Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 Σκανδιναβικές Πόλεις, Δανία - Σουηδία! από 1195€

Αναχωρήσεις: 24 Ιουνίου, 8, 22, 29 Ιουλίου, 5, 12, 19, 26 Αυγούστου, 2 Σεπτεμβρίου 2022

8 μέρες

Κοπεγχάγη, Οντένσε, Ροσκίλντε, Μάλμε, Γκέντεμποργκ, Ουψάλα, Στοκχόλμη   

  • Εξαιρετικές απ΄ ευθείας πτήσεις με AEGEAN AIRLINES - πρωινή αναχώρηση από Αθήνα για Κοπεγχάγη και μεσημεριανή από Στοκχόλμη - ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο στο ταξίδι μας
  • Τρεις διανυκτερεύσεις και ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Δανίας, την πανέμορφη Κοπεγχάγη
  • Διαδρομή μέσω της "Γέφυρας της Μεγάλης Ζώνης" - ένας συνδυασμός γεφυρών και σηράγγων μήκους 18 χιλιομέτρων - για την Οντένσε
  • Επίσκεψη στην γενέτειρα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, την Οντένσε και είσοδος στο εκπληκτικό Μουσείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (εισιτήρια προ-κρατημένα και πληρωμένα)
  • Επίσκεψη στο Ροσκίλντε, ο Καθεδρικός ναός του οποίου ήταν ο μοναδικός στο νησί Ζίλαντ/Zealand/Sjælland της Δανίας μέχρι τον 20ο αιώνα
  • Δυνατότητα επίσκεψης στο Χέλσινγκορ με το άθικτο κάστρο Κρόνμποργκ, καθώς και στο αναγεννησιακό παλάτι Φρεντερίκσμποργκ
  • Διαδρομή μέσω της γέφυρας Όρεσουντ/Έρεσουντ, ένα πραγματικό θαύμα της τεχνολογίας, για το Μάλμε
  • Επίσκεψη στο Μάλμε, την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Σουηδίας
  • Δύο διανυκτερεύσεις, ξενάγηση και μίνι Κρουαζιέρα στο Γκέτεμποργκ
  • Επίσκεψη στην γενέτειρα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, την πανεπιστημιούπολη Ουψάλα
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη
  • Επίσκεψη στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης, το Εθνικό Σύμβολο της χώρας (εισιτήρια προ-κρατημένα και πληρωμένα)
  • Επίσκεψη στο μουσείο του πολεμικού πλοίου Βάσα, που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι το 1628 και ανασύρθηκε από τον βυθό της θάλασσας μετά από 333 χρόνια (εισιτήρια προ-κρατημένα και πληρωμένα)
  • Εμπειρότατος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας

1η μέρα: Αθήνα - Κοπεγχάγη, Ξενάγηση

 Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ΄ ευθείας πτήση με AEGEAN για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το παλάτι Αμαλίενμποργκ, την Όπερα, το άγαλμα του βασιλιά Φρειδερίκου Ε΄, το χάλκινο άγαλμα της Μικρής Γοργόνας (Den Lille Havfrue) του γλύπτη Έντβαρντ Έρικσεν - το σύμβολο της Κοπεγχάγης - από το ομώνυμο παραμύθι του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU SCANDINAVIA 4* (www.radissonblu.com). Το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το διάσημο θεματικό πάρκο Τίβολι (έξοδα ατομικά). Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Κοπεγχάγη, Ελεύθερη μέρα, Προαιρετική εκδρομή σε Παλάτια/Κάστρα

Ελεύθερη μέρα για περαιτέρω εξερεύνηση της πόλης. Επίσης μπορείτε να λάβετε μέρος σε μία προαιρετική εκδρομή στο παλάτι Φρεντερίκσμποργκ και στο κάστρο Κρόνμποργκ (έξοδα ατομικά).

Περιγραφή Προαιρετικής Εκδρομής: Πρωινή αναχώρηση για το αναγεννησιακό παλάτι Φρεντερίκσμποργκ (Frederiksborg Castle), το μεγαλύτερο της Σκανδιναβίας, που κτίστηκε ως βασιλική κατοικία για τον Χριστιανικό Δ΄ της Δανίας-Νορβηγίας και σήμερα στεγάζει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Δανίας. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας με το κάστρο Κρόνμποργκ (Kronborg, εξωτερικά) του 15ου αιώνα, που παραμένει άθικτο και έγινε παγκοσμίως γνωστό, καθώς ο Σαίξπηρ τοποθέτησε εκεί την πλοκή του Άμλετ. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Χέλσινγκορ, περίπου 45 χιλιόμετρα από την Κοπεγχάγη, στα σύνορα της Δανίας με τη Σουηδία και περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το κάστρο αυτό έχει μεγάλη συμβολική σημασία για τους Δανούς και έπαιξε ρόλο-κλειδί στη ιστορία της βόρειας Ευρώπης από το 16ο έως το 18ο αιώνα. Επιστροφή στην Κοπεγχάγη ακολουθώντας την πανέμορφη παραλιακή διαδρομή που ονομάζεται "Δανέζικη Ριβιέρα". Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κοπεγχάγη - "Γέφυρα Μεγάλης Ζώνης" - Οντένσε/ Μουσείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν - Ροσκίλντε - Κοπεγχάγη  

