Skip to main content

Πανόραμα Πορτογαλίας - Ανδαλουσία 13 ημέρες 17/4 απο 1175,00

Πανόραμα Πορτογαλίας - Ανδαλουσία 13 ημέρες
ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ, ΠΟΡΤΟ, ΜΠΡΑΓΚΑ, ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ, ΚΟΪΜΠΡΑ ΦΑΤΙΜΑ, ΝΑΖΑΡΕ, ΟΜΠΙΤΟΥΣ, ΣΙΝΤΡΑ , ΚΑΣΚΑΙΣ , ΕΣΤΟΡΙΛ, ΣΕΒΙΛΛΗ, ΧΕΡΕΘ , ΚΑΝΤΙΘ, ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ, ΡΟΝΤΑ,  ΑΛΓΚΕΘΙΡΑΣ , ΓΡΑΝΑΔΑ, ΜΑΛΑΓΑ 

17/04 1η μέρα ΑΘΗΝΑ  - ΠΟΡΤΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την συμπρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Πόρτο, μια πόλη που αντιπροσωπεύει την παράδοση, τις ανθρώπινες αξίες, τη σκληρή δουλειά και τη δύναμη της ψυχής του Πορτογαλικού Έθνους. Η πόλη έδωσε επίσης το όνομα της στο ομώνυμο ξακουστό κρασί “ΠΟΡΤΟ” που παράγεται από την καλλιέργεια ποικιλιών αμπελιού ύστερα από καθοδήγηση μια βρετανικής κοινότητας που αναπτύχθηκε στο λιμάνι της πόλης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην εντυπωσιακή πόλη που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Douro και απλώνεται αρμονικά στους λόφους διατηρώντας ακόμη και σήμερα την μεσαιωνική της άποψη. Στην περιοχή Ριμπέϊρα, κατά μήκος του ποταμού, εκτείνονται οι παλιές συνοικίες με τα πολλά παραδοσιακά καταστήματα και την ανοιχτή αγορά που βρίσκεται στην αποβάθρα, από όπου παλαιότερα φόρτωναν στις χαρακτηριστικές βάρκες το ομώνυμο κρασί. Στην άνω πόλη θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χρυσοποίκιλτο ναό του Άγιου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Τέλος θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποιείο της πόλης, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί “ΠΟΡΤΟ” και θα έχουμε τη χαρά να γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι “calice” την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμα του.

18/04 2η μέρα ΠΟΡΤΟ - ΜΠΡΑΓΑ - ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ


Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην επαρχία του Μίνιου. Θα επισκεφθούμε το Γκιμαράες, το λίκνο του Πορτογαλικού Έθνους και την Μπράγκα, τη θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Εκεί βρίσκεται ο πιο παλιός καθεδρικός ναός της χώρας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

19/04 3η μέρα ΠΟΡΤΟ - ΚΟΪΜΠΡΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κοϊμπρα. Πρώτη μας στάση στο δάσος Μπουσάκου το εθνικό δάσος των Πορτογάλων κι ένα από τα πλουσιότερα της Ευρώπης σε φυτά. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στην Κοίμπρα, την πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές του κόσμου. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο.

 20/04 4η μέρα ΚΟΙΜΠΡΑ - ΦΑΤΙΜΑ - ΝΑΖΑΡΕ - ΟΜΠΙΤΟΥΣ - ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Αναχώρηση το πρωί με προορισμό την Λισσαβώνα. Πρώτη μας στάση το μεγάλο κέντρο του καθολικισμού η Φάτιμα, που βρίσκεται 142km βόρεια της Λισσαβώνας. H Φάτιμα πήρε το όνομα της από την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα “Cova Da Iria” και από τότε αναδείχθηκε ως η τοποθεσία με τη μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος παγκοσμίως. Θα επισκεφθούμε επίσης το πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών Όμπιτους. Θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια ανάμεσα σε λευκά σπιτάκια στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα από τα τείχη ύψους 13 μέτρων, που περιστοιχίζουν περιμετρικά το χωριό. Στη συνέχεια θα πάμε στο τουριστικό ψαροχώρι του ατλαντικού τη Ναζαρέ. Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη λόγω της εγκαρδιότητας και της ζωντάνιας που θα εισπράξετε από τους κατοίκους της καθώς και από την μοναδική αίσθηση που σας δημιουργεί ένα μικρό χωριό που εμποτίζεται με την παράδοση. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Λισσαβώνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

21/04 5η μέρα ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ

Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που παρόλο τις συνεχόμενες επιδρομές των βαρβαρικών λαών για πολλούς αιώνες, διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης και ίσως το πιο όμορφο και περίτεχνο παγκοσμίως είναι το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή που χρονολογείται ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου, που χτίστηκε το 1502 κατόπιν εντολής του βασιλιά Manuel I για να τιμήσει τη μνήμη του Vasco da Gama για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. Τέλος θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γης. Αυτός ο περίφημος πύργος που φαντάζει περισσότερο σαν ένα μικροσκοπικό κάστρο, χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθες του ποταμού Tagus για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. To βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε τα παραδοσιακά πορτογαλικά τραγούδια fado, που έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο από την φημισμένη τραγουδίστρια Rodrigues.

22/04 6η μέρα ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ – ΣΙΝΤΡΑ – ΚΑΣΚΑΙΣ - ΕΣΤΟΡΙΛ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για μία  ιδιαίτερα απολαυστική εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβώνας, στη Σίντρα θερινή κατοικία των βασιλέων, το Κασκάις, το Εστορίλ το τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας και το Cabo da Roca, το δυτικότερο σημείο της Ευρώπης. Επιστροφή στη Λισσαβώνα όπου θα τελειώσουμε την σημερινή μας εκδρομή στο Πάρκο των Εθνών που κατασκευάστηκε για την Διεθνή Έκθεση EXPO 1998 απ’ όπου θα μπορούμε να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων και την γέφυρα VASCO DA GAMA. Στο ίδιο πάρκο υπάρχει και το ενυδρείο της Λισσαβώνας OCEANARIO.

23/04 7η μέρα ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ – ΓΡΑΝΑΔΑ 

Μετά το πρωινό αρχίζει η οδική μας εκδρομή στη γοητευτική Ανδαλουσία καθώς κατευθυνόμαστε προς την Γρανάδα, ένα όνειρο ήχων και χρωμάτων, στους πρόποδες της ολόλευκης Sierra Nevada. Άφιξη νωρίς το μεσημέρι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 24/04 8η μέρα ΓΡΑΝΑΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάει η ξενάγηση πόλης που κυριαρχείται από την πληθωρική ομορφιά της Αλάμπρας - ένα αριστούργημα τέχνης και αφάνταστης λεπτομέρειας στη διακόσμηση, φτιαγμένο από γύψο, μάρμαρο και τούβλο, της οποίας το όνομά έχει αραβική ρίζα και σημαίνει "κόκκινο κάστρο". Χτισμένη σε έναν πέτρινο λόφο, στις εκβολές του ποταμού Darro, προστατευμένη από βουνά και περικυκλωμένη από δάσος, ανάμεσα στις παλαιότερες συνοικίες της πόλης, η Αλάμπρα ήταν αρχικά σχεδιασμένη για στρατιωτική περιοχή από τα μέσα όμως του 13ου αιώνα έγινε και η κατοικία βασιλέων. Επίσης, θα επισκεφθούμε τους υπέροχους κήπους του Generalife, ενός ανεξάρτητου παλατιού, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την Αλάμπρα και αποτελούσε τόπο χαλάρωσης των βασιλέων.

25/04 9η μέρα ΓΡΑΝΑΔΑ – ΚΟΡΔΟΒΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ 

Ο γύρος της Ανδαλουσίας συνεχίζεται με προορισμό μας τη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Ισπανίας και την πρωτεύουσα αυτής, τη Σεβίλλη. Σταθμός στη διαδρομή μας η Κόρδοβα, η πόλη που ήταν κάποτε πρωτεύουσα του πιο δυνατού βασιλείου του Ισλάμ, πνευματικό και διοικητικό κέντρο, η πιο πολιτισμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της Εβραικής συνοικίας όπου βρίσκεται η ψυχή της παραδοσιακής Κόρδοβας με τα υπέροχα Πάτιος. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης, το θαυμαστό Τζαμί Μεσκίτα, σιωπηλό τέμενος σήμερα, με 850 ασπροκόκκινες κολόνες, αψίδες από μάρμαρο και ψιλοδουλεμένο ξύλο, μεγαλόπρεπο απομεινάρι του ισχυρού χαλιφάτου της Κόρδοβας και στην καρδιά του οποίου δεσπόζει ένας χριστιανικός ναός.  Άφιξη το απόγευμα στη Σεβίλλη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο.

26/04 10η μέρα ΣΕΒΙΛΛΗ 

Στη σημερινή πρωινή μας ξενάγηση θα αφεθούμε στη γοητεία της πόλης της Κάρμεν χτισμένη στις όχθες του πολυτραγουδισμένου Γουαδαλκιβίρ. Θα περιπλανηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, την περίφημη Σάντα Κρουθ με τα γραφικά στενά, τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια και τα πλέον καλαίσθητα Πάτιος σε όλη την Ισπανία. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό της πόλης, 3ο σε μέγεθος παγκοσμίως, και θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη στο Αλκάθαρ, το βασιλικό ανάκτορο στην Σεβίλλη που είχε κάποτε την πρόθεση να ανταγωνιστεί σε ομορφιά την περίφημη Αλάμπρα. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη σε δύο από τις εντυπωσιακότερες πλατείες σε όλη την χώρα. Την Πλατεία της Ισπανίας και την Πλατεία της Αμερικής. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε Φλαμένγκο στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του.

27/04 11η μέρα ΣΕΒΙΛΛΗ – ΧΕΡΕΘ – ΚΑΝΤΙΘ – ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ – ΑΛΓΚΕΘΙΡΑΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την καρδιά της Ανδαλουσίας. Μια πρώτη στάση στο Χέρεθ πόλη που έδωσε το όνομα της στο κρασί sherry. Ακολούθως επίσκεψη στο “Κάντιθ” μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ανδαλουσίας με πολλές πολιτισμικές επιρροές ( αραβική, εβραϊκή , χριστιανική ). Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο  “Γιβραλτάρ”  και περνώντας έλεγχο συνόρων θα προσεγγίσουμε τον Βράχο που από το 1704 ανήκει στη Μ. Βρετανία. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια ή προαιρετικά για όσους επιθυμούν ανάβαση στην κορυφή του βράχου όπου ζουν οι πίθηκοι που σύμφωνα με την παράδοση των Άγγλων θα είναι η τελευταία τους άμυνα εναντίων των Ισπανών. Στο διπλανό λιμάνι, την πόλη του Αλγεθίρας θα είναι η σημερινή μας διανυκτέρευση.

28/04 12η μέρα ΑΛΓΚΕΘΙΡΑΣ – ΡΟΝΤΑ – ΚΟΣΤΑΝΤΕΛ ΣΟΛ – ΜΑΛΑΓΑ

Η μαγεία της Ανδαλουσίας συνεχίζεται καθώς αναχωρούμε για τα λευκά χωριά Pueblos Blancos και συγκεκριμένα την “Ρόντα”, κτισμένη πάνω σε μια χαράδρα 100 μέτρων να χωρίζει την πόλη στα δυο. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, με τα όμορφα κτήρια – παλάτια, θα επισκεφτούμε την αρένα την παλαιότερη της Ισπανίας και τέλος από το φρούριο από όπου  θα απολαύσουμε μια θέα που σου κόβει την ανάσα. Στη συνέχεια θα δούμε τα κοσμοπολίτικα θέρετρα της ακτής του ήλιου  “Costa Del Sol” την Marbella, Puerto Banus όπου συχνάζουν οι διάσημοι jet set με τα πολυτελή τους κότερα και yacht. Xρόνος ελεύθερος για βόλτα, καφέ και ίσως ψώνια στις πανάκριβες μπουτίκ. Στη συνέχεια αναχώρηση για Μάλαγα.Άφιξη και ξεκινάμε την πανοραμική ξενάγηση της πόλης όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον καθεδρικό ναό , την παλιά πόλη όπου δεσπόζει ο πεζόδρομος LARIOS, την Αλαμέδα και το κάστρο της ALCAZABA. 

29/04 13η μέρα ΜΑΛΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  λίγος χρόνος ελεύθερος  στη διάθεση σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.  

Τιμή κατ΄άτομο σε δίκλινο :    1.175€ + 195€    ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΝΑΥΛΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Τιμή κατ΄άτομο σε μονόκλινο:  1.585€ + 195€    ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΝΑΥΛΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΑΘΗΝΑ – (ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ) – ΠΟΡΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΓΑ – (ΡΩΜΗ) - ΑΘΗΝΑ 
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* στο Πόρτο και τη Λισσαβώνα και 4* αστέρων στις άλλες πόλεις  
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • 8 δείπνα (2 ΠΟΡΤΟ, 2 ΓΡΑΝΑΔΑ, 2 ΣΕΒΙΛΛΗ, 1 ΑΛΓΚΕΘΙΡΑΣ ΚΑΙ 1 ΜΑΛΑΓΑ). 
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού 
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα
  • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Έμπειρος αρχηγός /συνοδός του γραφείου μας 
  • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες 
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι στα μουσεία 
  • Φόροι αεροδρομίων 195€.

Σημείωση:
• H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
• Απαραίτητη προϋπόθεση αν ταξιδέψετε με την ταυτότητά σας να είναι νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες), ή με το διαβατήριό σας που είναι σε ισχύ.

Οι πτήσεις μας:
17/04 LH1285 ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 06:05 – 08:10
17/04 LH1176 ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΠΟΡΤΟ 09:15 – 10:55
29/04 ΑΖ 091 ΜΑΛΑΓΑ – ΡΩΜΗ 13.30 – 16.10
29/04 ΑΖ 722 ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ 21.40 – 00.35