Skip to main content

Φινλανδία  ~ Λαπωνία ακριβως πριν τις Γιορτες! 17/12 1499,00 ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Γιορταζουμε ακριβως πριν τα Χριστουγεννα, με καλες τιμες! 

Ελσίνκι - Κούουσαμο - Ράνουα - Ροβανιέμι/Χωριό του Άγιου Βασίλη, Αρκτικός Κύκλος, Santa Park

ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  17/12                       7 μέρες

 

1η μέρα: Αθήνα - Ελσίνκι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Ελσίνκι, Περιήγηση πόλης 

Πρωινή περιήγηση στην γοητευτική "κόρη της Βαλτικής", όπως αποκαλούν το Ελσίνκι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία της Γερουσίας, τον ορθόδοξο ναό Ουσπένσκι, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εθνική Βιβλιοθήκη Oodi, το όνομα της οποίας προέρχεται από την ελληνική λέξη ωδή, τον εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής Σιδηροδρομικό Σταθμό, τη Βουλή, το Εθνικό Μουσείο, το πάρκο του μεγάλου μουσουργού της Φινλανδίας Σιμπέλιους κ.ά. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στις παραδοσιακές υπαίθριες αγορές της πόλης και θα γευτούμε τοπικές γεύσεις στην κλειστή αγορά τροφίμων. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Ελσίνκι - Κούουσαμο - Ρούκα 

Πρωινή αναχώρηση για το Κούουσαμο και την Ρούκα, μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής, όπου θα θαυμάσετε παγωμένες λίμνες, χιονισμένα τοπία, ταράνδους, γραφικά αγροτόσπιτα φωτισμένα μέσα στο πανέμορφο μισοσκόταδο, εικόνες που μόνο μέσα στην φαντασία σας και σε κινηματογραφικές ταινίες έχετε ξαναδεί. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Ρούκα, Ζωολογικός κήπος στη Ρανούα Ζωολογικός κήπος, Murr Murr, Fazer, Βόρειο Σέλας  

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την ΡΑΝΟΥΑ, το πιο όμορφο ζωολογικό πάρκο της Φινλανδίας. Εδώ θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον πολικές αρκούδες, λευκούς αετούς, λύκους, τάρανδους, λευκές κουκουβάγιες, σκιουράκια κ.ά. Είναι ο μοναδικός στον κόσμο ζωολογικός κήπος με ζώα από τον Αρκτικό κύκλο και το Βόρειο ημισφαίριο της γης. Μπορείτε να επισκεφθείτε το πρατήριο με τα γνωστά γλυκίσματα, σοκολάτες και καραμέλες FAZER, καθώς και το κάστρο Murr-Murr, ο πύργος του οποίου είναι το σπίτι των συνοδών του Άγιου Βασίλη, Γιούσα και Νέσσε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

Βραδινή εξόρμηση για να δούμε το Βόρειο Σέλας, εάν και εφ΄ όσον σταθούμε τυχεροί. Το Βόρειο Σέλας είναι δυνατόν να παρατηρηθεί στην Φινλανδική Λαπωνία - η θέση μας στον Αρκτικό Κύκλο μας δίνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να το δούμε. Ο οδηγός μας θα μας μεταφέρει στα καλύτερα σημεία για να απολαύσουμε το μοναδικό αυτό φαινόμενο. 

 

5η μέρα: Ρούκα, Μηχανάκια του χιονιού (snowmobiles) - Ψάρεμα, Επίσκεψη σε φάρμα με ταράνδους, Σκυλιά χάσκις και βόλτα με έλκηθρα

Η σημερινή μέρα υπόσχεται συναρπαστικές εμπειρίες. Ξεκινάμε για το ταξίδι μας στο απέραντο λευκό κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Ακολουθήστε μας με τα μηχανάκια του χιονιού σε ένα σαφάρι στο πουθενά, πάνω από παγωμένες λίμνες και ανάμεσα σε πυκνά έλατα. Φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών, θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Θα διδαχθούμε από τους Λάπωνες τον χειρισμό του snowmobile και αμέσως μετά θα το οδηγήσουμε μόνοι μας, εξερευνώντας την κατάλευκη Λαπωνική ύπαιθρο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε για ψάρεμα στο παγωμένο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την τοπική φάρμα με τους ταράνδους, όπου θα μάθουμε να οδηγάμε έλκηθρο που έλκουν οι τάρανδοι και φυσικά να αποκτήσουμε το απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης (500 m). Ακολουθεί η επίσκεψή μας στην φάρμα με τα πανέμορφα σκυλιά χάσκις και η βόλτα με αυτά (750 m). Επιστροφή  στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Ρούκα - Ροβανιέμι, Αρκτικός Κύκλος, Χωριό του Άγιου Βασίλη, Santa Park, Snowman world

Πρωινή αναχώρηση για το Ροβανιέμι. Θα επισκεφθούμε τον Αρκτικό Κύκλο όπου βρίσκεται το σπίτι του Αη-Βασίλη, τον οποίο θα συναντήσετε προσωπικά και θα έχετε την δυνατότητα να φωτογραφηθείτε μαζί του. Από το ταχυδρομείο του στείλτε τις ευχητήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες σας!!! Περιπλανηθείτε στο Arctic Circle Shopping Gallery, όπου θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε αναμνηστικά δώρα από τα όμορφα μαγαζιά. Επίσκεψη στο Snowman World για να θαυμάσετε τα ξεχωριστά γλυπτά από πάγο και χιόνι και να συμμετάσχετε σε όλες τις δραστηριότητες, όπως πατινάζ στον πάγο, μάθημα snowboarding, γλυπτική στο χιόνι, αλλά και τσουλήθρες πάγου! Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο SANTA PARK, την DISNEYLAND της Λαπωνίας, που θα σας μεταφέρει σ’ έναν παραμυθένιο κόσμο και θα νοιώσετε σαν παιδιά. Χτισμένο στο εσωτερικό μιας τεράστιας σπηλιάς, προσφέρει δυνατότητα ποικιλίας παιχνιδιών για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Συνεχίζουμε για το IGLOO RESTAURANT - SNOWLAND, το οποίο κατασκευάζεται κάθε χρόνο σε απόσταση 3 χιλιομέτρων έξω από το Ροβανιέμι. Εκεί, θα θαυμάσουμε τον τρόπο κατασκευής από κομμάτια πάγου του εστιατορίου και των δωματίων (για τους τολμηρούς που θέλουν να περάσουν την νύχτα τους μέσα στους πάγους), την DISCO από πάγο και το εστιατόριο με τα τραπέζια, καρέκλες, ποτήρια, όλα φτιαγμένα από πάγο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

 

7η μέρα: Ροβανιέμι, Περιήγηση πόλης, Μουσείο Arktikum - Αθήνα  

Βρισκόμαστε στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Αλάσκα και πιο ψηλά από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Σήμερα θα επισκεφθούμε το μουσείο ARKTIKUM, όπου θα θαυμάσουμε σε όλο της το μεγαλείο τη λαϊκή τέχνη και την εξέλιξη των Λαπώνων. Στο όμορφο αμφιθέατρο του μουσείου μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για το Βόρειο Σέλας και τον Ήλιο του Μεσονυχτίου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

 

Σημειώσεις: •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι •Στα δείπνα δεν περιλαμβάνονται τα ποτά •Το παραπάνω πρόγραμμα είναι βασισμένο στην αναχώρηση των Χριστουγέννων, σε αυτό της Πρωτοχρονιάς αλλάζει το day by day, αλλά το πρόγραμμα παραμένει το ίδιο •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 17/12                       7 μέρες

Τιμή κατ’ άτομο                                                                

                                        SCANDIC SOKOS       SANTA CLAUSS     

Δίκλινο                                      1499                         1599                              

3ο άτομο έως 12 ετών                1349                        1499   

3ο άτομο έως 12 ετών                 900                          900   

(χωρίς παροχές ξενοδοχείου)   

Μονόκλινο                               1849                           1949                                                                                                             

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
  • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων

Οι πτήσεις μας

 1η μέρα

Α3 764

ΑΘΗΝΑ -  ΕΛΣΙΝΚΙ

08.55 - 12.40

7η μέρα

A3 4091

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΑΘΗΝΑ

14.30 - 18.40

  • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Ελσίνκι σε ξενοδοχείο Α΄ κατηγορίας κεντρικό (Sokos or Scandic)
  • 3 διανυκτερεύσεις στην Ruka, HTL SCANDIC RUKAHOVI Α΄ κατηγορίας
  • 1 διανυκτέρευση στο Ροβανιέμι σε ξενοδοχείο Α΄ κατηγορίας κεντρικό (Santa Clauss, Sokos, Scandic, Pojhanhovi)
  • 4 Δείπνα στο ξενοδοχείο
  • Επίσκεψη Άγιου Βασίλη στο ξενοδοχείο και μοίρασμα δώρων στα παιδιά
  • Επίσκεψη στο χωριό του Άη-Βασίλη, στον ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ και πιστοποιητικό
  • Επίσκεψη στο ΜΟΥΣΕΙΟ ARKTIKUM (περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου)
  • Επίσκεψη στο SNOWMAN WORLD (περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου)
  • Επίσκεψη στην SNOWLAND (IGLOO-RESTAURANT) (περιλαμβάνεται το κόστος εισόδου)
  • Εκδρομή με μηχανάκια του χιονιού (snowmobiles)
  • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων, βόλτα με έλκηθρα και δίπλωμα οδήγησης
  • Επίσκεψη σε φάρμα huskies & βόλτα με έλκηθρα
  • Δώρο καινούργια ισοθερμική Φόρμα (Σαλοπέτα)
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδος στο Santa Park (ενήλικες € 36, παιδιά € 30)
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.