Skip to main content

ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ Μάιος, Αγίου Πνεύματος 2019 από 695,00

 

Γρανάδα - Κόρδοβα – Σεβίλλη – Κάντιθ –Χερέθ – Αλγεθίρας – Ρόντα - Μάλαγα

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 15/05 - 12, 19/06
7 ΗΜΕΡΕΣ

ΔΩΡΟ 6 ΔΕΙΠΝΑ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ

1η μέρα  ΑΘΗΝΑ - ΜΑΛΑΓΑ - ΓΡΑΝΑΔΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μάλαγα, κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Aκτής του Ήλιου (CostadelSol). Άφιξη το απόγευμα και αναχώρηση οδικώς για την Γρανάδα, που αγκαλιάζει μοναδικά τους πρόποδες της Χιονισμένης Οροσειράς (Sierra Nevada). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

2η μέρα  ΓΡΑΝΑΔΑ
Mετά το πρωινό, αναχώρηση για το λόφο όπου δεσπόζει το Κάστρο της Αλάμπρας (Alhambra), λέξη που στα αραβικά σημαίνει «το κοκκινωπό», και ξενάγηση σε ένα αριστούργημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής του 14ου αι., που έχει ανακηρυχθεί «Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας» από την Ουνέσκο. Προστατευμένη από τα βουνά και περικυκλωμένη από δάσος, η Aλάμπρα ήταν αρχικά σχεδιασμένη ως οχυρό, από τα μέσα όμως του 13ου αι. έγινε κατοικία μουσουλμάνων Σουλτάνων και εν συνεχεία χριστιανών Βασιλιάδων. Στο διπλανό ύψωμα βρίσκονται οι υπέροχοι κήποι του Χενεραλίφε (Generalife) ή «κήποι του παραδείσου», που φιλοξενούν το θερινό ανάκτορο πλαισιωμένο από μια πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων, και κελαρύσματος πουλιών και σιντριβανιών. Στη συνέχεια περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον Καθεδρικό, τις πολυάριθμες γραφικές πλατείες, και την αραβικής επιρροής αγορά Αλκαϊθερία (Alcaizería). Για όσους το επιθυμούν, ακολουθεί βραδινή βόλτα στα στενά της πρώην αραβικής συνοικίας του Αλμπαϊθίν (Αlbayzín) με την εντυπωσιακή θέα προς την Αλάμπρα, και στη συνοικία του Σακρομόντε (Sacromonte) με τις περίφημες τσιγγάνικες σπηλιές (υπόσκαφες κατοικίες σήμερα) όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τσιγγάνικο φλαμένκο. Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

3η μέρα  ΓΡΑΝΑΔΑ - ΚΟΡΔΟΒΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κόρδοβα, «μακρινή και μόνη» όπως έλεγε ο Λόρκα. Η πρώην πρωτεύουσα του Χαλιφάτου, αποτέλεσε πνευματικό και διοικητικό ισλαμικό κέντρο, και πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι στην μεσαιωνική Ευρώπη. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση από την όχθη του ποταμού Γουαδαλκιβίρ και την γραφική ρωμαϊκή γέφυρα. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο περίφημο Τέμενος-Καθεδρικό (Mezquita-Catedral), που το συνθέτουν ένα δάσος από κολώνες, αψίδες, οροφές από κέδρο Λιβάνου, και αραβουργήματα. Στο κέντρο του ναού βρίσκεται ενσωματωμένος ο πυρήνας του εντυπωσιακού μεταγενέστερου Καθεδρικού, έτσι που στο σύνολο του το μνημείο να είναι επίσης εγγεγραμμένο στον κατάλογο της Ουνέσκο. Ακολουθεί μια περιπλάνηση στα γραφικά σοκάκια της πρώην Εβραϊκής συνοικίας (Judería) της πόλης με τα παραδοσιακά αίθρια (patios) και τα καταστήματα λαϊκής τέχνης. Άφιξη το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας Σεβίλλη καιτακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

4η μέρα   ΣΕΒΙΛΛΗ
Η σημερινή μας πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με τις Πλατείες της Αμερικής και της Ισπανίας, όπου θα θαυμάσουμε αντιπροσωπευτικά δείγματα αρχιτεκτονικής της πόλης, περιβαλλόμενα από το Πάρκο της Μαρία-Λουίζα. Κατόπιν, θα περιπλανηθούμε στα στενά σοκάκια της συνοικίας Σάντα Κρουθ (SantaCruz) όπου «κυκλοφορούσαν» η Κάρμεν του Mπιζέ, ο κουρέας της Σεβίλλης και ο Δον Χουάν Τενόριο. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη στο περίφημο παλάτι-φρούριο Αλκάθαρ (Αlcazar), το παλαιότερο σε συνεχή χρήση παλάτι στην Ευρώπη, γνωστό για την αρχιτεκτονική Μουδέχαρ (Mudejar), μείξη του Ευρωπαϊκού και Αραβικού κόσμου. Ακολούθως, θα θαυμάσουμε τον γειτονικό Καθεδρικό (μεγαλύτερος γοτθικός ναός του κόσμου) με το περίφημο καμπαναριό του - πρώην μιναρές - τη Χιράλντα (Giralda). Σήμερα, τα δύο μνημεία, μαζί με το ενδιάμεσο «Αρχείο των Ινδιών» φέρουν και αυτά τον τίτλο «Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας». Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο και προαιρετική βόλτα με πλοίο στον Γουαδαλκιβίρ (Guadalquivir), τον ποταμό της πόλης. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε φλαμένκο στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του.
Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

5η μέρα ΣΕΒΙΛΛΗ - ΧΕΡΕΘ ΝΤΕ ΛΑ ΦΡΟΝΤΕΡΑ - ΚΑΝΤΙΘ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ - ΑΛΓΚΕΘΙΡΑΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την καρδιά της δυτικής Ανδαλουσίας. Μια πρώτη στάση στο Χερέθ (Jeréz), γνωστό για το μπράντυ του, και για το ομώνυμο τοπικό κρασί σέρι (sherry). Περιήγηση στο κέντρο και γνωριμία με τις τοπικές γαστρονομικές πρώτες ύλες στην κλειστή αγορά της πόλης όπου συχνάζουν οι ντόπιοι. Ακολούθως, πανοραμική βόλτα στο Κάντιθ (Cadiz) και περίπατος στο ιστορικό κέντρο μίας από τις αρχαιότερες πόλεις της Aνδαλουσίας, ιστορικό λιμάνι στον Ατλαντικό Ωκεανό, και γνωστό σήμερα για τους ψαρομεζέδες του. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Γιβραλτάρ (Gibraltar) και περνώντας τον έλεγχο των συνόρων θα φτάσουμε στη βάση του ομώνυμου βράχου που από το 1704 ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προαιρετικά για όσους το επιθυμούν, επίσκεψη στην κορυφή όπου ζουν σε ημι-ελεύθερες συνθήκες οι πίθηκοι Μακάκος, με την εκπληκτική θέα των στενών και της απέναντι Αφρικάνικής ακτής. Χρόνος ελεύθερος στον γραφικό εμπορικό δρόμο της Μέιν Στριτ (ΜainStreet) με την έντονη Λονδρέζικη ατμόσφαιρα. Στην περιοχή του γειτονικού ισπανικού λιμανιού και πατρίδα του Πάκο ντε Λουθία (PacodeLucía), την πόλη του Αλγκεθίρας (Algeciras), θα είναι η σημερινή μας διανυκτέρευση.
Δείπνο, διανυκτέρευση.

6η μέρα  ΑΛΓΚΕΘΙΡΑΣ - ΡΟΝΤΑ - ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΠΑΝΟΥΣ (ΜΑΡΜΠΕΓΙΑ) - ΜΑΛΑΓΑ
Η μαγεία της Ανδαλουσίας συνεχίζεται καθώς αναχωρούμε για το κοσμοπολίτικο θέρετρο της Ακτής του Ήλιου, το Πουέρτο Μπανούς της Μαρμπέγια (PuertoBanús- Μarbella) όπου συχνάζουν διάσημοι με τα πολυτελή τους κότερα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ και ίσως ψώνια στις πανάκριβες μπουτίκ. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε προς την περιοχή των Λευκών Χωριών (PueblosBlancos) και συγκεκριμένα το εντυπωσιακότερο από αυτά, την Ρόντα (Ronda), κτισμένη στις δύο πλευρές της χαράδρας του Τάχο (Tajo) βάθους 100μ. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο, με την παλαιότερη αρένα ταυρομαχιών της Ισπανίας, και θα απολαύσουμε τη θέα του τοπίου από στρατηγικά σημεία, καθώς και τη γέφυρα που συνδέει την νεότερη σχετικά πόλη με την παλιά Αραβική συνοικία. Ακολούθως αναχώρηση για την Μάλαγα, το πιο δυναμικό αστικό κέντρο της Ανδαλουσίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

7η μέρα  ΜΑΛΑΓΑ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια πανοραμική ξενάγηση κατά μήκος της ακτογραμμής, με στάση στο λόφο-φρούριο Χιμπραλφάρο (Gibralfaro), που προσφέρει την καλύτερη θέα της παραθαλάσσιας πόλης. Κάθοδος οδικώς και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο που φιλοξενεί το μουσουλμανικό κάστρο-παλάτι Αλκαθάμπα (Αlcazaba), το Ρωμαϊκό θέατρο του 1ου αι. π.Χ., τον Καθεδρικό ναό, και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Πικάσο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια στον εμπορικό πεζόδρομο Λάριος (MarquésdeLarios) ή και επίσκεψη σε κάποιο από τα σημαντικά μουσεία (Μουσείο Πικάσο, Κέντρο Πομπιντού κ.α.). Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

 

 

ΗΜ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙΚΟ

ΦΟΡΟΙ

  7

15/05, 12/06, 19/06

695,00€

945,00€

635,00€

145,00€ ΑΖ

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ - ΜΑΛΑΓΑ - ΑΘΗΝΑ
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά & 6 δείπνα στα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια & ξενοδοχεία εξωτερικού
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ενημερωτικά έντυπα/χάρτες
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων.
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ό,τι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Η σειρά των δραστηριοτήτων μπορεί να διαφοροποιηθεί.

 

HTLS 4*  7 ΗΜΕΡΕΣ

 

ΑΖ 719

ATH FCO

12:05

13:10

AZ 090

FCO AGP

14:20

17:00

AZ 091

AGP FCO

17:50

20:20

AZ 722

FCO ATH

21:50

00:45