Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ: Μαγεία των Φιόρδ & Δρόμος Ατλαντικού Καλοκαιρι 2021 απο 1.045€

26/06, 17/07, 29/07 02/08, 07/08, 12/08, 14/08, 22/08        7 ΜΕΡΕΣ  
Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πρόγραμμα που επισκέπτεται όλες τις σημαντικότερες πόλεις της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΝΟΤΙΑΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ από το ιστορικό ΤΡΟΝΤΧΑΙΜ στο ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ και το γραφικό ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ και από το μαγευτικό ΜΠΕΡΓΚΕΝ στο κοσμοπολίτικο ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ, το ανερχόμενο ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΑΝΤ και φυσικά στο αριστοκρατικό ΟΣΛΟ.

Το ταξίδι με μια ματιά… 

  •  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δρομολόγια πτήσεων με KLM μέσω Άμστερνταμ
    Αθήνα Τροντχάιμ  /// Όσλο Αθήνα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά 4* ξενοδοχεία ως ακολούθως ή παρόμοια
    Clarion Trondheim / First Atlantica Alesund / Thon Jolster Fjord
    Scandic Bergen City /  Clarion Stavanger / Scandic Solli Oslo
  • Πλούσια πρωινά μπουφέ στα ξενοδοχεία
  • Το μόνο πρόγραμμα που περιλαμβάνει δύο κρουαζιέρες στα διασημότερα και θεαματικότερα φιόρδ της χώρας Γκεϊράνγκερ και Σόγκνεφιορδεν
  • Το μόνο πρόγραμμα με δύο μοναδικές οδικές διαδρομές τον περίφημο Δρόμο του Ατλαντικού και τον εντυπωσιακό ορεινό δρόμο της Νταλσνίμπα
  • Ανεπανάληπτη διαδρομή με τρένο από Φλαμ σε Μύρνταλ και Βος, μία από τις διασημότερες διαδρομές τρένου της Ευρώπης
  • Επίσκεψη στον εντυπωσιακό παγετώνα Μπρίκσνταλσμπρε με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα (troll cars)
  • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός βαθύς γνώστης της Νορβηγίας

 

Ημέρα 1η : Θεσσαλονίκη/Αθήνα – Τρόντχαϊμ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πιο ιστορική πόλη της Νορβηγίας και πρώτη πρωτεύουσα της χώρας το Τρόντχαϊμ, χτισμένο στις όχθες του ομώνυμου φιόρδ, που με μήκος 130 χλμ. είναι το 2ο μεγαλύτερο της ηπειρωτικής Νορβηγίας. Άφιξη και ξεκινάμε απευθείας την γνωριμία μας με την συναρπαστική πόλη, που σήμερα είναι η 3η μεγαλύτερη της χώρας, υπολειπόμενη μόνο του Μπέργκεν και της πρωτεύουσας Όσλο. Θα ξεκινήσουμε με το λιμάνι, την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει το άγαλμα του Νορβηγού βασιλιά Όλαφ Τρίγκβασον, που θεωρείται ο ιδρυτής της πόλης το 997μ.Χ. Στη συνέχεια μας περιμένει ο επιβλητικότερος και σημαντικότερος Καθεδρικός Ναός της χώρας, ο Καθεδρικός του Νίνταρος (από το πρώτο, ιστορικό όνομα της πόλης), που χτίστηκε για να στεγάσει το ταφικό μνημείο του Αγίου Όλαφ, του βασιλιά που έφερε τον χριστιανισμό στην μακρινή Νορβηγία και αγιοποιήθηκε, ως ο πρώτος Άγιος της Νορβηγικής Χριστιανοσύνης. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε πεζοί, την παλιά μεσαιωνική γέφυρα πάνω από τον ποταμό Νιντέλβα και θα περιπλανηθούμε στην γραφική παλιά πόλη με τα παραδοσιακά ξύλινα κτίρια, εικόνες που θα μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Αμέσως μετά θα σταθούμε να φωτογραφίσουμε το εντυπωσιακό, κεντρικό κτίριο του ΝΤNU (Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης & Τεχνολογίας), το μεγαλύτερο σήμερα πανεπιστήμιο της χώρας με 40 περίπου χιλιάδες φοιτητές. Τέλος, μας περιμένουν τα σημαντικότερα κτίρια του σύγχρονου κέντρου της πόλης για να ολοκληρώσουμε την γνωριμία μας με την εντυπωσιακή μητρόπολη της Κεντρικής Νορβηγίας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε με τυπική νορβηγική κουζίνα, απολαμβάνοντας ευφάνταστα πιάτα με σολομό ή μπακαλιάρο, της «νέας» δημιουργικής σκανδιναβικής κουζίνας, που ανθεί τα τελευταία χρόνια και να απολαύσετε μία γευστική νορβηγική μπύρα σε κάποιο από τα γραφικά μπαράκια της παλιάς πόλης ή στα πιο «ζωντανά» του σύγχρονου κέντρου της.

Ημέρα 2η : Τρόντχαϊμ (Κρίστιανσουντ – Δρόμος Ατλαντικού ) Ααλεσούντ
Αμέσως μετά το πλούσιο πρωινό buffet ξεκινάμε την γνωριμία μας με τα απαράμιλλης ομορφιάς τοπία των ακτών της Δυτικής Νορβηγίας, εδώ που η θάλασσα, η στεριά με τα επιβλητικά βουνά και τα εντυπωσιακά φιόρδ, οι θαλάσσιοι μυχοί, που διεισδύουν βαθιά μέσα στην ενδοχώρα, συνθέτουν συνδυασμούς και εικόνες ανείπωτου κάλλους. Πρώτη μας στάση η γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη του Κρίστιανσουντ, χτισμένη πάνω σε τρία μικρά νησάκια και φυσικά, μία επίσκεψη στο κέντρο της, με το γραφικό παλιό της λιμάνι και την ενδιαφέρουσα ψαραγορά, είναι επιβεβλημένη. Στη συνέχεια μας περιμένει μία από τις διασημότερες οδικές διαδρομές της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, ο περίφημος «Δρόμος του Ατλαντικού». Είναι τμήμα του Εθνικού δρόμου 64, που ενώνει το Κρίστιανσουντ με την πόλη – λιμάνι του Μόλντε, εγκαινιάστηκε το 1989 και το πιο εντυπωσιακό σημείο είναι τα 8,3 χλμ. που ο δρόμος διασχίζοντας 12 γέφυρες πάνω από διαδοχικά νησάκια, ίπταται κυριολεκτικά του ωκεανού, προσφέροντας μοναδικό θέαμα στον ταξιδιώτη.
Φτάνοντας στο Μόλντε, η πανδαισία εικόνων συνεχίζεται, αφού θα επιβιβαστούμε στο ferryboat που θα μας οδηγήσει στο Βέστνες, στην απέναντι ακτή, διασχίζοντας το σημείο που … 4 διαφορετικά φιόρδ (Μιντ, Λανγκ, Φάννε & Ρόμσνταλς) ενώνονται!!!, προσφέροντας και εδώ, εντυπωσιακό θέαμα. Τέλος μία ακόμη, υπέροχη διαδρομή ανάμεσα σε στεριά, φιόρδ και λίμνες θα μας οδηγήσει στο υπέροχο Ααλεσούντ, που όχι μόνο αποτελεί το μεγαλύτερο αλιευτικό κέντρο και λιμάνι της Νορβηγίας, αλλά είναι και μία υπέροχη πόλη, με καταπληκτικό περιβάλλον τοπίο, χτισμένη πάνω σε 7 στενόμακρα νησάκια, με τη θάλασσα να την αγκαλιάζει από όλες τις πλευρές. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κάποιος και την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του ιστορικού της κέντρου, που βρίθει από καταπληκτικά Art Nouveau κτίρια, είναι φανερό ότι δεν θα μπορούσαμε, με κανένα τρόπο, να το παραλείψουμε από το οδοιπορικό μας.

Ημέρα 3η: Ααλεσούντ (Κρουαζιέρα στο φιόρδ του Γκεϊράνγκερ – Πανόραμα Νταλσνίμπα – Παγετώνας Μπρίκσνταλσμπρε με Troll Cars) - Φιόρδ
Η πανδαισία εικόνων και η καταπληκτική εναλλαγή τοπίων εξαιρετικής ομορφιάς συνεχίζονται αμείωτες και σήμερα, αφού μία ακόμη όμορφη οδική διαδρομή και ένα μικρό πέρασμα με ferryboat, θα μας οδηγήσουν στο διασημότερο και κατά πολλούς ομορφότερο φιόρδ, όχι μόνο της Νορβηγίας, αλλά και ολόκληρου του Βόρειου Ημισφαιρίου, το περίφημο Γκεϊράνγκερ. Η στενή αυτή θαλάσσια λωρίδα, μήκους 15 χλμ. περιβαλλόμενη από απόκρημνα, ψηλά βουνά, είναι όντως μαγευτική και θα την απολαύσουμε σε όλο της το μεγαλείο με την κρουαζιέρα, διάρκειας περίπου μίας ώρας, που ακολουθεί.
Στη συνέχεια μας περιμένει ακόμη μία σπουδαία εμπειρία, που δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε, αφού θα διασχίσουμε τον εντυπωσιακό ορεινό δρόμο που οδηγεί στη Νταλσνίμπα, από όπου θα αφεθούμε στο υπερθέαμα του πανοράματος του Γκεϊράνγκερ από την κορυφή του βουνού που το περιβάλλει. Όμως οι εκπλήξεις δεν έχουν τέλος ούτε και σήμερα αφού πριν καταλήξουμε στην γραφική περιοχή των Φιορδ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Γιοστενταλσμπρίν, εδώ που κυριαρχεί ο θαυμάσιος παγετώνας Μπρίκσνταλσμπρε, με την ομώνυμη λίμνη, τον οποίο και θα προσεγγίσουμε με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που ακούν στο ευφάνταστο όνομα troll cars.

Ημέρα 4η: Φιόρδ (Κρουαζιέρα στο Σόγκνεφιόρδεν – Πανοραμική διαδρομή με τρένο Φλαμ/ Μύρνταλ/ Βος) – Μπέργκεν
Η περιοχή του φιόρδ Σόγκνε, του μεγαλύτερου στη Νορβηγία, με συνολικό μήκος 220 χλμ. είναι και αυτή από τις πλέον θεαματικές της χώρας. Η φύση και εδώ κυριαρχεί σε υπερθετικό βαθμό και οι ταξιδιωτικές εικόνες μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στην μνήμη του επισκέπτη. Μόλις λοιπόν φθάσουμε στις όχθες του, επιβιβαζόμαστε σε ειδικό πλοίο για μία ακόμη συναρπαστική κρουαζιέρα, σε δύο από τους πιο στενούς και θεαματικούς αρμούς του από το μικρό λιμάνι του Γκουντβάνγκεν έως το Φλαμ. Στη συνέχεια, σειρά έχει ακόμη μία σπουδαία εμπειρία, που δεν είναι άλλη από τη σιδηροδρομική διαδρομή προς τον σταθμό του Μύρνταλ και στη συνέχεια του Βος, που επίσημα κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο όμορφες όχι μόνο της Νορβηγίας αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Βαθιά φαράγγια, πανύψηλοι καταρράκτες, αιώνιοι παγετώνες, ορεινές φάρμες και περιστροφικές σήραγγες, κυριολεκτικά θα μας κόψουν την ανάσα και θα μας χαρίσουν εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Τέλος οδεύουμε προς το πανέμορφο Μπέργκεν, στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας και 2η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Άφιξη και βραδινός περίπατος στο κέντρο της πόλης και στην γραφική παραθαλάσσια συνοικία του Μπρύγκεν, με τα πολύχρωμα κτίρια των εμπόρων της πάλαι ποτέ Χανσεατικής Ένωσης, που πλέον είναι μικρά εστιατόρια, μπαράκια και καταστήματα με σουβενίρ.

Ημέρα 5η: Μπέργκεν – Στάβανγκερ
Η πόλη του Μπέργκεν ιδρύθηκε από τον βασιλιά Όλαφ το 1070, το 1217 αντικατέστησε το Τρόντχαϊμ, ως πρωτεύουσα της Νορβηγίας και στα τέλη του 13ου αιώνα έγινε μία από τις σημαντικότερες έδρες της Χανσεατικής Ένωσης, όπου οι Σάξονες έμποροι διέμεναν σε ξεχωριστή συνοικία και απολάμβαναν ειδικά προνόμια στον τομέα των συναλλαγών με τους ψαράδες του Βορρά. Είναι μία προνομιούχος πόλη που συνδυάζει ωκεανό, φιόρδ, λίμνες, πράσινο, χρωματιστά σπίτια στους λόφους, παραδοσιακό λιμάνι, ήπιο κλίμα, ζωντάνια και ποιότητα ζωής.
Σήμερα η Χανσεατική προκυμαία του Μπέργκεν, το περίφημο Μπρύγκεν, με τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια, από όπου θα ξεκινήσουμε την περιπατητική μας ξενάγηση, είναι το πιο αναγνωρίσιμο σημείο και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η υπαίθρια ψαραγορά Fisketorget, τα κτίρια του ονομαστού πανεπιστημίου, ο πύργος Μπέργκενχους, το καταπράσινο Byparken με τα μουσεία τέχνης, το ανακαινισμένο κάστρο και η εκκλησία της Παρθένου θα είναι τα κύρια σημεία της περιήγησής μας. Στη συνέχεια μας περιμένει μία ακόμη υπέροχη διαδρομή, με νότια κατεύθυνση, κατά μήκος των δυτικών παραλίων τις χώρας, με θεαματικές εναλλαγές ανάμεσα σε υπέροχα ορεινά τοπία και εντυπωσιακά περάσματα με ferryboat, από φιόρδ σε φιόρδ, μέχρι να φτάσουμε σε άλλη μία σημαντική πόλη, το Στάβανγκερ, 4η μεγαλύτερη τη χώρας και συνάμα δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό.
Ο καθιερωμένος βραδινός μας περίπατος στην γραφική παλιά πόλη και φυσικά στην πολύβουη περιοχή του λιμανιού, όπου επικεντρώνεται η βραδινή ζωή της πόλης, θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο ακόμη μία υπέροχη μέρα.

Ημέρα 6η: Στάβανγκερ (Κρίστιανσαντ) – Όσλο
Η μέρα μας θα ξεκινήσει με μία σύντομη αλλά περιεκτική ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα του Στάβανγκερ, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε το σημερινό μας, επίσης θεαματικό οδοιπορικό, διασχίζοντας τις νότιες ακτές της Νορβηγίας, με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα και μεγαλύτερή της πόλη, το Όσλο. Η διαδρομή μας είναι διανθισμένη με την επίσκεψη στο ενδιαφέρον Κρίστιανσαντ, που αποτελεί μία από τις «πύλες» που ενώνουν την Νορβηγία με την Δανία και κατά συνέπεια την Ηπειρωτική Ευρώπη. Αμέσως μετά την άφιξή μας ακολουθεί η απογευματινή μας βόλτα στην αριστοκρατική κεντρική οδό Καρλ Γιόχαν και την εμβληματική προκυμαία Άκερμπρύγκε με τα δεκάδες εστιατόρια και μπαρ, που είναι ο καλύτερος τρόπος για μία πρώτη γνωριμία με την απόλυτη μητρόπολη της Νορβηγίας.

Ημέρα 7η: Όσλο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Το Όσλο αριστοτεχνικά χτισμένο στο μυχό του ομώνυμου φιόρδ και απλωμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές των γύρω λόφων, είναι η παλαιότερη από τις βόρειες πρωτεύουσες και η περιήγηση μας αποκαλύπτει ενδιαφέροντα μνημεία, ιστορικά κτίρια και φυσικές ομορφιές. Πρόκειται για μια πολυεθνική πόλη, που φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους, ιδρύθηκε το 1048, από τον βασιλιά Χάραλντ και το όνομά της σημαίνει “Τα λιβάδια των Θεών”. Στην οδό Καρλ Γιόχαν χτυπάει ο σφυγμός της πόλης. Κατά μήκος της κεντρικής αρτηρίας βρίσκονται τα σημαντικότερα κτίρια, από τον καθεδρικό ναό, το πανεπιστήμιο και το Κοινοβούλιο μέχρι το Εθνικό Θέατρο και την βασιλική κατοικία. Ανεβαίνοντας από το κάστρο Άκερσχους προς το κέντρο περνάμε από το επιβλητικό κτίριο του Δημαρχείου, όπου απονέμεται κάθε χρόνο το Νόμπελ Ειρήνης και εντυπωσιαζόμαστε από τις ανακαινισμένες προβλήτες, που αποτελούν το σημείο αναφοράς της νυχτερινής διασκέδασης των κατοίκων και φυσικά τα νεόκτιστα κτίρια – σημεία αναφοράς, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, η επιβλητική Όπερα και βέβαια το νέο κόσμημα της πόλης, το ολοκαίνουργιο Μουσείο αφιερωμένο στο διάσημο Νορβηγό ζωγράφο Edvard Munch, που αναμένεται να ανοίξει το καλοκαίρι του 2021. Τέλος, μας περιμένει το διάσημο πάρκο Φρόγκνερ, ένα μοναδικό υπαίθριο μουσείο γλυπτικής, όπου τοποθετηθήκαν με αριστοτεχνικό τρόπο οι δραματικές συνθέσεις που φιλοτέχνησε ο μεγάλος Νορβηγός γλύπτης, Βίγκελαντ.
Στη συνέχεια χρόνος στη διάθεσή μας για τις τελευταίες αγορές ή επίσκεψη σε κάποιο από τα πολλά και σημαντικά μουσεία της πόλης. Προτείνουμε το Μουσείο των Πλοίων των Βίκινγκς, που φιλοξενεί τρία αρχαία αυθεντικά πλοία, από τα ελάχιστα που σώζονται στη σημερινή εποχή, τα οποία κατασκευάστηκαν τον 9ο αιώνα, αλλά επειδή είχαν θαφτεί σε αργιλώδες έδαφος έχουν διατηρηθεί άριστα και για το οποίο οι Νορβηγοί είναι ιδιαίτερα περήφανοι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = – 120€
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

ΤΙΜΕΣ

26/06, 17/07, 29/07 02/08, 07/08, 12/08, 14/08, 22/08    ΣΕ Δίκλινο 1.045€

Μονόκλινο 1.345€

Φόροι 395€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με KLM μέσω Άμστερνταμ.
  • Διαμονή: Κεντρικά ξενοδοχεία 4* ως ακολούθως ή παρόμοια: Τροντχάιμ: Clarion hotel, Ααλεσούντ: First Atlantica / Thon hotel, Φιόρδ: Thon Jolster hotel, Μπέργκεν: Scandic Bergen city, Σταβάνγκερ: Clarion hotel, Όσλο: Scandic Solli hotel.
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές: Περιλαμβάνονται κόστη τραίνων και κρουαζιερών στα Φιόρδ & ηλεκτροκίνητα αμαξίδια troll cars στον παγετώνα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Μεταφορά με Τρένο: ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ διαδρομή με τρένο στη Νορβηγία Φλαμ Μύρνταλ Βος.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν περιλαμβανονται

  • Τέλη εισόδων: Μουσεία/Αξιοθέατα.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: KLM

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Άμστερνταμ 06:00 08:30
  Άμστερνταμ – Τροντχάιμ 09:20 11:30
7η μέρα Όσλο – Άμστερνταμ 17:20 19:10
  Άμστερνταμ – Αθήνα 20:55 01:10