Skip to main content

Κοπεγχάγη, Καλοκαίρι 2014, από 475,00!

 

Η πιο όμορφη πρωτεύουσα της Σκανδιναβίας!

Αναχωρήσεις: Σάββατο - Τρίτη / όλο το καλοκαίρι!

Ατομικό Ταξίδι στην Δανική πρωτεύουσα, την Κοπεγχάγη! Η Κοπεγχάγη δικαίως διεκδικεί τον άτυπο τίτλο της ομορφότερης και πιο κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας της Σκανδιναβίας! Μία πόλη που ανθεί συνδυάζοντας νέες και γενναίες τάσεις αρχιτεκτονικής, ευημερία και αυτοπεποίθηση!

 

 

 ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ

Πτήση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για τη Κοπεγχάγη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Πρωινό μπουφέ και μια πρώτη γνωριμία με την Κοπεγχάγη που είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου και  το όνομά της σημαίνει «λιμάνι των εμπόρων». Προαιρετική Ξενάγηση της πόλης, όπου θα δείτε την κεντρική πλατεία του Δημαρχείου με το άγαλμα του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, την Γλυπτοθήκη, το Χρηματιστήριο (το πιο παλιό της Ευρώπης, ιδιόμορφο κτίριο) τα ανάκτορα Κρίστιανμποργκ, το κανάλι Νίχαβν, το κάστρο Ρόζεμποργκ, όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του θρόνου, την πλατεία Λαγκελίνιε με την Μικρή Γοργόνα - σύμβολο της πόλης, τη βιβλιοθήκη, κ.ά. Στη συνέχεια συνιστάται μία επίσκεψη στο παραμυθένιο πάρκο ΤΙΒΟΛΙ. Εδώ θα ακούσετε ορχήστρες, θα δείτε παντομίμα, θέατρο, θα γευθείτε δανέζικες νοστιμιές και θα δοκιμάσετε την τύχη μας.Πρόκειται για ένα απέραντο πάρκο στο κέντρο της πόλης, όπου προσφέρεται κάθε μορφής ψυχαγωγία. Διανυκτέρευση.

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ

Σήμερα, αφού απολαύσετε το πλούσιο πρωινό του ξενοδοχείου, μπορείτε να πάτε στην Christiania. Η περίφημη ελέυθερη πόλη  μέσα στην πόλη είναι αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές αξιοθέατυο της Δανίας!  Αυτή η αμφιλεγόμενη και αγαπημένη από πολλούς κωμόπολη, έχει αποτελέσει σημείο εκκίνησης για  ισχυρές  αντιπαραθέσεις ειδικά επειδή οι ντόπιοι ζουν σε χαλαρούς χρόνους στα πλαίσια ενός αναρχικού συστήματος διαβίωσης. Επίσης προτείνουμε το Κάστρο Kronborg: Στο Helsingør  βρίσκεται το Kronborg, το κάστρο που έκανε διάσημη την Σαιξπηρική τραγωδία του Βασιλιά Άμλετ. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό Αναγεννησιακό κτήριο και μνημειώδες στρατιωτικό φρούριο,  περιστοιχισμένο από ισχυρή οχύρωση. Και επίσης προτείνουμε την γλυπτοθήκη Ny Carlsberg Glyptotek: Επισκεφτείτε το Μουσείο που ίδρυσε ο ζυθοποιός Carl Jacobsen,που περιλαμβάνει δύο κύρια τμήματα: αρχαίας και σύγχρονης τέχνης σε υπέροχο αρχιτεκτονικό περιβάλλον. Συλλογές από Αιγυπτιακή, Ελληνική, Ετρουσκική και Ρωμαϊκή τέχνη μέχρι και 3500 ετών, και Δανική και Γαλλική Ζωγραφική και γλυπτά του 19ου και 20ου αιώνα.Διανυκτέρευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ

Μετά το πλούσιο πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο, ίσως έχετε λίγο χρόνο ελεύθερο για μια τελευταία βόλτα στη Κοπεγχάγη πριν την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

 

Αναχωρήσεις: Σάββατο - Τρίτη / όλο το καλοκαίρι

Διάρκεια: 4 ημέρες

 Κατ'άτομο σε δίκλινο: από 475€!

 

Ξενοδοχεία:

Κάτ’ άτομο σε δίκλινο από:

Μονόκλινο από

Radisson Falconer

475€

645€

Grand Arp Hansen

475€

645€

Comfort Vesterbro

485€

655€

Radisson Blu Scandinavia

500€

675€

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
  • Διαμονή για 3 νύκτες σε ένα από τα προσφερόμενα ξενοδοχεία
  • Καθημερινό πλούσιο Σκανδιναβικό πρωινό.
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου.
  • Πλούσιο έντυπο υλικό και χάρτης πόλης.

Δεν περιλαμβάνει

  • φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων ~150€
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, γεύματα, ποτά, αναψυκτικά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα ή ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Καιρός

H Δανία έχει γενικά ήπιο κλίμα, με κάποιες διακυμάνσεις στην κατεύθυνση των ανέμων και στην θερμοκρασία. Τον ψυχρότερο μήνα του έτους, τον Φεβρουάριο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται στους 0° C, και τον Ιούλιο, που είναι ο θερμότερος μήνας του έτους, η μέση θερμοκρασία είναι 17° C. Βροχές είναι πιθανές όλες τις εποχές.

Μην ξεχάσετε!

Σύντομη Λίστα Μουσείων και Αξιοθέατων στη Κοπεγχάγη:

Μεγάλος πεζόδρομος Strøget

Μικρή γοργόνα Den lille havfrue

Προκυμαία Nyhavn

Παλάτι της δυναστείας των Κρίστιαν  Christiansborg Palace

Μαρμάρινη εκκλησία Frederiks Kirke

Πλατεία της Κοπεγχάγης Gråbrødretorv

Κριστιάνια Freetown Christiania

Πλατεία Kongens Nytorv Kongens Nytorv

ΒασιλικήσκηνήτηςΔανίας  Skuespilhuset

Μουσείογλυπτώντης Carlsberg  Ny Carlsberg Glyptotek