Skip to main content

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ Τα μυστηριώδη νησιά της Σκανδιναβίας Ανοιξη Καλοκαίρι 2021 απο 1690,00

 Ένα πρόγραμμα πλούσιο που θα σας ενθουσιάσει!  -  Κλείστε απο τώρα χωρίς Προκαταβολή!

Αναχωρήσεις 2021:  19/03/21, 10/09/21 30/04/21, 16/07/21, 12/08/21      6 ΗΜΕΡΕΣ

 

Αν η καρδιάς σας φτερουγίζει στο άκουσμα μιας σκανδιναβικής σάγκα, αν η εικόνα των μοναχικών τοπίων σάς γεμίζει γαλήνη, αν στην απέραντη θάλασσα νιώθετε τους ρουνικούς ψίθυρους των θαλασσοπόρων Βίκκινγκς, τότε είστε ο ταξιδιώτης που θα λατρέψει αυτό το μοναδικό ταξίδι. Η ιστορία δεν γράφεται πάντα με λέξεις, η μοίρα των λαών της Ευρώπης δεν εξυφάνθηκε μόνο στις μεγάλες αυλές και στα συμβούλια των αιμοσταγών λεοντόκαρδων βασιλέων της. Στις απρόσιτες ακτές των νησιών της βόρειας θάλασσας, γενναίοι κι ονειροπόλοι άνθρωποι, δάμασαν τη φύση, πλήθυναν το ανθρώπινο γένος και ύψωσαν ανάστημα στη χειμαζόμενη γηραιά ήπειρο με μόνο εφόδιο τη μυσταγωγία της αποκρυφιστικής γνώσης. Ελάτε λοιπόν μαζί μας να χαρτογραφήσουμε τα δυσπρόσιτα Φεροϊκά νησιά και να βουτήξουμε στους θρύλους τους!

 

 

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Κοπεγχάγη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πιο πρωτοποριακή χώρα του Ευρωπαϊκού Βορά, την Δανία. Με την άφιξή μας στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης ξεκινάμε την γνωριμία μας με την συναρπαστική πόλη που χαρακτηρίζεται από γραφικά αρχοντικά, προσεγμένους λιθόστρωτους δρόμους, σε συνδυασμό με μεταμοντέρνα συγκροτήματα, πάρκα και… χιλιάδες ποδήλατα. Η Κοπεγχάγη είναι παραθαλάσσια, με την διαφορά ότι η παραλία δεν βρίσκεται στην άκρη της πόλης, αλλά στην… μέση της. Ξεκινώντας από την πλατεία Δημαρχείου, περνάμε από το “Tivoli”, από τα παλαιότερα θεματικά πάρκα της Ευρώπης, με κήπους, λίμνες και μουσικές μπάντες και κατευθυνόμαστε προς το παλάτι “Amalienborg”, για να δούμε από κοντά την έδρα της βασιλικής οικογένειας, τον Καθεδρικό Ναό και το σύγχρονο κτίριο της Όπερας. Το διάσημο γλυπτό της Μικρής Γοργόνας, το περίφημο “DR Concert Hall” του αρχιτέκτονα Jean Nouvel, τα βραβευμένα κτίρια “VM Mountain” και “8Tallet”, σχεδιασμένα από τον Bjarke Ingels, το Νομισματοκοπείο, το ανάκτορο Ρόζενμπουργκ, και το Εθνικό Μουσείο είναι μερικά μόνο από τα σημεία ενδιαφέροντος. Μετά την ξενάγηση μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης για παραλαβή δωματίων και λίγη ξεκούραση. Το βράδυ απολαύστε τη βόλτα σας στο κέντρο, στα γραφικά κανάλια και φυσικά στο παλιό λιμάνι, Nyhavn.

Ημέρα 2η: Κοπεγχάγη – Νησιά Φερόε (Vagar & Streymoy Islands)
Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τα νησιά Φερόε, στη νορβηγική θάλασσα. Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Βάγκαρ πάνω στο ομώνυμο νησί στα δυτικά του αρχιπελάγους. Ήδη με την άφιξή μας θα νιώσουμε τον παγωμένο βόρειο άνεμο να μας καλοσωρίζει. Καθοδόν προς την πρωτεύουσα Τόρσχαβν θα σταθούμε στους καταρράκτες Μουλαφόσουρ, ένα πολυφωτογραφημένο σημείο με απίστευτη ομορφιά. Ο καταρράκτης πέφτει από ύφος 30 μέτρων κατευθείαν στον ωκεανό, ενώ ο όγκος του νερού «ανεμίζει» προς τα πάνω καθώς ο βοριάς στροβιλίζει τις εξαερωμένες σταγόνες. Διπλά ακριβώς βρίσκεται και το γραφικό χωριουδάκι Γκασαντάλουρ όπου θα σταθούμε για να το φωτογραφήσουμε.
Τελικός μας προορισμός η πρωτεύουσα Τόρσχαβν στο νησί Στρεϊμόι. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την Βουλή (Τίνγκανες), τον Καθεδρικό ναό και φυσικά θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης.

Ημέρα 3η: Νησιά Φερόε (Streymoy & Eysturoy Islands)
Η μέρα μας σήμερα ξεκινάει με την εξερεύνηση του νησιού Στρεϊμόι, του μεγαλύτερου σε έκταση (373 τ.χμλ.) και πληθυσμό (25.000 κάτοικοι) νησιού του αρχιπελάγους. Με κατεύθυνση βόρεια, θα διασχίσουμε τις ανατολικές ακτές του νησιού με τελικό προορισμό το χωριό Σάκσουν, όπου θα φωτογραφήσουμε την ομώνυμη εκκλησία με την παραδοσιακή «αχυρένια» σκεπή της. Στη συνέχεια μας περιμένει το υπερθέαμα των καταρρακτών Foosa. Είναι οι ψηλότεροι καταρράκτες των νήσων με ύψος πάνω από 140 μέτρα και διπλή πτώση! Ανάλογα με τον όγκο νερού (αν έχει βρέξει πολύ τις προηγούμενες μέρες) το πλάτος του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 30 μέτρα!!! Ένα τοπίο «ιερό» και επιβλητικό συνάμα.
Γεμάτοι «ενέργεια» από το τοπίο συνεχίζουμε για το νησί Εστουρόι, το «ανατολικό νησί» όπως είναι η μετάφρασή του στα ελληνικά. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος και χωρίζεται από το Στρεϊμόι με έναν στενό πορθμό. Στις βόρειες βασαλτικές ακτές του -καταφύγιο των χαριτωμένων πουλιών paffins- βρίσκεται το χωριό Gjogv. Εκεί σε παραδοσιακή πανσιόν θα απολαύσουμε το μεσημεριανό φαγητό μας.
Επόμενη στάση η ψηλότερη κορυφή των νησιών, το όρος Slaettaratindue στα 880 μ. Μοναδική θέα σε ένα πανόραμα 360 μοιρών!!! Γεμάτοι εντυπωσιακές εικόνες επιστρέφουμε στην πρωτεύουσα Τόρσχαβν για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Νησιά Φερόε (Vestmanna Cliffs, Mykina Island)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις δυτικές ακτές του νησιού Στρεϊμόι. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία κρουαζιέρα στις βραχώδεις ακτές της Vestmanna. Επιβλητικά βασαλτικά βράχια, σχεδόν κάθετα στη θάλασσα προσφέρουν μία μοναδική εικόνα από το νερό. Μία ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία! Τελικός προορισμός το νησί Μίκινες, το δυτικότερο νησί του αρχιπελάγους και μοναδικό καταφύγιο πουλιών! Μπορεί η ομώνυμη πόλη να έχει μόνο 16 κατοίκους, οι φτερωτοί όμως κάτοικοι αφθονούν και σε πλήθος αλλά και σε βιοποικιλότητα. Σήμερα λοιπόν θα έχουμε μια θαυμάσια ευκαιρία να καταπλεύσουμε εκεί και να απολαύσουμε αρκτικά θαλασσοπούλια όπως Μυχούς, Υδροβάτους, Σούλα, Τριδάκτυλους γλάρους, Θαλασσοκόρακες, Φρατέρκουλα και Κέπφους. Όλο το καλοκαίρι αναζητούν συντρόφους, φτεροκοπούν ακατάπαυστα και φτιάχνουν τις φωλιές τους στα απόκρημνα βράχια των δυτικών ακτών. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Τρόσχαβν για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Νησιά Φαρόε (Streymoy Island, Vestmanna Cliffs) - Κοπεγχάγη
Μετά το πρωινό θα απολαύσουμε μια βόλτα στο λιμάνι της πρωτεύουας, θα δούμε την εκκλησία στο Σανταβαγκούρ που φιλοξενεί μία πέτρινη επιγραφή σε ρουνική γραφή και θα πάμε σε ένα σπίτι ντόπιων χωρικών για να απολαύσουμε ένα παραδοσιακό μεσημεριανό φαγητό και να μαθουμε λεπτομέρειες για την καθημερινότητα των ανθρώπων σε αυτά τα ακριτικά νησιά. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κοπεγχάγη.

Ημέρα 6η: Κοπεγχάγη - Αθήνα
Σήμερα απολαύστε μια βόλτα στην πάντα κομψή δανέζικη πρωτεύουσα, κάντε τα τελευταία σας ψώνια ή απολαύστε τον καφέ σας στον κεντρικό πεζόδρομο. Το μεσημέρι πετάμε γεμάτοι εικόνες και θαλασσινή αύρα για την Ελλάδα.

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για την τιμή.

 

ΤΙΜΕΣ βαση αναχώρησης! = 

19/03/21, 10/09/21

σε δικλινο 1690,00

σε μονοκλινο 2100,00

30/04/21, 16/07/21, 12/08/21

σε δικλινο 1990,00

σε μονοκλινο 2480

Φόροι  = 590€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση).
  • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Γεύματα: Πλήρης διατροφή στα Νησιά Φερόε & πρωινό στην Κοπεγχάγη.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν περιλαμβάνονται
Φιλοδωρήματα.
Αχθοφορικά.
Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.