Skip to main content

Χώρα των Βάσκων Καλοκαίρι 2018 από 995,00

EARLY BOOKING!
Κανταβρικές Ακτές – Αστούριας – Γαλικία – Βόρεια Πορτογαλία
Μπιλμπάο - Σαν Σεμπάστιαν – Μπιαρίτζ – Σανταντέρ – Οβιέδο – Χιχόν – Λα Κορούνια - Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα – Μπράγα – Πόρτο
10 ημέρες
Αναχωρήσεις: 21/07, 15/08

1η ημέρα: Αθήνα – Μπιλμπάο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπιλμπάο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Γεννημένο πριν από 7 αιώνες στη νότια όχθη του ποταμού Νερβιόν 14 χλμ. πριν την έξοδο του στο Βισκαϊκό κόλπο και περιτριγυρισμένο από βουνά - οι κάτοικοι του το αποκαλούν στοργικά   ''El Bocho''  ( H Γούρνα )- το Μπιλμπάο θα αποτελέσει για αιώνες το σπουδαιότερο λιμάνι εξαγωγών της Βορείου Ισπανίας,  με το μαλλί της Καστίλης τους πρώτους αιώνες αλλά κυρίως με τον σίδηρο των γύρω λατομείων προς την βιομηχανική Ευρώπη τους δυο τελευταίους αιώνες μέχρι τις αρχές του '80 οπότε και επέλεξε να μετατραπεί σε μια σύγχρονη και δυναμική πόλη υπηρεσιών και τουρισμού. Βόλτα στην παλιά πόλη των Επτά Δρόμων ( Siete Calles) τον Καθεδρικό την Πλάθα Νουέβα με τις αψίδες της και τα γύρω μπαρ  γνωστά για τα pintxos, τους φημισμένους μεζέδες πάνω σε φέτα ψωμιού γνωστά σε όλο τον Βορρά και ιδιαίτερα αγαπητά από τους Βάσκους. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μπιλμπάο

Πρωϊνό κι έναρξη ξενάγησης στο μέχρι πριν τρεις δεκαετίες σημαντικότερο κέντρο βαριάς βιομηχανίας της Βορείου Ισπανίας που θα μεταμορφωθεί σε σύγχρονο υπόδειγμα οικονομικής, πολεοδομικής και κυρίως αισθητικής αναγέννησης. Ξενάγηση στο μουσείο Γκούγκενχαϊμ, πρωτοπόρα ''φουτουριστική είσοδος'' του Μπιλμπάο στον 21ο αιώνα και μάλιστα στο χώρο που κάποτε βρίσκονταν το βιομηχανικό λιμάνι. Εν συνέχεια νεοκλασικές πλευρές της πόλης (Δημαρχείο, Θέατρο Αριάγα Πλάζα Μογιουα )την Γκραν Βία με τα κομψά της καταστήματα ,τις γέφυρες του ποταμού Νερβιόν και φυσικά  τα υπερσύγχρονα έργα πολλών φουτουριστών αρχιτεκτόνων (Μέγαρο Euskalduna ,Isozaki, είσοδοι Μετρό, νέο Στάδιο Σαν Μαμές) Μεσημέρι χρόνος ελεύθερος για φαγητό (έξοδα ατομικά) σε κάποιο από τα μπαρ η εστιατόρια με Βασκική Κουζίνα, μια από τις πιο πλούσιες σε συνταγές και φήμη παγκοσμίως.

3η ημέρα: Μπιλμπάο – Βιτόρια – Παμπλόνα – Σαν Σεμπαστιάν

Μετά το πρωινό αποχαιρετούμε το  Μπιλμπάο με πρώτη στάση στην σύγχρονη πολιτική πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων, την Βιτόρια. Απολαμβάνοντας ένα από τα υψηλοτέρα επίπεδα ζωής σε Ισπανία και Ευρώπη ,-Πράσινη Πρωτεύουσα το 2012- η πόλη ζει μέσα στο πράσινο, με την παλιά πόλη στο υψηλότερο  σημείο να αντιπροσωπεύει την Μεσαιωνική Βιτόρια (Καθεδρικός της Σάντα Μαρια , Πλατεία Machete) και λίγο πιο έξω την σύγχρονη( Πλατεία Ισπανίας, Νέος Καθεδρικός Μουσείο Καλών Τεχνών) και τέλος το Παλάτι Ajuria Enea έδρα της Προεδρίας της Βασκικής Κυβέρνησης. Επόμενη πόλη μας η πρωτεύουσα της ιστορικής περιοχής της Ναβάρα. η φημισμένη για τις παγκοσμίου φήμης γιορτές του Σαν Φέρμιν την Παμπλόνα. Από τις 7-13 Ιουλίου κάθε χρόνο δεκάδες ταύροι ξεχύνονται το πρωί' στους δρόμους της παλιάς πόλης με χιλιάδες κόσμο να τρέχει αναμεσά τους μέχρι να οδηγηθούν- όχι πάντα ανώδυνα- μέχρι την Αρένα. Θα περπατήσουμε την διαδρομή περνώντας από το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό καταλήγοντας στην Πλατεία Κάστρου το ιστορικότερο και πιο πολυσύχναστο σημείο της Παμπλόνας. Φαγητό  και αργά το απόγευμα αναχώρηση για το ''Μαργαριτάρι'' της Ισπανίας το Σαν Σεμπαστιάν. Άφιξη, και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σαν Σεμπαστιάν – Μπιαρίτζ – Σαν Σεμπαστιάν

Κοσμοπολίτικο εδώ και αιώνες -εκλεκτό τουριστικό θέρετρο από τον 19ο αιώνα -, μ ‘ένα παγκοσμίου φήμης Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Τζαζ, το Σαν Σεμπαστιάν αποτέλεσε από παλιά το σημείο συνάντησης της Ισπανικής με την Ευρωπαϊκή αριστοκρατία. Χτισμένο γύρω από την αξέχαστη θέα που προσφέρουν τα τρία μικρά βουνά που το περιβάλλουν, την αριστοκρατική ομορφιά της Donostia ( η ονομασία του Βασκικά) ολοκληρώνει η παραλιακή λεωφόρος της Concha με την ακτή της, η πιο φημισμένη διεθνώς εικόνα της πόλης. Πίσω από ένα από τα βουνά, το Urgul, η Παλιά Πόλη με τα αμέτρητα μπαρ με pintxos , και πλούσια Βασκική κουζίνα και τα πολλά γραφικά στενά. Λίγο πιο πέρα η ψαραγορά Brecha και το Δημαρχείο απ’ όπου η Λεωφόρος του Μπουλεβάρντ μας συνδέει με την σύγχρονη πόλη , το θέατρο Μαρια Ευγενία, έδρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου αναγεννησιακού ρυθμού, το νέο Καθεδρικό, επαύλεις, έργα μεταμοντέρνων καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων ( Chillida, Kursaal). Εν συνέχεια αναχώρηση για την Γαλλική Χώρα των Βάσκων και την πρωτεύουσα του Μπιαρίτζ. Όντας η κοσμικότερη τουριστική λουτρόπολη της Νοτιοδυτικής Γαλλίας από πολύ παλιά, υπήρξε και λατρευτό σημείο διακοπών της Τσαρικής Ρωσίας μέχρι το 1917 κληρονομιά του οποίου η Ορθόδοξη εκκλησία της πόλης. Έδρα παγκοσμίων σέρφερ, βασκικό στις γεύσεις, με πολλές βίλλες και παράλιες. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα  και αργά το απόγευμα επιστροφή στο Σαν Σεμπαστιάν.

5η ημέρα: Σαν Σεμπαστιάν – Σανταντέρ - Οβιέδο

Πρωϊνό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κανταβρίας, το Σανταντέρ. Έχοντας συνδεδεμένο το όνομα του με την μεγαλύτερη σήμερα τράπεζα της Ισπανίας και μες στις πρώτες του κόσμου, αποτέλεσε κι αυτό από αιώνες αγαπημένος τόπος θερινών διακοπών των Ισπανών μοναρχών με τις υψηλές ελίτ της Δύσης. Θα δούμε την παλιά πόλη με τον Καθεδρικό, το Ναυτικό Όμιλο και Μουσείο και μέσω της λεωφόρου Reina Victoria θα αντικρύσουμε τον πανέμορφο ισθμό - νησί της Magdalena με το ομώνυμο πανέμορφο παλάτι στην κορυφή, τόπος καλοκαιρινών διακοπών των Ισπανών Βασιλέων από τις αρχές του 20ου αιώνα για να καταλήξουμε στην πανέμορφη και κοσμική παράλια του Sardinero με το παγκοσμίου φήμης του Καζίνο και τις πανέμορφες επαύλεις γύρω. Χρόνος ελεύθερος και το απόγευμα αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αστούριας, το Οβιέδο. Άφιξη, τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο και αργά το απόγευμα πρώτη γνωριμία με το ιστορικό του κέντρο στην Πλατεία Αλφόνσου 2ου .Ο Καθεδρικός Ναός σύμβολο της πόλης και μοναδικό δείγμα αγνότητας του γοτθικού ρυθμού, το Παλάτι Βελάρδε ,το σιντριβάνι La Foncalada, πολλά ιστορικά κτίρια και εκκλησίες για να καταλήξουμε σε κάποιο μπαρ για να ανοίξουμε την όρεξη μας πίνοντας το ιερό ποτό της περιοχής την Sidra και ολοκληρώσουμε το δείπνο με κάποιο από τα λατρευτά φαγητά τους όπως την Φαβάδα η ένα pote. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Οβιέδο – Χιχόν - Οβιέδο

Πρωϊνό και αφού αφήσουμε προσωρινά το Οβιέδο, κατευθυνόμαστε προς τις ακτές για το μεγάλο λιμάνι της Αστούριας και από πάντα ανταγωνιστή του Οβιέδο, το Χιχόν. Με πρόσωπο ανοικτό στην Πράσινη Ακτή, ανέκαθεν μεγάλο εμποροβιομηχανικό λιμάνι και ανερχομένη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια το Χιχόν συνδυάζει το παλιό- με την Cimadevilla πάνω στο λόφο να ενώνεται - με το νέο και σύγχρονο της παράλιας. Πολύχρωμες παραδοσιακές κατοικίες δίπλα σε σύγχρονα έργα αρχιτεκτονικής. Μεσημέρι ελεύθερο για φαγητό και βόλτα στο κέντρο. Το απόγευμα δυνατότητα προαιρετικής εκδρομής στον εθνικό Δρυμό της Covadonga, ένα από τα  ωραιότερα και πιο προστατευόμενα τοπία φυσικού κάλλους της Ευρώπης και όπου το 722μ.χ οι χριστιανοί του Don Pelayo κατάφεραν την πρώτη νίκη τους κατά τον εισβολέων Μουσουλμάνων, κάνοντας την αρχή που σήμαινε και την έναρξη Επανάκτησης της Ιβηρικής από τους ντόπιους πληθυσμούς κατά την πάροδο των επόμενων αιώνων. Επιστροφή ξανά στο Οβιέδο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Οβιέδο – Λα Κορούνια – Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα

Πρωϊνό και αναχώρηση μέσω των Κανταβρικών ακτών της Αστούριας για την καταπράσινη Γαλικία που συνδυάζει πανέμορφα τοπία της ενδοχώρας με τους θαλάσσιους κόλπους της (Rias) που ανά έξι ώρες βρίσκονται υπό παλίρροια. Άφιξη το μεσημέρι στην Λα Κορούνια την μεγαλύτερη πόλη της Γαλικίας, εκεί όπου η Κανταβρική θάλασσα ενώνεται με τον καθ’ αυτού Ατλαντικό. Πόλη ναυτικών από την εποχή των Ρωμαίων με τον 'Φάρο του Ηρακλή' να ξεπροβάλει περήφανος στην άκρη της πόλης, με τις τζαμένιες προσόψεις των παλιών αρχοντικών μαζί με το παλιό λιμάνι να περιβάλλουν την θάλασσα σε μια πόλη γεμάτη κολπίσκους που της δίνουν και τον ιδιαίτερο της χαρακτήρα. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό και το απόγευμα άφιξη στο Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα, τον παγκοσμίου φήμης θρησκευτικό προορισμό χιλιάδων πιστών των Καθολικών και όχι μόνο, που αφού πραγματοποιήσουν χιλιάδες χιλιόμετρα περπατώντας το Καμίνο ντε Σαντιάγο καταλήγουν στον Καθεδρικό για να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγίου Ιάκωβου. Εκεί θα καταλήξουμε κι εμείς, στην Πλατεία Obradoiro όπως και σε όλους τους γύρω δρόμους μέσα στην καρδιά του Σαντιάγο. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σαντιάγο – Ορένσε - Πόρτο

Αφήνουμε το Σαντιάγο και διασχίζοντας την καταπράσινη Γαλικία μια στάση στο όμορφο Ορένσε με τον ποταμό Μινιο να το διασχίζει. Γνωστό από τους Ρωμαίους ακόμα για τα θεραπευτικά ιαματικά Λουτρά του μέχρι και σήμερα αλλά και μια γραφική παλιά πόλη με γραφικά στενάκια, μικρές πλατείες κι έναν θαυμάσιο Καθεδρικό. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού μας. το Πόρτο στο οποίο φθάνουμε αργά το απόγευμα αφού διασχίσουμε μια επίσης κατά πράσινη Βόρεια Πορτογαλία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Βράδυ ελεύθερο.

9η ημέρα: Πόρτο

Πρωϊνό και ξενάγηση στην πόλη που με το αρχαίο λατινικό της όνομα (Portus Cale) έμελλε να δώσει κατόπιν και το όνομα στην χώρα της. Χτισμένο στην έξοδο του ποταμού Douro στον Ατλαντικό , το Πόρτο συνδέθηκε από αιώνες όχι μόνο για το φημισμένο του κρασί αλλά και με την ανά καιρούς οικονομική πρόοδο και ευημερία της Πορτογαλίας. Θα δούμε τον Καθεδρικό, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό διακοσμημένο με τα χρωματισμένα πλακάκια azulejos με τις θαυμάσιες αναπαραστάσεις να τον στολίζουν για να καταλήξουμε για ξενάγηση στο εσωτερικό της Bolsa (Παλιό Χρηματιστήριο) και σημείο αναφοράς για την τόσο σπουδαία οικονομική ιστορία της πόλης. Εν συνέχεια στο παλιό λιμάνι Ribeira , το γεμάτο καλντερίμια κι εστιατόρια να κοιτούν τις γέφυρες - όπως του Don Luis I- να ενώνουν  το Portus με το Cale εκεί όπου οι ξακουστές Bodegas (Αποθήκες Κρασιού) εδώ και αιώνες είτε τους εμπόρους και τα τελευταία χρόνια τους τουρίστες να τα επισκέπτονται. Απόγευμα ελεύθερο με χρόνο για κάποια μικρή κρουαζιέρα στο ποτάμι η κάποια εκδρομή τα περίχωρα.

10η ημέρα: Πόρτο – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Πόρτο, για την επιστροφή στην Αθήνα.

Κόστος κατ’ άτομο

Αναχωρήσεις

Early Booking

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί

21/07

995€

1025€

+345€

895€

15/08

1025€

1055€

+395€

935€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με τη Lufthansa 
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (2 Μπιλμπάο, 2 Σαν Σεμπαστιάν, 2 Οβιέδο, 1 Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, 2 Πόρτο)
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα
  • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Τοπικός ξεναγός στο Μπιλμπάο
  • Τοπικός ξεναγός στο Πόρτο
  • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες
  • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων 235€
  • Είσοδοι στα μουσεία
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Σημείωση:

  • H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.

Τα ξενοδοχεία μας ή παρόμοια:

  • Μπιλμπάο → Hotel Silken Indautxu 4*
  • Σαν Σεμπαστιάν → Hotel Silken Amara Plaza 4*
  • Οβιέδο → Hotel Silken Monumental Naranco 4*
  • Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλλα → Hotel Hesperia Peregrino 4*
  • Πόρτο → Eurostars Des Artes 4*

Πτήσεις:

Από

Προς

Αναχώρηση

Άφιξη

Αριθμός Πτήσης

Αθήνα

Μόναχο

06.05

07.35

LH 1755

Μόναχο

Μπιλμπάο

08.35

10.45

LH 1824

Πόρτο

Φρανκφούρτη

12.15

15.55

LH 1177

Φρανκφούρτη

Αθήνα

20.30

00.15

LH 1284