Skip to main content

ΓΥΡΟΣ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ & ΜΑΔΡΙΤΗ – 8 ΗΜΕΡΕΣ Καλοκαίρι 2015 από 795,00

Σεβίλλη * Φάρο * Ολιχάο * Χέρες Ντε Λα Φροντέρα * Κάντιζ * Μάλαγα
Γρανάδα *  Κόρδοβα * Μαδρίτη * Τολέδο

1η μέρα: Αθήνα – Μαδρίτη – Κόρδοβα – Σεβίλλη  (540 χλμ.)

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Μαδρίτη.  Πρώτος σταθμός στη διαδρομή μας η Κόρδοβα, η πόλη που ήταν κάποτε πρωτεύουσα του πιο δυνατού βασιλείου του Ισλάμ, πνευματικό και διοικητικό κέντρο, η πιο πολιτισμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της Εβραϊκής συνοικίας, όπου βρίσκεται η ψυχή της παραδοσιακής Κόρδοβας. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης, το θαυμαστό Τζαμί Μεσκίτα, σιωπηλό τέμενος σήμερα με 850 ασπροκόκκινες κολόνες, μεγαλόπρεπο απομεινάρι του ισχυρού χαλιφάτου της Κόρδοβας και στην καρδιά του οποίου δεσπόζει ένας χριστιανικός ναός. Στη συνέχεια επόμενος προορισμός μας για σήμερα, είναι η Σεβίλλη.  Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:  Σεβίλλη ξενάγηση πόλης  (40 χλμ.)

Με τη σημερινή πρωινή μας ξενάγηση θα αφεθούμε στη γοητεία της πόλης της Κάρμεν και του Δον Κιχώτη. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης.  Θα περιπλανηθούμε σε μία από τις πιο διάσημες εβραϊκές συνοικίες, τη Σάντα Κρουζ και θα απολαύσουμε τον 3ο μεγαλύτερο σε μέγεθος Καθεδρικό ναό.  Πολύ κοντά βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία, το βασιλικό παλάτι Αλκαζάρ. Αμέτρητα δωμάτια, πάτιος και μοναδικής ομορφιάς κήποι, συνθέτουν την εικόνα του παλατιού. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψή μας σε δύο από τους πιο εντυπωσιακούς δημόσιους χώρους της Ισπανίας, την Πλατεία Ισπανίας και την Πλατεία Αμερικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα Φλαμένκο στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του.  Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:  Σεβίλλη – Χέρες Ντε Λα Φροντέρα – Κάντιζ – Σεβίλλη   (250 χλμ.)

Σήμερα θα επισκεφθούμε την παραθαλάσσια πόλη της Cadiz. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από τη Νέα πόλη, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Πλατεία της Ισπανίας. Θα σας εντυπωσιάσουν τα επιβλητικά αγάλματα, τα μεγάλα κτίρια, τα καταπράσινα πάρκα με τα σιντριβάνια και τα στενά γραφικά σοκάκια με τα μαγαζιά. Θα μεταφερθούμε στην παλιά πόλη και θα δούμε από κοντά τα όμορφα κάστρα, καθώς και τη θέα με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας να περικυκλώνει την πόλη.  Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείο του Συντάγματος, το Μουσείο της Cadiz με την εντυπωσιακή συλλογή από αρχαιολογικά αντικείμενα και έργα τέχνης, το Μουσείο με εκκλησιαστικά εκθέματα, τον Καθεδρικό ναό, το Αρχαίο Ρωμαϊκό εργοστάσιο αλατιού, το παρεκκλήσι του Αγίου Σπηλαίου, το Ρωμαϊκό θέατρο και τον Ναό του Αγίου Δομίνικου. Στη συνέχεια σειρά έχει μια πόλη διάσημη για τα άλογά της και το περίφημο cherry, Jerez de la frontera. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε κελάρια κρασιών και φάρμες με άλογα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διαν/ση.

4η ημέρα:  Σεβίλλη – Μάλαγα – Γρανάδα  (330 χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη Μάλαγα.  Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από τον  Καθεδρικό ναό του 16ου αιώνα, κεντρικές πλατείες Πλάζα ντε Ομπίσπο και Πλάζα ντε Μερσεντ, το μουσείο του Πικάσο και την Αλκαζάμπα, παλάτι – φρούριο των μουσουλμάνων κυβερνητών της Μάλαγα που χρονολογείται το 1057.  Στη συνέχεια  αναχωρούμε  για την πόλη της Γρανάδας Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διαν/ση.

5η ημέρα:  Γρανάδα 

Η Γρανάδα με την αραβική, εβραϊκή και τσιγγάνικη συνοικία, καθώς και τα πολυάριθμα αξιοθέατα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους κυριολεκτικά θα σας μαγέψει. Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας από την Πλάθα Ισαμπέλ λα Κατόλικα για να δούμε το άγαλμα του Κολόμβου που υπογράφει δίπλα στη Βασίλισσα Ισαβέλλα τους όρους του πρώτου ταξιδιού του για την Αμερική και συνεχίζουμε με το πρώην κεντρικό τζαμί της πόλης που μετατράπηκε σε Καθεδρικό ναό του 16ου αιώνα. Αναγεννησιακό στυλ και Μπαρόκ αρχιτεκτονική είναι ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της Γρανάδα. Ακολουθεί η Πλάθα Νουέβα, η παλαιότερη πλατεία και η καρδιά της τουριστικής ζωής της πόλης που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Ανάκτορο της Αλάμπρα και αποτελεί είσοδο για την Αράβικη γειτονιά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στα πολλά εστιατόρια και τάπας μπάρ και για να επισκεφτείτε την Εκκλησία Σάντα Άνα. Στη συνέχεια θα ανέβουμε την οδό ντελ Ντάρο κατά μήκος του ποταμού, έναν πολύ όμορφο δρόμο στη σκιά του ανακτόρου της Αλάμπρα και γεμάτος με πραματευτές και ζογκλέρ, θα δούμε το κτίριο που στεγάζονταν τα λουτρά της πόλης και θα περιπλανηθούμε στα λιθόστρωτα δρομάκια της Εβραϊκής συνοικίας (Αλμπαϊσίν) με τα γραφικά σπιτάκια και τα αραβικά μαγαζιά. Χρόνος ελεύθερος και επίσκεψη στην παγκοσμίου φήμης Αλάμπρα. Κατασκευασμένη μετά την κατάληψη της Ισπανίας από τους Μουσουλμάνους βασιλείς η Αλάμπρα είναι η ζωντανή απεικόνιση του Μουσουλμανικού πολιτισμού στη Δυτική Ευρώπη. Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο, αποτελείται από την Αλκαζάμπα που είναι το φρούριο, το Παλάθιο Ναζάριες που είναι το κυρίως παλάτι, το παλάτι του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρόλου του 5ου που περιέχει το Μουσείο της Αλάμπρα και το Μουσείο Καλών Τεχνών, καθώς και από το Χενεραλιφέ που είναι οι απαράμμιλης ομορφιάς κήποι. Ένα αριστούργημα τέχνης και αφάνταστης λεπτομέρειας υπό των ήχο των αηδονιών και του τρεχούμενου νερού από τα πολυάριθμα σιντριβάνια και τους καταρράκτες, η Αλάμπρα είναι από μόνη της ένας λόγος για να επισκεφτεί κανείς την Ισπανία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

6η ημέρα:  Γρανάδα – Τολέδο – Μαδρίτη  (440 χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητος  Οργάθ.”  Τελευταία μας στάση το σπίτι, στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Ελ Γκρέκο. Στην συνέχεια αναχώρηση για τη  Μαδρίτη.  Πανοραμική περιήγηση στην πόλη και στη συνέχεια  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διαν/ση.  Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή διασκέδαση με Flamenco.

 

7η ημέρα:  Μαδρίτη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση, η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η ξενάγησή ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μερικά από αυτά. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή διασκέδαση με Flamenco! Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα:  ΜΑΔΡΙΤΗ-ΕΣΚΟΡΙΑΛ-ΣΕΓΚΟΒΙΑ-ΜΑΔΡΙΤΗ –  Αθήνα

Η ημερα μας είναι αφιερωμενη περιμετρικα τις Μαδρίτης  .To όνομά της Σεγόβια είναι Κελτιβεριανής προέλευσης πρώτοι κάτοικοι ονόμασαν την πόλη Segobriga. Αυτό το όνομα προέρχεται από δύο όρους της Κελτιβεριανής γλώσσας του Κέλτικου παρακλαδιού της Ινδοευρωπαϊκής γλώσσας όρος sego σημαίνει “νίκη” ενώ η κατάληξη -briga θα μπορούσε να σημαίνει “πόλη” ή “δύναμη”

.Έτσι το όνομα μπορεί να μεταφραστεί ως “Πόλη της νίκης” ή “Νικηφόρος πόλη”. Το Ελ Εσκοριάλ είναι πόλη που βρίσκεται εντός της Αυτόνομης Κοινότητας της Μαδρίτης, σε απόσταση 45 χιλιόμετρα  βορειοδυτικά από την ισπανική πρωτεύουσα της Μαδρίτης. Ανήκει στην κομάρκα της Κουένκα ντελ Γουαδαρράμα. Ο πληθυσμός του για το 2009 ανερχόταν στις 14.979 κατοίκους.

Η περιοχή του Ελ Εσκοριάλ αποτελεί έδρα του εθνικού πάρκου της Λα Γκρανχίγια ντε Λα Φρεσνέδα. Η διάσημη Βασιλική Έδρα του Σαν Λορένθο ντε Ελ Εσκοριάλ επίσης γνωστή ως Μοναστέριο ντε Ελ Εσκοριάλ ή Ελ Εσκοριάλ, βρίσκεται στην γειτονική πόλη του Σαν Λορένθο ντε Ελ Εσκοριάλ. Στα προάστια του Σαν Λορένθο ντε Ελ Εσκοριάλ βρίσκεται το εθνικό μνημείο του Βάγιε ντε λος Καΐδος (Κοιλάδα των Πεσόντων). Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

  

Περιλαμβάνεται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα  – Μαδρίτη – Αθήνα.  .
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Ημιδιατροφή μπουφέ καθημερινά.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ενημερωτικά έντυπα – χάρτες. Φ.Π.Α.  Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης).
Δεν  Περιλαμβάνεται:
  • Φόροι Αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων. Ότι ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Σημειώσεις:
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
  • Στην αναχώρηση 18/8 δεν ισχύει η τελευταία ημέρα
ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ € ΔΙΚΛΙΝΟ € ΜΟΝ/ΝΟ ΦΟΡΟΙ
Γύρος Ανδαλουσία & Μαδρίτη 8  21, 28/7 & 4, 11, 18/8 795 795 140

Δρομολόγια:

ΑΘΗΝΑ-ΜΑΔΡΙΤΗ 21, 28/7  & 4, 11, 18/8:  03:30-06:20
ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ 28, 4/7  & 11, 18/08: 23:50-04:10+1
ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΘΗΝΑ 25/08: 10:50-15:20