Skip to main content

Κυνηγώντας το Βόρειο Σέλας στα Νησιά Λοφότεν - Σουηδική και Νορβηγική Λαπωνία | Άνοιξη 2022 από 2290€

3/3, 20/3     Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ   Τιποτα Προαιρετικο, με δειπνο σε κρουαζιερα κλπ

  

  • Τέλειες πτήσεις από και προς Στοκχόλμη που μας εξασφαλίζουν χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις. Εσωτερική πτήση από τη Στοκχόλμη για το Λούλεο για να αποφύγουμε πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
  • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία σε όλους τους σταθμούς του ταξιδιού μας
  • Ειδικές αναζητήσεις και διαδρομές για να απολαύσουμε το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας, σε κάθε σταθμό μας
  • H πλεύση με παγοθραυστικό περιλαμβάνεται στην τιμή, μαζί με ειδικό εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί στο παγοθραυστικό
  • Αποκλειστική διείσδυση στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, για να επισκεφτούμε το αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων, μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες). Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και την τοπικές λιχουδιές
  • Περιλαμβάνεται η επίσκεψη και σπάνια γευσιγνωσία σε παραδοσιακή φάρμα στα νησιά Λοφότεν. Θα δοκιμάσουμε αρωματικό τσάι από ντόπια βότανα που συλλέγουν οι ίδιοι και τυριά παραγωγής τους
  • Περιλαμβάνεται η είσοδος και ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο των Βίκινγκς. Το μουσείο εκθέτει ευρήματα από το μεγαλύτερο κτίριο των Βίκινγκς που βρέθηκε ποτέ, το οποίο χρονολογείται το 500 π.Χ. Εκεί θα δοκιμάσουμε και την αυθεντική τροφή των Βίκινγκς – αποξηραμένο μπακαλιάρο και μγεντ (αλκοολούχο ποτό με βάση το μέλι και διάφορα μυρωδικά)
  • Πολυτελές δείπνο 3 πιάτων σε ρομαντική κρουαζιέρα στο καταπληκτικό φιόρδ του Τρόμσο!
  • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι. Στο κέντρο του σαφάρι, θα μας παρασχεθεί ο ειδικός εξοπλισμός.
  • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobile.
  • Περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιαρβι (σουηδική Λαπωνία). Το ξενοδοχείο χτίζεται κι διακοσμείται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου από πάγο, από τους τοίχους και τα κρεβάτια στα δωμάτια, μέχρι τα τραπέζια και τα σερβίτσια. Το καλοκαίρι λιώνει…
  • Διανυκτέρευση και βόλτα στη Στοκχόλμη, την όμορφη πρωτεύουσα της Σουηδίας.
  • Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. 
  • Με εμπειρότατο και ειδικά καταρτισμένο, στην περιοχή, Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, που θα σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Στοκ-χόλμη – Λούλεο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Στοκχόλμη, την όμορφη σουηδική πρωτεύουσα. Η Στοκχόλμη είναι χτισμένη σε 14 νησιά που συνδέονται μεταξύ τους με 57 γέφυρες. Τα πανέμορφα κτίρια, το πράσινο, ο καθαρός αέρας και τα κανάλια, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της, τα οποία θα προσέξουμε αμέσως. Όλα τα αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται κοντά μεταξύ τους – δηλαδή θα μπορούσε κανείς να τα δει και περπατώντας.

Εμείς, αμέσως μετά την άφιξή μας, θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική Παλιά πόλη της Στοκχόλμης, την περίφημη Γκάμλα Στον.

Ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά κέντρα στην Ευρώπη. Εκεί θα νιώσουμε σαν να βρισκόμαστε σε ανοιχτό μουσείο γεμάτο αξιοθέατα, καταστήματα, καφετέριες, κοντιτόρι και εστιατόρια. Κοντιτόρι είναι τα μικρά take away καφέ που πωλούν και γλυκά ή σνακ. Τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με τα κτίριά τους σε άπειρες αποχρώσεις του χρυσαφί, είναι ένα από τα πιο γοητευτικά στοιχεία του ιστορικού αυτού κέντρου.

Εκεί θα δούμε και το Δημαρχείο του 16ου αιώνα, με το κωδωνοστάσιο, ύψους 106 μέτρων. Μέσα στο Δημαρχείο βρίσκεται η χρυσή αίθουσα όπου γίνεται η δεξίωση για την απονομή των Βραβείων Νομπέλ. Από το κωδωνοστάσιο, μπορούμε να απολαύσουμε τη θέα όλης της Στοκχόλμης από ψηλά.

Μετά τη βόλτα μας στη σουηδική πρωτεύουσα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για Λούλεο, την πρωτεύουσα της κομητεί­ας Νορμπότεν , στη Βόρεια Σουηδία. Η Νορμπότεν εί­ναι η βορειότερη κομητεία της χώρας και η Λούλεο βρίσκεται πάνω στον Βοθνιακό Κόλπο, δηλαδή το βόρειο τμήμα της Βαλτικής, και βρέχει τη Βόρεια Σουηδία και τη Φινλανδία.

Άφιξη στη Λούλεο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Λούλεο – κρουαζιέρα με παγοθραυστι-κό – επίσκεψη σε χωριό Λαπώνων (Silba Siida) – Γκελιβάρε

Σήμερα μας περιμένει και η πρώτη από τις συγκλονιστικές εμπειρίες του ταξιδιού μας: θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία δίωρη κρουαζιέρα στην περιοχή του Πιτέο (Piteå). Κατά τη διάρκειά της θα ξεναγηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το… λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο. Η αίσθηση να επιπλέεις πάνω στα απίστευτα παγωμένα νερά είναι πραγματικά συγκλονιστική! (Όποιος κολυμπήσει στα παγωμένα νερά, θα λάβει και σχετικό πιστοποιητικό!)

Κατόπιν συνεχίζουμε για μία εκδρομή στο Γιοκκμόκ, μία πόλη περίπου δύο χιλιάδων κατοίκων στην καρδιά της σουηδικής Λαπωνίας. Έξω ακριβώς από το Γιοκκμόκ θα συναντήσουμε το Silba Siida, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την ιδιαίτερη κουλτούρα των Λαπώνων. Βρισκόμαστε μέσα στον Αρκτικό Κύκλο και έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά (και να ταΐσουμε!) ταράνδους, να γνωρίσουμε τους Σάμι, τους αυθεντικούς Λάπωνες δηλαδή, και να συνομιλήσουμε μαζί τους, να πιούμε μαζί τους καφέ και τσάι, να συγκεντρωθούμε γύρω από τη φωτιά, ακόμα και να τραγουδήσουμε!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Γκελιβάρε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Γκελιβάρε – Ξενοδοχείο Πάγου Jukkasjärvi – Σβόλβερ/Νησιά Λοφότεν

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μία ξεχωριστή επίσκεψη! Ερχόμαστε λοιπόν στην περιοχή της Κίρουνα όπου θα μπούμε στο διάσημο Ice Hotel Jukkasjärvi, ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά φτιαγμένο από πάγο, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο!

Το εγχείρημα ξεκίνησε ανεπίσημα το 1989, όταν είχε φιλοξενηθεί εδώ μία έκθεση με γλυπτά από πάγο και κάποιοι επισκέπτες έμειναν για ένα βράδυ σε ένα ιγκλού που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες της έκθεσης.

Επισήμως άνοιξε τις πύλες του το 1990, απλώνεται σε μια έκταση 6.000 τ.μ., διαθέτει 55 δωμάτια (και κάποια «συμβατικά», για όσους δεν αντέχουν και τόσο το κρύο), δέκα εστιατόρια, Ice bar, ακόμα και εκκλησία – όλα φτιαγμένα από πάγο. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, με τεχνολογική υποστήριξη του πάγου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως καταλαβαίνετε, ο πάγος είναι πάγος, ευαίσθητος δηλαδή στις μεταβολές της θερμοκρασίας, γι’ αυτό και το ξενοδοχείο «αλλάζει μορφή» και ουσιαστικά ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο!

Εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε προς τον τελικό προορισμό μας που είναι η ιστορική πρωτεύουσα του αρχιπελάγους Λοφότεν, Σβόλβερ. Πρόκειται για ένα ακόμη πανέμορφο ψαροχώρι, που αναδείχθηκε σε σημαντικό κέντρο εμπορίας μπακαλιάρου τον 16o αιώνα. Ωστόσο σύμφωνα με γραπτές αναφορές, ο οικισμός υπήρχε ήδη από το 800 π.Χ. Άφιξη, βόλτα στο χωριό, μεταφορά, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Σβόλβερ – Χέννινγκσβερ – Μουσείο Βί-κινγκς Λοφότεν – φιορδ Ράινε – χωριό Ο – επίσκε-ψη σε τοπική φάρμα – Σβόλβερ

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα πανέμορφα Νησιά Λοφότεν. Στο μεγάλο οδοιπορικό μας, θα προσπαθήσουμε να τα γνωρίσουμε σε βάθος, να κατανοήσουμε την κουλτούρα τους, να απολαύσουμε τη φυσική ομορφιά τους, η οποία, αν αναλογιστούμε το γεωγραφικό πλάτος τους, τόσο κοντά στον Βόρειο Πόλο, φαίνεται εξωπραγματική. Κι όμως είναι αληθινή.

Θα πάμε στο χωριό Χέννινγκσβερ, το οποίο είναι χτισμένο σε μία συστάδα νησιών, που επικοινωνούν μεταξύ τους με γέφυρες. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα ψαρόσπιτα, σε συνδυασμό με το εκπληκτικό τοπίο αλλά και τις γέφυρες, έχουν κάνει το χωριό αυτό, ιδιαίτερα δημοφιλές.

Συνεχίζοντας θα έρθουμε στο Lofotr Vikings Museum, ένα ιστορικό μουσείο που βασίζεται σε αρχαιολογική ανασκαφή και ανακατασκευή του χωριού ενός αρχηγού των Βίκινγκς στο νησί Βέστβογκιέγα (Vestvågøya) και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουμε μια πολύ καλή εικόνα της καθημερινότητας των φοβερών και τρομερών Βίκινγκς! (η είσοδος στο μουσείο περιλαμβάνεται!)

Με το πούλμαν θα οδηγήσουμε πάνω στο εκπληκτικό φιόρδ Ράινε, ανάμεσα στα βουνά, σε κοιλάδες, πάνω από τη θάλασσα και τις νησίδες. Το φιόρδ Ράινε, στο οποίο βρίσκονται τα Λοφότεν, δημιουργήθηκε, πριν από 400 εκατ. χρόνια, από το λιώσιμο των παγετώνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα νησιά να ξεπηδούν μέσα από το νερό σαν κώνοι… κάθε νησάκι και νησίδα είναι και μια προϊστορική βουνοκορφή. Στα Λοφότεν, τον χειμώνα ο ήλιος δεν ανατέλλει από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου και το καλοκαίρι δεν δύει από τις 25 Μαΐου έως τις 17 Ιουλίου.

Το ονειρικό περιβάλλον των νησιών αυτών, το συναντάμε στο διήγημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε, «Κάθοδος στο Μάελστρομ», στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «20.000 Λεύγες κάτω από τη Θάλασσα» και στο ποίημα του Νίκου Καββαδία «Πιλότος Νάγκελ».

Θα φτάσουμε μέχρι το χωριό Ο (Å). Δεν διαβάσατε λάθος, πράγματι το όνομα του χωριού είναι ένα και μόνο γράμμα, το γράμμα Å που στη νορβηγική (και σουηδική) γλώσσα προφέρεται όπως το όμικρον. Στα παλιά νορβηγικά το γράμμα-λέξη σημαίνει «μικρός ποταμός» και πράγματι το τοπίο δικαιώνει το όνομα.

Στη συνέχεια θα κάνουμε επίσης στάση σε τοπική φάρμα με βιολογικό γάλα και τυριά, όπου εμείς θα δοκιμάσουμε αρωματικό τσάι από βότανα και εκπληκτικά τυριά!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Σβόλβερ – Τρόμσο (κρουαζιέρα στο φιόρδ και κυνήγι του Βόρειου Σέλαος)

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τα Νησιά Λοφότεν, και θα οδηγήσουμε προς την πόλη Τρόμσο που βρίσκεται στη Βόρεια Νορβηγία, στην περιοχή των Σάμι (Λαπωνία).

Η πόλη του Τρόμσο (οι Νορβηγοί προφέρουν Τρούμσε), είναι χτισμένη πάνω στη Βόρεια Θάλασσα. Σύμφωνα με ευρήματα η περιοχή κατοικούνταν ήδη από το τέλος της Εποχής των Παγετώνων, δηλαδή πριν από 10.000 χρόνια. Στον μεσαίωνα ζούσαν εκεί οι Σάμι και περίπου το 890 έφτασαν και τα πρώτα σκανδιναβικά φύλα. Είναι η πόλη με τα περισσότερα ξύλινα σπίτια σε όλη τη Νορβηγία – το παλαιότερο από αυτά κατασκευάστηκε το 1789. Επίσης είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο.

Το πρόγραμμά μας σήμερα θα αρχίσει με ξενάγηση στην ιστορική πόλη του Τρόμσο. Η πόλη αυτή έχει πολλά δείγματα κατοίκησης των Σάμι και των πρώτων σκανδιναβικών φύλων. Στο κέντρο της πόλης εμείς, μεταξύ άλλων, θα δούμε τα πολλά γραφικά ξύλινα σπίτια (για τα οποία φημίζεται) να συνδυάζονται με υπερσύχρονα κτίρια και να σχηματίζουν ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα. Το ξύλο απαγορεύτηκε στα κτίρια σε όλη τη Νορβηγία το 1904, για την προστασία των δασών.

Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα της πόλης είναι το Πολικό Μουσείο, που στεγάζεται σε αποθήκη αποβάθρας του 1837. Το μουσείο εξιστορεί το αρκτικό κυνήγι στις νορβηγικές αποστολές στον Βόρειο Πόλο.

Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης τον Καθεδρικό του Τρόμσο, που χτίστηκε το 1861 ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Στην Τρόμσο βρίσκεται και το παλιότερο σινεμά της Βόρειας Ευρώπης, το Βερντενστεατρέτ, το οποίο άνοιξε το 1916 και λειτουργεί ακόμη.

Τους τοίχους του κοσμούν τοιχογραφίες του ντόπιου καλλιτέχνη Σβέρε Μακ, που τις φιλοτέχνησε το 1921 και αναπαριστούν σκηνές από τη νορβηγική παράδοση και παραμύθια. Θα δούμε επίσης τον μοντέρνο Αρκτικό Καθεδρικό που χτίστηκε το 1965. Ένα από τα τοπικά αξιοθέατα είναι και το τελεφερίκ που φτάνει πάνω στον λόφο Στορστάινεν, στα 420 μέτρα. Από εκεί φαίνεται πανοραμικά όλο το Τρόμσο.

Στη συνέχεια απολαμβάνουμε εξαιρετικό δείπνο 3 πιάτων με κρουαζιέρα στο φιορδ του Τρόμσο για να παρακολουθήσουμε και το Βόρειο Σέλας! Αυτή είναι μία καταπληκτική εμπειρία η οποία δεν δίνεται προαιρετικά αλλά περιλαμβάνεται κανονικά στο πρόγραμμά μας!

Διανυκτέρευση στο Τρόμσο.

 

6η ημέρα: Τρόμσο – σαφάρι με χάσκις, σαφάρι με snowmobile – Polar Park – Νάρβικ

Αναχωρούμε σήμερα από το Τρόμσο με τελικό μας προορισμό το λιμάνι του Νάρβικ. Καθοδόν μας περιμένει απολαυστικό σαφάρι με τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι που λατρεύουν το χιόνι. Καλό είναι να φοράτε ζεστές κάλτσες, γάντια και σκούφο. Όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός (αδιάβροχα ρούχα και παπούτσια) παρέχεται από τους διοργανωτές του σαφάρι. Η δραστηριότητα περιλαμβάνει έλκηθρα που τα σέρνουν τα Χάσκι. Σε κάθε έλκηθρο αντιστοιχούν 2 επιβάτες. Ο ένας κάθεται και ο άλλος καθοδηγεί τα σκυλιά. Στις ανηφόρες απαιτείται σπρώξιμο. Γενικώς όλη η κατάσταση είναι πολύ ευχάριστη και απευθύνεται στον καθένα. Ωστόσο χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση γιατί δεν καθόμαστε μόνο… Στις ανηφόρες οφείλουμε να βοηθάμε τα Χάσκι μας.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για μια χορταστική δίωρη βόλτα με snowmobile: θα απολαύσουμε μια καταπληκτική διαδρομή στην καρδιά του νορβηγικού βορρά, νιώθοντας ελεύθεροι και γεμίζοντας την ψυχή μας με τις εικόνες της αμόλυντης σκανδιναβικής φύσης…

Ακόμα μία έκπληξη που μας περιμένει σήμερα είναι η επίσκεψη στο Polar Park, ο βορειότερος ζωολογικός κήπος στον κόσμο, «σπίτι» για πολλούς από τους μεγαλύτερους θηρευτές της νορβηγικής φύσης: αρκούδες, λύκοι και λύγκες, αλλά και τάρανδοι, άλκες και ελάφια ζουν στους χώρους του Αρκτικού Πάρκου και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε από κοντά και να παρατηρήσουμε τα άγρια αυτά ζώα. Σημειώστε μάλιστα πως το Polar Park έχει μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο αναλογίες χώρου προς φιλοξενούμενο ζώο!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο λιμάνι του Νάρβικ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Νάρβικ – Κίρουνα – πτήση για Στοκχόλμη

Το Νάρβικ είναι ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Σκανδιναβίας, χάρη στη στρατηγική του θέση. Από εδώ εξάγεται σκανδιναβική ξυλεία προς όλο τον κόσμο ενώ υπήρξε και μήλον της έριδος κατά τον Β’ ΠΠ καθώς η ναζιστική Γερμανία το κατέκτησε προκειμένου να ελέγξει το λεγόμενο βαρύ ύδωρ που παρήγαγε η Νορβηγία. Από το Νάρβικ λοιπόν θα επιστρέψουμε στη Σουηδία φτάνοντας στην Κίρουνα, από όπου θα πετάξουμε για τη Στοκχόλμη. Άφιξη στη σουηδική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Στοκχόλμη – πτήση επιστροφής

Το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης για την πτήση επιστροφής μας.

 

Αναχώρηση από Αθήνα - για τις 11 πρώτες συμμετοχές και για κρατήσεις έως 31/1, από 2390 - Τιμή από 2290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2290 € 590 €
  Twin Room 2290 € 590 €
  Triple Room 2290 € 590 €
  Single Room 3070 € 590 €

Extras

+ Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό  :  300 €

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

Α3 760

20/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

09:00

11:50

Α3 761

27/03/2022

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ 

13:05

17:40

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

Α3 760

03/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

09:00

11:50

Α3 761

10/03/2022

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

12:40

17:10

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (Στοκχόλμη: μόνο πρωινό)
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (τοπική κατηγοριοποίηση)
  • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
  • Επίσκεψη στο Χωριό των Ταράνδων
  • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
  • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
  • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα
  • Κρουαζιέρα στα φιορδ του Τρόμσο με δείπνο 3 πιάτων.
  • Είσοδος και ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο Βίκινγκς.
  • Επίσκεψη σε παραδοσιακή φάρμα στα Νησιά Λοφότεν.
  • Σαφάρι με snowmobiles.
  • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

Δεν περιλαμβάνονται

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 450
  • Αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα