Skip to main content

Σκανδιναβικές Πρωτεύουσες & Νορβηγικά Φιόρδ 17 Ιουν

9 μέρες Μπέργκεν - Κρουαζιέρα Φιορδ - Όσλο - Κοπεγχάγη - Στοκχόλμη - Ελσίνκι - Ταλλίν & Flam Railway μία από τις πιο όμορφες γραμμές στον κόσμο! Διαμονή σε επιλεγμένα και πολυτελή ξενοδοχεία & δύο διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο με πρωινό μπουφέ καθημερινά (ξενοδοχεία & πλοίο). Εισιτήρια τραίνου &  δίωρη κρουαζιέρα στο φιόρδ της Νορβηγίας.

 

Μέρα:
Αθήνα – Μπέργκεν

Πρωινή πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπέργκεν με τα εξαιρετικά ξύλινα παραδοσιακά σπιτάκια, χτισμένη ανάμεσα σε φιόρδ, στις όχθες της λίμνης Νόρντες. Άφιξη και απευθείας περιήγηση στη μεσαιωνική παλιά πόλη με το παλάτι του βασιλιά Χάκον, τον πύργο Ρόζενκρατζ και τα σοκάκια του Μπρίγκεν. Θα θαυμάσουμε δείγματα των πρώτων οικισμών Βίκινγκς στην περιοχή και στο τέλος της διαδρομής μας με το παραδοσιακό τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) θα ανεβούμε στην περιοχή «Παράδεισος» όπου θα δούμε πανοραμικά τη πόλη και τα φιόρδ. Τακτοποίηση στο κεντρικότατο ξενοδοχείο RADISSON BLU NORGE 4*sup (www.radissonblu.com), δίπλα στο Bryggen, Το βράδυ επισκεφτείτε τη πολύβουη ψαραγορά του Μπέργκεν για να δοκιμάσετε ψαρομεζέδες και μπύρα.

 

Μέρα:
… με την εμπειρία του Flam train στο Μύρνταλ & κρουαζιέρα στα Φιόρδ

Πρόγευμα μπουφέ και ετοιμαστείτε για μια διαφορετική εμπειρία! Αναχώρηση οδικώς για το σιδηροδρομικό σταθμό του μοναχικού βουνού Μύρνταλ. Εδώ μας περιμένει το παραδοσιακό τρενάκι για ένα ταξίδι στη κοιλάδα του Φλαμ. Μέσα από μια διαδρομή απίστευτης φυσικής ομορφιάς, όπου εναλλάσσονταν χωριουδάκια διάσπαρτα μέσα σε καταπράσινα λιβάδια, ποτάμια, βουνά, καταλήγουμε στον σταθμό του γραφικού Φλαμ. Επιβίβαση στο φέρρυ για μια δίωρη κρουαζιέρα σε ένα από τα ομορφότερα φιόρδ και μεγαλύτερου της Νορβηγίας του Σόγνιεφιορδ. Από το Γκουντβάγκεν επιστροφή στο πανέμορφο Μπέργκεν.

 

Μέρα:
Μπέργκεν - Όσλο

Πρόγευμα και αναχώρηση οδικώς για τη νορβηγική πρωτεύουσα, το Όσλο. Μέσα από εικόνες συγκλονιστικής ομορφιάς θα φτάσουμε στη πρωτεύουσα & μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, το Όσλο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU PLAZA (www.radissonblu.com) λίγα μέτρα από το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

 

Μέρα:
Όσλο - Κοπεγχάγη (εν πλω)

Πρόγευμα, παράδοση των δωματίων & το μεσημέρι επιβιβαζόμαστε στο κρουαζιερόπλοιο της ηγετικής ναυτιλιακής εταιρείας DFDS Seaways (www.dfdsseaways.com) με προορισμό τη Κοπεγχάγη. Με τις ανέσεις του κρουαζιερόπλοιου θα πλεύσουμε προς τη κουκλίστικη πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

 

Μέρα:
Κοπεγχάγη

Πρωινό, αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο το πρωί και άμεση περιήγηση της Κοπεγχάγης. Θα δούμε μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το παλάτι Αμαλίενμποργκ, την Όπερα, πριν καταλήξουμε στο παλιό λιμάνι NYHAVN όπου θα δούμε το σπίτι του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν. Τακτοποίηση στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης BELLA SKY COMWELL 4* (www.bellaskycomwell.dk). Το βράδυ προαιρετικά (έξοδα ατομικά) επισκεφτείτε το διάσημο θεματικό πάρκο Τίβολι. Περπατήστε ακούγοντας μπάντες, βλέποντας στρώματα από πολύχρωμα λουλούδια ή καθίστε να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα δεκάδες γραφικά καφέ ζώντας της φαντασμαγορική ατμόσφαιρα του πάρκου.

 

Μέρα:
Κοπεγχάγη - Στοκχόλμη

Πρωινό & αναχώρηση οδικώς για τη πρωτεύουσα της Σουηδίας τη Στοκχόλμη, γνωστή και ως «Βενετία του Βορρά» αφού είναι χτισμένη πάνω σε δεκάδες νησάκια. Τακτοποίηση στο design ξενοδοχείο CLARION STOCKHOLM 4* (www.clarionstockholm.com) δίπλα στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Όσλο.

 

Μέρα:
Στοκχόλμη

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε (έξοδα ατομικά) το νούμερο ΕΝΑ μουσείο της Στοκχόλμης, το μουσείο Βάσα. Εν συνεχεία, θα θαυμάσουμε τη παλιά πόλη με τα παραδοσιακά πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό και το Δημαρχείο. Το απόγευμα επισκεφτείτε το τεράστιο υπαίθριο μουσείο με το ζωολογικό κήπο του Σκάνσεν. Τέλος, για το βράδυ επισκεφτείτε ένα από τα δεκάδες εστιατόρια και γευτείτε σπεσιαλιτέ σκανδιναβικής κουζίνας.

 

Μέρα:
Στοκχόλμη - Ελσίνκι (εν πλω)

Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος για τελευταία ψώνια στη πόλη, μέχρι τη μεταφορά μας στο πολυτελές πλοίο της TallinkSilja (www.tallinksilja.com) με προορισμό τη φινλανδική πρωτεύουσα, το Ελσίνκι. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

Μέρα:
Ελσίνκι

Πρωινό, αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο και γνωριμία με το Ελσίνκι. Θα δούμε την κεντρική πλατεία της Γερουσίας και το μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, το Προεδρικό παλάτι και την Εθνική βιβλιοθήκη. Θα θαυμάσουμε τον εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής Σιδηροδρομικό σταθμό, τη Βουλή, το Εθνικό μουσείο και το πάρκο Σιμπέλιους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο RADISSON BLU SEASIDE (www.radissonblu.com) ή παρόμοιο.

 

Μέρα:
Ελσίνκι – (Ταλλίν) - Αθήνα
Πρόγευμα μπουφέ & δυνατότητα προαιρετικής εκδρομής (έξοδα ατομικά) στο περιτειχισμένη παλιά πόλη του Ταλλίν. Ξεχυθείτε στα καταστήματα όπου θα βρείτε ωραιότατα κοσμήματα σε πρωτότυπα σχέδια, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι και ξυλόγλυπτα. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι & πτήση μέσω ευρωπαϊκού σταθμού για την Αθήνα.

Τιμή κατ' άτομο
Αναχωρήσεις 17 Ιουν., 10 μέρες
   
 SMART PRICE έως 13 Μαϊου 
Δίκλινο15951665
3ο άτομο έως 12 ετών12001250
Μονόκλινο21502250
Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 175.
Επιβάρυνση για τετράκλινη εξωτερική καμπίνα € 55 το άτομο.
Επιβάρυνση για δίκλινη εσωτερική καμπίνα € 75 το άτομο.Επιβάρυνση από άλλες πόλεις € 130.

Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΠΕΡΓΚΕΝ & ΕΛΣΙΝΚΙ-ΑΘΗΝΑ μέσω Φρανκφούρτης με LUFTHANSA
     Επτά (7) διαν/σεις σε επιλεγμένα και πολυτελή ξενοδοχεία 4* & 4*sup ως πρόγραμμα (δυο (2) διαν/σεις στο Μπέργκεν, μία (1) στο Όσλο, μία (1) στη Κοπεγχάγη, δύο (2) στη Στοκχόλμη & μία (1) στο Ελσίνκι)
     Δύο (2) διαν/σεις στα κρουαζιερόπλοια της TALLINKSILJA & DFDS Seaways σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες
     Πρωινό μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία & τα πλοία
     Ένα δείπνο εν πλω κατά τη διαδρομή Όσλο-Κοπεγχάγη στο πλοίο της DFDS
     Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
     Εισιτήριο τρένου FRAM RAILWAY για τη διαδρομή ΜΥΡΝΤΑΛ-ΦΛΑΜ
     Δίωρη κρουαζιέρα στο μεγαλύτερο φιόρδ της Νορβηγίας του Σόγκιενφιορδ (Φλαμ-Γκουντβάγκεν)
     Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατά άτομο στα πλοία DFDS & TALLINKSILJA
     Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους, έξοδα πλοιαρίων / τελεφερίκ & οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα