτιος» που μπορεί να επισκεφθεί ο καθένας και να θαυμάσει έναν απίστευτο πλούτο λουλουδιών, χρωμάτων και αρωμάτων.
Άφιξη στην… πολύχρωμη και ευωδιαστή Κόρδοβα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΟΡΔΟΒΑ (περιήγηση) – ΣΕΒΙΛΛΗ

Πάμε σήμερα να γνωρίσουμε την Κόρδοβα: το πιο σημαντικό μνημείο της πόλης είναι ο Καθεδρικός Μεθκίτα (στα αραβικά τζαμί). Θεωρείται το μεγαλύτερο τέμενος του δυτικού κόσμου. Αρχικά ήταν ρωμαϊκός ναός. Στα ερείπιά του έχτισαν οι Βησιγότθοι εκκλησία που τιμούσε τον Άγιο Βικέντιο. Εν συνεχεία οι Άραβες μοίρασαν το κτίσμα σε δύο τμήματα, τζαμί και εκκλησία. Το 785, όμως, ο τότε εμίρης προχώρησε σε λύση πιο ριζική: κατεδάφισε τα πάντα και οικοδόμησε ένα μεγαλοπρεπές τέμενος. Οι διάδοχοί του το επεξέτειναν και το βελτίωσαν.
Οι χριστιανοί άρχοντες, όταν ανακατέλαβαν την περιοχή, το μετέτρεψαν σε Καθεδρικό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το 1523, όμως, προέβησαν σε πιο ρηξικέλευθη λύση: ανέγειραν σταυροειδή ναό γοτθικού ρυθμού στο εσωτερικό του τζαμιού. Οκτακόσιοι πενήντα κίονες από γρανίτη, όνυχα και μάρμαρο, ύψους 4-13 μέτρων και συνδεόμενοι με πολύχρωμες αψίδες, στηρίζουν τα 19 κλίτη του οικοδομήματος. Οι πολυέλαιοι, οι ξύλινες οροφές με τα χρυσοποίκιλτα ψηφιδωτά, οι θόλοι και οι κόγχες του ναού, αλλά κυρίως ο πλούτος στη διακόσμηση του μιχράμπ κόβουν την ανάσα.

Μετά τη βόλτα μας στην Κόρδοβα συνεχίζουμε οδικώς για τη μεγάλη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, τη Σεβίλλη.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε τη Μεθκίτα της Κόρδοβα, παρακαλείσθε να το δηλώσετε εγκαίρως στον αρχηγό της εκδρομής, ώστε με τη βοήθειά του, και με τον τοπικό ξεναγό, να γίνει η προαγορά των εισιτηρίων. Το αντίτιμο καταβάλλεται επί τόπου.

 

4η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ: περιήγηση

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, τη Σεβίλλη. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαλδακιβίρ, 76 χλμ. από τις εκβολές του στον Ατλαντικό, ιδρύθηκε -σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία- από τον Ηρακλή με την ονομασία Ίσπαλις. Οι Άραβες την κατέλαβαν το 712 μ.Χ., αραβοποίησαν την ονομασία της σε Ισμπιλίγια και την οχύρωσαν. Ο Φερδινάνδος Γ´ την κατάκτησε το 1248 και ισπανοποίησε την αραβοποιημένη ονομασία σε Σεβίγια.
Η Σεβίλλη έγινε η πιο σημαντική εμπορική πόλη του βασιλείου της Καστίλης. Από εκεί απέπλευσε ο Χριστόφορος Κολόμβος για την ιστορική εξερευνητική αποστολή του. Επίσης, μετά την ανακάλυψη των νέων γαιών, η Σεβίλλη ήταν το αποκλειστικό, για την Ευρώπη, λιμάνι-εμπορικό κέντρο του υπερπόντιου εμπορίου με την Ινδία, την Αμερική και την Αφρική. Ο πλούτος που συγκέντρωσε ήταν τεράστιος.
Με τη σημερινή μας περιήγηση θα αφεθούμε στη γοητεία της πόλης της Κάρμεν: θα επισκεφτούμε το ιστορικό της κέντρο, θα περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια με τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια και τα υπέροχα πάτιος σε μία από τις πιο διάσημες εβραϊκές συνοικίες, τη Σάντα Κρουζ, και θα θαυμάσουμε τον τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος Καθεδρικό Ναό με τον Τάφο του Χριστόφορου Κολόμβου και το καμπαναριό - παλιό Μιναρέ Χιράλδα (Giralda) ύψους 93 μέτρων.
Πολύ κοντά βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία, το Βασιλικό Παλάτι Αλκάθαρ (Alcazar). Αμέτρητα δωμάτια που ποικίλλουν σε αρχιτεκτονικό στιλ -από ισλαμικό σε νεοκλασικό- πάτιος και μοναδικής ομορφιάς κήποι συνθέτουν την εικόνα του παλατιού, το οποίο υπήρξε κατοικία πολλών μοναρχών. Σήμερα χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει τη βασιλική οικογένεια ή τους αρχηγούς κράτους που επισκέπτονται την πόλη, και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO από το 1987.

Στη βόλτα μας στο ιστορικό κέντρο θα δούμε επίσης τη μεσαιωνική εβραϊκή γειτονιά Σάντα Κρουθ, θα περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια με τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια και τα υπέροχα αίθρια και θα πάμε σε δύο χαρακτηριστικές πλατείες της Σεβίλλης: την Πλατεία της Ισπανίας και την Πλατεία της Αμερικής. Η πρώτη διαμορφώθηκε το 1929 για τη Διεθνή Ιβηρο-Αμερικανική Έκθεση, με κτίρια νέο-μαυριτανικού, νεομπαρόκ και νέο-αναγεννησιακού ρυθμού. Η Πλατεία της Αμερικής κατασκευάστηκε μεταξύ 1913 και 1916 με αφορμή την ίδια έκθεση, και περιλαμβάνει το Μουσείο Λαϊκών Τεχνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Βασιλικό Περίπτερο.
Η περιήγησή μας ολοκληρώνεται σε δύο από τους πιο ευχάριστους και εντυπωσιακούς δημόσιους χώρους της Ισπανίας, την Πλατεία Ισπανίας και την Πλατεία Αμερικής. Απόγευμα ελεύθερο.
Για το βράδυ σάς προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα φλαμένγκο στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Εάν επιθυμείτε να επισκεφθείτε τα μνημεία του Αλκάθαρ και τον καθεδρικό της Σεβίλλης, παρακαλείσθε να το δηλώσετε εγκαίρως στον αρχηγό της εκδρομής, ώστε με τη βοήθειά του, και με τον τοπικό ξεναγό, να γίνει η προαγορά των εισιτηρίων. Το αντίτιμο καταβάλλεται επί τόπου.

 

5η ημέρα: ΣΕΒΙΛΛΗ – ΧΕΡΕΘ ΝΤΕ ΛΑ ΦΡΟΝΤΕΡΑ (Γιορτή των Αλόγων) – ΚΑΔΙΘ – ΑΛΧΕΘΙΡΑΣ

Αφήνουμε σήμερα τη Σεβίλλη και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην Ανδαλουσία, με πρώτο μας σταθμό τη Χερέθ ντε λα Φροντέρα. Η Χερέθ, σε όλη την ιστορία της ήταν μία οινοπαραγωγός πόλη και περιοχή, η οποία έγινε πανίσχυρη με την ανακάλυψη των νέων γαιών. Εμπορευόταν κρασί και άλλα γεωργικά προϊόντα μέσω της Σεβίλλης και συγκέντρωσε πλήθος γαιοκτημόνων. Λόγω της εγγύτητας με την Αφρική έγινε και κέντρο εμπορίου λευκής σαρκός. Οι σκλάβοι προορίζονταν για τους αμπελώνες. Σήμερα η Χερέθ ντε λα Φροντέρα είναι διάσημη για το μπράντι Jerez, το οποίο έχει Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Το κρασί παραγόταν στην περιοχή από τους ρωμαϊκούς χρόνους, με την απόσταξη να καθιερώνεται από τους Άραβες…
Στη βόλτα μας στη Χερέθ θα δούμε το εξαιρετικά καλοδιατηρημένο μαυριτανικό φρούριο του 11ου αι. και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της. Η παρουσία μας στη Χερέθ συμπίπτει με τον εορτασμό της μεγαλύτερης και σίγουρα πιο γνωστής παραδοσιακής γιορτής της πόλης. Πρόκειται για τη Γιορτή των Αλόγων (Feria de Caballo), μια μακραίωνη παράδοση που αναζητά τις ρίζες της στο μακρινό 1284! Ο εκθεσιακός χώρος González de Hontoria φιλοξενεί ιππικούς αγώνες, διαγωνισμούς και επιδείξεις, ενώ φυσικά το κρασί ρέει άφθονο και οι σεβιγιάνας δεν σταματούν στιγμή!

Συνεχίζουμε για το Κάδιθ (τα αρχαία Γάδειρα) κοντά στο Στενό του Γιβραλτάρ. Η πόλη βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο που βλέπει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Είναι χτισμένη πάνω σε βράχο, ο οποίος ενώνεται με μια μικρή λωρίδα στεριάς και δρόμο, με την ηπειρωτική περιοχή στον Κόλπο του Κάδιθ. Τον Μεσαίωνα, μετά τα εξερευνητικά ταξίδια του Χριστόφορου Κολόμβου το 1492, τα ισπανικά πλοία που μετέφεραν θησαυρούς από την Αμερική χρησιμοποιούσαν το Κάδιθ ως ενδιάμεσο λιμάνι, κι έτσι έγινε μία από τις πλουσιότερες πόλεις της Ευρώπης.
Εμείς σήμερα στη βόλτα μας θα δούμε πάλλευκα κτίσματα, δαιδαλώδη δρομάκια που οδηγούν σε πλατείες και καταπράσινα πάρκα, αλλά και εντυπωσιακά κτίρια με έντονη την επιρροή από τη μαυριτανική αρχιτεκτονική. Θα δούμε επίσης πάρκα με τροπικά φυτά, που όπως λέγεται, έφερε ο Κολόμβος από τα ταξίδια του στον Νέο Κόσμο.
Μετά την ξενάγησή μας στο Κάδιθ θα αναχωρήσουμε για τον τελικό προορισμό της ημέρας, το γειτονικό Αλχεθίρας. Το Αλχεθίρας είναι η αρχαία ελληνική Καρτηία. Κατά τη ρωμαϊκή περίοδο ονομαζόταν Πόρτους Άλμπους. Το 711 κατελήφθη από τους Μαυριτανούς και ήταν το ορμητήριό τους για την ταχεία κατάληψη ολόκληρης της Ισπανίας. Τότε ονομάστηκε Αλ Τζαζίρα, εξ ου και η σημερινή ισπανοποιημένη ονομασία της πόλης. Στην επανάκτηση, το Αλχεθίρας καταστράφηκε ολοσχερώς. Επανιδρύθηκε από τους Ισπανούς πρόσφυγες του Γιβραλτάρ το 1704 και ανοικοδομήθηκε το 1760 στο υφιστάμενο πολεοδομικό σχέδιο.
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΑΛΧΕΘΙΡΑΣ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΠΑΝΟΥΣ – ΡΟΝΤΑ (Λευκά Χωριά)

Επόμενος σταθμός μας σε αυτό το οδοιπορικό στη νότια Ισπανία, το θρυλικό Γιβραλτάρ. Το Γιβραλτάρ είναι μια μικρή βραχώδης μύτη στο νότιο μέρος της Ιβηρικής Χερσονήσου. Στο σημείο εκείνο, γνωστό και ως Στενό του Γιβραλτάρ, ενώνονται η Μεσόγειος Θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό. Ως απομεινάρι της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, το Γιβραλτάρ αποτελεί Βρετανικό Έδαφος.

Ο Βράχος του Γιβραλτάρ, πέρα από σημάδι των ναυτικών που μπαίνουν και βγαίνουν από τη Μεσόγειο, είναι διάσημος για τα σπήλαιά του. Και συγκεκριμένα για το Σπήλαιο Γκόραμ όπου έχουν βρεθεί πέτρινα εργαλεία, εστίες (τζάκια) και οστά ζώων, που χρονολογούνται από περίπου 40.000 χρόνια πριν και μαρτυρούν ότι κατοικούνταν από τους Νεάντερταλ.
Κατά την αρχαιότητα, το Γιβραλτάρ θεωρούνταν τόπος θρησκευτικής και συμβολικής σημασίας. Ο Βράχος ήταν η βόρεια από τις Ηράκλειες Στήλες των αρχαίων Ελλήνων. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Ηρακλής χρησιμοποίησε την υπεράνθρωπη δύναμή του για να χωρίσει το όρος που ένωνε την Ευρώπη με την Αφρική και να περάσει ανάμεσά του. Κάνοντας αυτό, ένωσε τον Ατλαντικό με τη Μεσόγειο και σχημάτισε το Στενό του Γιβραλτάρ.
Ο βράχος όμως είναι διάσημος και επειδή φιλοξενεί τη μόνη αποικία πιθήκων στην Ευρώπη. Λένε ότι οι πίθηκοι ήρθαν μαζί με τους Μαυριτανούς το 711.
Θα περάσουμε, λοιπόν, τα σύνορα και θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας (ο χώρος στο Γιβραλτάρ είναι αρκετά περιορισμένος, οπότε τα πούλμαν σταθμεύουν στην είσοδο και η ξενάγηση γίνεται με μικρά ειδικά οχήματα και ξεναγό).
Θα αρχίσουμε από το Europa Point, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης απέναντι από την Αφρική, και στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στον Βράχο, περνώντας από τα παλιά παραπήγματα του βρετανικού στρατού. Η θέα του κόλπου και της Αφρικής από ψηλά είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η σπηλιά του Αγίου Μιχαήλ, με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες, η οποία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο.
Θα δούμε, ασφαλώς, και τους περίφημους πιθήκους του Βράχου. Κατηφορίζοντας, θα περάσουμε από Βρετανικά Τούνελ του 18ου αιώνα, που έσκαψαν οι βρετανοί στρατιώτες μέσα στον Βράχο, κατά την Πολιορκία των Ισπανών μαζί με τους Γάλλους. Εκείνη ήταν η 14η και τελευταία πολιορκία του Γιβραλτάρ.
Επόμενος σταθμός μας το γραφικό λιμανάκι του Πουέρτο Μπανούς. Εδώ συχνάζουν διάσημοι κοσμικοί με τα πολυτελή τους κότερα, όπως και στη γειτονική κοσμοπολίτικη παραθαλάσσια πόλη της Μαρμπέγια.
Τέλος, θα καταλήξουμε σε έναν ακόμη καταπληκτικό οικισμό της Ανδαλουσίας, τα Λευκά Χωριά. Είναι συνολικά 25 χωριά, όλα ορεινά, χτισμένα πάνω σε γκρεμούς και φαράγγια. Εμείς θα πάμε στο πιο όμορφο απ’ όλα, τη Ρόντα.
Η Ρόντα, λοιπόν, είναι χτισμένη αντικριστά πάνω σε 2 γκρεμούς που χωρίζονται από το φαράγγι Τάχο. Από τη μια πλευρά είναι η Παλιά Ρόντα και από την άλλη η Νέα Ρόντα. Οι δύο Ρόντες ενώνονται με τη Νέα Γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα. Η Ρόντα πέρα από την ομορφιά της, είναι διάσημη και για τις ταυρομαχίες. Η αρένα της, η Πλάθα ντελ Τόρος κατασκευάστηκε το 1785 και είναι η μεγαλύτερη στην Ισπανία.