Πρωινή αναχώρηση για την Οντένσε (Odense) στην οποία θα φθάσουμε μέσω της περίφημης "Γέφυρας της Μεγάλης Ζώνης" (Great Belt, Storebælt) - ένας συνδυασμός γεφυρών και σηράγγων μήκους 18 χιλιομέτρων, που συνδέει το νησί Φούνεν (Φιονία, Fyn), όπου βρίσκεται η Οντένσε, με το νησί Ζίλαντ (Zealand/Ζηλανδία, Σγιέλαν, Sjælland), όπου βρίσκεται η Κοπεγχάγη. Η Οντένσε είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας και γενέτειρα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (1805-1875). Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το εκπληκτικό Μουσείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ένα κτίριο που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες των παραμυθιών του. Μέσα από καταπράσινους κήπους, κρυψώνες και δαιδαλώδεις διαδρόμους οι επισκέπτες "βιώνουν" τις πολυεπίπεδες ιστορίες και ανακαλύπτουν σε βάθος τους χαρακτήρες των ηρώων των παραμυθιών του (το κόστος εισόδου περιλαμβάνεται). Κατά την επιστροφή μας θα σταματήσουμε στο Ροσκίλντε (Roskilde), που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά της Κοπεγχάγης. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων εξωτερικά τον Καθεδρικό ναό (προαιρετική επίσκεψη, έξοδα ατομικά), που ήταν ο μοναδικός στο νησί Ζίλαντ/Zealand/Sjælland μέχρι τον 20ο αιώνα. Συνεχίζουμε για την Κοπεγχάγη. Τακτοποίηση στο ενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κοπεγχάγη - Γέφυρα Όρεσουντ - Μάλμε - Γκέτεμποργκ

Η σημερινή μας διαδρομή μέσω της γέφυρας Όρεσουντ ή Έρεσουντ (Öresund ή Øresund), θα μας οδηγήσει στο Μάλμε (Malmö), την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Σουηδίας, που βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της χώρας. Η γέφυρα Όρεσουντ, ένα πραγματικό θαύμα τεχνολογίας, εγκαινιάστηκε την 1η Ιουλίου του 2000 και είναι η μεγαλύτερη γέφυρα στην Ευρώπη που συνδυάζει αυτοκινητόδρομο διπλής κατεύθυνσης και σιδηρόδρομο - ουσιαστικά ενώνει το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Σκανδιναβίας με εκείνο της Κεντρικής και της Δυτικής Ευρώπης. Η γέφυρα εκτείνεται σε μήκος περίπου 8 χιλιόμετρων και καταλήγει στο τεχνητό νησί Peberholm, όπου μετατρέπεται σε τούνελ μήκους 4 χιλιομέτρων. Φθάνοντας στο Μάλμε θα δούμε μεταξύ άλλων τον χαρακτηριστικό πύργο Τέρνινγκ Τόρσο (Turning Torso), το ψηλότερο κτίριο στη Σουηδία, σχεδιασμένο από τον Santiago Calatrava, καθώς και  την γέφυρα των παπουτσιών (David Hall Bridge) με τα αποτυπώματα και τα παπούτσια γνωστών Σουηδών ηθοποιών και κατοίκων της περιοχής. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην γραφική παλιά πόλη με την Μεγάλη Πλατεία (Stortorget) και την Μικρή Πλατεία (Lilla Torg), όπου θα έχουμε και χρόνο για καφέ. Συνεχίζουμε για το Γκέτεμποργκ, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας μετά τη Στοκχόλμη και έδρα της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo. Η πόλη βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας και διαθέτει την μεγαλύτερη και σημαντικότερη λιμενική εγκατάσταση στην Σκανδιναβία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ELITE PARK AVENUE 4* (https://elite.se/en/hotels/gothenburg/park-avenue-hotel/). Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Γκέτεμποργκ, Περιήγηση πόλης, Κρουαζιέρα

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία Γιόταπλατσεν (Götaplatsen), την Λεωφόρο Kungsportsavenyen (Πύλη του Βασιλιά), τον Καθεδρικό ναό, την Όπερα, τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, την ψαραγορά και άλλα αξιοθέατα. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα λιθόστρωτα σοκάκια της χαριτωμένης παλιάς γειτονιάς Χάγκα (Haga) με τα παραδοσιακά όμορφα διατηρημένα ξύλινα σπίτια, τα μικρά καφέ, τα χαριτωμένα μικρά μαγαζάκια, τις "ψαγμένες" μπουτίκ και τη ρετρό ατμόσφαιρα του 17ου αιώνα. Τέλος, θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και θα κάνουμε μια μίνι Κρουαζιέρα, αγναντεύοντας την πόλη και το λιμάνι της (το κόστος του εισιτηρίου περιλαμβάνεται). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Γκέτεμποργκ - Ουψάλα - Στοκχόλμη   

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την γραφική, μεσαιωνική πόλη της Ουψάλα (Uppsala), την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια της Στοκχόλμης. Η γενέτειρα του Σουηδού  σκηνοθέτη  Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (Ingmar Bergman) είναι παγκοσμίως γνωστή για το Πανεπιστήμιό της, το παλαιότερο στην Σκανδιναβία και την βόρεια Ευρώπη (ιδρύθηκε το 1477). Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό ναό-ορόσημο της πόλης, που είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας και αποτελεί έδρα του αρχιεπισκόπου της Σουηδίας, το Κάστρο, το περίφημο Πανεπιστήμιο και άλλα αξιοθέατα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη, μια πόλη εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής που είναι κτισμένη πάνω σε δεκάδες νησάκια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ELITE ALDON 4* (https://elite.se/en/hotels/stockholm/hotel-adlon) και βόλτα με τον αρχηγό μας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.   

7η μέρα: Στοκχόλμη, Ξενάγηση, Επίσκεψη στο Δημαρχείο και στο Μουσείο Βάσα

Πρωινή επίσκεψη στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης, το Εθνικό Σύμβολο της χώρας, ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα, ένα πραγματικό παλάτι με θαυμάσιους εσωτερικούς χώρους. Εδώ λαμβάνουν χώρα σημαντικά γεγονότα, όπως η τελετή απονομής βραβείων Νόμπελ, διεθνείς συναντήσεις, επίσημες υποδοχές αρχηγών κρατών κλπ. (εισιτήρια προ-κρατημένα και πληρωμένα). Η μέρα μας θα συνεχιστεί με την ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το μουσείο του πολεμικού πλοίου Βάσα, που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι το 1628 και ανασύρθηκε από τον βυθό της θάλασσας μετά από 333 χρόνια (εισιτήρια προ-κρατημένα και πληρωμένα).. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη Gamla Stan, την ομορφότερη μεσαιωνική πόλη της Βόρειας Ευρώπης και θα δούμε το Ανάκτορο, το Κοινοβούλιο, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό και το μουσείο Νόμπελ, αφιερωμένο στο ομώνυμο βραβείο και τον εμπνευστή του Άλφρεντ Νόμπελ. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, γεύμα ή καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Στοκχόλμη - Αθήνα

Λίγος χρόνος ελεύθερος το πρωί μέχρι την ώρα της μετάβασής μας στο αεροδρόμιο και την επιβίβασή μας στην πτήση για την Αθήνα.  

 

Σημειώσεις

  • •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 

Αναχωρήσεις: 24 Ιουνίου, 8, 22, 29 Ιουλίου, 5, 12, 19, 26 Αυγούστου, 2 Σεπτεμβρίου

 

Τιμή κατ΄ άτομο

Δίκλινο

1195

3ο άτομο έως 12 ετών    

945

Μονόκλινο

1745

8 μέρες                    

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

 

Οι πτήσεις μας για όλες τις αναχωρήσεις

1η μέρα

Α3 750

ΑΘΗΝΑ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

08:05 - 10:25

8η μέρα

Α3 761

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΑΘΗΝΑ

13:05 - 17:40

  • Επτά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*: Τρεις (3) στην Κοπεγχάγη, δύο (2) στο Γκέτεμποργκ και δύο (2) στην Στοκχόλμη σε standard δωμάτια
  • Πρόγευμα μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται: •Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: € 350

  • •Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • •Είσοδοι σε μουσεία και χώρους επισκέψεων
  • •Έξοδα πλοιαρίων κλπ., πέραν όσων αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

•Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.