Skip to main content

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία - Σουηδία – Φινλανδία | 24.12.2023 Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ από 3399

Αναχώρηση: 24/12

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για τη Στοκχόλμη. Άφιξη στη σουηδική πρωτεύουσα, μια πόλη χτισμένη πάνω σε μια συστάδα από νησάκια στον μυχό της λιμνοθάλασσας Μέλαρεν (Mälaren). Το όνομά της μάλιστα σημαίνει «πόλη ανάμεσα σε γέφυρες», ιδιαίτερα εύστοχο βλέποντας την εικόνα της πόλης, με τα κανάλια και τους υδάτινους δρόμους.

Άφιξη στη Στοκχόλμη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (πανοραμική περιήγηση) – πτήση προς ΛΟΥΛΕΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και πάμε να γνωρίσουμε την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σουηδίας μέσα από μια πανοραμική περιήγηση που θα μας αποκαλύψει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για τον επόμενο χειμερινό προορισμό μας, το Λούλεο, ξεκινώντας τη γνωριμία μας με τη Σουηδική Λαπωνία.

Άφιξη στο Λούλεο (Luleå), την πόλη με τον διττό χαρακτήρα: Το Λούλεο είναι γνωστό ως η πόλη με το πιο σημαντικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο στη Σουηδία, πρωτοπόρος στη βόρεια Ευρώπη σε θέματα τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας. Ωστόσο έφτασε να φιγουράρει στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου όταν την επέλεξε το Facebook για να στεγάσει εδώ την πρώτη του έδρα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Λούλεο.

 

3η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ: Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό – ΚΙΡΟΥΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή του Πιτέο (Piteå). Εδώ θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία δίωρη κρουαζιέρα στην παγωμένη θάλασσα της Αρκτικής. Κατά τη διάρκειά της θα ξεναγηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το… λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο. Σημειώστε πως όποιος κολυμπήσει στα παγωμένα νερά, θα λάβει και σχετικό πιστοποιητικό!

Ύστερα από αυτή τη συναρπαστική εμπειρία, με τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε βαθιά χαραγμένες στο μυαλό μας, συνεχίζουμε την εξερεύνηση της Σουηδικής Λαπωνίας. Επόμενος σταθμός μας η Κίρουνα, μόλις 200 χλμ. μακριά από τον Αρκτικό Κύκλο.

Η Κίρουνα ή Κιρούνα αποτελεί την βορειότερη πόλη της Σουηδίας, ιδανική για τις πιο αξέχαστες χειμερινές στιγμές. Είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες ως η πιο σημαντική μεταλλοπαραγωγική ζώνη της Σκανδιναβίας. Μάλιστα, το ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος της Κίρουνα θεωρείται το πιο πλούσιο – και πιο σύγχρονο - σε ολόκληρο τον κόσμο! Κατάφερε να εξελιχθεί όχι μόνο ως τουριστικός προορισμός αλλά και ως μια πόλη υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, με τη διαστημική φυσική να διαπρέπει στη συγκεκριμένη περιοχή. Άφιξη στην Κίρουνα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ – Ξενοδοχείο από πάγο – Χωριό Σάμι

Η ημέρα μας ξεκινάει με άλλη μία συναρπαστική εμπειρία: θα επισκεφθούμε το διάσημο Ice Hotel Jukkasjärvi, ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά φτιαγμένο από πάγο, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο! Λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή της Κίρουνα, το εγχείρημα του οποίου ξεκίνησε ανεπίσημα το 1989, όταν είχε φιλοξενηθεί εδώ μία έκθεση με γλυπτά από πάγο και κάποιοι επισκέπτες έμειναν για ένα βράδυ σε ένα ιγκλού που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες της έκθεσης. Επισήμως άνοιξε τις πύλες του το 1990, απλώνεται σε μια έκταση 6.000 τ.μ., διαθέτει 55 δωμάτια (και κάποια «συμβατικά», για όσους δεν αντέχουν και τόσο το κρύο), δέκα εστιατόρια, ice bar, ακόμα και εκκλησία – όλα φτιαγμένα από πάγο. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ολόκληρο τον χρόνο, με τεχνολογική υποστήριξη του πάγου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως καταλαβαίνετε, ο πάγος είναι πάγος, ευαίσθητος δηλαδή στις μεταβολές της θερμοκρασίας, γι’ αυτό και το ξενοδοχείο «αλλάζει μορφή» και ουσιαστικά ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο!

Στη συνέχεια πάμε να επισκεφτούμε ένα χωριό των Σάμι, των αυτόχθονων κατοίκων της Λαπωνίας, για να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική κουλτούρα της χώρας. Θα συνομιλήσουμε μαζί τους, θα δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις γύρω από τη φωτιά και θα μάθουμε πολλά, και από πρώτο χέρι, για την τόσο ιδιαίτερη αυτή φυλετική ομάδα που έχει μάθει να ζει σε μάλλον αντίξοες συνθήκες.

Θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε ταράνδους, τα συμπαθέστατα τετράποδα του Άι Βασίλη, και θα έχουμε τη χαρά να κάνουμε σύντομη βόλτα με έλκηθρο που σέρνουν τάρανδοι, ζώντας κι εμείς λίγο την εμπειρία που για τους ντόπιους είναι ένας παραδοσιακός τρόπος μετακίνησης από τα πολύ παλιά χρόνια. Επιστροφή στην Κίρουνα. Διανυκτέρευση.

** Οι φάρμες που προσφέρουν δραστηριότητες με ζώα στη Λαπωνία ακολουθούν πιστά τα κριτήρια καλής μεταχείρισης των ζώων. Τα κριτήρια ορίζουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές ώστε να διασφαλίζεται η καλή διαβίωση των ζώων και δημιουργήθηκαν από κοινού από τουριστικές εταιρίες, Μ.Κ.Ο., από το Ινστιτούτου Τουρισμού (MTI) του Πανεπιστη-μίου της Λαπωνίας,το Going Green Oy και το Porotilamatkailu ry.

 

5η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ (ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ): Χωριό Άι Βασίλη, Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε οδικώς το ταξίδι μας προς την πρωτεύουσα της Λαπωνίας και πόλη της Φινλανδίας, Ροβανιέμι.

Πρώτος σταθμός μας το παραμυθένιο χωριό του Άι Βασίλη, ακριβώς πάνω στον – νοητό - Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας! Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του Άι Βασίλη, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων.

Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Άι Βασίλη.

Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Santa Park, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα, το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας!

Το βράδυ θα ψήσουμε marshmallow στη φωτιά πίνοντας ζεστό ρόφημα κάτω από τον έναστρο ουρανό της πολικής νύχτας και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε το Βόρειο Σέλας από κοντά, ένα από τα πιο διάσημα φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη! Επιπλέον, όποιος το επιθυμεί μπορεί να δοκιμάσει να κάνει βόλτα με χιονοπέδιλα στο μαγευτικό αυτό τοπίο.

Διανυκτέρευση στο Ροβανιέμι.

 

6η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: Arktikum, Σαφάρι με χάσκι

Μετά το πρωινό μας ετοιμαζόμαστε για μια νέα εξόρμηση, ξεκινώντας με την επίσκεψή μας στο Arktikum, ένα επιστημονικό κέντρο για τον Αρκτικό Κύκλο στο Ροβανιέμι, για να μάθουμε πολλά για το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε και την τεράστια σημασία που έχει η διατήρησή του.

Επόμενος σταθμός η φάρμα των αξιαγάπητων τετράποδων χάσκι. Με την άφιξή μας στη φάρμα, τα υπέροχα, και αξιολάτρευτα σε όλους, χάσκι Σιβηρίας μάς περιμένουν με ανυπομονησία για να μας γαβγίσουν φιλικά και να παίξουν μαζί μας κουνώντας μας την ουρά! Θα ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους και θα αγαπήσουμε κι εμείς αυτά τα καταπληκτικά ζώα. Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας, είναι αξέχαστη εμπειρία. Διανυκτέρευση.

** Οι φάρμες που προσφέρουν δραστηριότητες με ζώα στη Λαπωνία ακολουθούν πιστά τα κριτήρια καλής μεταχείρισης των ζώων. Τα κριτήρια ορίζουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές ώστε να διασφαλίζεται η καλή διαβίωση των ζώων και δημιουργήθηκαν από κοινού από τουριστικές εταιρίες, Μ.Κ.Ο., από το Ινστιτούτου Τουρισμού (MTI) του Πανεπιστημίου της Λαπωνίας, το Going Green Oy και το Porotilamatkailu ry.

 

7η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΚΕΜΙ (ΣΟΥΗΔΙΑ): Σαφάρι με snowmobiles – Κάστρο από χιόνι

Πρωινό και ετοιμαζόμαστε για μια συναρπαστική μέρα. Θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν μας για να διασχίσουμε τα μοναδικά τοπία της φινλανδικής Λαπωνίας, με προορισμό το Κέμι. Καθώς ταξιδεύουμε σε αυτή τη χιονισμένη χώρα των θαυμάτων, θα θαυμάσετε την αιθέρια ομορφιά του τόπου αυτού. Το αστραφτερό χιόνι και ο καθαρός αέρας δημιουργούν μια μοναδική μαγική ατμόσφαιρα που θα σας προξενήσει δέος.

Άφιξη στο Κέμι και πάμε να ζήσουμε μια μοναδική δραστηριότητα. Φορέστε το κράνος σας και ετοιμαστείτε για μια συναρπαστική βόλτα με snowmobile! Νιώστε την έκρηξη της αδρεναλίνης καθώς διατρέχετε γύρω από υπέροχα χιονισμένα τοπία δίπλα στον ποταμό Torne. Αυτή η ιδιαίτερη περιπέτεια είναι βέβαιο ότι θα σας μείνει αξέχαστη. Απαραίτητη προϋπόθεση για τον οδηγό του οχήματος είναι να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα, για την περίπτωση που σας ζητηθεί.

Η συνέχεια μάς επιφυλάσσει επίσκεψη σε ένα κάστρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι! Πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε το 1996 με την κατασκευή ενός κάστρου χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη αυτό που αφθονεί εδώ, το χιόνι! Το κάστρο χτίζεται ξανά εξ αρχής κάθε χειμώνα, από διαφορετικό κάθε φορά αρχιτέκτονα, και στη μέγιστη έκτασή του φτάνει και τα 20.000 τ.μ. Διαθέτει κάποια σταθερά κτίρια, όπως το παρεκκλήσι, ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο, ενώ πολλές φορές έχει αποτελέσει σκηνή για παραστάσεις όπερας και χορού! Αυτό το διάσημο αξιοθέατο υπόσχεται να σας βυθίσει στη μαγεία της Αρκτικής. Το κάστρο διαθέτει και έναν μαγικό χώρο, το Experience 365, όπου θα ανακαλύψετε έναν κόσμο πάγου και χιονιού, γλυπτά από πάγο και παγωμένα τοπία που σας μεταφέρουν σε ένα παραμυθένιο βασίλειο. Η έκθεση αυτή είναι θεματική, με το θέμα κατά καιρούς να αλλάζει. Μαζί του αλλάζουν και τα γλυπτά αλλά και ο χώρος, παίρνοντας μορφή από μια άλλη ιστορία, από ένα άλλο παραμύθι. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη καθώς εξερευνάτε αυτή τη μαγευτική χειμερινή χώρα των θαυμάτων. Διανυκτέρευση στο Κέμι.

 

8η ημέρα: ΚΕΜΙ – ΛΟΥΛΕΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για τον επόμενο χειμερινό προορισμό μας, το Λούλεο, συνεχίζοντας τη γνωριμία μας με τη Σουηδική Λαπωνία.

Άφιξη στο Λούλεο (Luleå) και γνωριμία μ’ αυτή την πόλη με τον διττό χαρακτήρα: Το Λούλεο είναι γνωστό ως η πόλη με το πιο σημαντικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο στη Σουηδία, πρωτοπόρος στη βόρεια Ευρώπη σε θέματα τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας. Ωστόσο έφτασε να φιγουράρει στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου όταν την επέλεξε το Facebook για να στεγάσει εδώ την πρώτη του έδρα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Λούλεο.

 

9η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ: Ψάρεμα στον πάγο

Μετά το πρωινό μας θα ζήσουμε άλλη μία μοναδική εμπειρία, που μόνο μέρη σαν και αυτό μπορούν να μας προσφέρουν: θα έχουμε την ευκαιρία να ψαρέψουμε από τρύπες ανοιγμένες στον πάγο και να έρθουμε έτσι πιο κοντά στις τοπικές παραδόσεις και πρακτικές των ανθρώπων που ζουν σε ένα από τα πιο κρύα μέρη στον πλανήτη.

Θα βρεθούμε στην παγωμένη φύση, θα μάθουμε για το θαλάσσιο περιβάλλον και τη ζωή στον Αρκτικό Κύκλο, θα πιάσουμε ψάρια για να πάρουμε πίσω στο καταφύγιο. Ο ξεναγός μας θα μας εξηγήσει τα πάντα σχετικά τις συνθήκες πάγου που μπορούμε να βρούμε και πώς να πλοηγηθούμε με ασφάλεια σε αυτόν τον παγωμένο κόσμο. Ο οδηγός μας θα μας δώσει τον απαραίτητο εξοπλισμό και με ένα μεγάλο έλκηθρο θα φτάσουμε στις καλύτερες τοποθεσίες. Διανυκτέρευση στο Λούλεο.

 

10η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ – πτήση για ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – πτήση επιστροφής

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Λούλεο, απ’ όπου θα πετάξουμε για τη Στοκχόλμη. Από εκεί θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας, γεμάτοι εμπειρίες και μαγικές χριστουγεννιάτικες εικόνες.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3399 € 370 €
  Twin Room 3399 € 370 €
  Triple Room 3399 € 370 €
  Single Room 4199 € 370 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εξαιρετικές πτήσεις με την SAS.
  • Εορταστικό δείπνο παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
  • Πρωινό καθημερινά και θα προσφερθούν στο σύνολο της εκδρομής 8 φαγητά συμπεριλαμβανομένων και τον εορταστικών.
  • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία!
  • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα (για τις 11 πρώτες συμμετοχές)
  • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και δοκιμή διαδρομή με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι
  • Βόλτα με σκυλιά χάσκι!
  • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
  • Επίσκεψη στο ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
  • Μεγάλη διαδρομή με snowmobile, και όχι απλά δοκιμή.
  • Επίσκεψη στους Σάμι, τους αυθεντικούς κατοίκους της Λαπωνίας.
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 370€
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, εκτός από αυτά που αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

SK 1834

24/12/2023

ΑΘΗΝΑ –  ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

14:25

17:15

SK 012

25/12/2023

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ –  ΛΟΥΛΕΟ

15:20

16:40

SK 005

02/01/2024

ΛΟΥΛΕΟ –  ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

10:05

11:30

SK 1833

02/01/2024

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

14:50

19:25