Skip to main content

Χριστούγεννα στη Λαπωνία με 2 διανυκτερεύσεις σε γυάλινο ιγκλού στο Ροβανιέμι, Κυνήγι Βόρειου Σέλαος & Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό | 24.12.2023 Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ από 3799

Αναχώρηση: 24/12

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Στοκχόλμη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΣΟΥΗΔΙΑ: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ –ΚΙΡΟΥΝΑ (πτήση): Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κίρουνα, στη Σουηδική Λαπωνία μόλις 200 χλμ. μακριά από τον Αρκτικό Κύκλο. Η Κίρουνα ή Κιρούνα αποτελεί την βορειότερη πόλη της Σουη-δίας, ιδανική για τις πιο αξέχαστες χειμερινές στιγμές. Είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες ως η πιο ση-μαντική μεταλλοπαραγωγική ζώνη της Σκανδιναβίας. Μάλιστα, το ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος της Κίρουνα θεωρείται το πιο πλούσιο και πιο σύγχρονο σε ολόκληρο τον κόσμο! Κατάφερε να εξελιχθεί όχι μόνο ως τουριστικός προορισμός αλλά και ως μια πόλη υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, με την διαστημική φυσική να διαπρέπει στη συγκεκριμένη περιοχή.
Στη συνέχεια, εξορμούμε για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας στην ύπαιθρο της Λαπωνίας, ένα από τα πιο διάσημα φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη!
Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στη Κίρουνα.

 

3η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ: Χωριό Σάμι, Ξενοδοχείο από Πάγο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε με επίσκεψη σε χωριό των Σάμι, των αυτόχθονων κα-τοίκων της Λαπωνίας για να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική κουλτούρα της Λαπωνίας. Θα συνομιλήσουμε μαζί τους, θα πιούμε μαζί καφέ γύρω από τη φωτιά και θα μάθουμε πολλά, και από πρώτο χέρι, για την τόσο ιδιαίτερη αυτή φυλετική ομάδα που έχει μάθει να ζει σε μάλλον αντίξοες συνθήκες.
Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στο διάσημο Ice Hotel Jukkasjärvi, ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά φτιαγμένο από πάγο, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο, που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στη περιοχή της Κίρουνα! Το εγχείρημα ξεκίνησε ανεπίσημα το 1989, όταν είχε φιλοξενηθεί εδώ μία έκθεση με γλυπτά από πάγο και κάποιοι επισκέ-πτες έμειναν για ένα βράδυ σε ένα ιγκλού που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες της έκθεσης. Επισήμως άνοιξε τις πύλες του το 1990, απλώνεται σε μια έκταση 6.000 τ.μ., διαθέτει 55 δωμάτια (και κάποια «συμβατικά», για όσους δεν αντέχουν και τόσο το κρύο), δέκα εστιατόρια, Ice bar, ακόμα και εκκλησία όλα φτιαγμένα από πάγο. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, με τεχνολογική υποστήριξη του πάγου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως καταλαβαίνετε, ο πάγος είναι πάγος, ευαίσθητος δηλαδή στις μεταβολές της θερμοκρασίας, γι’ αυτό και το ξενοδοχείο «αλλάζει μορφή» και ουσιαστικά ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο!

Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ (ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ): Φάρμα Ταράνδων, Arktikum, Διανυκτέρευση σε Ιγκλού

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε οδικώς το ταξίδι μας προς την πρωτεύουσα της Λαπωνίας και πόλη της Φινλανδίας, Ροβανιέμι.
Επόμενος σταθμός η φάρμα ταράνδων, όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα συμπαθέστατα τε-τράποδα του Αι Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να κάνουμε βόλτα με έλκηθρο που θα το σέρνουν τάρανδοι μέσα στο δάσος, έναν ακόμα παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια. Προσέχουμε πολύ να έχουμε ντυθεί άνε-τα και ζεστά.
Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Arktikum, ένα επιστημονικό κέντρο για τον Αρκτικό Κύκλο στο Ροβανιέμι, για να μάθουμε πολλά για το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε και την τεράστια σημασία που έχει η διατήρησή του.
Καθώς πέφτει το βράδυ, σας περιμένει μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη έκπληξη!
Τέλος, μας περιμένει μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία: θα διανυκτερεύσουμε σε πολυτελή, γυάλινα ιγκλού, στο χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι, στην καρδιά της Λαπωνίας!
** Οι φάρμες που προσφέρουν δραστηριότητες με ζώα στη Λαπωνία ακολουθούν πιστά τα κριτήρια καλής μεταχείρισης των ζώων. Τα κριτήρια ορίζουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές ώστε να διασφαλίζεται η καλή διαβίωση των ζώων και δημιουργήθηκαν από κοινού από τουριστικές εταιρίες, Μ.Κ.Ο., από το Ινστιτούτου Τουρισμού (MTI) του Πανεπιστη-μίου της Λαπωνίας, το Going Green Oy και το Porotilamatkailu ry.

 

5η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: Σαφάρι με χάσκι, Χωριό Αϊ Βασίλη, Snowman World, Διανυκτέρευση σε Ιγκλού

παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος! Στη Λαπωνία, η μακριά περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Το πελώριο δίκτυο διαδρομών, το οποίο περνά από περιοχές άγριας φυσικής ομορ-φιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια, προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στην εμπειρία!
Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το παραμυθέ-νιο χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον -νοητό- Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας! Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του Αϊ Βασίλη, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμ-ματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Santa Park, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα, το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας!
Ακόμα, θα δούμε τον Snowman World, μάλλον η πιο συναρπαστική πλευρά στο χωριό του Άι-Βασίλη, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε πολλές χειμερινές δραστηριότητες, στο χιόνι και στον πάγο!
Ακολουθεί δείπνο και φυσικά ακόμα μία διανυκτέ-ρευση σε ιγκλού στο χωριό του Άι-Βασίλη.
** Οι φάρμες που προσφέρουν δραστηριότητες με ζώα στη Λαπωνία ακολουθούν πιστά τα κριτήρια καλής μεταχείρισης των ζώων. Τα κριτήρια ορίζουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές ώστε να διασφαλίζεται η καλή διαβίωση των ζώων και δημιουργήθηκαν από κοινού από τουριστικές εταιρίες, Μ.Κ.Ο., από το Ινστιτούτου Τουρισμού (MTI) του Πανεπιστη-μίου της Λαπωνίας,το Going Green Oy και το Porotilamatkailu ry.

 

6η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΚΕΜΙ: Ζωολογικός Κήπος Ρανούα, Κάστρο από Χιόνι - ΧΑΠΑΡΑΝΤΑ

Μετά το πρωινό μας επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μας για μια οδική διαδρομή στη φινλανδική Λαπωνία. Μέσα από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο, θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ranua, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωο-λογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, καθώς και το Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα!

Απέναντι από το ζωολογικό πάρκο της Ranua, βρί-σκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer! Μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση!
Μετά την απόδραση με snowmobile, θα επισκεφτούμε ένα κάστρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι! Πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε το 1996 με την κατασκευή ενός κάστρου χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη αυτό που αφθονεί εδώ, το χιόνι! Το κάστρο χτίζεται ξανά εξ αρχής κάθε χειμώνα, από διαφορετικό κάθε φορά αρχιτέκτονα, και στη μέγιστη έκτασή του φτάνει και τα 20.000 τ.μ. Διαθέτει κάποια σταθερά κτίρια, όπως το παρεκκλήσι, ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο, ενώ πολλές φορές έχει αποτελέσει τη σκηνή για παραστάσεις όπερας και χορού! Αυτό το διάσημο αξιοθέατο υπόσχεται να σας βυθίσει στη μαγεία της Αρκτικής. Το κάστρο διαθέτει και έναν μαγικό χώρο, το Experience 365, όπου θα ανακαλύψετε έναν κόσμο πάγου και χιονιού, γλυπτά από πάγο και παγωμένα τοπία σας μεταφέρουν σε ένα παραμυθένιο βασίλειο. Η έκθεση αυτή είναι θεματική, με το θέμα κατά καιρούς να αλλάζει και μαζί του αλλάζουν και τα γλυπτά αλλά και ο χώρος, παίρνοντας μορφή από μια άλλη ιστορία, από ένα άλλο παραμύθι. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη καθώς εξερευνάτε αυτή τη μαγευτική χειμερινή χώρα των θαυμάτων.
Καθώς φθάνει το βράδυ, θα φτάσουμε στη πόλη Χαπαράντα, μια πανέμορφη πόλη με αυθεντική Σκανδιναβική γοητεία, ένα διαμάντι της Σουηδικής Λαπωνίας. Εκεί, θα τακτοποιηθούμε σε ένα φιλόξενο κατάλυμα για μια ήσυχη διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΧΑΠΑΡΑΝΤΑ – ΚΕΜΙ – ΧΑΠΑΡΑΝΤΑ (Σαφάρι με Snowmobiles, Κυνήγι Βόρειου Σέλαος)

Πρωινό και ετοιμαζόμαστε για μια συναρπαστική μέρα. Αρχικά, Θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν μας για να διασχίσουμε τα γραφικά τοπία της Χαπαράντα με προορισμό το Κέμι. Καθώς ταξιδεύουμε σε αυτή τη χιονισμένη χώρα των θαυμάτων, θα θαυμάσετε την αιθέρια ομορφιά του Σκανδιναβικού τοπίου: Το αστραφτερό χιόνι και ο καθαρός αέρας δημιουργούν μια μοναδική μαγική ατμόσφαιρα που θα σας προ-ξενήσει δέος.

Στη συνέχεια θα ζήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία: Φορέστε το κράνος σας και ετοιμαστείτε για μια συναρ-παστική βόλτα με snowmobile στα παγωμένα νερά! Νιώστε την έκρηξη της αδρεναλίνης καθώς διατρέχετε την παγωμένη επιφάνεια περιτριγυρισμένος από εκπληκτικές όψεις της φύσης. Αυτή η ιδιαίτερη περιπέτεια είναι βέβαιο ότι θα σας μείνει αξέχαστη.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τον οδηγό του οχήματος είναι να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα, σε περίπτωση που σας ζητηθεί.
Το βράδυ μας περιμένει ακόμα μία ευκαιρία να εξορ-μήσουμε στην περιοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να το θαυμάσουμε από κοντά. Ακόμα και αν δεν μπορέ-σουμε να δούμε το βόρειο σέλας, θα έχουμε μια μο-ναδική εμπειρία της αρκτικής νύχτας.
Επιστρέφουμε στη Χαπαράντα για διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΧΑΠΑΡΑΝΤΑ – ΛΟΥΛΕΟ (ΣΟΥΗΔΙΑ): Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή του Πιτέο (Piteå). Εδώ θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία δίωρη κρουαζιέρα στην παγωμένη θάλασσα της Αρκτικής. Κατά τη διάρκειά της θα ξενα-γηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το…λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο. Σημειώστε πως όποιος κολυμπήσει στα παγωμένα νερά, θα λάβει και σχετικό πιστοποιητικό!
Διανυκτέρευση στη Λούλεο.

 

9η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ: Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε στο Λούλεο. Άφιξη και γνωριμία μ’ αυτή την πόλη με τον διττό χαρακτήρα: Η Λούλεο είναι γνωστή ως η πόλη με το πιο σημαντικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο στη Σουηδία, πρωτοπόρος στη βόρεια Ευρώπη σε θέματα τεχνολο-γίας, έρευνας και καινοτομίας. Ωστόσο έφτασε να φιγουράρει στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου όταν την επέλεξε το Facebook για να στεγάσει εδώ την πρώτη του έδρα επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Το απόγευμα θα εξερευνήσουμε την εκκλησιαστική πόλη Γκάμελσταντ! Αυτό το αξιόλογο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO σας προσκαλεί να κάνετε ένα βήμα πίσω στο χρόνο. Γραφικά κόκκινα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής περιβάλλουν την εκπληκτική εκκλησία Νεντερλούλεο. Θα Εξερευνήσουμε τα στενά δρομάκια, θα θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και θα απολαύσουμε τη γαλήνια ατμόσφαιρά της. Πρόκειται για προορισμό ιδιαίτερα προσφιλή για τους λάτρεις της ιστορίας και όσους αναζητούν μια ματιά στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Σουηδίας.

Το βράδυ μας περιμένει ακόμα μία ευκαιρία να εξορμήσουμε στην περιοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να το θαυμάσουμε από κοντά. Ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να δούμε το βόρειο σέλας, θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία της αρκτικής νύχτας.
Διανυκτέρευσή.

 

10η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αφού φάμε πρωινό, θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3799 € 500 €
  Twin Room 3799 € 500
  Triple Room 3799 € 500
  Single Room 4949 € 500

Σημείωση:

Τα 3κλινα και 4κλινα είναι πολύ περιορισμένης διαθεσιμότητας και διατίθενται μόνο κατόπιν έγκαιρης ζήτησης, με προκαταβολή. Η συμμετοχή οφείλει να πραγματοποιηθεί πολύ έγκαιρα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (περιλαμβάνεται Χριστουγεννιάτικο δείπνο στις 24/12 και Πρωτοχρονιάτικο δείπνο στις 31/12)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία τοπικής κατηγοριοποίησης (3* superior/4*)
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε γυάλινο ιγκλού
  • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
  • Επίσκεψη σε χωριό Σάμι.
  • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με χάσκι (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
  • Είσοδος στον αρκτικό ζωολογικό κήπο Ράνουα
  • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
  • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα
  • Σαφάρι με snowmobiles.
  • Είσοδος στο Arktikum και στο Snowman World στο Ροβανιέμι.
  • Είσοδος στο Κάστρο από Πάγο στο Κέμι
  • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 450€
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από – Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

SK 1834

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

14:25

17:15

Operated by Subsidiary/Franchise

SΚ 1042

25/12/2023

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΚΙΡΟΥΝΑ

11:45

13:20

SK 005

02/01/2024

ΛΟΥΛΕΟ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

10:05

11:30

Operated by Subsidiary/Franchise

SK 1833

02/01/2024

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

14:50

19:25