Skip to main content

Πλήρης Βαρκελώνη με Ανδόρα & Πυρηναία σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*sup

Με γεμάτες σε ξεναγήσεις ημέρες & κεντρικά ξενοδοχεία 4*sup

Aναχωρήσεις: 01.05, 28.05

Εκδρομή στην αρχαία ελληνορωμαϊκή πόλη Empuries
ΔΙΠΛΗ ξενάγηση της Βαρκελώνης
Εκδρομή στο Figueres & στο μουσείο Νταλί

Βαρκελώνη: η ανατρεπτική ομορφιά της Ευρώπης!

Μοναδική αρχιτεκτονική, ιστορικά μνημεία, καλλιτεχνική κληρονομιά, ποδόσφαιρο, ζωντανές γειτονιές για βόλτες και nightlife, αλλά και συναρπαστική γαστρονομία. Η πυκνοκατοικημένη Βαρκελώνη είναι μάλλον η πιο κοσμοπολίτικη ισπανική πόλη. Ισπανική είπαμε; Πρωτεύουσα της Καταλονίας, για να είμαστε πολιτικά ορθοί, αφού οι ντόπιοι θεωρούν την περιφέρεια αυτή ξεχωριστή χώρα και μιλούν τη δική τους γλώσσα.

Η πόλη είναι ταυτόχρονα παραδοσιακή και σύγχρονη, νεανική και κλασική, lowbudgetκαι classy. Κινείται και αναπνέει μέσα σε μεσαιωνικά παλάτια, καθεδρικούς ναούς, καλντερίμια αλλά και σε φαρδιούς, πολυσύχναστους δρόμους και καταπληκτικά κτίρια - δείγματα του μοντερνισμού του τέλους του 19ου αιώνα

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (1η ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Καταλονίας και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, τη Βαρκελώνη. Πρόκειται για μία κοσμοπολίτικη μεσογειακή πόλη που ενσωματώνει στα αστικά κτίρια την ρωμαϊκή αρχιτεκτονική με ένα μεσαιωνικό χρώμα, διατηρώντας την πρωτοπορία του μοντερνισμού του 20ού αιώνα. Σημαντικά αξιοθέατα αποτελούν τα επιβλητικά κτίρια των αρχιτεκτόνων Antoni Gaudí και Luis Doménech ι Montaner, που η Ουνέσκο τα έχει περιλάβει στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η μακρά ιστορία της πόλης και η οικονομική της δύναμη, της επέτρεψε να αναπτύξει πολιτισμό και ιδιαίτερη κουλτούρα, κάτι που διαφαίνεται από την πλούσια αρχιτεκτονική και πολιτική κληρονομιά, αλλά και από την συνεχόμενη ενθάρρυνση των τεχνών και των γραμμάτων. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταβούμε αρχικά στον λόφο Μοντζουίκ για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού. Συνεχίζουμε για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και το Στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες το 1992. Από εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πανοραμική θέα προς το διάσημο σιντριβάνι, το λεγόμενο "Fuente Magica" και την Plaza Εspaña. Συνεχίζουμε με την γραφική Barceloneta και από εκεί για ένα από τα πιο αξιόλογα έργα του αρχιτέκτονα Γκαουντί, την εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (Αγία Οικογένεια), όπου θα θαυμάσουμε επίσης την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του Antonio Gaudi και τη πανοραμική θέα της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (2η ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

 

Η περιπατητική ξενάγησή μας σήμερα αρχίζει από την κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης, την Πλάζα Καταλόνια (Plaza Catalunia). Θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Paseo de Gracia με τα πιο ακριβά καταστήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού, διάσημων Καταλανών αρχιτεκτόνων με γνωστότερα την Casa Batllo και Casa Mila του Antonio Gaudi. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο πιο διάσημο πεζόδρομο της πόλης, στην ιστορική Ράμπλα και θα καταλήξουμε στη Μπάριο Γκότικο, όπου δεσπόζουν το Μουσείο Πικάσο, η Μητρόπολη, αλλά και σε μικρή απόσταση "αγοραστικοί παράδεισοι", όπως τα El Corte Ingles. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΦΙΓΚΕΡΕΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΤΑΛΙ - ΕΜΠΟΥΡΙΕΣ

 

Πρωινή αναχώρηση μέσα από μία εντυπωσιακή διαδρομή για την κοντινή πόλη Φιγκέρες και στον αρχαιολογικό χώρο Εμπουρίες (Εμπόριον). Άφιξη στο Φίγκερες και επίσκεψη στο μουσείο του διάσημου ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Πρόκειται για έναν χώρο που εκθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του ζωγράφου παγκοσμίως και αποτελεί ένα από τα διασημότερα μουσεία στη χώρα. Αφού θαυμάσουμε τα έργα του Νταλί, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον σημαντικότερο ελληνορωμαϊκό αρχαιολογικό χώρο της Ιβηρικής χερσονήσου, την πόλη Εμπουρίες, η οποία ιδρύθηκε από Φωκαείς αποίκους το 575 π.Χ. με το όνομα Εμπόριον. Επιστροφή στη Βαρκελώνη. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΜΠΑΓΚΑ - ΜΟΝ ΛΟΥΙΣ - ΑΝΔΟΡΑ

 

Με τη σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή θα επισκεφθούμε τρεις χώρες σε μια ημέρα! Πρώτη μας στάση θα είναι στο πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό Μπάγκα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την γαλλική πόλη Μον Λουί (MontLouis) στα ανατολικά Πυρηναία, η Ακρόπολη και τα τείχη της οποίας βρίσκονται από το 2008 στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ως τμήμα των Οχυρώσεων του Βωμπάν, μιας σειράς δηλαδήαπό δώδεκα ομάδες οχυρών κτισμάτων και τοποθεσιών, τις οποίες δημιούργησε ο Γάλλος στρατιωτικός μηχανικός του Λουδοβίκου ΙΔ΄ Σεμπαστιέν Βωμπάν περιμετρικά κατά μήκος των δυτικών, βορείων και ανατολικών ορίων της Γαλλίας. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για την σφηνωμένη στα Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, μικροσκοπική χώρα Ανδόρα και την πρωτεύουσά της Ανδόρρα λα Βέγια. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά της πόλης με τα αφορολόγητα ή χαμηλής φορολογίας είδη, αλλά και για βόλτες για γραφικά της δρομάκια. Επιστροφή στη Βαρκελώνη. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ - ΑΘΗΝΑ

 

Πρωνό ελεύθερο. Απογευματινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

 

Τιμή Συμμετοχής

Για την αναχώρηση 01.05 ~ 5 ημέρες

Περιλαμβάνεται μονοήμερη εκδρομή στην Ανδόρα & στα Πυρηναία

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

589 €

+ 200 €

 

Τιμή Συμμετοχής

Για την αναχώρηση 28.05 ~ 6 ημέρες

Περιλαμβάνεται μονοήμερη εκδρομή στην Ανδόρα & στα Πυρηναία

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

650 €

+ 200 €

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διανυκτερεύσεις στα κεντρικά ξενοδοχεία Barcelona Center 4*SUP & Catalonia Barcelona Plaza 4*sup
  • Buffet Πρωινό καθημερινά
  • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός με γνώσεις της Ισπανικής και της περιοχής καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα