Skip to main content

ΓΥΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ 11 ΗΜΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2023-2024 από 1345

Αναχώρηση: 23/12 

11 ΗΜΕΡΕΣ / 10 ΝΥΧΤΕΣ

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΦΙΓΚΕΡΕΣ – ΧΙΡΟΝΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ – ΜΑΛΑΓΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ – ΚΟΡΔΟΜΠΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Πτήση από Αθήνα για Βαρκελώνη. Άφιξη και αναχώρηση απ’ ευθείας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη μέσω μίας πανοραμικής βόλτας με το λεωφορείο μας. Ξεκινάμε από το Montjuic και το Ολυμπιακό Στάδιο και κάνουμε μία στάση για να απολαύσουμε μία καταπληκτική πανοραμική θέα επάνω στην πόλη, στο MNAC. Στην συνέχεια περνάμε από την Plaza España, την Gran Via και το διάσημο Passeig de Gracia με το Τετράγωνο της Διχόνοιας  όπου βρίσκεται και η Casa Batlló του Gaudi και λίγο πιο πάνω θα δούμε και την Casa Milá του ιδίου αρχιτέκτονα.

Κατόπιν συνεχίζουμε προς το Ολυμπιακό Λιμάνι και την Barceloneta όπου βρίσκεται το Port Vell η σημερινή μαρίνα των πολυτελή γιωτ.

Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Απόγευμα ελεύθερο. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στην καρδιά της πόλης  άρα καθημερινά στον ελεύθερο χρόνο μας θα μπορούμε να την εξερευνήσουμε και περάσουμε ή να δούμε μέρη όπως η διάσημη Ramblas ή το Mercado de la Boqueria, όπως επίσης και το Καθεδρικό Ναό της Βαρκελώνης. Μπορούμε ακόμη το βραδάκι να πάμε και στην διπλανή συνοικία Born όπου μέσα στα στενά της βρίσκονται καταπληκτικά μικρά εστιατόρια.

 

2η μέρα ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την σημερινή μας ξενάγηση. Σήμερα θα επισκεφτούμε δύο χαρακτηριστικά δείγματα του Καταλανικού Μοντερνισμού από τους δύο πιο κύριους εκφραστές του, Μνημεία και τα δύο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεκινήσουμε πρώτα από το Hospital de la Santa creu i Sant Pau του Lluís Domènech i Montaner, το μεγαλύτερο συγκρότημα κτιρίων καταλανικού μοντερνισμού που μέχρι πριν λίγα χρόνια συνέχιζε να λειτουργεί ως νοσοκομείο και τώρα βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης με τα περισσότερα κτίρια να είναι ήδη ανακαινισμένα.

Στην συνέχεια με τα πόδια και μέσω της λεωφόρου του Gaudi θα καταλήξουμε για να να επισκεφτούμε το αριστούργημα του Gaudi, που βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή αλλά παράλληλα λειτουργεί και ως ναός και είναι και επισκέψιμος, την Sagrada Familia.

Στην συνέχεια θα ξεκινήσει μία προαιρετική ξενάγηση στο Park Guell του Antoni Gaudí, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1984. Το Park Guell είναι το τέλειο παράδειγμα αρμονίας φύσης και αρχιτεκτονικής.

 Από εκεί Θα κατευθυνθούμε στο Arc de Triomf (Αψίδα Θριάμβου) που είναι από τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης και με τα πόδια πλέον θα εισέλθουμε και θα περιηγηθούμε σ’ ένα εξίσου σημαντικό αξιοθέατο το Parc de la Ciutadella Για να πραγματοποιηθεί η προαιρετική χρειάζονται minimum 20 συμμετοχές και το κόστος κατ’ άτομο είναι 35€ συμπεριλαμβανομένων των εισόδων στο Park Guell .

 

3η μέρα ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ- ΧΙΡΟΝΑ - ΦΙΓΚΕΡΕΣ

Πρωινό και ξεκινάμε για την πόλη της Girona όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό της Πανάγιας και θα περπατήσουμε στην εβραϊκή συνοικία Coll, μία από τις καλύτερα συντηρημένες στην Ευρώπη, όπου μένανε οι σεφαραδίτες, οι εβραίοι της Ισπανίας μέχρι το 1492! Η Girona με το ποτάμι της τον Ονιάρ και τα πανέμορφα ζωγραφιστά σπιτάκια στις όχθες του ποταμού που θυμίζουν Φλωρεντία!

Και στην συνέχεια αναχώρηση για την γενέτειρα του μεγάλου καταλανού ζωγράφου το Figueres! Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή σχεδόν 2 ωρών διασχίζοντας δάση από πεύκα και λευκές φτάνουμε στο μουσείο θέατρο του εκκεντρικού ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Το πιο επισκέψιμο μουσείο στην Καταλονία και το τρίτο σε ολόκληρη την Ισπανία περιλαμβάνει την μεγαλύτερη συλλογή έργων του Νταλί στον κόσμο! Σε ένα ονειρικό κτήριο θα θαυμάσουμε πίνακες από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μέχρι τον θάνατο του! Βγαίνοντας από το μουσείο απολαύστε επίσης την μόνιμη έκθεση κοσμημάτων που αποτελείται από 37 μοναδικά κοσμήματα τα οποία σχεδίασε ο πολυτάλαντος ζωγράφος! Μετά από ένα καφέ στο ιστορικό κέντρο του Figueres επιστροφή στην Βαρκελώνη.

 

4η μέρα    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πιο τυπική μεσογειακή πόλη της Ισπανίας τη Βαλένθια. Πρωτεύουσα του Λεβάντε, όπως λέγεται στα Ισπανικά η ανατολική πλευρά της Ισπανίας. Άφιξη νωρίς το απόγευμα και θα κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση της πόλης, που κουβαλάει την αρχιτεκτονική και πολιτισμική παράδοση των χιλίων χρόνων της ιστορίας της. Σήμερα η Βαλένθια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο μοντέρνες πόλεις της Ευρώπης. Θα περάσουμε από την παλιά πόλη και θα δούμε το δημαρχείο της πόλης που προσδίδει ένα στυλ αναγεννησιακού μπαρόκ και ήταν έδρα των Ρεπουμπλικάνων την εποχή του εμφυλίου και το ανταλλακτήριο μεταξιού της Βαλένθια Lonja de la Seda  είναι ένα κτίριο ύστερου βαλενθιανού γοτθικού ρυθμού το οποίο η UNESCO το ανακήρυξε το 1996 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Στη συνέχεια θα δούμε το παλάτι του Marques de dos Aguas, σημερινό μουσείο κεραμικής με την θαυμάσια αλαβάστρινη  πρόσοψή του. Θα περπατήσουμε επίσης στην αγορά με το παλιό χρηματιστήριο και θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό με τον πύργο Mikelet, που θεωρείται σύμβολο της πόλης. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

 

5η μέρα  ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΓΡΑΝΑΔΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Γρανάδα, χτισμένη στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα , της χιονισμένης οροσειράς. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε*  τον εντυπωσιακό λόφο της Αλάμπρα ( το κόκκινο κάστρο στην Αραβική γλώσσα). Η ακμή του Σουλτανάτου της Γρανάδα σε όλο της το μεγαλείο , ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα με αφάνταστη λεπτομέρεια στην διακόσμηση , με τα απίθανα σιντριβάνια, με τις επικλήσεις στον Αλλάχ , στον παράδεισο και τον αιώνιο έρωτα.

Δίπλα στην Αλάμπρα θα βρούμε το Χεναραλίφε με δέντρα , λουλούδια και νερά που θα μας παρασύρουν σε ένα κόσμο στοχασμού , χαλάρωσης και φαντασίας από την εποχή των Σουλτάνων , των Χαρεμιών , του αισθησιασμού και των ευνούχων ….στη δύναμη των Αράβων. Τακτοποίηση και δείπνο  στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την Θάμπρα Μόρα (Zambra mora) την αρχική τσιγγάνικη εκδοχή του χορού που στην συνέχεια έδωσε την βάση για την γέννηση του Φλαμένκο. (Προαιρετικό)

 

6η μέρα ΓΡΑΝΑΔΑ - ΜΑΛΑΓΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ

Μετά το πρωινό ξενάγηση στη Γρανάδα στην περιοχή του Καθεδρικού ναού και την πλατεία Bib Rambla (της πλατείας του εμπορίου). Αναχώρηση για την Μάλαγα, το πιο δυναμικό αστικό κέντρο της Κόστα ντελ Σολ. Φθάνοντας στην Μάλαγα αρχικά θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο όπου στην συνέχεια θα έχετε την δυνατότητα στο ελεύθερο χρόνο σας να επισκεφθείτε μνημεία όπως το Χιμπραλφάρο (Gibralfaro), που προσφέρει την καλύτερη θέα της παραθαλάσσιας πόλης και το μουσουλμανικό κάστρο-παλάτι Αλκαθάμπα (Αlcazaba), το Ρωμαϊκό θέατρο του 1ου αι. π.Χ., τον Καθεδρικό ναό, και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Πικάσο. Επίσης βόλτα στα στενά του ιστορικού κέντρου και ευκαιρία να δοκιμάσετε κάποια από τα εδέσματα της ανδαλουσιανής κουζίνας και ψώνια στον εμπορικό πεζόδρομο Λάριος (Marqués de Larios) ή και επίσκεψη σε κάποιο από τα σημαντικά μουσεία όπως είναι το Μουσείο Πικάσο (Museo Picaso) ή το Κέντρο Πομπιντού (Centre Pompidou Malaga) ή γνωστότερο ως ο Κύβος ( el Cubo) κάνοντας μια βόλτα στην Αποβάθρα 1 ( Muelle 1) του λιμανιού της Μάλαγα. Άφιξη το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας τη Σεβίλλη.  Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο.

 

7η μέρα ΣΕΒΙΛΛΗ

Μετά το πρωινό ξεκινάει η ξενάγησή μας στην πόλη της όπερας όπου “έζησαν’’ η Κάρμεν , ο Δον Ζουάν και ο Φίγκαρο ,ο κουρέας της Σεβίλλης. Αρχίζοντας από το Πάρκο της Μαρίας Λουίζα και την Πλατεία Αμερικής φτάνουμε στην εντυπωσιακή και παραμυθένια Πλατεία Ισπανίας , όπου θα δούμε κτίρια αντιπροσωπευτικά των ρυθμών αρχιτεκτονικής της πόλης .Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στην πρώην Εβραϊκή συνοικία με στενά σοκάκια και τυπικά “πάτιος’’. Σήμερα ονομάζεται Σάντα Κρούθ και είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Θα επισκεφτούμε το κτιριακό συγκρότημα του Αλκαζάρ(οχυρωμένο παλάτι στην Αραβική γλώσσα ) όπου δεσπόζει το Αραβικό Παλάτι , κλασσικής αρχιτεκτονικής Μουδέχαρ με τα εντυπωσιακά επίσημα σαλόνια , το μικρό χαρέμι και τους ιδιωτικούς χώρους των Σουλτάνων. Στην ίδια περιοχή θα δούμε τον καθεδρικό ναό Χιράλδα με το μιναρέ –

καμπαναριό που είναι και η “επίσημη’’ φωτογραφία της Σεβίλλης. Εδώ βρίσκεται ο τάφος του Κολόμβου, το χρυσοποίκιλτο κεντρικό παρεκκλήσι και σημαντικοί πίνακες του μεγάλου Σεβιλιανού ζωγράφου του Μουρίλιο. Η Σεβίλλη όμως δεν είναι (μόνο ) αυτό .Στενά σοκάκια , μεσαιωνικά κτίρια , πανέμορφες

πλατείες, νεραντζιές, μανόλιες αιωνόβιες και ο Γουδαλκιβίρ όπου λουζόταν η αγάπη του Λόρκα…… η πόλη του έρωτα . Δείπνο στο Ξενοδοχείο και για αργότερα ……φλαμένκο , στην πόλη που γεννήθηκε. (Προαιρετικό)

 

8η μέρα ΣΕΒΙΛΛΗ - ΚΟΡΔΟΒΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Μαδρίτη .Περνώντας τη Σιέρα Μορένα θα καταλήξουμε στην πασίγνωστη Κορδούη των Ρωμαίων , την μετέπειτα Κορδούβα των Αράβων , την σημερινή Κόρδοβα. Στη πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του σημαντικότερου χαλιφάτου της Δύσης θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της Εβραϊκής συνοικίας με τα υπέροχα πάτιος που θα μας οδηγήσουν στο μεγαλύτερο Τζαμί της Δύσης , την περίφημη Μεθκίτα. Πάνω από 800 κολώνες (πολλές εξ αυτών των ελληνιστικών χρόνων ) κρατούν πάνω στις αψίδες τους ένα έργο τέχνης απαράμιλλης ομορφιάς του 9ου και 10ου αιώνα.Εδώ έζησαν ο Αβερρόης , ο Μωχάμετ Αλ Γκαφέκι , ο Μπεν Μαϊμόνιδες σημαντικότατοι λόγιοι Άραβες οι οποίοι μετέφρασαν σχεδόν όλα τα αρχαία Ελληνικά συγγράμματα σε τοπικές γλώσσες. Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της Μαδρίτης.

 

9η μέρα ΜΑΔΡΙΤΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ & (προαιρετική εκδρομή στην μεσαιωνική Segovia)

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση με τα πόδια για το Μουσείο του Prado. Θα περάσουμε από την Plaza Colon, το Paseo de Recoletos, και την Plaza de Cibeles με την Τράπεζα Ισπανίας και το Δημαρχείο και από το Paseo del Prado για να καταλήξουμε στο μουσείο.

Το Μουσείο του Prado είναι μία από τις σημαντικότερες πινακοθήκες στον κόσμο με πληθώρα διάσημων έργων που θα χρειαζόμασταν μέρες ολόκληρες για να μπορέσουμε να τα δούμε, στην 1 ώρα και 35 λεπτά που μας δίδονται για να κάνουμε την προγραμματισμένη μας ξενάγηση με επίσημο ξεναγό θα απολαύσουμε κυρίως από την Ισπανική Σχολή έργα των El Greco, Velazquez και Goya καθώς και κάποιους πίνακες της Βενετικής Σχολής όπως του Tintoretto ή της Φλαμανδικής Σχολής όπως του Rubens. επίσης και εδώ θα έχουμε μία ώρα ελεύθερη για να μπορέσετε να δείτε και άλλα έργα ή να επισκεφτείτε το κατάστημα του μουσείου.

Στην συνέχεια έχουμε την προαιρετική μας εκδρομή στην μεσαιωνική Segovia, όπου θα περπατήσουμε στους δρόμους της θα δούμε το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο 2.000 ετών, την Plaza Mayor, το Κάστρο-Παλάτι Alcazar de Segovia και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε τοπικά εστιατόρια, εδέσματα όπως το cochinillo (γουρουνόπουλο baby) ή να δοκιμάσετε το τοπικό γλυκό Ponche Segoviano. Επιστροφή στην Μαδρίτη το απόγευμα.  Για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή χρειάζονται minimum 15 συμμετοχές και το κόστος κατ’ άτομο είναι 50€.

10η μέρα ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ, όπου θα δούμε πίνακες του El Greco, αμύθητης αξίας, όπως το Expolio και τη συλλογή Αποστόλων. Στην συνέχεια, την εκκλησία του Santo Tomé, θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ”. Στη συνέχεια, επίσκεψη σε

ένα εργοστάσιο με ‘’Damasquinad’’, γνωστή Τολεδανική τέχνη που προέρχεται απο την εποχή των Αράβων. Επιστροφή στην Μαδρίτη. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια τελευταία βόλτα για ψώνια στην κομψότερη συνοικία της πόλης το Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα, ένα καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή απλώς περιπλανηθείτε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ για μια ζεστή σοκολάτα.

 

11η μέρα ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και λίγος χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΦΟΡΟΙ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ ΚΟΡΔΟΒΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ – ΜΑΔΡΙΤΗ

 ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

KAI 4 ΔΕΙΠΝΑ

HOTEL ST. MORITZ  BARCELONA 4*

HOTEL REY DON JAIME VALENCIA 4*

HOTEL GRAN LUNA GRANADA 4*

HOTEL SEVILLA CENTER 4*

HOTEL GRAN VERSALLES MADRID 4*

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

 

 

 

23/12

 

 

 

 

 

 

 

1345,00€

 

 

 

 

 

 

1780,00€

 

 

 

 

 

 

1295,00€

 

 

 

145,00€ VY/IB 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ / ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά 4 δείπνα στο σύνολο (1 στην Βαλένθια, 1 στη Γρανάδα και 2 στη Σεβίλλη)
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα
  • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες / Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)
  • Ειδική ασφάλεια COVID-19

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία / μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα θεαμάτων, ακουστικά (whispers), εισιτήρια άλλων μέσων ( συγκοινωνίας ή αναψυχής), extra περιηγήσεις ή πρόσθετες αμοιβές ξεναγών, για ‘’ extra’’ προγράμματα διασκέδασης, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, επιπλέον γεύματα, ποτά, καθώς και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

ΓΥΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ME VY/IB

23/12

HTLS 4*   11 HΜΕΡΕΣ

VY 8101

 ATH BCN

11:50

14:00

IB 3150

 MAD ATH

10:35

15:10

 

 

  • Σημείωση:

H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές