Skip to main content

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ 5 & 6 ημερες Πασχα 15 -Μαιος απο 735,00

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

1η μέρα: Αθήνα – Κοπεγχάγη – περιήγηση πόλης

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Κοπεγχάγη με την AEGEANAIRLINES . Άφιξη και ξεκινάμε την γνωριμία μας με την Κοπεγχάγη. Θα δούμε μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το παλάτι Αμαλίενμποργκ, την Όπερα, το άγαλμα του βασιλιά Φρειδερίκου Ε’, το σπίτι που έζησε ένα μέρος της ζωής του ο μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και θα επισκεφτούμε το μουσείο του κεχριμπαριού με τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο και μοναδικά εκθέματα με θέμα το «χρυσό της Βαλτικής». Μετά το τέλος της ξενάγησης, τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο THESQUARE 4* (www.thesquare.dk ).

2η μέρα: Κοπεγχάγη- Θεματικό πάρκο Τίβολι

Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο φημισμένο και μοναδικό Πάρκο –Λούνα Παρκ, το Τίβολι,( προαιρετική είσοδος ) που θεωρείται από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με μοναδική Αρχιτεκτονική, είναι τόπος διασκέδασης με εστιατόρια, καφέ, αίθουσες συναυλιών, υπαίθρια σόου κλπ δραστηριότητες. Επιστροφή και ημέρα ελεύθερη για να περπατήσετε στο Stroget ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πεζοδρόμησης στην Ευρώπη που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και προσελκύει πάρα πολλούς τουρίστες. Για τους λάτρεις των μουσείων μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Εθνικό Μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη κ.α Ακόμη ένα από τα σημαντικότερα και περίεργα αξιοθέατα της πόλης αποτελεί η αυτόνομη κοινότητα της Christiania, οι κάτοικοι της είναι περίπου 1000 και την αυτοδιαχειρίζονται από το 1971. .

3η μέρα: Κοπεγχάγη (Παλάτια / κάστρα)

Μπουφέ πρόγευμα και για την σημερινή μέρα σας προτείνουμε ( έξοδα ατομικά) μια αλλιώτικη εμπειρία. Θα ακολουθήσουμε πορεία παράλληλα προς την ακτογραμμή για τον Βορρά μέχρι το Έλσινορ, την πόλη - σύνορο με την Σουηδία για να γνωρίσουμε το Κάστρο Κρόνμποργκ σε Αναγεννησιακό ρυθμό του 15ου αιώνα, με την μεγάλη συμβολική σημασία για τους Δανούς, που παραμένει άθικτο μέχρι σήμερα και έγινε γνωστό καθώς ο Σαίξπηρ τοποθέτησε εκεί τα γεγονότα του Άμλετ. Σήμερα το Κάστρο αυτό βρίσκεται στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς και προστατεύεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Μετά την περιήγησή μας στην μικρή παλαιά πόλη θα ακολουθήσουμε την διαδρομή για το Παλάτι Frederiksborg , που κτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα και που θεωρείται το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Σκανδιναβία και από τα καλύτερα της Αναγεννησιακής Αρχιτεκτονικής. Σήμερα στους ορόφους του στεγάζεται το Μουσείο της Εθνικής Ιστορίας της Δανίας με εκθέματα κλπ στοιχεία από το παρελθόν . Επιστροφή στην Κοπεγχάγη και για το βράδυ μην αμελήσετε μια επίσκεψη στην μοναδική περιοχή Nyhaven με τα πολλά μπαρ εστιατόρια και νυχτερινή ζωή

4η μέρα: Κοπεγχάγη –Μάλμο - Στοκχόλμη

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για τη Στοκχόλμη διασχίζοντας την μεγάλη (μήκους 8 χλμ.) επίγεια Γέφυρα και Τούνελ Ορεσουντ, περνάμε στην Σουηδία, όπου θα κάνουμε μια πρώτη στάση στο Μάλμο, στο νότιο τμήμα της χώρας. Ακολουθώντας την διαδρομή μέσα από το μοναδικό φαντασμαγορικό Σκανδιναβικό τοπίο κατευθυνόμαστε για την Στοκχόλμη. Άφιξη το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, γνωστή και ως Βενετία του Βορρά αφού είναι χτισμένη πάνω σε δεκάδες νησάκια και που εντυπωσιάζει για την μοναδική αρχιτεκτονική, την απίστευτη καθαριότητα και τάξη που επικρατεί, τα μεγάλα πάρκα και την εν γένει υποδειγματική οργάνωσή της. Τακτοποίηση στο COURTYARD by MARRIOTT 4* (www.marriott.com ) με εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης.

5η μέρα: Στοκχόλμη – περιήγηση πόλης

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε το νούμερο ένα μουσείο της Στοκχόλμης, το μουσείο Βάσα. Εν συνεχεία, θα θαυμάσουμε τη παλιά πόλη με τα παραδοσιακά πλακόστρωτα στενά, το Βασιλικό παλάτι, το Κοινοβούλιο και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Ακολουθεί το Δημαρχείο, ένα ασυνήθιστα γοητευτικό κτίριο επηρεασμένο από διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, που έχει καθιερωθεί σαν εθνικό σύμβολο της χώρας. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στην Kungsgatan, με τα μεγάλα πολυκαταστήματα, εστιατόρια, μπαράκια, καφέ.

6η μέρα: Στοκχόλμη – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής .

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Το πενθήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία λιγότερο ελεύθερη μέρα και το πρόγραμμα πραγματοποιείται αντίστροφα . Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.


ΑΝΑΧ. : 9,30 Απριλίου & 28 Μαΐου 5,6 μέρες

                                               9-14 Απρ. & 28 Μαι.-2 Ιουν.                  30 Απρ. – 4 Μαι.

                                                             6 μέρες                                       5 μέρες

Τιμή Κατά άτομο                                    

Δίκλινο                                                  795                                                   735

3ο άτ έως 12 ετών                             695                                                   635       

Μονόκλινο                                          1095                                                   975       

 

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 150 περίπου

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη € 70 και από άλλες πόλεις € 140 ( αναλόγως με τη διαθεσιμότητα )

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ & ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN

• Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο THESQUARE 4* ή παρόμοιο στη Κοπεγχάγη & δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο COURTYARDbyMARRIOTT 4* στη Στοκχόλμη ή παρόμοια

• Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά

• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα

• Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας

• Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

• Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίου, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία &

λοιπά αξιοθέατα, και ότι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα.