Skip to main content

Νορβηγία: Βόρειο Ακρωτήριο Νησιά Λοφότεν & Βεστεράλεν, Ήλιος του Μεσονυκτίου Καλοκαιρι 2021 απο 1.690€

30/06, 07/07, 20/07 03/08, 18/08   8 ΜΕΡΕΣ

…Ένα ταξίδι όνειρο σχεδιασμένο με πείρα και γνώση 

Το ταξίδι με μια ματιά…

  • 7 διανυκτερεύσεις στα ωραιότερα μέρη της Βόρειας Νορβηγίας σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 3* με πλούσιο πρωινό
  • Δύο εσωτερικές πτήσεις από το Όσλο προς Μπόντε και από Λάξελβ, έτσι ώστε το ταξίδι σας να είναι άνετο, χωρίς κουραστικές διαδρομές και τον περισσότερο ωφέλιμο χρόνο στον βορρά της Νορβηγίας
  • Κρουαζιέρα από το Φίσκεμπολ στα Νησιά Λοφότεν στο Μέλμπου στο αρχιπέλαγος των νησιών Βεστεράλεν
  • Κρουαζιέρα από το Μπόντε στο Μόσκενες στο νότιο τμήμα των νησιών Λοφότεν
  • Οδική διάσχιση των νησιών Λοφότεν με επίσκεψη το μουσείο των Βίκινγκς!
  • Επίσκεψη σε παραδοσιακή φάρμα Ταράνδων για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό των Σάμι
  • Ξενάγηση στο Μουσείο της Άλτα με τις περίφημες βραχοβραχίες
  • Επίσκεψη στο Βόρειο Ακρωτήρι για να απολαύσουμε τον ήλιο του Μεσονυκτίου
  • Ξενάγηση στο Χάμερφεστ, την βορειότερη πόλη της Ευρώπης
  • Εμπειρότατος Αρχηγός / συνοδός του ταξιδιού

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Όσλο - Μπόντε
Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπόντε στη βόρεια Νορβηγία. Πρόκειται για ένα λιμάνι λίγο πιο βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, κάποτε ψαροχώρι που βομβαρδίστηκε ανηλεώς κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και θα αποτελέσει το ορμητήριο μας για τα το αρχιπέλαγος τω νησιών Λοφότεν. Οι μέρες αυτή την εποχή είναι μεγάλες κι έτσι το βραδάκι μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι παγωμένης τοπικής μπύρας σε κάποιο μπαρ της προκυμαίας.

Ημέρα 2η: Μπόντε – Νησιά Λοφότεν
Μετά το πρωινό μας επιβιβαζόμαστε στο πλοίο με κατεύθυνση τα Νησιά Λοφότεν! Ταξιδεύοντας δυτικά αντικρύζουμε το αρχιπέλαγος των νησιών να απλώνεται στην βόρεια θάλασσα. Το ζεστό ρεύμα του κόλπου του Μεξικού που ανεβαίνει βόρεια και λιώνει τους πάγους της αρκτικής μετριάζοντας τις ακραίες θερμοκρασίες, χαρίζει την γαλήνη των θαλασσών που είναι απαραίτητη για να καθρεφτιστούν στα νερά τους οι 400 εκατομμυρίων χρόνων ορεινοί κώνοι που απαρτίζουν τα νησιά της. Τα νησιά Λοφότεν είναι τα πετράδια της Νόρλαντ! Ένας παράδεισος για φυσιολάτρες, φωτογράφους αλλά και ταξιδευτές που παρέα με τα πολυπληθή θαλασσοπούλια έχουν την τύχη να αντικρύσουν αυτές τις εσχατιές της Ευρώπης που κάποτε μόνο ναυτικοί προσέγγιζαν στις «γραμμές των οριζόντων» όπως λέει κι ο ποιητής Νίκος Καββαδίας στο ποίημά του «Πιλότος Νάγκελ».
Εμείς ακολουθώντας την οδική ραχοκοκαλιά των νησιών από νότο προς βορρά θα περάσουμε από γέφυρες, μικρούς γραφικούς όρμους και φιόρδς, θα επισκεφθούμε το Ρέινε ένα ψαροχώρι πάνω σε πασσάλους, την «τροπική παραλία» Ράμπεργκ και θα σταματήσουμε στο Lofotr Vikking Museum. Το ιστορικό μουσείο που δημιουργήθηκε ύστερα από χρόνια έρευνας αλλά και αρχαιολογικής ανασκαφής ενός χωριού των Βίκινγκ στο νησί Vestvågøya αποτελεί τον ιδανικότερο τρόπο για να καταλάβει κανείς την ιστορία αλλά και τις ιδιαιτερότητες των νησιών. H μέρα μας όμως δεν τελειώνει εδώ! Στη διαδρομή μας προς την πρωτεύουσα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε βουνά να γλύφουν την επιφάνεια της θάλασσας και ψαροχώρια να ξεπροβάλουν στους μυχούς των φιόρδς με τα χρωματιστά σπιτάκια τους γατζωμένα στα βράχια. Τελικός μας προορισμός το Svolvaer στο νησί Ωστβαγκόγια. Το απόγευμα βόλτα στη μικρή πολίχνη με το λιμάνι των ψαράδων.

Ημέρα 3η: Νησιά Λοφότεν - Νησιά Βεστεράλεν - Νάρβικ
Σήμερα θα διατρέξουμε το βόρειο κομμάτι των νησιών μέχρι το λιμάνι του Φίσκεμπολ απ’ όπου θα ξεκινήσουμε με πλοίο για τα νησιά Βεστεράλεν. Το αρχιπέλαγος αυτό αποτελείται από τέσσερα μεγάλα νησιά και αρκετά μικρότερα και χαρακτηρίζεται από αμμουδερές παραλίες και γραφικούς όρμους. Εμείς θα διασχίσουμε τις ανατολικές ακτές των νησιών Hadseloya, Boroya και Langoya. Θα περάσουμε κρεμαστές γέφυρες και καλλιεργημένους αγρούς δίπλα στη θάλασσα.
Λίγο μετά το Σόρτλαντ θα επισκεφθούμε μια παραδοσιακή φάρμα Ταράνδων που εδώ και 150 χρόνια ανήκει σε μία οικογένεια Σάμι, οι οποίοι διατηρούν την παράδοσή τους και θα μας μυήσουν στην κουλτούρα τους. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα όμορφα αυτά ζώα και να μάθουμε για τη θέση που είχαν στην κοινωνία των Σάμι! Τελικός προορισμός για σήμερα το Νάρβικ, σημαντικό λιμάνι της Νορβηγίας με εγκαταστάσεις μεταφοράς σιδήρου από τη Σουηδία. Το βράδυ θα απολαύσουμε τη βόλτα μας στο κέντρο της πόλης και για όσους το επιθυμούν ανάβαση με τελεφερίκ στο λόφο για μια πανοραμική θέα στο φιόρδ Ofotfjord.

Ημέρα 4η: Νάρβικ - Τρόμσο
Μετά το πρωινό συνεχίζουμε την πορεία μας ακόμα πιο βόρεια με τελικό προορισμό το Τρόμσο, 400 χλμ. πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Τα δάση, τα φιόρδς και οι ορεινοί όγκοι της περιοχής διαθέτουν ονειρική ομορφιά. Με ακραίες συνθήκες φωτός όλο το χρόνο, ο ουρανός της πόλης είτε λάμπει από το Βόρειο Σέλας, είτε φωτίζεται από τον ήλιο του μεσονυκτίου! Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στο νησί Τρουμσέα κι ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τους 35.000 κατοίκους. Το Τρόμσο είναι μία ακμάζουσα και ζωντανή πόλη που πέρα από το εμπόριο των πολύτιμων μετάλλων και την αλιεία του Μπακαλιάρου έχει και το σημαντικότερο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Σκανδιναβίας με ειδικευμένα τμήματα για την Αρκτική γεωλογία και φύση. Ως «πρωτεύουσα» της Αρκτικής αποτελεί το ορμητήριο για πολλές δραστηριότητες και εξορμήσεις. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς. Απογευματινή λοιπόν βόλτα σε μία από τις ωραιότερες πόλεις του Νορβηγικού Βορρά με θέα στη βόρεια Νορβηγική Θάλασσα.

Ημέρα 5η: Τρόμσο – Άλτα
Η σημερινή διαδρομή, γύρω από δαντελωτές παραλίες κατά μήκος των κόλπων και του Fjord Lyngen θα μας μεταφέρει από την πρωτεύουσα του νορβηγικού Βορρά, Τρόμσο στο υπήνεμο φιόρδ της Άλτα. Μια περιοχή που εδώ και εκατομμύρια χρόνια υπήρξε σταυροδρόμι των ανθρώπινων μετακινήσεων. Η επίσκεψη του υπαίθριου μουσείου της περιοχής με τις βραχογραφίες από τη νεολιθική εποχή, μοναδικές μαρτυρίες για τους αρχαίους κατοίκους της Σκανδιναβίας αποτελεί μία από τις ξεχωριστές εμπειρίες του ταξιδιού μας. Κορυφαίο επίσης αξιοθέατο ο καθεδρικός της πόλης με «φουτουριστική» αρχιτεκτονική.

Ημέρα 6η: Άλτα – Χάμερφεστ – Βόρειο Ακρωτήριο
Είμαστε πλέον στον Πολικό Κύκλο και συνεχίζουμε βόρεια, μέσα στην Αρκτική Ζώνη για το βορειότερο σημείο της Ευρώπης, το οποίο βρίσκεται πάνω στο νησί Μαγκερέϋ και στην κωμόπολη του νησιού Χόνιγκσβογκ. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε την βορειότερη πόλη της Ευρώπης, Χάμερφεστ. Το βράδυ μάς περιμένει μία σπάνια ταξιδιωτική απόλαυση αφού θα κατευθυνθούμε στο σημείο που βρίσκεται το «περίπτερο» του Βόρειου Ακρωτηρίου, στις 71ο 10΄, 21΄΄ Βόρειο Γεωγραφικό Πλάτος και θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε την εμπειρία του Ήλιου του Μεσονυκτίου.

Ημέρα 7η: Βόρειο Ακρωτήριο – Όσλο
Τι αισθηση να βρίσκεται κανείς στο …τέρμα της γηραιάς Ηπείρου! Γεμάτοι εικόνες και συγκνήσεις αναχωρούμε για το αεροδρόμιο όπου με σύντομη πτήση θα βεθούμε στο ‘Οσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Χτισμένη στον μυχό του ομώνυμου φιόρδ και απλωμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές των γύρω λόφων, είναι η παλαιότερη από τις βόρειες πρωτεύουσες και η περιήγηση μας αποκαλύπτει ενδιαφέροντα μνημεία, ιστορικά κτίρια και φυσικές ομορφιές. Πρόκειται για μια πολυπολιτισμική πόλη 500 χιλιάδων κατοίκων που ιδρύθηκε το 1048, από τον βασιλιά Χάραλντ και το όνομά της σημαίνει “Τα λιβάδια των Θεών”. Στην οδό Καρλ Γιόχαν χτυπάει ο σφυγμός της πόλης. Κατά μήκος της κεντρικής αρτηρίας βρίσκονται τα σημαντικότερα κτίρια όπως ο καθεδρικός ναός, το πανεπιστήμιο και το Κοινοβούλιο, το Εθνικό Θέατρο και φυσικά το παλάτι. Ανεβαίνοντας από το κάστρο “Άκερσους” προς το κέντρο περνάμε από το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, όπου απονέμεται κάθε χρόνο το Νόμπελ Ειρήνης και εντυπωσιαζόμαστε από τις ανακαινισμένες προβλήτες που αποτελούν το σημείο αναφοράς της νυχτερινής διασκέδασης των κατοίκων. Το απόγευμα θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 8η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Μετά από ένα πλούσιο πρωινό αποχαιρετούμε την μαγευτική Νορβηγία και μέσω ενδιάμεσου σταθμού επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Ελλάδα.

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

ΤΙΜΕΣ

30/06, 07/07, 20/07     ΣΕ Δίκλινο  1.690€
Μονόκλινο 2.340€
Φόροι 490€

03/08, 18/08      ΣΕ  Δίκλινο 1.790€
Μονόκλινο 2.440€
Φόροι 490€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Εξαιρετικές πτήσεις με Austrian Airlines & δύο (2) εσωτερικές πτήσεις για τον βορρά της Νορβηγίας.
  • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 3*.
  • Γεύματα: Πλούσιο σκανδιναβικό πρωινό καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξενάγηση με είσοδο στο Μουσείο των Βίκινγκς στα Νησιά Λοφότεν & ξενάγηση στις Βραχογραφίες στην Άλτα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Εισόδους σε χώρους ενδιαφέροντος όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Άλλο: Δύο κρουαζιέρες στα Νησιά Λοφότεν και Βεστεράλεν & επίσκεψη στο Βόρειο Ακρωτήριο για να θαυμάσουμε τον Ήλιο του Μεσονυκτίου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν περιλαμβανονται

  • Φιλοδωρήματα.
  • Αχθοφορικά.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: Austrian Airlines

Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
Αθήνα – Βιέννη 6:40 7:55
Βιέννη – Όσλο 10:25 12:45
Όσλο – Βιέννη 13:55 16:15
Βιέννη – Αθήνα 21:40 00:45*

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα