Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ Πασχα Πρωτομαγια Αγιου Πνευματος 2023 απο 1590

Μαγεία των Φιόρδ & Δρόμος Ατλαντικού   ΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ  8 ΗΜΕΡΕΣ

  • ΠΑΣΧΑ 2023, 14-21/4
  • ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2023, 25/4 - 02/5
  • ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2023, 01-08/6

Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ταξίδι που επισκέπτεται όλες τις σημαντικότερες πόλεις της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΝΟΤΙΑΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ από το ιστορικό ΤΡΟΝΤΧΑΙΜ στο ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ, το γραφικό ΩΛΕΣΟΥΝΤ, το μαγευτικό ΜΠΕΡΓΚΕΝ και φυσικά το αριστοκρατικό ΟΣΛΟ.

 

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια πτήσεων με LUFTHANSA

Αθήνα Όσλο  Αθήνα μέσω Μονάχου/Φρανκφούρτης

Διαμονή σε επιλεγμένα 4* ξενοδοχεία

...με δύο (2) διανυκτερεύσεις στο παραμυθένιο Μπέργκεν...

 

  • Πλούσια πρωινά μπουφέ στα ξενοδοχεία
  • Το μόνο πρόγραμμα που περιλαμβάνει δύο κρουαζιέρες στα διασημότερα και θεαματικότερα φιόρδ της χώρας Γκεϊράνγκερ και Σόγκνεφιορδεν
  • Πέρασμα από το εθνικό πάρκο Forollhogna
  • Το μόνο πρόγραμμα με δύο μοναδικές οδικές διαδρομές τον περίφημο Δρόμο του Ατλαντικού και τον εντυπωσιακό ορεινό δρόμο της Νταλσνίμπα
  • Ανεπανάληπτη διαδρομή με τρένο από Φλαμ σε Μύρνταλ και Βος,
  • Επίσκεψη στον εντυπωσιακό παγετώνα Μπρίκσνταλσμπρε με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα (troll cars)
  • Πλούσια ξενάγηση στη Νορβηγική πρωτεύουσα
  • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός βαθύς γνώστης της Νορβηγίας

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Όσλο - Χαμάρ 

Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας που το χειμώνα αποτελεί πόλο έλξης των σκιέρ, το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε μια διαφορετική πόλη με το θερμόμετρο να ανεβαίνει και να μην «σοκάρει» τους επισκέπτες της.

To πολυεθνικό Όσλο φιλοξενεί περίπου μισό εκατομμύριο κατοίκους, από τους οποίους το 33% είναι μετανάστες. Κι αν ο πληθυσμός σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι χαμηλός, αυτό δεν λέει τίποτα για τις τεράστιες εκτάσεις που καταλαμβάνει η πόλη, η οποία επενδύει φανατικά στο πράσινο μέλλον της! Στον μυχό του ομώνυμου φιόρδ, αριστοτεχνικά χτισμένο με κτίρια αρχιτεκτονικής πρωτοπορίας και απλωμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές των γύρω λόφων, η πόλη πλαισιωμένη από 40 νησιά βρίθει από ιστορικά κτίρια και φυσικές ομορφιές, ανάμεσα στις οποίες πράσινοι λόφοι και βουνά, ένα άγριο δάσος με όχι μία, ούτε δύο, αλλά…343 λίμνες!

Όμως, το βλέμμα του φλανέρ θα τραβήξει πρωτίστως το κέντρο της που το καλοκαίρι σφύζει από το πολύχρωμο ανθρώπινο σμάρι. Κατά μήκος της κεντρικής αρτηρίας βρίσκονται αριστοκρατικά κτίρια όπως ο Καθεδρικός Ναός, το πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο, το Εθνικό Θέατρο και η Βασιλική Κατοικία.

Κι αν το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, διάσημο και πολυφωτογραφισμένο εξαιτίας της απονομής των Νόμπελ Ειρήνης είναι μια πρώτης τάξεως τουριστική ατραξιόν, ένα σωρό από νεόκτιστα κτίρια παραδίδουν μαθήματα αστικής πρωτοπορίας σε νεοφώτιστους αρχιτέκτονες και λάτρεις του design. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, η Όπερα που στο σχήμα της θυμίζει παγόβουνο, αλλά και το πρόσφατο στολίδι της πόλης, το Μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Edvard Munch, εντυπωσιάζουν με τις καθαρές μινιμαλιστικές γραμμές τους.

Η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε στο διάσημο πάρκο Φρόγκνερ θα μας συναρπάσει. Σε κάθε γωνία του κεντρικού σιντριβανιού του πάρκου υπάρχουν πέντε δέντρα. Από κάτω τα αγάλματα αναπαριστούν τον αιώνιο κύκλο της ζωής. Γύρω από τα γλυπτά, ο μονόλιθος με τις 121 γυμνές μορφές που αγωνίζονται να φθάσουν στην κορυφή του. Το μοναδικό υπαίθριο μουσείο γλυπτικής αποτελεί ένα συγκρότημα υπαίθριας έκθεσης στην οποία τοποθετηθήκαν με αριστοτεχνικό τρόπο οι δραματικές συνθέσεις του μεγάλου Νορβηγού γλύπτη, Βίγκελαντ. Οδική μεταφορά στο Χαμάρ και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: Χαμάρ ( εθνικό πάρκο Forollhogna) Τρόντχαιμ

Πρωινή αναχώρηση για το απολαυστικό οδοιπορικό μας με ενδιάμεση στάση στη περιοχή Forollhogna, μια ορεινή περιοχή στην κεντρική Νορβηγία. Στην καρδιά αυτής της περιοχής βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Forollhogna. Καταπράσινες κοιλάδες με παραδοσιακά ορεινά αγροκτήματα απλώνονται στο οροπέδιο του βουνού από όλες τις πλευρές. Τα χωριά στα περίχωρα φιλοξενούν μια από τις πιο ζωντανές αγροτικές κοινότητες στη Νορβηγία. Το δίκτυο των μονοπατιών και οι ήσυχοι ορεινοί αγροτικοί δρόμοι είναι κατάλληλοι για ποδηλασία και πεζοπορία, μεταφέροντας σας από τα χωριά στην ηρεμία και την ηρεμία των βουνών. Οι τοπικές λίμνες και τα ποτάμια είναι γνωστά για το εξαιρετικό ψάρεμα με σολομό και πέστροφα που προσφέρονται. Το φθινόπωρο, η περιοχή είναι μια δημοφιλής τοποθεσία για το κυνήγι άγριων ταράνδων, άλκες και αγριόπετενων.

Σε λίγο θα προσεγγίσουμε το Τρόντχαϊμ, την ιστορική πόλη και πρώτη πρωτεύουσα της χώρας που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου φιόρδ.

Ο βασιλιάς Όλαφ Τρίγκβασον ατενίζει στο κέντρο της πλατείας του λιμανιού. Για να ακριβολογούμε, αυτό που φαίνεται να ατενίζει είναι το άγαλμά του αλλοτινού ιδρυτή της πόλης και νυν σημείο συνάντησης των κατοίκων. Ώρα για σέλφις στο μνημείο του βασιλιά που έφερε τον χριστιανισμό στη μακρινή Νορβηγία και αγιοποιήθηκε ως ο πρώτος Άγιος της νορβηγικής χριστιανοσύνης. Μάλιστα, στον επιβλητικό και καθόλα σημαντικό Καθεδρικό Ναό Νίνταρος που θα επισκεφτούμε στη συνέχεια στεγάζεται το ταφικό μνημείο του.

Σε μια ατμοσφαιρική διαδρομή θα διασχίσουμε οδικώς τη μεσαιωνική γέφυρα πάνω από τον ποταμό Νιντέλβα. Απέναντι μας περιμένει η παλιά πόλη με τα παραδοσιακά ξύλινα κτίρια.

Στον αντίποδα αυτής της γραφικότητας, το κεντρικό κτίριο του ΝΤNU (Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης & Τεχνολογίας), αλλά και σημαντικά κτίρια του σύγχρονου κέντρου της πόλης επισφραγίζουν τη γνωριμία μας με την εντυπωσιακή μητρόπολη.

Με περισσότερους από 30.000 φοιτητές και μαθητές, η νυχτερινή ζωή της πόλης βρίθει από ξεγνοιασιά και στυλ. Στα γραφικά μπαράκια και εστιατόρια θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τη γευστική νορβηγική μπύρα, καθώς και δημιουργικά πιάτα «πειραγμένης» σκανδιναβικής κουζίνας που –για να μιλήσουμε με γαστρονομικούς νεολογισμούς- στηρίζονται μεν, αλλά συνάμα «αποδομούν» τον σολομό και τον μπακαλιάρο της άγριας θάλασσας.

 

Ημέρα 3η: Τρόντχαϊμ (Κρίστιανσουντ – Δρόμος Ατλαντικού ) Ώλεσουντ

Αμέσως μετά το πλούσιο πρωινό ξεκινάμε την γνωριμία μας με τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία των ακτών της Δυτικής Νορβηγίας, εδώ που η θάλασσα, η στεριά με τα επιβλητικά βουνά και τα εντυπωσιακά φιόρδ, οι θαλάσσιοι μυχοί, που διεισδύουν βαθιά μέσα στην ενδοχώρα, συνθέτουν συνδυασμούς και εικόνες ανείπωτου κάλλους. Πρώτη μας στάση η γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη του Κρίστιανσουντ, χτισμένη πάνω σε τρία μικρά νησάκια και φυσικά, μία επίσκεψη στο κέντρο της, με το γραφικό παλιό της λιμάνι και την ενδιαφέρουσα ψαραγορά, είναι επιβεβλημένη. Στη συνέχεια μας περιμένει μία από τις διασημότερες οδικές διαδρομές της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, ο περίφημος «Δρόμος του Ατλαντικού». Είναι τμήμα του Εθνικού δρόμου 64, που ενώνει το Κρίστιανσουντ με την πόλη – λιμάνι του Μόλντε, εγκαινιάστηκε το 1989 και το πιο εντυπωσιακό σημείο είναι τα 8,3 χλμ. που ο δρόμος διασχίζοντας 12 γέφυρες πάνω από διαδοχικά νησάκια, ίπταται κυριολεκτικά του ωκεανού, προσφέροντας μοναδικό θέαμα στον ταξιδιώτη.

Φτάνοντας στο Μόλντε, η πανδαισία εικόνων συνεχίζεται, αφού θα επιβιβαστούμε στο ferryboat που θα μας οδηγήσει στο Βέστνες, στην απέναντι ακτή, διασχίζοντας το σημείο που … 4 διαφορετικά φιόρδ (Μιντ, Λανγκ, Φάννε & Ρόμσνταλς) ενώνονται!!!, προσφέροντας και εδώ, εντυπωσιακό θέαμα. Τέλος μία ακόμη, υπέροχη διαδρομή ανάμεσα σε στεριά, φιόρδ και λίμνες θα μας οδηγήσει στο υπέροχο Ώλεσουντ, που όχι μόνο αποτελεί το μεγαλύτερο αλιευτικό κέντρο και λιμάνι της Νορβηγίας, αλλά είναι και μία υπέροχη πόλη, με καταπληκτικό περιβάλλον τοπίο, χτισμένη πάνω σε 7 στενόμακρα νησάκια, με τη θάλασσα να την αγκαλιάζει από όλες τις πλευρές. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κάποιος και την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του ιστορικού της κέντρου, που βρίθει από καταπληκτικά Art Nouveau κτίρια, είναι φανερό ότι δεν θα μπορούσαμε, με κανένα τρόπο, να το παραλείψουμε από το οδοιπορικό μας.

 

Ημέρα 4η: Ώλεσουντ (Κρουαζιέρα στο φιόρδ του Γκεϊράνγκερ – Πανόραμα Νταλσνίμπα – Παγετώνας Μπρίκσνταλσμπρε με Troll Cars) - Φιόρδ 

Η πανδαισία εικόνων και η καταπληκτική εναλλαγή τοπίων εξαιρετικής ομορφιάς συνεχίζονται αμείωτες και σήμερα, αφού μία ακόμη όμορφη οδική διαδρομή και ένα μικρό πέρασμα με ferryboat, θα μας οδηγήσουν στο διασημότερο και κατά πολλούς ομορφότερο φιόρδ, όχι μόνο της Νορβηγίας, αλλά και ολόκληρου του Βόρειου Ημισφαιρίου, το περίφημο Γκεϊράνγκερ. Η στενή αυτή θαλάσσια λωρίδα, μήκους 15 χλμ. περιβαλλόμενη από απόκρημνα, ψηλά βουνά, είναι όντως μαγευτική και θα την απολαύσουμε σε όλο της το μεγαλείο με την κρουαζιέρα, διάρκειας περίπου μίας ώρας, που ακολουθεί.

