Skip to main content

Χώρα των Βάσκων - Επαρχίες Βορειοδυτικής Ισπανίας, 9 ημέρες Καλοκαίρι 2015 από 1065,00

Διανυκτερεύσεις: Σαν Σεμπαστιάν (2), Λεόν (1), Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα (2), Χιχόν (1), Μπιλμπάο (2)

 

Γενικά
Αυτό το ταξίδι δεν μοιάζει με κανένα άλλο από αυτά που πραγματοποιούνται στην Ιβηρική χερσόνησο. Αφορά μια πολύ ιδιαίτερη περιοχή της Ισπανίας που έχει συνδέσει το όνομα της με αγώνες ανεξαρτησίας, με τόλμη και κάποιες φορές με διεθνή κατακραυγή. Ελάτε να γνωρίσουμε την ζωντάνια ενός ιδιαίτερου λαού που θα μας γοητεύσει με την αυθεντικότητα και τον πολιτισμό του αλλά και έναν πανέμορφο τόπο με πόλεις – κοσμήματα και χρυσές παραλίες.
Παρατηρήσεις
Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με 2 γονείς : -150€
Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης
Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Πτήσεις με LUFTHANSA μέσω Φρανκφούρτης

Αθήνα Μόναχο 06.30 – 08.05
Μόναχο Μπιλμπάο 08.45 – 11.00
Μπιλμπάο Φρανκφούρτη 14.25 – 16.35
Φρανκφούρτη Αθήνα 20.40 – 00.25

Ξενοδοχεία
Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία ως ακολούθως ή παρόμοια αυτών, με πρωινό μπουφέ καθημερινά
Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα: Eurostars San Lazaro
Χιχόν: Silken Cuidad de Gijon
Μπιλμπάο: Silken Indautxu
Σαν Σεμπαστιάν: Silken Amara Plaza
Λεόν: Silken Luis de Leon

Απαραίτητα
  • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.
Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1:  Αθήνα/Θεσσαλονίκη (Ζαραούτς, Γετάρια) Σαν Σεμπαστιάν Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Μονάχου για το Μπιλμπάο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το Σαν Σεμπαστιάν. Κατά την διαδρομή μας θα γνωρίσουμε το παραθαλάσσιο θέρετρο του Ζαραούτζ φημισμένο για την υπέροχη παραλία του και την μικρή γραφική πόλη της Γετάρια με το πανέμορφο λιμανάκι και τα στενά δρομάκια της. Το Σαν Σεμπαστιάν, που στη γλώσσα των Bάσκων αναφέρεται ως Nτονόστια, είναι μία πόλη διάσημη για τις παραλίες της στο Βισκαϊκό κόλπο, τη περίφημη κουζίνα της που την έχουν τιμήσει οι celebtrity σεφ της περιοχής και το γλετζέδικο χαρακτήρα των κατοίκων της. Σήμερα θα ανακαλύψουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της στην «Πάρτε Βιέχα» δηλαδή παλιά πόλη, στη περιοχή Centro Romantico με τα κομψά κτήρια και τέλος στη Λα Κόντσα, τη παραλιακή της λεωφόρο. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το λευκό τοπικό κρασί (txakoli) και ψάρι στα κάρβουνα (pescado a la brasa). Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε ότι και οι κάτοικοι της πόλης, να επισκεφθείτε δηλαδή κάποιο από τα δεκάδες Pintxos Bars, για να απολαύσετε τις ευφάνταστες μικρές αυτές λιχουδιές που έκαναν διάσημη τη Βασκική κουζίνα σε όλο τον κόσμο … άλλωστε εδώ ξεκίνησαν «μυθικά» ονόματα της σύγχρονης γαστρονομίας όπως ο Martin Berasategui και ο Juan Mari Arzak!!!

Ημέρα 2:  Σαν Σεμπαστιάν (Χοντεαρίμπια Μπαγιόν Μπιαρίτζ) Ιστορικά η Χώρα των Βάσκων, σε αντίθεση με την ευρέως επικρατούσα αντίληψη δεν ανήκει μόνο στην Ισπανία αλλά εκτείνεται και σε Γαλλικό έδαφος. Έτσι σήμερα θα κάνουμε μια ολοήμερη εκδρομή για να γνωρίσουμε αυτά ακριβώς τα «άγνωστα» μέρη της Χώρας των Βάσκων. Πρώτα η γραφική Χοντεαρίμπια ακριβώς στα σύνορα Ισπανίας / Γαλλίας, με τα μεσαιωνικά της τείχη και το θαυμάσιο ιστορικό της κέντρο, αμέσως μετά εντός Γαλλικού πλέον εδάφους, η αρχοντική, παραποτάμια Μπαγιόν που εξιδανίκευσε ο διάσημος αμερικανός συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ στο περίφημο μυθιστόρημα του: «Ο Ήλιος θα ανατέλλει για πάντα» και αργότερα το κοσμοπολίτικο θέρετρο του Μπιαρίτζ, το οποίο προτιμήθηκε ανά καιρούς ως τόπος διακοπών για τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Γηραιάς Ηπείρου και που διατηρεί μία ανάλαφρη γοητεία που συναρπάζει ακόμη και σήμερα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Σαν Σεμπαστιάν.

Ημέρα 3:  Σαν Σεμπαστιάν (Βιτόρια, Μπούργκος) Λεόν Αναχώρηση με τελικό προορισμό την Λεόν αφού πρώτα σταθούμε σε 2 εξαιρετικές πόλεις. Πρώτη επίσκεψη στη πρωτεύουσα της Αυτόνομης Επαρχίας της Χώρας των Βάσκων, τη Βιτόρια, όπου και θα περιπλανηθούμε στο εξαιρετικό ιστορικό της κέντρο. Η ιστορική πόλη της Καστίλης, Μπούργκος που ακολουθεί, είναι χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 800μ και βρίσκεται στη διαδρομή του Αγίου Ιακώβου. Η πόλη διαθέτει πολλά ιστορικά μνημεία όπως ο Καθεδρικός ναός που ανακηρύχθηκε μνημείο Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO το 1984, η Μονή Λας Ουέλγας Ρεάλες και το αβαείο Καρτούχα ντε Μιραφλόρες. Ένας μεγάλος αριθμός εκκλησιών, παλατιών και άλλων κτιρίων από τη μεσαιωνική περίοδο σώζονται μέχρι σήμερα. Η πόλη περιβάλλεται από τα πάρκα Φουέντες Μπάνκας και Παθέο ντε λα Ίσλα. Άφιξη το απόγευμα στην μεσαιωνική Λεόν και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη βόλτα στην πόλη. Ήταν μια από τις πρώτες πόλεις που εξεγέρθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ισπανικής ανεξαρτησίας και το 1833 έγινε πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Ημέρα 4:  Λεόν (Βίγκο, Ποντεβέδρα) - Σαντιάγο Ντε Κομποστέλλα Πρωινή περιήγηση στην Λεόν και το ιστορικό της κέντρο όπου εξέχοντα ιστορικά κτίρια αποτελούν ο καθεδρικός ναός, το καλύτερο δείγμα γαλλικού στυλ κλασικής γοτθικής αρχιτεκτονικής στην Ισπανία, η βασιλική του Σαν Ισίδορο, μία από τις σημαντικότερος εκκλησίες Ρομανικού ρυθμού στην Ισπανία και τόπος ταφής των μεσαιωνικών μοναρχών της Λεόν, το μοναστήρι του Σαν Μάρκος και η Κάσα Μποτίνες, μια μοντερνιστική δημιουργία του Αντόνιο Γκαουντί. Αναχώρηση στην συνέχει για την πόλη κόσμημα το θρυλικό Σαντιάγο Ντε Κομποστέλλα με επισκέψεις καθοδόν στο αριστοκρατικό λιμάνι του Βίγκο, από τις σημαντικότερες πόλεις της Ισπανικής επαρχίας της Γαλικίας καθώς και στο ιστορικό λιμάνι της Ποντεβέδρα. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Σαντιάγο Ντε Κομποστέλλα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Ημέρα 5:  Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα  Το Σαντιάγκο της Κομποστέλα είναι πόλη ευλογημένη και ιερή για τους καθολικούς χριστιανούς σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς αιώνες τώρα συρρέουν οι πιστοί για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Άγιου Ιακώβου. Αρχιτεκτονικά δε, η πόλη είναι ένα απαράμιλλο κομψοτέχνημα που η Unesco ενέταξε το 1985 στη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το ιστορικό κέντρο με τη κεντρική πλατεία Ομπραντόιρο που στεγάζει το διάσημο Καθεδρικό Ναό της πόλης, οι γειτονικές πλατείες Κιντάνα, Αζαμπατσέρια & Πλατερίας με τα θαυμάσια και επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα στενά σοκάκια με τα γραφικά μεσαιωνικά σπίτια, το κτίριο του Πανεπιστημίου που κτίστηκε το 1495 και φυσικά οι δεκάδες εκπληκτικές εκκλησίες χτισμένες σε κάθε ρυθμό που μπορεί να φανταστεί κανείς, σαν ένα υπαίθριο μουσείο της Ευρωπαϊκής εξέλιξης της αρχιτεκτονικής είναι αρκετά για να εντυπωσιάσουν και εμάς στη σημερινή μας πρωινή ξενάγηση. Το απόγευμα είναι στη διάθεσή σας για να περιπλανηθείτε στα στενά, να ανακατευθείτε με τους προσκυνητές και να αγοράσετε τα τελευταία αναμνηστικά από τα πολλά μικρά μαγαζιά του κέντρου. Το βράδυ προτείνουμε δείπνο σε ταβέρνα με τυπική κουζίνα της επαρχίας της Γαλικίας, δηλαδή ψάρια και κάθε λογής θαλασσινά για τα οποία φημίζεται σε όλη την Ισπανία.

Ημέρα 6:  Σαντιάγο Ντε Κομποστέλλα (Λούγκο, Οβιέδο) – Χιχόν Η πρώτη σημερινή μας επίσκεψη είναι από μόνη της μία μεγάλη έκπληξη. Το Λούγκο μπορεί να είναι σήμερα μία μικρή γραφική πόλη αλλά έχει το μέγιστο προνόμιο να είναι η μοναδική πόλη στο κόσμο που διατηρεί πλήρη και ανέπαφα τα Ρωμαϊκά της τείχη που ολοκληρώθηκαν το 3ο αιώνα μΧ, έχουν μήκος 2117μ., ύψος 10 με 15μ. και τα προστατεύουν 71 αμυντικοί πύργοι. Στη συνέχεια θα εγκαταλείψουμε τη Γαλικία με προορισμό το ιστορικό πριγκιπάτο της Αστούριας. Εδώ μας περιμένει το «ιδιαίτερο» Οβιέδο, η πρωτεύουσα του πριγκιπάτου, με τη μακρά ιστορία αφού ιδρύθηκε το 761μχ αλλά και το προνόμιο να μην έχει κατακτηθεί ποτέ από τους μουσουλμάνους, σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα ιστορικά μέρη της Ιβηρικής Χερσονήσου. Θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό κέντρο με το περίφημο Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος, τη κομψότατη Βασιλική του Αγίου Ιουλιανού, το διάσημο σιντριβάνι La Foncalada και τα πολλά θαυμάσια ιστορικά κτίρια. Μετά τη περιήγηση μας χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τη γραφική πόλη και αμέσως μετά αναχωρούμε για το κοντινό λιμάνι της Χιχόν, που θα μας φιλοξενήσει για σήμερα.

Ημέρα 7:  Χιχόν (Σαντιγιάνα Δελ Μαρ, Αλταμίρα, Σανταντέρ) – Μπιλμπάο Η μέρα μας ξεκινάει με τη περιήγηση μας στη Χιχόν που σήμερα είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Αστούριας και που παρά το μοντέρνο χαρακτήρα της διατηρεί μερικά αξιοσημείωτα μεσαιωνικά τμήματα που εντυπωσιάζουν. Αμέσως μετά συνεχίζουμε ανατολικά και κατευθυνόμαστε στη καρδιά της επαρχίας της Κανταβρίας, πρώτα στο διάσημο για τις πολύχρωμες μοναδικές προϊστορικές βραχογραφίες του Μουσείο του Σπηλαίου της Αλταμίρα, αμέσως μετά στο ιστορικό μεσαιωνικό χωριό της Σαντιγιάνα Δελ Μαρ, το οποίο αντίθετα με αυτό που προδιαθέτει το όνομα του δεν είναι … παραθαλάσσιο αλλά αντιθέτως … είναι πολύ γραφικό και τέλος στην αρχοντική της πρωτεύουσα, το Σανταντέρ. Άφιξη το απόγευμα στη Χώρα των Βάσκων και στο μεγαλύτερο αστικό της κέντρο, το Μπιλμπάο.

Ημέρα 8:  Μπιλμπάο  Πρωινή ξενάγηση της βιομηχανικής πόλης, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναμορφωθεί τόσο εμπνευσμένα, που η ανάπλασή της να αποτελεί πρότυπο για όσες πόλεις θέλουν να υλοποιήσουν ανάλογες βελτιώσεις στην αστική τους υποδομή. Πρώτα το περίφημο Κάσκο Βιέχο, η παλιά πόλη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τις όχθες του ποταμού Νερβιόν. Ο γοτθικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ιακώβου, η υπέροχη Πλάθα Nουέβα και ο ιερότερος ναός της πόλης αφιερωμένος στη Παναγία της Mπεγόνια τη προστάτιδα της πόλης είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου. Για τη συνέχεια μας περιμένει ξενάγηση στο μνημειώδες μουσείο Γκουγκενχάιμ, κτίριο ορόσημο της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, που υλοποίησε ο διάσημος Φρανκ Γκέρυ και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης. Τέλος η όχθη του ποταμού Νερβιόν με τα μοντέρνα εντυπωσιακά κτίρια, που έχουν μετατρέψει το Μπιλμπάο σε πασαρέλα σύγχρονης αρχιτεκτονικής θα κλείσουν την ξενάγησή μας. Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας.

Ημέρα 9:  Μπιλμπάο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη Εκμεταλλευθείτε το τελευταία ελεύθερο πρωινό καθώς η ε εκδρομή μας σε αυτή τη τόσο ιδιαίτερη περιοχή της Ιβηρικής Χερσονήσου πλησιάζει στο τέλος της. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Ελλάδα

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Τρ 04/08/2015
  • Τρ 11/08/2015
Διαμονή: Hotel 4* . Δίκλινο: 1065€, Μονόκλινο: 1415€, Φόροι: 280€

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): με τη Lufthansa μέσω Φρανκφούρτης & Μονάχου
  • Διαμονή: 4* Ξενοδοχεία
  • Διατροφή: Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): στο μουσείο Γκουγκενχάιμ και στον καθεδρικό στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες