Skip to main content

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ & ΦΙΟΡΔ Καλοκαίρι 2017 από 1045,00

9 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 25/07, 08 & 15/08/2017

ΗΜΕΡΑ 1η: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με προορισμό την πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, η οποία είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Μια πόλη αλλιώτικη και γοητευτική. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και επιβίβαση στο λεωφορείο για την μεταφορά μας στο κέντρο της πόλης όπου θα συναντήσουμε τον ξεναγό μας. Αμέσως ξεκινάμε την προγραμματισμένη ξενάγηση της πόλης κατά την διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε την κεντρική πλατεία του Δημαρχείου, τη Γλυπτοθήκη, το Χρηματιστήριο (το παλαιότερο της Ευρώπης), το Αμαλίενμποργκ που πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα της Δανίας, Σοφία-Αμαλία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του έφιππου Φρειδερίκου Ε’, που κατά τη διάρκεια της βασιλείας του χτίστηκαν τα τέσσερα αρχοντικά που αποτελούν το παλάτι, στον ίδιο αρχιτεκτονικό ρυθμό, τα ογκώδη ανάκτορα Κρίστιανμποργκ, το κανάλι Νίχαβν και το κάστρο Ρόζενμποργκ, όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του Θρόνου. Θα περάσουμε από το κτίριο όπου στεγάζεται η Όπερα και στη συνέχεια θα δούμε την παραλία Λαγκελίνιε με τη Μικρή Γοργόνα, σύμβολο της πόλης όπου θα μάθουμε και την ιστορία της. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Για το απόγευμα προτείνουμε την εκδρομή στο Κάστρο Κρόνμποργκ, που ονομάστηκε και κάστρο του Άμλετ από το ομώνυμο κινηματογραφικό έργο. Κατά την επιστροφή μας θα περάσουμε από την ονομαζόμενη «Δανέζικη Ριβιέρα» μέσα από μια διαδρομή που σίγουρα θα σας καταπλήξει. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 2η: ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΚΑΣΤΡΟ ΚΡΟΝΜΠΟΡΓΚ – ΓΚΕΤΕΝΜΠΟΡΓΚ

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό το Κάστρο Κρόνμποργκ (Kronborg), που βρίσκεται κοντά στην πόλη Χέλσινγκορ (Helsingør) στα σύνορα της Δανίας με τη Σουηδία. Το κάστρο έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς και έχει μεγάλη συμβολική σημασία για τους Δανούς καθώς έπαιξε ρόλο στη ιστορία της βόρειας Ευρώπης από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα. Έχει παραμείνει άθικτο έως σήμερα κι έχει μείνει γνωστό, γιατί ο Σαίξπηρ τοποθέτησε εκεί, στο κάστρο της Ελσινόρης τον Άμλετ. Εκεί θα έχουμε σύντομη ξενάγηση και ελεύθερο χρόνο. Θα συνεχίσουμε με το ferry boat από το Χέλσινγκορ με προορισμό το Χέλσινμποργκ (Helsingborg) στη Σουηδία. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με προορισμό την 2η μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, το Γκέτεμποργκ, σημαντικό βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο. Περιήγηση της πόλης του Γκέτεμποργκ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Η πρότασή μας είναι ένας περίπατος στο κέντρο της πόλης και στα γραφικά λιμανάκια. Επίσης η πόλη του Γκέτεμποργκ φημίζεται για την ποικιλία μαγειρέματος του σολομού. Σας προτείνουμε εφόσον σας αρέσει το ψάρι, να δοκιμάσετε την τοπική τους κουζίνα με τις ιδιαίτερες γεύσεις. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 3η: ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ – ΟΣΛΟ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό το Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Άφιξη στο Όσλο και άμεσα ξεκινάμε την ξενάγησή μας. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Δημαρχείο (Oslo rådhus), το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο της πόλης καθώς εκεί κάθε χρόνο απονέμεται το βραβείο Nobel Ειρήνης, τα Βασιλικά Ανάκτορα κ.α.. Θα διασχίσουμε το μεσαιωνικό κέντρο και θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές πάρκο του Φρόγκνερ με τα εκπληκτικά γλυπτά του Vigeland (Vigeland Sculpture Park). Η τεχνοτροπία των γλυπτών είναι χαρακτηριστική του ύφους που διακρίνει τον δημιουργό τους και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Θα δούμε επίσης το Μουσείο Ναυτιλίας των Βίκινγκ (Vikingskipshuset), που βρίσκεται στη χερσόνησο του Bygdoy, όπου θα θαυμάσουμε τα σπουδαία εκθέματα – πλοία που αποδεικνύουν τις ναυπηγικές και κατακτητικές ικανότητες των Βίκινγκς (είσοδος προαιρετική, δεν περιλαμβάνεται). Μετά το τέλος της ξενάγησής μας μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Περπατήστε στην περίφημη λεωφόρο Καρλ Γιόχαν, καρδιά της ιστορικής και εμπορικής πρωτεύουσας και κατεβείτε στη γραφική προκυμαία του λιμανιού για να απολαύσετε το καφέ σας ή το ποτό σας. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 4η: ΟΣΛΟ – ΓΕΦΥΡΑ HARDANGER - ΜΠΕΡΓΚΕΝ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για τον επόμενό μας σταθμό, το Μπέργκεν. Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στη Νορβηγική ενδοχώρα. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή με εκπληκτικά τοπία δια μέσου παραδοσιακών κωμοπόλεων και της υπερσύγχρονης κρεμαστής γέφυρας Hardanger, που αποτελεί στολίδι της Νορβηγίας αλλά και γενικότερα της μηχανικής, θα φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό, την «πρωτεύουσα των Φιόρδ», το πανέμορφο και κοσμοπολίτικο Μπέργκεν. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας. Περπατήστε στην Παλιά Πόλη Bryggen και φωτογραφίστε τα μεσαιωνικού στιλ ξύλινα σπίτια με τα λουλούδια στα πρεβάζια. Αξίζει επίσης η βόλτα στην ψαραγορά, στον ζωολογικό κήπο και το ενυδρείο, το οποίο σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά. Απολαύστε το δείπνο σας σε ένα από τα αμέτρητα εστιατόρια που βρίσκονται στο λιμάνι. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τοπικές συνταγές με κύριο συστατικό, τι άλλο, φυσικά τα ψάρια. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 5η: ΜΠΕΡΓΚΕΝ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΓΚΕΪΛΟ

Πρόγευμα και συνεχίζουμε με την πανοραμική ξενάγηση της πόλης του Μπέργκεν. Η πόλη του Μπέργκεν ιδρύθηκε από το βασιλιά Όλαφ το 1070. Θεωρείται πως το 1217 αντικατέστησε το Τρόντχαϊμ ως πρωτεύουσα της Νορβηγίας, η οποία ακολούθως έδωσε τη σειρά της στο Όσλο το 1299. Στα τέλη του 13ου αιώνα, το Μπέργκεν έγινε μια από τις σημαντικότερες εμπορικές πόλεις της Χανσεατικής Ένωσης, της οποίας Σάξονες έμποροι διέμεναν σε ξεχωριστή συνοικία της πόλης και απολάμβαναν αποκλειστικά προνόμια στο εμπόριο με τους ψαράδες του Βορρά, οι οποίοι κάθε καλοκαίρι κατέφθαναν στο λιμάνι της πόλης. Σήμερα η παλαιά προκυμαία του Μπέργκεν, το Μπρύγκεν, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θα θαυμάσουμε τα αξιοθέατα και μνημεία της παλιάς Χανσεατικής αυτής πόλης, που είναι κτισμένη στην συμβολή 7 φιόρδ. Η πλατεία του λιμανιού με την υπαίθρια αγορά και η γραφική Χανσεατική γειτονιά με τα ξύλινα σπίτια, το παλιό Τελωνείο, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, το παλάτι του βασιλιά Haakon, τον πύργο Rozengratz κ.α. Συνεχίζουμε για το φιόρδ του Sognen μέσω μιας πανέμορφής χαράδρας! Επιβίβαση στο ferry boat και αναχώρηση για μια κρουαζιέρα στο πιο μακρύ και βαθύ φιόρδ του κόσμου το Sognenfjord. Άφιξη στο Gudvangen και συνεχίζουμε την διαδρομή μας, που επίσημα κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο όμορφες της κεντρικής Νορβηγίας. Βαθιά φαράγγια, πανύψηλοι καταρράκτες, αιώνιοι παγετώνες, ορεινές φάρμες και περιστροφικές σήραγγες, κυριολεκτικά θα μας κόψουν την ανάσα και θα μας χαρίσουν εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Αργά το απόγευμα άφιξη στο γνωστό χιονοδρομικό κέντρο του Γκέιλο. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεση σας.

ΗΜΕΡΑ 6η: ΓΚΕΪΛΟ – ΕΡΕΜΠΡΟ

Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος για μια σύντομη περιήγηση του Γκέιλο. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να διασχίσουμε τα σύνορα Νορβηγίας – Σουηδίας. Τελικός μας προορισμός είναι το Örebro. Το Έρεμπρο είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Σουηδίας. Τον 13ο αιώνα, το Έρεμπρο ήταν σημαντικό εμπορικό κέντρο, ενώ στην σημασία του συνεισέφεραν και τα κοντινά μεταλλεία σιδήρου στο Νέρκε. To 1854 η πόλη καταστράφηκε από μεγάλη πυρκαγιά και στην συνέχεια ξαναχτίστηκε. Το πιο γνωστό κτίριο στην πόλη είναι το κάστρο του Έρεμπρο που βρίσκεται πάνω σε μία νησίδα στο ποταμό Σβαρτ, καθώς και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου (Sankt Nicolai kyrka ή Nikolaikyrkan) που κατασκευάστηκε περίπου την ίδια περίοδο. Παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

ΗΜΕΡΑ 7η: ΕΡΕΜΠΡΟ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρόγευμα και συνεχίζουμε με προορισμό την πρωτεύουσα της Σουηδίας την Στοκχόλμη ή αλλιώς την «Βενετία του Βορρά». Μια ιδιαίτερη πόλη η οποία είναι κτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Ξεκινάμε την ξενάγηση μας με το μουσείο Βάσα, το οποίο στεγάζει τη ναυαρχίδα του Γουσταύου Β’ Αδόλφου που έμεινε θαμμένη για 3 αιώνες στο βυθό του κόλπου της Στοκχόλμης. Συνεχίζουμε με τις πολυτελέστατες αίθουσες του, μοναδικής αρχιτεκτονικής, Δημαρχείου, πάνω στο νησί του βασιλιά. Θα δούμε την κατοικία του Νόμπελ, το Σπίτι της Σουηδικής κουλτούρας, το μεγαλοπρεπές κτίριο του Δραματικού Θεάτρου, την ιστορική Όπερα και θα καταλήξουμε στο νησί Γκάμλα Σταν με την Μητρόπολη, τη Βουλή και το μεσαιωνικό Βασιλικό Παλάτι με τα 608 δωμάτια. Μετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, παραλαβή και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Όσοι επιθυμούν τους προτείνουμε, προαιρετικά, να απολαύσουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που εκπέμπει η πόλη από το αρχιπέλαγος. Επιβιβαστείτε στο πλοιάριο και απολαύστε μία φαντασμαγορική κρουαζιέρα στο Σουηδικό αρχιπέλαγος με τα 24.000 μεγάλα ή μικρότερα νησιά. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 8η: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΣΙΓΚΤΟΥΝΑ – ΟΥΨΑΛΑ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την προγραμματισμένη μας εκδρομή στην Uppsala και Sigtuna, δυο όμορφες πόλεις που ενθουσιάζουν κάθε επισκέπτη, είτε τα ενδιαφέροντά του είναι σχετικά με την τέχνη, είτε με την φύση, είτε με την ιστορία. Πρώτη μας στάση θα είναι η πόλη Sigtuna, η πρώτη πρωτεύουσα της Σουηδίας, που ιδρύθηκε τον 10ο αιώνα. Πρόκειται για μια πολύ φιλική πόλη για τους επισκέπτες, ειδικά για αυτούς που αρέσκονται να εξερευνούν τις πόλεις με τα πόδια, η Sigtuna θα τους μαγέψει με τα γοητευτικά ξύλινα κτίρια δίπλα στη λίμνη Mälaren. Πολλά καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια καθώς και ένα μουσείο θα σας εκπλήξουν. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με προορισμό την Uppsala. Όπως θα διαπιστώσετε, η Uppsala έχει μια τεράστια γκάμα επιλογών να σας προσφέρει. Κατά την διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε μερικούς από τους πολλούς πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης όπως τον καθεδρικό ναό που είναι η μεγαλύτερη και ψηλότερη εκκλησία της Σκανδιναβίας, το κτίριο του Πανεπιστημίου, το Κάστρο της πόλης και πολλά ακόμη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Στοκχόλμη και η υπόλοιπη ημέρα είναι στην διάθεσή σας.

ΗΜΕΡΑ 9η: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο Αρλάντα, της Στοκχόλμης, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα, έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτό το πλήρες Σκανδιναβικό Πανόραμα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΓΗ-ΑΘΗΝΑ με πτήσεις Swiss Airlines.
  • Διαμονή για 8 νύκτες στα αναφερόμενα ξενοδοχεία ή αντίστοιχα ίδιας κατηγορίας. Διανυκτερεύσεις (1-Κοπεγχάγη, 1-Γκέτεμπρογκ, 1-Όσλο, 1-Μπέγκεν, 1-Γκέιλο, 1-Έρεμπρο, 2-Στοκχόλμη)
  • Πλουσιοπάροχο Σκανδιναβικό μπουφέ πρόγευμα καθημερινά σε όλα τα ξενοδοχεία.
  • Όλες οι μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, με Ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός από Ελλάδα. Ασφάλεια Αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων (230 €)
  • Είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους
  • Ποτά, αναψυκτικά, γεύματα.
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΠΤΗΣΕΙΣ
ΜΕ SWISS AIRLINES
LX01843 ATH – ZRH 06:30 – 08:20
LX01270 ZRH – CPH 12:20 – 14:05
LX01251 ARN – ZRH 15:15 – 17:40
LX01842 ZRH – ATH 21:10 – 0045 +

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙ
(2-12)
ΦΟΡΟΙ
Radisson Blu Scandinavia Copenhagen 4* – Κοπεγχάγη
Scandic Backadal 4* – Γκέτεμποργκ
Scandic Sjølyst 3+*  – Όσλο
Scandic Bergen Airport 4* – Μπέργκεν
Storefjell Resort 4* – Γκέιλο
Eurostop Örebro 3* – Έρεμπρο
Courtyard by Marriott Stockholm 4* – Στοκχόλμη
€ 1095 € 1535 € 1025 € 230

* Για κρατήσεις έως και 45 ημέρες πριν την αναχώρηση Έκπτωση 50€ το άτομο.
Αναλυτικά Δίκλινο 1045 €, Μονόκλινο 1485 €, Παιδί 975 €.