Skip to main content

Γαστρονομικό ταξίδι στην Καταλονία - Στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου | Μάρτιος 2021- Οκτώβριος 2021 απο 1300,00

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ Αναχωρήσεις 24/3, 2/7, 27/10 Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος είναι πεπειραμένος γευσιγνώστης και κριτικός εστιατορίων στο «Αθηνόραμα». Έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια Academy Chair για τον θεσμό World’s 50 Best Restaurants και ταξιδεύει στον πλανήτη δοκιμάζοντας κορυφαία εστιατόρια.
Κλείστε εως 15/10/20 και κερδιστε 5% εκπτωση*! - Κρατηση χωρις Προκαταβολη!
Προγραμματίστε ανέμελα* - Διπλανη θέση κενή και άλλες παροχές με πρωτόκολλο ασφαλείας

 

Eνα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στην Καταλωνία, σε συνεργασία με τον γνωστό γευσιγνώστη Δημήτρη Αντωνόπουλο.
Διάσημη για τη γαστρονομία της, η πανέμορφη αυτή αυτόνομη περιφέρεια της Ισπανίας αποτελεί περιζήτητο και αγαπημένο προορισμό για ψαγμένους ταξιδιώτες απ’ όλο τον πλανήτη!

  •  Δύο διανυκτερεύσεις στη Χερόνα (στο ξενοδοχείο Double Tree by Hilton 4*) και δύο στη Βαρκελώνη (στο Hilton Barcelona 4*).
  •  Δείπνο σε εξαιρετικά, παγκοσμίου φήμης εστιατόρια, με μεγάλο κόστος (διαβάστε στο ημερήσιο πρόγραμμα) με πολλές βραβεύσεις στο ενεργητικό τους.
  •  Είσοδος στο μουσείο Gala-Salvador Dalí και επίσκεψη στο σπίτι του ζωγράφου στο Port Lligat.
  •  Το ταξίδι πραγματοποιείται με τη συνοδεία και την πολύτιμη βοήθεια του πεπειραμένου γευσιγνώστη Δημήτρη Αντωνόπουλου.
  •  Οι κρατήσεις στα εστιατόρια που αναφέρουμε έχουν γίνει για την ομάδα των ταξιδιωτών και ισχύουν για κρατήσεις έναν μήνα πριν από την αναχώρηση. Για τους ταξιδιώτες που θα πραγματοποιήσουν κράτηση σε λιγότερο από έναν μήνα από την ημερομηνία αναχώρησης ενδέχεται να έχουμε αλλαγές στις αναφερόμενες υπηρεσίες, οπότε θα ενημερωθούν ανάλογα και θα αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν.
  •  Επίσκεψη στο Μουσείο της Σοκολάτας, στη Βαρκελώνη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βαρκελώνη (Πτήση) – Χερόνα (Δείπνο σε διάσημο εστιατόριο βραβευμένο με 3*** Michelin)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Βαρκελώνη, πρωτεύουσα της Καταλωνίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Άφιξη και άμεση μετάβαση οδικώς στη Χερόνα, μία από τις πιο ιστορικές αλλά και πιο όμορφες πόλεις της Ισπανίας. Η πόλη («Χερόνα» στα καστιγιάνικα ισπανικά, «Ζιρόνα» στα καταλανικά) αποτέλεσε μάλιστα φυσικό σκηνικό για τα γυρίσματα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones». Θα περιπλανηθούμε στην παλιά εβραϊκή συνοικία (από τις καλύτερα διατηρημένες στον κόσμο), τα μεσαιωνικά τείχη, τους καθεδρικούς ναούς και τις πλατείες, και θα χαρούμε τη μεσαιωνική αύρα αυτής της σπάνιας πόλης στη βόλτα μας στα στενά καλντερίμια της.

----- > Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στη Χερόνα, το El Celler de Can Roca, βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin! Το δείπνο μας περιλαμβάνει μενού 15 πιάτων με κρασί (αξίας €290, περιλαμβάνεται). Θα γευτούμε δημιουργίες πρωτόγνωρης δημιουργικότητας, από τοπικές πρώτες ύλες, πρωτοποριακές τεχνικές και σπεσιαλιτέ που ιντριγκάρουν το πνεύμα και τις αισθήσεις σε ένα techno-emotional συμπόσιο, επιβεβαιώνοντας τους «Δειπνοσοφιστές» του Αθήναιου που έλεγαν: «ουδέν ο μάγειρας του ποιητού διαφέρει, ο νους γαρ έστιν εκατέρω τούτων τέχνη».

Προσοχή: μόνο 13 άτομα μπορούν να συμμετάσχουν σ αυτό το δείπνο κλείνοντας εγκαίρως τη θέση τους στην εκδρομή. Αν υπάρχουν περισσότεροι που θέλουν να συμμετάσχουν σ αυτό το γαστρονομικό ταξίδι, μετά τις πρώτες 13 κρατήσεις, θα δειπνήσουν σε άλλο εξαιρετικό εστιατόριο.

 

2η ημέρα: Χερόνα – Φιγκέρας (Μουσείο Νταλί) – Ακρωτήριο Καπ ντε Κρέους – Εμπορείον – Πορτ Λλιγάτ (Σπίτι Νταλί) – Καδακές (δείπνο σε διάσημο εστιατόριο) – Χερόνα

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στον Σαλβαδόρ Νταλί, τον αξεπέραστο εκπρόσωπο του σουρεαλισμού, που γεννήθηκε στην Καταλωνία. Θα επισκεφθούμε τη γενέτειρά του, την πόλη Φιγκέρας και το Figueres Teatre-Museu Gala-Salvador Dali, το οποίο σχεδίασε προσωπικά ο ίδιος ο Νταλί. Το μουσείο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Νταλί στον κόσμο, και η επίσκεψη σ’ αυτό είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία.
Συνεχίζουμε για το αρχαίο Εμπόρειον («Αμπούριας» στα ισπανικά), τη μεγαλύτερη αρχαία ελληνική αποικία στην Ιβηρική και ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ισπανίας! Επόμενος σταθμός μας είναι το σπίτι του Σαλβαδόρ Νταλί στο Πορτ Λλιγάτ, όπου έζησε με την αγαπημένη του σύντροφο Γκαλά, και η περιπλάνησή μας θα συνεχιστεί στον φάρο του ακρωτηρίου Καπ ντε Κρέους, που σύμφωνα με τον μύθο σχηματίστηκε από τον ημίθεο Ηρακλή! Συνεχίζουμε για το γραφικό ψαροχώρι Καδακές, με τα κατάλευκα σπίτια του πάνω στη θάλασσα.

----- > Δείπνο σε διάσημο εστιατόριο στο Καδακές, που το δημιούργησαν 3 sous chefs, δεξί χέρι του πρωτοπόρου Ισπανού σεφ Ferran Adria, το οποίο στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο σπίτι 300 χρόνων, με φιλόξενο στυλ και γκουρμέ κουζίνα με πιάτα που μοιράζονται οι συνδαιτημόνες στο τραπέζι (ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΠΕΡΙΠΟΥ €70, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ).

 

3η ημέρα: Χερόνα – Βαρκελώνη (δείπνο σε διάσημο tapas bar)

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί από την όμορφη Χερόνα με προορισμό μας τη Βαρκελώνη. Με την άφιξή μας στην καταλανική πρωτεύουσα ερχόμαστε στο… «στομάχι» της πόλης, την καταπληκτική αγορά Μποκερία (Boqueria ή Mercat de Sant Josep), επί της διάσημης Ράμπλα. Η αγορά αυτή θεωρείται μία από τις καλύτερες στον πλανήτη, ένα αληθινό γκουρμέ πανόραμα με δεκάδες πειρασμούς όπου χτυπά η γευστική καρδιά της Καταλωνίας. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο.
----- > Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε παγκοσμίως διάσημο tapas bar που ειδικεύεται στα θαλασσινά! Το μενού του μάλιστα αλλάζει κάθε μέραακολουθώντας τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς (ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΠΕΡΙΠΟΥ €70, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ)

Θα σας παρέχουμε δοκιμασμένες προτάσεις για εξαιρετικά tapas bar της Βαρκελώνης.

 

4η ημέρα: Βαρκελώνη (Μουσείο Σοκολάτας)

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το περίφημο Μουσείο της Σοκολάτας, όπου θα μάθουμε τα μυστικά της, θα ταξιδέψουμε στην ιστορία και τους τόπους της και θα θαυμάσουμε μοναδικά έργα σοκολατογλυπτικής τέχνης! Στη συνέχεια της ημέρας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να χαρούμε αυτή την απίθανη πόλη.

----- > Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε ένα από τα ομορφότερα και πιο ιστορικά εστιατόρια της Βαρκελώνης, με πάνω από 180 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ένας χώρος που αποπνέει αρχοντιά και πολυτέλεια, «εμπλουτισμένος» μάλιστα από την αύρα όλων των διάσημων προσωπικοτήτων, από τον Νταλί, τον Μιρό και τον Πικάσο μέχρι τους σύγχρονους αστέρες του Χόλιγουντ, που έχουν κατά καιρούς γευθεί τις δημιουργίες του (ΜΕΝΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΠΕΡΙΠΟΥ €70, ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ)

 

5η ημέρα: Βαρκελώνη – Πτήση επιστροφής

Πρωινή μετάβαση στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ της Βαρκελώνης, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.  Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΤΙΜΕΣ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1300 € 250 €
  Twin Room 1300 € 250 €
  Triple Room 1300 € 250 €
  Single Room 1610 € 250 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  •  Τέσσερις διανυκτερεύσεις συνολικά, δύο στη Χερόνα και δύο στη Βαρκελώνη, σε ξενοδοχεία 4*.
  •  Είσοδος στο Μουσείο Νταλί, στο Φιγκέρας.
  •  Είσοδος στο Μουσείο Σοκολάτας, στη Βαρκελώνη.
  •  Είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο Εμπόρειον.
  •  Τέσσερα γεύματα/δείπνα σε διάσημα εστιατόρια.
  • Έμπειρος Έλληνας ξεναγός. 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  •   Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων,  φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 250

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για το δείπνο στο εστιατόριο El Celler de Can Roca, την 1η ημέρα του ταξιδιού, υπάρχουν περιορισμένες θέσεις! Μόνο 13 άτομα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό το δείπνο, δηλώνοντας εγκαίρως τη συμμετοχή τους, πριν την αναχώρηση του ταξιδιού. Αν υπάρχουν περισσότεροι που θέλουν να συμμετάσχουν σ’ αυτό το γαστρονομικό ταξίδι, μετά τις πρώτες 13 κρατήσεις, θα δειπνήσουν σε άλλο εξαιρετικό εστιατόριο.