Skip to main content

Ισλανδία 19/02 & 19/03 5 και 7 ημερες απο 795,00

Ταξίδι Ισλανδία - Βόρειο Σέλας, φάλαινες, ηφαίστεια και παγετώνες! 5 ημέρες από 795€, 7 ημέρες από 975€!

Καθαρά Δευτέρα (Πενθήμερο) |Αναχώρηση: 19/02 - 23/02/2015
 
Καθαρά Δευτέρα (Πενθήμερο) |Αναχώρηση: 19/02 - 23/02/2015
ΤΙΜΗ
Το άτομο στο δίκλινο / τρίκλινο 795ευρώ
Το παιδί σαν τρίτο άτομο σε τρίκλινο 650ευρώ
Το άτομο σε μονόκλινο - επιβάρυνση  350ευρώ
 
25η Μαρτίου (Εφτά ημέρες) | Αναχώρηση: 19/03 - 25/03/2015
 ΤΙΜΗ
Το άτομο στο δίκλινο / τρίκλινο 975ευρώ
Το παιδί σαν τρίτο άτομο σε τρίκλινο 680ευρώ
Το άτομο  σε μονόκλινο - επιβάρυνση  390ευρώ
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΗΜΕΡΑ 1η – 19 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ρέυκιαβικ. Άφιξη στο αεροδρόμιο Keflavik και μεταφορά στην διάσημη ΗΦΑΙΣΤΙΑΚΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ. Είσοδος και μέσα σε ένα μαγευτικό ηφαιστειακό τοπίο, όπου θα παραμείνετε για περίπου δύο ώρες θα απολαύσετε το ‘καλύτερο’ κολύμπι της ζωής σας. Χρόνος για ένα κοκτέιλ ’Blue Lagοon’. Μεταφορά στην πόλη του Ρέυκιαβικ και διανυκτέρευση.
 
ΗΜΕΡΑ 2η – 20 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ
Πρωινό και ξενάγηση της πόλης.  Η ξεναγός θα μας γνωρίσει την πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, που πολλοί αποκαλούν τη μεγαλύτερη μικρή πόλη του κόσμου’. Σήμερα θα μάθετε γιατί η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο περιζήτητος προορισμός. Επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα, το Κοινοβούλιο, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία Hallgrνmskirkja, στο κέντρο της πόλης Βόλτα στη λεωφόρο Skolavöraustígur με τις μπουτίκ, τα καταστήματα και τις γκαλερί τέχνης. Η ξενάγηση τελειώνει στο λιμάνι. Διανυκτέρευση.
 
ΗΜΕΡΑ 3η – 21 ΜΑΡΤΙΟΥ
Σήμερα απολαύστε το πρωινό σας και την ησυχία της πόλης ή απολαύστε ένα μπάνιο στα κολυμβητήρια της πόλης που θερμαίνονται από  τις φυσικές Θερμές πηγές.
Το βράδυ θα ξεκινήσουμε για μια «συνάντηση με το Βόρειο Σέλας».. Οι οργανωτές υπόσχονται επανάληψη της εμπειρίας αν ο στόχος δεν επιτευχθεί.
Επιστροφή αργά το βράδυ με αξέχαστες εμπειρίες
 
ΗΜΕΡΑ 4η – 22 ΜΑΡΤΙΟΥ -  ΣΑΦΑΡΙ ΦΑΛΑΙΝΩΝ
Πρωινό ελεύθερο και το μεσημέρι προτείνουμε «κυνήγι φαλαινών». Επιβίβαση στο «φαλαινοθηρικό» και απόπλους για τον Ατλαντικό για να παρακολουθήσετε το ‘χορό’  των μπλε φαλαινών, των μεγαλύτερων θηλαστικών του κόσμου με μήκος έως και 27 μέτρα.
Τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες μπόρεσαν να παρακολουθήσουν  τις μπλέ φάλαινες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των αντίστοιχων εκδρομών. Διάρκεια εκδρομής: 4-5 ώρες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και Διανυκτέρευση.
 
ΗΜΕΡΑ 5η – 23 ΜΑΡΤΙΟΥ -  ΧΡΥΣΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα προτείνουμε μία ολοήμερη εκδρομή στην «εξοχή της Ισλανδίας»  αρχίζοντας από το Pingvellir, μια αξιοσημείωτη γεωλογική περιοχή και το πιο ιστορικό σημείο του νησιού. Εδώ βρίσκεται το παλαιότερο δημοκρατικό Κοινοβούλιο που ιδρύθηκε το 930. Το Pingvellir βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Pingvallavatn, τη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία είναι τώρα εθνικό πάρκο. Το πανέμορφο φαράγγι που διασχίζει το πάρκο είναι στην πραγματικότητα το σημείο συνάντησης δύο τεκτονικών πλακών της Γης.Ο συνδιασμός φυσικών φαινομένων και η ιστορική σημασία του Pingvellir, το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ισλανδικής ζωής. Συνεχίζουμε για το Gulfoss,τον χρυσό Καταρράκτη , έναν από τους εντυπωσιακότερους της Ευρώπης, χιλιάδες τόνοι παγωμένου νερού πέφτουν με παράλληλη φορά και δημιουργούν ένα βαθύ φαράγγι. Λίγο πιο κάτω από το Gulfoss βρίσκεται Ο Μεγάλος Πίδακας (Geyser) που έδωσε το όνομά του σε όλες τις θερμές πηγές του κόσμου. Θα δείτε έναν από τους πιο ενεργούς πίδακες της περιοχής,το Strokkur,που φτάνει σε ύψος τα 30 μέτρα. Στάση για φαγητό σε τοπικό εστιατόριο. Μετά το γεύμα επίσκεψη στο Kerid, μια λίμνη στην κορυφή ενός κρατήρα.
Συνεχίζουμε μέσα από την πόλη Selfoss για την ακτή.Εκεί σταματάμε στο χωριό Eyrabakki το οποίο για πολύ καιρό υπήρξε το μόνο λιμάνι στη νότια ακτή του Νησιού όπου οι άνθρωποι έρχονταν για εμπόριο μέχρι τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Το παλαότερο κτήριο χτίστηκε το 1765 από Δανό έμπορο Και είναι ακόμα ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια στο χωριό.
Στο δρόμο μας για το Ρέικιαβικ θα περάσουμε από το Δέλτα του ποταμού Olfusa και από το ορεινό μονοπάτι Prengsli Διανυκτέρευση.
 
ΗΜΕΡΑ 6η– 24 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ
Η ημέρα σήμερα μπορεί να ξεκινήσει με μία μοναδική ολοήμερη εκδρομή, επίσκεψης του παγετώνα Mýrdalsjökull και ταξίδι με μηχανάκια χιονιού στο κορυφή του. Στάση στην διαδρομή για επίσκεψη του μοναδικού καταρράκτη Seljalandsfoss, του μοναδικού που μπορεί κάποιος να  περπατήσει στο μονοπάτι που βρίσκεται πίσω του.
Στάση και επίσκεψη του μεγαλόπρεπου και πιο φωτογραφημένου καταρράκτη Skógafoss καθώς και του μουσείου της περιοχής που δείχνει τα πάντα για την ζωή των Ισλανδών από την πρώτη τους κατοίκηση στο νησί. Επιστροφή αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.
 
ΗΜΕΡΑ 7η – 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνει
  • Ξενοδοχείο 3* κεντρικό στο Ρέικιαβικ
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Αεροπορικό εισιτήριο
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ξενάγηση του Ρέυκιαβικ
  • Εκδρομή για το Βόρειο Σέλας
  • Μεταφορές όπου απαιτούνται και όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Επίσκεψη στο ’Blue Lagοon’ (περιλαμβάνει: είσοδο, πετσέτα, χρήση χώρου)
  • Μία χειραποσκευή το άτομο
Δεν περιλαμβάνει
  • Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
  • Είσοδοι σε μουσεία.
  • Φιλοδωρήματα
  • Αχθοφορικά.
  • Αποσκευή (χρέωση 120ευρώ/αποσκευή)
Μην ξεχάσετε
Ισλανδία:
Η Ισλανδία είναι νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Βρίσκεται ανάμεσα στη Γροιλανδία, τη Σκωτία και τη Νορβηγία. Ο πληθυσμός της είναι 320.543 κάτοικοι, με βάση εκτιμήσεις του 2009, και πρωτεύουσά της το Ρέυκιαβικ.
Πρωτεύουσα: Ρέικιαβικ
Κωδικός κλήσης: +354
Νόμισμα: Κορόνα Ισλανδίας
Πληθυσμός: 320.137 (2012) Παγκόσμια Τράπεζα
Πρόεδρος: Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον
Εθνικός ύμνος: Lofsöngur
Επίσημη γλώσσα: Ισλανδική γλώσσα
Οικονομικές συναλλαγές
Κορόνα Ισλανδίας