Skip to main content

Λαπωνία ~ Φινλανδία - Σουηδία - 12 ΗΜΕΡΕΣ Χριστούγεννα 2023 & Πρωτοχρονιά 2024 από 3995

 Αναχώρηση: 22 Δεκμβρίου 2023 -   12 ημέρες  -   

~ Δύο Διανυκτερεύσεις σε Γυάλινα Ιγκλού  ~ Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό ~  Βόρειο Σέλας

 

 

Highlights του ταξιδιού:

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε Γυάλινα Ιγκλού στο Ροβανιέμι,  μια εμπειρία-ζωής από μόνη της!!!
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Κιρούνα, την βορειότερη πόλη της Σουηδίας
  • Επίσκεψη στο περίφημο ξενοδοχείο από πάγο στο χωριό Γιουκασγιάρβι
  • "Northern Lights Hunting" ~ "Κυνήγι Βορείου Σέλαος" για ΤΡΕΙΣ ημέρες!!!
  • Επίσκεψη σε παραδοσιακή Λαπωνική φάρμα ταράνδων, βόλτα με έλκηθρα ταράνδων και δίπλωμα οδήγησης
  • Εκδρομή με μηχανάκια του χιονιού (snowmobiles) για 2 ώρες
  • Σαφάρι με Χάσκις για μια μεγάλη διαδρομή 3 χιλιόμετρων
  • Επίσκεψη στο Χωριό του Άγιου Βασίλη
  • Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό
  • Επίσκεψη στο καταπληκτικό SnowExperience365, μια χειμερινή "Χώρα των Θαυμάτων" με ένα εστιατόριο πάγου, γλυπτά πάγου και χιονιού κλπ. (περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου)
  • Επίσκεψη στο Πάρκο Άγριας Ζωής της Ράνουα (περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου)
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Arktikum (περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου)
  • Επίσκεψη στην παλιά εκκλησιαστική πόλη Γκάμελ (Γκάμμελσταντ)
  • Επίσκεψη στο χωριό Τζόκμοκ της Σουηδικής Λαπωνίας
  • Δύο διανυκτερεύσεις και περιήγηση στο Ελσίνκι
  • Δύο διανυκτερεύσεις και περιήγηση στην Στοκχόλμη
  • Ημιδιατροφή καθημερινά, στην οποία περιλαμβάνονται εορταστικά δείπνα την παραμονή των Χριστουγέννων (Ούλου) και της Πρωτοχρονιάς (Στοκχόλμη)
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός

 

1η μέρα: Αθήνα - Ελσίνκι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC GRAND MARINA 4* (www.scandichotels.cpm) ή παρόμοιο.

 

2η μέρα: Ελσίνκι, Περιήγηση

Πρωινή περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εθνική Βιβλιοθήκη Oodi, το όνομα της οποίας προέρχεται από την ελληνική λέξη ωδή, τον εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής Σιδηροδρομικό Σταθμό κ. ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Ελσίνκι - Ούλου (Τραίνο), Δώρο του Γραφείου μας: Φινλαδική σάουνα Εορταστικό Δείπνο

Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τραίνο για Ούλου (1η θέση). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SCANDIC OULU CITY 4* (www.scandichotels.cpm) ή παρόμοιο. Στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την περίφημη φινλαδική σάουνα - Δώρο του Γραφείου μας. Εορταστικό Δείπνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Ούλου - Κέμι/SnowExperience365 - Ράνουα/Πάρκο Άγριας Ζωής - Ροβανιέμι, Φάρμα Ταράνδων, Βόλτα με Έλκηθρο, Αρκτικός Κύκλος  

Μια ολόκληρη μέρα αρκτικών εμπειριών μας περιμένει σήμερα! Πρωινή αναχώρηση για το καταπληκτικό Kemi SnowExperience365: Ένας εσωτερικός εκθεσιακός χώρος φτιαγμένος από χιόνι και πάγο, μια χειμερινή "Χώρα των Θαυμάτων". Μέσα στο SnowExperience365 θα δείτε ένα εστιατόριο πάγου που λειτουργεί σε όλη τη διάρκεια του έτους, γλυπτά πάγου και χιονιού και μια διασκεδαστική παγοτσουλήθρα. Συνεχίζουμε για το Πάρκο Άγριας Ζωής που βρίσκεται στη Ράνουα και είναι το βορειότερο του είδους του παγκοσμίως. Το πάρκο αυτό φιλοξενεί 50 διαφορετικά είδη ζώων στο σύνολο των περίπου 200, όπως λύγκες, αρκούδες, λύκους, άλκες, ελάφια κλπ., που ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το Ροβανιέμι, την πρωτεύουσα της Φινλανδικής Λαπωνίας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται μια παραδοσιακή Λαπωνική φάρμα ταράνδων, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε το πώς οδηγείται ένα έλκηθρο με τάρανδους. Ο παραδοσιακός αυτός τρόπος μετακίνησης μέσα από τα χιονισμένα δάση είναι πραγματικά μια συναρπαστική εμπειρία. Μάλιστα, οι νεοαποκτηθείσες δεξιότητές σας θα ανταμειφθούν με μια άδεια οδήγησης έλκηθρου ταράνδων! Επίσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, θα διασχίσουμε τον Αρκτικό Κύκλο (ή Βόρειο Πολικό Κύκλο), τον βορειότερο από τους πέντε νοητούς παραλλήλους της γης, Ισημερινού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Santa's Igloos Arctic Circle ή παρόμοιο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Η πολική νύχτα και πιθανότατα το Βόρειο Σέλας που θα θαυμάσετε μέσα από την γυάλινη οροφή των ιγκλού, σας επιφυλάσσουν μια τις πιο "δυνατές" εμπειρίες της ζωής σας!!! 

 

5η μέρα: Ροβανιέμι, Σαφάρι με Snowmobiles, Σαφάρι με Χάσκις, Arktikum, Χωριό του Άγιου Βασίλη

Οι εμπειρίες μας στην μαγευτική περιοχή του Αρκτικού Κύκλου συνεχίζονται! Σήμερα το πρωί φορώντας τις ειδικές θερμικές στολές που θα μας έχουν παραδοθεί, θα ξεκινήσουμε το σαφάρι μας με snowmobiles (μηχανοκίνητα σκούτερ χιονιού). Στη συνέχεια θα μεταβούμε σε ένα αγρόκτημα με χάσκις για να συναντήσουμε τα υπέροχα αυτά σκυλιά, να ενημερωθούμε για τη ζωή τους και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αλλά και για μια ακόμα συγκλονιστική αρκτική εμπειρία: το "σαφάρι με χάσκις" είναι μια μεγάλη διαδρομή 3 χιλιόμετρων, που θα διανύσουμε με έλκηθρο που το σέρνουν χάσκις! Επίσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα επισκεφθούμε το μουσείο Arktikum, στο οποίο θα γνωρίσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρκτικής, καθώς και τον τρόπο ζωής των Σαάμι (Λαπώνων). Τέλος, θα φθάσουμε στο πιο μαγικό χωριό του κόσμου, το χωριό του Άγιου Βασίλη, όπου θα γνωρίσουμε τον ίδιο και τα ξωτικά του! Περιπλανηθείτε στο Arctic Circle Shopping Gallery, όπου μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά και δώρα από τα όμορφα μαγαζιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Μία ακόμα πολική νύχτα σας περιμένει να την αγναντέψετε μέσα από τη γυάλινη οροφή των ιγκλού! 

 

6η μέρα: Ροβανιέμι - Κιρούνα, Βόρειο Σέλας

Νωρίς σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για την βορειότερη πόλη της Σουηδίας, την Κιρούνα (Kiruna), που βρίσκεται στην Σουηδική Λαπωνία σε απόσταση 145 χιλιομέτρων βορείως του Αρκτικού Κύκλου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Scandic Kiruna ή παρόμοιο. Δείπνο. Στη συνέχεια, αν είμαστε βέβαια τυχεροί, θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε το υπερθέαμα του Βορείου Σέλαος (Aurora Borealis), με μία δραστηριότητα που προσφέρει το Γραφείο μας: το περίφημο Northern Lights Hunting ~ "Κυνήγι" του Βορείου Σέλαος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Κιρούνα, Ξενοδοχείο από πάγο, Βόρειο Σέλας

Σήμερα θα επισκεφθούμε το περίφημο ξενοδοχείο από πάγο, που βρίσκεται στο χωριό Γιουκασγιάρβι (Jukkasjärvi, 17 χιλιόμετρα από την Κιρούνα). Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1989 και διαφημίσθηκε ως "το μεγαλύτερο ιγκλού του κόσμου". Ανακατασκευάζεται κάθε χειμώνα από επιλεγμένους καλλιτέχνες - η κατασκευή του απαιτεί περίπου 8 εβδομάδες - και αποτελεί μείζονα τουριστικό πόλο έλξης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και στη συνέχεια θα αναζητήσουμε για δεύτερη φορά το υπερθέαμα του Βορείου Σέλαος (Aurora Borealis) με το περίφημο Northern Lights Hunting ~ "Κυνήγι" του Βορείου Σέλαος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

 

8η μέρα: Κιρούνα - Τζόκμοκ - Λούλεο

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα σταματήσουμε στο χωριό Τζόκμοκ (Jokkmokk) της Σουηδικής Λαπωνίας, που φιλοξενεί περίπου 4.000 αυτόχθονες εκτροφείς ταράνδων Σαάμι. Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις jåhkå και måhkke και σημαίνει "Καμπύλη του ποταμού", λόγω του μαιάνδρου ποταμού που το διασχίζει. Το καλοκαίρι το Τζόκμοκ μοιάζει με πόλη-φάντασμα, καθώς όλες οι οικογένειες εκτροφής ταράνδων βρίσκονται με τα κοπάδια τους στα βουνά για την θερινή περίοδο βόσκησης. Συνεχίζουμε για την πόλη Λούλεο, που είναι κτισμένη στις ακτές του Βοθνιακού κόλπου, του βορειότερου κόλπου της Βαλτικής θάλασσας, που βρίσκεται μεταξύ της δυτικής ακτής της Φινλανδίας και της ανατολικής ακτής της Σουηδίας. Ο κόλπος έχει μήκος 725 χιλιόμετρα, πλάτος 80-240 χιλιόμετρα, μέσο βάθος 60 μέτρα και μέγιστο βάθος 295 μέτρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Elite Stadshotellet Luleå 4*. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

9η μέρα: Λούλεο, Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό, Γκάμμελσταντ, Βόρειο Σέλας

Σήμερα μας περιμένει άλλη μια συναρπαστική εμπειρία: η εκπληκτική κρουαζιέρα μας με παγοθραυστικό! Ειδικές θερμικές στολές οι οποίες διατίθενται σε όλους όσους επιθυμούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά κατά την στάση που θα πραγματοποιήσει το πλοίο - μια εμπειρία από μόνη της! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη Γκάμελ (Γκάμμελσταντ/Gammelstad), που βρίσκεται κοντά στην Luleå και αποτελεί το καλύτερα διατηρημένο παράδειγμα ενός τύπου πόλης που ήταν κάποτε ευρέως διαδεδομένο σε όλη τη βόρεια Σκανδιναβία. Στο κέντρο της βρίσκεται η μεσαιωνική εκκλησία Nederluleå του 15ου αιώνα που περιβάλλεται από 424 μικρά κόκκινα ξύλινα σπίτια. Από το 1996 η Gammelstad βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Δείπνο και στη συνέχεια θα έχουμε ακόμα μια ευκαιρία να θαυμάσουμε το υπερθέαμα του Βορείου Σέλαος (Aurora Borealis) με το περίφημο Northern Lights Hunting ~ "Κυνήγι" του Βορείου Σέλαος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

 

10η μέρα: Λούλεο - Στοκχόλμη, Εορταστικό Δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη, το "διαμάντι του βορρά" ή την "Βενετία του Βορρά", όπως επονομάζεται, καθώς είναι κτισμένη πάνω σε 14 νησιά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Scandic Anglais 4* (www.scandichotels.com) ή παρόμοιο. Εορταστικό Δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς. Διανυκτέρευση.

 

11η μέρα: Στοκχόλμη, Ξενάγηση

Πρωινή περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Δημαρχείο, την Όπερα και τους βασιλικούς κήπους. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη Gamla Stan, την ομορφότερη μεσαιωνική πόλη της Βόρειας Ευρώπης και θα δούμε το Ανάκτορο, το Κοινοβούλιο, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό και το μουσείο Νόμπελ, αφιερωμένο στο ομώνυμο βραβείο και τον εμπνευστή του Άλφρεντ Νόμπελ. Τέλος, θα επισκεφθούμε το περίφημο Μετρό της Στοκχόλμης, ο σταθμός Tensta του οποίου κοσμείται με τους στίχους του ποιήματος "Γράμμα στον Ζολιό-Κιουρί" του Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου: "Να βάζουν όλη την καρδιά τους για τη λευτεριά και την ειρήνη". Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

12η μέρα: Στοκχόλμη - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για την Αθήνα. Ένα υπέροχο ταξίδι ολοκληρώθηκε, όμως οι αναμνήσεις, οι εμπειρίες και οι εικόνες του θα σας συνοδεύουν για πάντα!

 

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα •Στα δείπνα δεν περιλαμβάνονται τα ποτά •Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη μίας επιπλέον κλίνης •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Αναχώρηση: 22 Δεκεμβρίου       ~       12 μέρες                 

Τιμή κατ’ άτομο          

 

Δίκλινο

3995

3ο άτομο έως 12 ετών 

3195

3ο/4ο  άτομο έως 12 ετών σε family room 

3195

Μονόκλινο

4995

  Έως 12 άτοκες δόσεις

                                     

Περιλαμβάνονται

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΕΛΣΙΝΚΙ, ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

 

Οι πτήσεις μας

 

22.12

 

A3 764

ΑΘΗΝΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ

08:50 - 12:40

31.12

SK 009

ΛΟΥΛΕΟ - ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

 

13:30 - 14:55

 

02.01

A3 761

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ - ΑΘΗΝΑ

 

12:30 - 17:00

 

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΛΟΥΛΕΟ-ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ με Scandinavian Airlines (SAS)
  • Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά
  • Έντεκα διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, οι δύο εκ των οποίων είναι σε γυάλινα ιγκλού!
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στην οποία περιλαμβάνονται τα εορταστικά δείπνα την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό!
  • Βόλτα με έλκηθρα ταράνδων
  • Σαφάρι με χάσκις
  • Σαφάρι με Snowmobiles (2 ώρες)
  • Northern Lights Hunting ~ Κυνήγι Βορείου Σέλαος (τρεις μέρες)
  • Επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη
  • Επίσκεψη στο Πάρκο Άγριας Ζωής της Ράνουα
  • Επίσκεψη στο SnowExperience365 στο Κέμι
  • Επίσκεψη στο Μουσείο Arktikum
  • Επίσκεψη στο Ξενοδοχείο Πάγου κοντά στην Κιρούνα
  • Ειδικές θερμικές στολές για τις αρκτικές δραστηριότητες
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

 

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check point, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 500 €
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: 150 € και από άλλες πόλεις: 220 € με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.