Skip to main content

ΠΛΗΡΗΣ ΓΥΡΟΣ ΙΣΛΑΝ∆ΙΑΣ Καλοκαίρι 2016 από 3390,00

Επέκταση: ΓΡΟΙΛΑΝ∆ΙΑ - Ιλούλισσατ

Αναχώρηση για Ισλανδία: 23.07        13 Ηµέρες
Αναχώρηση για Γροιλανδία - Ισλανδία: 23.07        15 Ηµέρες



1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΧΑΜΑΡ

Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για µία πανέµορφη διαδροµή µε βόρεια κατεύθυνση και µε προορισµό το Χάµαρ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΜΑΡ - ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ

Συνεχίζουµε το ταξίδι µας στον βορρά της Ισλανδίας. Προορισµός µας για σήµερα η περιοχή των φιόρδ Σκάγκα στο Σαουνταρκροκούρ και το λαογραφικό µουσείο Γκλαουµπάερ στο Βαρµαχλίδ. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Βορρά, το Ακουρέιρι, µια πραγµατικά πανέµορφη πόλη και ένα εξαιρετικό φυσικό λιµάνι, χτισµένο στο µυχό του Έιγιαφγιοντούρ (φιόρδ Έιγια, το πιο µακρύ φιόρδ της Ισλανδίας). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας στην ευρύτερη περιοχή. ∆ιανυκτέρευση.

4η  ΗΜΕΡΑ:  ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ  -  ΧΟΥΣΑΒΙΚ  -  ΛΙΜΝΗ ΜΥΒΑΤΝ - ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ

Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή του Χούσαβικ, το χωριό των φαλαινοθηρών, όπου θα έχουµε την ευκαιρία να πραγµατοποιήσουµε µια βόλτα στα ανοικτά µε σκοπό να εντοπίσουµε τις φάλαινες που ζουν στα νερά της Αρκτικής. Συνεχίζουµε για τη λίµνη Μυβάτν, έναν πραγµατικό παράδεισο για αποδηµητικά και ενδηµικά πουλιά, αλλά και ένα φυσικό µνηµείο της γεωλογικής ιστορίας της περιοχής, ένα µεγαλειώδες και µοναδικό θαύµα της φύσης. Το αλλόκοτο σχήµα της λίµνης αυτής οφείλεται στις εκρήξεις των κοντινών ηφαιστείων και στον τρόπο µε τον οποίο διαχύθηκε η λάβα τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΚΟΥΡΕΪΡΙ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΝΤΕΤΙΦΟΣ - ΡΕΪΝΤΑΡΦΙΟΡΝΤΟΥΡ (REYÐARFJÖRÐUR)

Σήµερα θα οδηγηθούµε στο ανατολικό τµήµα της Ισλανδίας. Θα απολαύσουµε τον καταρράκτη Ντέτιφος, που αν και σε ύψος φθάνει µόνο τα 44 µέτρα, αποτελεί τον µεγαλύτερο σε όγκο νερού στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα περάσουµε από την περιοχή Ναµαρσκάντ και το φαράγγι Ασµπίργκι. Άφιξη στο Ρεϊνταρφιορντούρ (Reyðarfjörður), στο ανατολικό τµήµα της χώρας, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουµε.

6η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΝΤΑΡΦΙΟΡΝΤΟΥΡ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΦΙΟΡ∆ - ΑΣΜΠΟΡΓΚΙΡ

Σήµερα θα γνωρίσουµε τα µοναδικά ανατολικά φιόρδ, µέρη αποµακρυσµένα και ανεµοδαρµένα, που αποτελούν το καταφύγιο των ψαράδων εδώ και αιώνες και θα επισκεφθούµε το µουσείο των πετρωµάτων και µεταλλευµάτων της Ισλανδίας. Στη συνέχεια θα αφήσουµε πίσω µας τα φιόρδ της ανατολικής ακτής και θα συνεχίσουµε για το χωριό Ασµποργκίρ, στο νοτιοδυτικό τµήµα της χώρας, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουµε.

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΜΠΟΡΓΚΙΡ - ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΒΑΤΝΑΓΙΟΚΟΥΛ - ΣΕΛΦΟΣ

Η σηµερινή µας διαδροµή µας επιφυλάσσει µοναδικά τοπία και εµπειρίες. Θα κατευθυνθούµε προς τον Βατναγιόκουλ, τον µεγαλύτερο παγετώνα της Ευρώπης (αναβάσεις µε µεγάλα τζιπ, περίπατοι στον παγετώνα). Επίσης µε πλοιάριο θα απολαύσουµε µια υπέροχη διαδροµή στη λίµνη των παγετώνων Γιόκουλσαρλον και θα φθάσουµε στο εθνικό πάρκο Σκάφταφελ, µια µικρή "πράσινη όαση" ακριβώς κάτω από την ψηλότερη κορυφή της Ισλανδίας, Ορεφαγιόκουλ. Οι ακτές Σκέιθαρασάντουρ που βρίσκονται πιο δυτικά, χαρακτηρίζονται από τη µαύρη λάβα, εκεί όπου εκβάλλουν οι ποταµοί των παγετώνων. Μετά από µια ακόµα χορταστική ηµέρα φθάνουµε στο Σέλφος, στην ευρύτερη περιοχή του οποίου θα διανυκτερεύσουµε.

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΛΦΟΣ - EYJAFJALLAJÖKULL - ΣΕΛΦΟΣ

Άλλη µια υπέροχη διαδροµή σήµερα µας φέρνει στον παγετώνα Eyjafjalla (Eyjafjallajökull), που καλύπτει την καλντέρα ενός ηφαιστείου, φθάνοντας σε ύψος τα 1.651 µέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΛΦΟΣ - ΓΚΟΥΛΦΟΣ - ΘΙΝΓΚΒΕΛΙΡ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Σήµερα το πρωί θα δούµε τα πασίγνωστα γκέιζερ Strokkur και Geyser, από τα οποία εκτινάσσεται κάθε λίγα λεπτά ένας πίδακας θερµού νερού σε ύψος περίπου 30 µέτρων. Ο µεγάλος πίδακας (Geyser) έδωσε µάλιστα το όνοµά του σε όλους τους θερµοπίδακες του κόσµου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε τους παγκοσµίως γνωστούς καταρράκτες Γκούλφος, τους "χρυσούς καταρράκτες", καθώς και το Θίνγκβελιρ, την ιστορική εθνοσυνέλευση των Ισλανδών και ταυτόχρονα την αρχαιότερη της Ευρώπης. Προορισµός της σηµερινής µας ηµέρας είναι το Ρέικιαβικ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Το κέντρο του Ρέικιαβικ είναι πυκνοδοµηµένο µε µικρές όµως οικοδοµές - µονώροφα, διώροφα και τριώροφα κτίρια - και στενούς δρόµους. Γύρω από το κέντρο υπάρχουν µοντέρνα πολυώροφα συγκροτήµατα και λίγο µακρύτερα καινούριοι οικισµοί µε µεγάλους ελεύθερους χώρους, πράσινο και σύγχρονες υποδοµές. Κατά τη διάρκεια της σηµερινής µας ξενάγησης στην πόλη θα δούµε µεταξύ άλλων τα κυβερνητικά κτίρια, το γραφικό λιµάνι, την εκκλησία Χάλγκριµς µε το επιβλητικό άγαλµα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αµερική 500 χρόνια πριν τον Κολόµβο και θα καταλήξουµε στον εµπορικό δρόµο Laugavegur, που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυχες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας. Εκεί βρίσκει κανείς καταστήµατα µόδας, κοσµηµατοπωλεία, βιβλιοπωλεία, µπαράκια, καφέ και εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΜΠΛΕ ΛΙΜΝΗ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για µια κοντινή εκδροµή στην περίφηµη Μπλε Λίµνη, όπου θα µπορέσουµε να απολαύσουµε ένα ζεστό ιαµατικό µπάνιο µέσα σε ένα τοπίο µαγευτικό, που το δηµιουργούν οι αντιθέσεις των καταγάλανων υδάτων µε τους σεληνιακούς σχηµατισµούς της λάβας. Επιστροφή στο Ρέικιαβικ. ∆ιανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Ηµέρα ελεύθερη στο Ρέικιαβικ για να εξερευνήσετε ακόµα περισσότερο την πόλη και την γύρω περιοχή.

13η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση επιστροφής µέσω ενδιάµεσου σταθµού. Άφιξη αυθηµερόν.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΡΟΙΛΑΝ∆ΙΑ

12η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΙΚΙΑΒΙΚ - ΙΛΟΥΛΙΣΣΑΤ (ILULISSAT)

Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση για το Ιλούλισσατ, τον τρίτο µεγαλύτερο οικισµό της Γροιλανδίας µε περίπου 4.500 κατοίκους, που το όνοµά του στη γλώσσα των Εσκιµώων σηµαίνει "παγόβουνο". Βρίσκεται περίπου στο µέσο της δυτικής ακτής της χώρας και 200 km βόρεια του Αρκτικού Κύκλου. Καµία περιγραφή δεν αρκεί για να αποδώσει την οµορφιά του τοπίου, µε τα τεράστια παγόβουνα να στέκονται δίπλα στις ακτές του Κόλπου Ντίσκο (Disko Bay). Το Ιλούλισσατ, που από το 2004 έχει ενταχθεί στους τόπους παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, αποτελεί πλέον τον κύριο τουριστικό προορισµό της Γροιλανδίας. Ta βασικά αξιοθέατα της περιοχής είναι τα παγόβουνα και το χαρακτηριστικό αρκτικό τοπίο, µε την ήρεµη θάλασσα, τις παγωµένες εκτάσεις και τις βραχώδεις ακτές. Σήµερα το απόγευµα θα κατευθυνθούµε µε πλοιάριο προς το Oqaatsut, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουµε υπέροχα παγόβουνα κάθε µεγέθους και χρώµατος, καθώς και το πανέµορφο τοπίο γύρω από το Ιλούλισσατ.

13η ΗΜΕΡΑ: ΙΛΟΥΛΙΣΣΑΤ

Το πρωί αναχωρούµε για µια ολοήµερη κρουαζιέρα που θα µας φέρει στον υπέροχο παγετώνα Eqip Sermia και τη µικρή κωµόπολη Πορτ Βίκτορ. Ελάχιστα µέρη στη Γροιλανδία µπορούν να συγκριθούν σε οµορφιά µε τον παγετώνα Eqi, που βρίσκεται σε ένα φιόρδ περίπου 70 km βόρεια από το Ιλούλισσατ. Έτσι θα έχουµε την ευκαιρία να δούµε και την άκρη των αιώνιων πάγων της ενδοχώρας, που καλύπτουν το 80% της συνολικής έκτασης του νησιού και φθάνουν σε πάχος τα 3000 µέτρα. Είναι ένα µεγάλο µέρος των αποθεµάτων σε γλυκό νερό που έχει ο πλανήτης µας και άρχισε να σχηµατίζεται πριν από εκατοµµύρια χρόνια. Μοναδικές στιγµές που θα µείνουν για πάντα χαραγµένες στη µνήµη µας – και στη µνήµη της φωτογραφικής µηχανής για τους λίγους τυχερούς - θα είναι τα τεράστια κοµµάτια πάγου που αποκολλώνται και από τον παγετώνα και πέφτουν στο νερό. Ένα τοπίο που η οµορφιά του µόνο µε αυτό της Ανταρκτικής µπορεί να συγκριθεί!

14η ΗΜΕΡΑ: ΙΛΟΥΛΙΣΣΑΤ - ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Σήµερα το πρωί θα έχουµε χρόνο για να περπατήσουµε στην πόλη και την ευκαιρία να αγοράσουµε κάποια τοπικά χειροτεχνήµατα - αναµνηστικά. Στη συνέχεια θα µεταβούµε στο αεροδρόµιο απ΄ όπου θα πετάξουµε για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

15η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεταφορά στο αεροδρόµιο και πτήση επιστροφής µέσω ενδιάµεσου σταθµού. Άφιξη αυθηµερόν.

Το παραπάνω πρόγραµµα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενηµερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ηµέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
**Super Τιµή**
Για τις 11 πρώτες συµµετοχές
Ίδια τιµή για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΠΛΗΡΗΣ ΓΥΡΟΣ ΙΣΛΑΝ∆ΙΑΣ χωρίς Γροιλανδία (13 Ηµέρες)           
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ            ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
3.390 €                                 +1.300 €
ΠΛΗΡΗΣ ΓΥΡΟΣ ΙΣΛΑΝ∆ΙΑΣ µε Γροιλανδία (15 Ηµέρες)
ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ        ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY
5.400 €        +1.500 €

προσφέρει δωρεάν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη Απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα στο τέλος του ταξιδιού
Φόροι, επιβάρυνση καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά, τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία & επιπλέον πακέτο ασφάλειας: 440 €
∆εν πληρώνετε τίποτα από αυτά τοπικά


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε ενδιάµεσο σταθµό Ξενοδοχεία 3*, 4* Πρωινό καθηµερινά
  • 6 γεύµατα στην Ισλανδία και 1 γεύµα στη Γροιλανδία Οι διαδροµές µε πλοιάρια στη Γροιλανδία, στο Χούσαβικ και στην λίµνη Μυβάτν Σαφάρι φάλαινας στο Χούσαβικ Τζιπ στον παγετώνα Βατναγιόκουλ
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα Τοπικός ξεναγός Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*

∆ΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδροµίων, επιβάρυνση καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε µια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 440 € Είσοδοι σε µουσεία και αξιοθέατα

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ∆ΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟ∆ΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαµβάνονται στο τελικό κόστος του προγράµµατός µας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράµµατα προγράµµατα

ΠΤΗΣΕΙΣ
Πτήσεις Ισλανδίας       
LH 1753    23.07    ΑΘΗΝΑ-MONAXO    19.15-20.50
LH 2468    23.07    MONAXO-ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ    21.50-23.55
LH 857    04.08    ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  14.15-19.50
LH 1284    04.08    ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ    20.55-00.35 (+1)
Πτήσεις Ισλανδίας - Γροιλανδίας   
LH 1753    23.07    ΑΘΗΝΑ-MONAXO    19.15-20.50
LH 2468    23.07    MONAXO-ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ    21.50-23.55
LH 857    06.08    ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 14.15-19.50
LH 1284    06.08    ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ    20.55-00.35 (+1)