Θα πάμε στην αρένα της Ρόντα, θα περιηγηθούμε στον παλιό και στον νέο οικισμό, θα περάσουμε τη γέφυρα κι από κάτω θα δούμε τον ορμητικό χείμαρρο Τάχο. Θα πάμε επίσης στο μαυριτανικό Ανάκτορο Μανδραγόν με τους πανέμορφους κήπους που σχεδιάστηκαν σαν μικρογραφία των Κήπων Χενεραλίφε στη Γρανάδα. Στο παλάτι κατοικούσε ο μαυριτανός βασιλιάς του Μαρόκου και είναι εντυπωσιακά διατηρημένο.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΡΟΝΤΑ (Λευκά Χωριά) – ΜΑΛΑΓΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για Μάλαγα. Κατά την άφιξή μας ξεκινά και η πανοραμική περιήγηση στην πόλη-γενέτειρα του Πάμπλο Πικάσο. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της πόλης είναι το επιβλητικό μαυριτανικό κάστρο Αλκαθάμπα, του 8ου αιώνα. Κάτω από τα τείχη βρίσκεται και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο του 2ου αιώνα, από το οποίο σώζονται τμήματα: οι Μαυριτανοί αφαίρεσαν μέρη του για την κατασκευή του φρουρίου και εν συνεχεία οι Χριστιανοί άλλα κομμάτια για να κατασκευάσουν τον Καθεδρικό Ναό. Η κατασκευή του καθεδρικού, κράτησε 2 αιώνες (1528-1728) λόγω οικονομικών δυσχερειών… Και ενώ στο αρχικό σχέδιο οι πύργοι-καμπαναριά ήταν 2, τελικά υψώθηκε μόνο ο ένας. Εξ ου και η ονομασία Μανκίτα, δηλαδή Μονόχειρ.
Ελεύθερος χρόνος στη Μάλαγα για να εξερευνήσουμε ακόμα περισσότερο την πόλη, πριν αναχωρήσουμε για τη Γρανάδα που είναι ο τελικός προορισμός μας για σήμερα.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ: περιήγηση

Η Γρανάδα είναι μία από τις ωραιότερες και πιο ιστορικές πόλεις της Ισπανίας, χτισμένη επί τριών λόφων της Σιέρρα Νεβάδα, στη συμβολή δύο ποταμών, του Χενίλ και του Ντάρο, σε υψόμετρο 738 μέτρων. Η πόλη απαρτίζεται από τρία τμήματα που ιδρύθηκαν σε διαφορετικές περιόδους: την Αντεκερουέλα, το Αλμπαϊθίν και την κυρίως Γρανάδα. Ο σπουδαίος ποιητής Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα γεννήθηκε στη Γρανάδα, ενώ η ονομασία της πόλης οφείλεται στις ροδιές που φύονται στην περιοχή. Η πόλη φημίζεται και για τον κοσμοπολιτισμό και τη νυχτερινή ζωή της − λειτουργούν 3000 καφέ, μπαρ και εστιατόρια και παντού χορεύουν φλαμένγκο…

Πάμε να γνωρίσουμε το «Ρόδο της Ανδαλουσίας», όπως αποκαλούσαν οι Μαυριτανοί τη Γρανάδα, με πρώτη μας επίσκεψη στο μνημείο-σύμβολο της πόλης, το Ανάκτορο της Αλάμπρα, ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα με αφάνταστη λεπτομέρεια στη διακόσμηση, το οποίο έχει ανακηρυχθεί Κληρονομιά της Ανθρωπότητας από την UNESCO. (Η είσοδος στο Ανάκτορο των Ναζαριστών περιλαμβάνεται μόνο για όσους έχει γίνει έγκαιρα η προ κράτηση σύμφωνα με την υπάρχουσα διαθεσιμότητα κατά την στιγμή της κράτησης)

Στα μαγικά της patio, ανάμεσα στο κελάηδημα των πουλιών και τους ήχους των νερών που πηγάζουν από τα απίθανα σιντριβάνια της, μοιάζει να αντηχούν ακόμα επικλήσεις του Αλλάχ και στίχοι του αιώνιου έρωτα. Εδώ ήταν η αίθουσα στην οποία ο Κολόμβος πήρε την άδεια να ξεκινήσει την υπερπόντια εκστρατεία του από τους καθολικούς βασιλείς Φερδινάνδο και Ισαβέλλα το 1492, ακριβώς τη χρονιά της ανακατάληψης της Γρανάδας από τους χριστιανούς.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τους Κήπους Generalife, τους «Κήπους του Παραδείσου», με λίμνες, καταρράκτες, σιντριβάνια, δένδρα και λουλούδια, όπου κυριαρχεί η μυρωδιά του γιασεμιού και της αναρριχώμενης τριανταφυλλιάς, που μας παρασύρει σε ένα παιχνίδι στοχασμού και φαντασίας από την εποχή των χαλίφηδων, των χαρεμιών, του αισθησιασμού, των ευνούχων και της αραβικής δύναμης.

Για το απόγευμα σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στην παλιά αραβική συνοικία Αλμπαϊθίν (Albaycin, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς), έναν συναρπαστικό λαβύρινθο από στενά σοκάκια με ασπρισμένα σπίτια και εσωτερικούς περιποιημένους κήπους ή στο Λόφο Sacromonte, γνωστό για τις σπηλιές του και τη συνοικία των τσιγγάνων, όπου πιθανόν να δείτε τσιγγάνες να χορεύουν γνήσιο, αυθεντικό φλαμένγκο. Δείπνο και διανυκτέρευση

 

9η ημέρα: ΓΡΑΝΑΔΑ – ΜΑΛΑΓΑ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μάλαγα για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/4/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - 9 ημέρες με 8 διαν/σεις -Θα βρεθούμε στην Κόρδοβα 2η και 3η ημέρα του προγράμματος για τους εορτασμούς της Γιορτής των Μαγιάτικων Σταυρών.  - Τιμή από 1599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1599 € 450 €
  Twin Room 1599 € 450 €
  Triple Room 1599 € 450 €
  Single Room 2249 € 450 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/4/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - 9 ημέρες με 8 διαν/σεις - Θα είμαστε στην Κόρδοβα τη 2η ημέρα του προγράμματος για τη Γιορτή των Μαγιάτικων Σταυρών και την 3η ημέρα για τη Γιορτή των Αυλών. Την 5η ημέρα θα δούμε τη Γιορτή των Αλόγων στη Χερέθ.  - Τιμή από 1599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1599 € 450 €
  Twin Room 1599 € 450 €
  Triple Room 1599 € 450 €
  Single Room 2249 € 450 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Επιλεγμένα  ξενοδοχεία 4* (2 διανυκτερεύσεις στη Γρανάδα, 2 στη Σεβίλλη, 1 στη Μέριδα, 1 στην Κόρδοβα, 1 στο Αλχεθίρας, 1 στη Ρόντα).
  • Ανάβαση με ειδικά οχήματα στο Γιβραλτάρ και ξενάγηση, μια υπηρεσία που συνήθως δίνεται σαν προαιρετική.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκεπτόμαστε, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ταξιδιωτικό οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 450 €

  • Οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LH 1757

28/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1800

28/04/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:30

11:10

OS 386

06/05/2024

ΜΑΛΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:40

16:45

OS 807

06/05/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

17:25

20:35

9 ημέρες / 8 διανυκτερεύσεις
Θα είμαστε στην Κόρδοβα τη 2η και 3η ημέρα του προγράμματος
για τους εορτασμούς της Γιορτής των Μαγιάτικων Σταυρών.

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LH 1757

30/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1800

30/04/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:30

11:10

OS 386

08//2024

ΜΑΛΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ

13:40

16:45

OS 807

08/05/2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

17:25

20:35

9 ημέρες / 8 διανυκτερεύσεις
Θα είμαστε στην Κόρδοβα τη 2η ημέρα του προγράμματος για τη Γιορτή των Μαγιάτικων Σταυρών και την 3η ημέρα για τη Γιορτή των Αυλών. Την 5η ημέρα θα δούμε τη Γιορτή των Αλόγων στη Χερέθ.