Στη συνέχεια μας περιμένει ακόμη μία σπουδαία εμπειρία, που δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε, αφού θα διασχίσουμε τον εντυπωσιακό ορεινό δρόμο που οδηγεί στη Νταλσνίμπα, από όπου θα αφεθούμε στο υπερθέαμα του πανοράματος του Γκεϊράνγκερ από την κορυφή του βουνού που το περιβάλλει. Όμως οι εκπλήξεις δεν έχουν τέλος ούτε και σήμερα αφού πριν καταλήξουμε στην γραφική περιοχή των Φιορδ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Γιοστενταλσμπρίν, εδώ που κυριαρχεί ο θαυμάσιος παγετώνας Μπρίκσνταλσμπρε, με την ομώνυμη λίμνη, τον οποίο και θα προσεγγίσουμε με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που ακούν στο ευφάνταστο όνομα troll cars.

 

Ημέρα 5η: Φιόρδ (Κρουαζιέρα στο Σόγκνεφιόρδεν – Πανοραμική διαδρομή με τρένο Φλαμ/ Μύρνταλ/ Βος) – Μπέργκεν

Η περιοχή του φιόρδ Σόγκνε, του μεγαλύτερου στη Νορβηγία, με συνολικό μήκος 220 χλμ. είναι και αυτή από τις πλέον θεαματικές της χώρας. Η φύση και εδώ κυριαρχεί σε υπερθετικό βαθμό και οι ταξιδιωτικές εικόνες μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στην μνήμη του επισκέπτη. Μόλις λοιπόν φθάσουμε στις όχθες του, επιβιβαζόμαστε σε ειδικό πλοίο για μία ακόμη συναρπαστική κρουαζιέρα, σε δύο από τους πιο στενούς και θεαματικούς αρμούς του από το λιμάνι του Φλαμ έως το Γκουντβάνγκεν. Στη συνέχεια, σειρά έχει ακόμη μία σπουδαία εμπειρία, που δεν είναι άλλη από τη σιδηροδρομική διαδρομή προς τον σταθμό του Μύρνταλ και στη συνέχεια του Βος, που επίσημα κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο όμορφες όχι μόνο της Νορβηγίας αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Βαθιά φαράγγια, πανύψηλοι καταρράκτες, αιώνιοι παγετώνες, ορεινές φάρμες και περιστροφικές σήραγγες, κυριολεκτικά θα μας κόψουν την ανάσα και θα μας χαρίσουν εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Τέλος οδεύουμε προς το πανέμορφο Μπέργκεν, στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας και 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Άφιξη και βραδινός περίπατος στο κέντρο της πόλης και στην γραφική παραθαλάσσια συνοικία του Μπρύγκεν, με τα πολύχρωμα κτίρια των εμπόρων της πάλαι ποτέ Χανσεατικής Ένωσης, που πλέον είναι μικρά εστιατόρια, μπαράκια και καταστήματα με σουβενίρ.

 

Ημέρα 6η: Μπέργκεν 

Ωκεανός, φιόρδ, λίμνες, πράσινο, χρωματιστά σπίτια στους λόφους, παραδοσιακό λιμάνι, ήπιο κλίμα, ζωντάνια και ποιότητα ζωής. Όλα αυτά συνδυάζει το Μπέργκεν στη γραφική προκυμαία του οποίου ξεκινάμε την πρωινή μας πεζή περιήγηση.

Από τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία της πόλης, η προκυμαία Μπρίγκεν προστατεύεται από την Ουνέσκο ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς κι όχι άδικα. Τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια που κάποτε ήταν αποθήκες ψαριών των εμπόρων της χανσεατικής ένωσης, τώρα στεγάζουν καφέ και εστιατόρια, προσφέροντας στη μικρή πόλη μια φυσική συνέχεια και έναν δεύτερο κύκλο ζωής προσαρμοσμένο στο σήμερα.

Λόγω της προνομιούχας γεωγραφικής θέσης της, η πόλη προσφέρεται για εξορμήσεις στα νότια φιορδ της χώρας και φυσικά για υπέροχες πεζοπορίες στα γύρω βουνά.

Πέντε λεπτά μόλις από το Μπρύγκεν, βρίσκεται μία από τις πιο ξακουστές υπαίθριες ψαραγορές της βόρειας Ευρώπης. Στη Fisketorget θα δείτε ευμεγέθεις σολομούς και μια τεράστια ποικιλία θαλασσινών, τα οποία μάλιστα μπορείτε να γευτείτε σε πολλές γαστρονομικές επιλογές στα γύρω μαγαζάκια.

Τέλος, τα κτίρια του ονομαστού πανεπιστημίου, ο πύργος Μπέργκενχους, το καταπράσινο Byparken με τα μουσεία τέχνης, το ανακαινισμένο κάστρο και η εκκλησία της Παρθένου (Mary’s Church) είναι κάποιοι από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της υπέροχης ξενάγησής μας στην πόλη με τους ευγενικούς ανθρώπους που θα κερδίσουν τη συμπάθειά σας.

 

Ημέρα 7η: Μπέργκεν  - Όσλο

Άλλη μια όμορφη διαδρομή μας περιμένει σήμερα. Τελική μας κατεύθυνση η νορβηγική πρωτεύουσα. Ενδιάμεσα της περιοχής του φιορδ Χαρντάνγκερ θα σταματήσουμε να φωτογραφήσουμε από την ειδική εξέδρα τους καταρράκτες Βόρινγκσβος.

Θα διασχίσουμε την ομώνυμη γέφυρα και θα καταλήξουμε το απόγευμα στο γραφικό Όσλο. Αγορές και βόλτα στην αριστοκρατική κεντρική οδό Καρλ Γιόχαν, φαγητό και ποτό στα μπαρ της προκυμαίας Άκερμπρύγκε είναι μερικές μόνο από τις αναρίθμητες επιλογές για ένα υπέροχο βράδυ στο ανοιξιάτικο Όσλο.

 

Ημέρα 8η: Όσλο – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Ελλάδα. Κι αν ένα αληθινά συγκλονιστικό ταξίδι μόλις τελείωσε, ένα άλλο μόλις θα ξεκινά …

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

14/4

Αθήνα – Φρανκφούρτη

Φρανκφούρτη – Όσλο

07:00

10:20

09:00

12:15

21/4

Όσλο – Μόναχο

Μόναχο – Αθήνα

11:35

15:10

13:50

18:35

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

25/4

Αθήνα – Μόναχο

Μόναχο – Όσλο

06:00

08:40

07:35

10:50

02/5

Όσλο - Φρανκφούρτη

Φρανκφούρτη – Αθήνα

13:05

17:30

15:10

21:15

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

01/6

Αθήνα – Μόναχο

Μόναχο –  Όσλο

06:00

08:40

07:35

10:50

08/6

Όσλο –Ζυρίχη

Ζυρίχη – Αθήνα

14:00

18:00

16:25

21:35

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

Διατροφή

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ

Μαγεία των Φιορδ & Δρόμος Ατλαντικού

 

8 μέρες

14/4

4*

 

Πρωινό

1.590

+440

+420

Περιλαμβάνονται κόστη τραίνων

και κρουαζιερών

στα Φιόρδ

&

ηλεκτροκίνητα αμαξίδια troll cars στον παγετώνα

25/4

1.590

1/6

1.690

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -120€

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με LUFTHANSA/SWISS μέσω σταθμού
  • Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές/εκδρομές/ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
  • ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ διαδρομή με τρένο στη Νορβηγία Φλαμ Μύρνταλ Βος
  • Οδοιπορικό στην ακτογραμμή της Νορβηγίας από το Τροντχάιμ μέχρι το Κρίστιανσαντ
  • Κρουαζιέρα από το Φλαμ στο Γκουντβάνγκεν στο εντυπωσιακό βαθύ Σόγκνεφιορδ
  • Κρουαζιέρα στο φιόρδ του Γκειράνγκερ
  • Πέρασμα από το εθνικό πάρκο Forollhogna
  • Εντυπωσιακή ορεινή διαδρομή που οδηγεί στη Νταλσνίμπα, για να θαυμάσουμε πανοραμικά το φιορδ του Γκειράνγκερ
  • Επίσκεψη με ηλεκτροκίνητα αμαξίδια Troll Cars στον Παγετώνα Μπρίκσνταλσμπρε
  • Πλούσια ξενάγηση στη Νορβηγική πρωτεύουσα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο αρχηγό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Ότι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας σε καλή κατάσταση.