Skip to main content

Ρωσία - 28η Οκτωβρίου 2019 από 780,00

Οι πολύτιμοι λίθοι του Χρυσού Δακτυλίου και οι Αυτοκρατορικές πόλειςύτιμοι λίθοι του Χρυσού Δακτυλίου και οι Αυτοκρατορικές πόλεις

Αγία Πετρούπολη – Μόσχα – Βλαντίμιρ – Σούζνταλ – Σέργκιεβ Πασάντ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  :  26/10 , 9ημέρες

(δώρο μία νύχτα επιπλέον στη Ρωσική  ύπαιθρο)

1η μέρα: Αθήνα - Μόσχα - Αγία Πετρούπολη

Πτήση για Μόσχα και ανταπόκριση για Αγ. Πετρούπολη. Τυλιγμένη ανάμεσα σε υδάτινους δρόμους και νησίδες, το αστικό θαύμα που οραματίστηκε ο Μεγάλος Πέτρος είναι αυτή η πόλη-μουσείο και ταυτόχρονα το παράθυρο της Ρωσίας στον δυτικό κόσμο. Συνάντηση με την τοπική ξεναγό σας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.                                                                                                                                         

2η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Ξενάγηση πόλης, Επισκέψεις ανακτόρων Ερμιτάζ, Φρουρίου Πέτρου & Παύλου, Καθεδρικού ναού Αγίου Ισαάκ, Παναγίας του Καζάν

Πρωινή επίσκεψη στο Ερμιτάζ (από την ελληνική λέξη ερημητήριο), για να δούμε σημαντικές αίθουσες των χειμερινών ανακτόρων, αλλά και σπουδαία εκθέματα και συλλογές μεγάλων δημιουργών στην μουσειακή πλευρά του. Ακολουθεί ξενάγηση της "Βενετίας του Βορρά", όπως δικαίως επονομάζεται η Αγία Πετρούπολη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία και τον ναό του Αγίου Ισαάκ, το "Βέλος" (το στενότερο σημείο του νησιού Βασιλιέφσκι) και το Φρούριο των Πέτρου και Παύλου. Θα επισκεφθούμε επίσης τους τάφους της δυναστείας των Ρομανώφ και τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας του Καζάν (μπροστά από τη γέφυρα των Γρυπών). Μετά το τέλος της ξενάγησης, μπορείτε προαιρετικά, να συμμετάσχετε σε μία ελληνόφωνη κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης με πλοιάριο τσάρτερ (αν αυτό το επιτρέπει ο καιρός και η στάθμη του νερού). Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Αγία Πετρούπολη, Λαύρα Αλεξάνδρου Νιέφσκυ, θερινά ανάκτορα Μ. Πέτρου (Πέτερχοφ), θερινά ανάκτορα Μ. Αικατερίνης Τσάρκογιε Σέλο/Πούσκιν

Σήμερα επισκεπτόμαστε τη Λαύρα του Αλεξάνδρου Νιέφσκυ (μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μεσαιωνικής Ρωσίας και άγιος της Ρωσικής Εκκλησίας - ηγέτης ολόκληρης της Ρωσίας σε μία δύσκολη περίοδο του ανατολικού σλαβικού κόσμου, κατάφερε το 1240 να κερδίσει τους Σουηδούς στη μάχη του Νέβα – εξ ου και το προσωνύμιο Νιέφσκι δηλ. του Νέβα). Ακολουθεί επίσκεψη του διάσημου μεγαλοπρεπούς ανάκτορου Πέτερχοφ, ή αλλιώς "Ρωσικές Βερσαλίες" καθώς η μεγαλοπρέπεια και η έκτασή του συγκρίνεται μόνο με τις υπερβολικές διαστάσεις του ανακτόρου των Βερσαλλιών. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1714 υπό την αυστηρή επίβλεψη του ίδιου του Μ. Πέτρου και πέραν του πλούτου που θα διακρίνουμε σε κάθε αίθουσά του, θα ενθουσιαστούμε με τα περίφημα σιντριβάνια του (ανοιχτά μόνο άνοιξη-φθινόπωρο). Στους κήπους θα δούμε τη μεγαλοπρεπή κρήνη του Ποσειδώνα τριγυρισμένη με νύμφες, θαλάσσια άλογα και δράκοντες, τη κρήνη του Σαμψών με το λιοντάρι, τις δίδυμες κρήνες της Εύας και του Αδάμ και τη κρήνη της πυραμίδας με περισσότερους από 500 πίδακες νερού. Τέλος, θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα παλατιών και πάρκων του Τσάρκογιε Σέλο ("χωριό του Τσάρου"), που από το 1937 έως τη δεκαετία του 1990 ονομαζόταν Πούσκιν. Τα πολυτελή δωμάτια των θερινών εξοχικών ανακτόρων της Αικατερίνης είναι γνωστά για την μεγαλοπρέπεια και την υπερβολή τους, αλλά κυρίως για την Κεχριμπαρένια τους αίθουσα (την ακριβότερη αίθουσα στον κόσμο, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει). Ακολουθεί επίσκεψη των κήπων των ανακτόρων και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Αγία Πετρούπολη-διαδρομή τραίνου μέχρι το Βλαντίμιρ (πόλη του Χρυσού Δακτυλίου)

Πρωινό ελεύθερο στην Αγ. Πετρούπολη. Ευκαιρία για να κάνετε μία βόλτα στο Κανάλι των Γρυπών κοντά στον Ναό του Ρέοντος Αίματος και παζαρέψετε σε αγορές σουβενίρ που διαθέτουν τα μικρά ξύλινα περίπτερα. Ακολουθεί διαδρομή με τραίνο για τη πόλη του Χρυσού Δακτυλίου Βλαντιμίρ, μία από τις μεσαιωνικές πρωτεύουσες της Ρωσίας, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Κλιάζμα. Βραδινή άφιξη και μεταφορά σε παραδοσιακό εξοχικό ξύλινο κατάλυμα της περιοχής. Έχει προβλεφτεί γεύμα σε κουτί κατά τη διαδρομή. 

Όσοι πελάτες δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του Χρυσού Δακτυλίου, έχουν άφιξη στη Μόσχα συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό και μεταφορά στο ξενοδοχείο

5η μέρα: Βλαντίμιρ - Σούζνταλ - Βλαντίμιρ (Πόλεις Χρυσού Δακτυλίου)

Πρωινή ξενάγηση του Βλαντίμιρ στα τρία μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO: την Χρυσή Πύλη, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου με τους πέντε τρούλους (επίσκεψη) και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ακολουθεί μία σύντομη διαδρομή μέχρι την επόμενη πόλη του Χρυσού Δακτυλίου, το ιστορικό Σούζνταλ (πρώην πρωτεύουσα πολλών ρωσικών ηγεμονιών, με πολλά παραδείγματα πρώιμης ρωσικής αρχιτεκτονικής). Εκεί θα επισκεφθούμε το Κρεμλίνο, που υπήρξε φρούριο και κατοικία Ρώσων πριγκίπων, καθώς και το ξύλινο μουσείο τέχνης, ενώ στην ευρύτερη περιοχή θα θαυμάσετε ένα δείγμα από την Ρώσικη επαρχία με αγροτόσπιτα, εκκλησίες και ανεμόμυλους.

Οι πελάτες που δεν ακολουθούν το πρόγραμμα του Χρυσού Δακτυλίου, θα έχουν μία περιήγηση στο κέντρο της Μόσχας

6η μέρα: Βλαντίμιρ – Σέργκιεβ Πασάντ - Μόσχα (Πόλεις Χρυσού Δακτυλίου)

Πρωινή μεταφορά στο Βατικανό της Ορθόδοξης Ρωσίας το Σέργκιεβ Πασάντ, μία ακόμα από τις πόλεις Χρυσού Δακτυλίου. Η περιοχή, λόγω της θρησκευτικής της αξίας, έλκει προσκυνητές από όλη την χώρα, αλλά και τουρίστες από όλον τον κόσμο. Οι μονές και τα ιερά προσκυνήματα επαναλειτούργησαν μετά την πτώση του Σοβιετικού καθεστώτος. Η Λαύρα της Αγίας Τριάδος λειτουργεί πλέον, όπως και κατά την περίοδο του Οσίου Σεργίου του Θαυματουργού. Στο θησαυροφυλάκιο της Λαύρας υπάρχουν πολλά ιερά δώρα από όλα τα ορθόδοξα πατριαρχεία, όπως οστά των νεογέννητων που είχε σφάξει ο Ηρώδης, το χέρι του Αγίου Στεφάνου και άλλα πολλά. Χρόνος ελεύθερος στα ξύλινα μικρομάγαζα της περιοχής, απ΄ όπου μπορείτε να αγοράσετε διάφορα αναμνηστικά και φυσικά την διάσημη κούκλα Ματρυόσκα - η πόλη ισχυρίζεται ότι είναι η γενέτειρά της, αφού για αιώνες βρίσκεται εδώ το μεγαλύτερο εργοστάσιο παιχνιδιών της χώρας. Ακολουθώντας μία διαδρομή 70 χιλιομέτρων προς τη Μόσχα, θα διασχίσουμε μια ευχάριστη εξοχή και θα περάσουμε από χωριά που θυμίζουν "Παλιά Ρωσία" με πλούσια διακοσμημένα ξύλινα σπίτια. Άφιξη στη Μόσχα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Οι πελάτες που δεν ακολουθούν το πρόγραμμα του Χρυσού Δακτυλίου, μπορούν προαιρετικά να επισκεφθούν το Σέργκιεβ Πασάντ και θα ενωθούν με το υπόλοιπο γκρουπ επιστρέφοντας στη Μόσχα.

7η μέρα: Μόσχα, Ξενάγηση: Κήποι Αλεξάνδρου, Κρεμλίνο, Θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, Κόκκινη Πλατεία, Νέο Πάρκο Ζαρυάντι

 Η πρωινή μας ξενάγηση, θα έχει αφετηρία στις όχθες του ποταμού Νεγκλίναγια, για να δούμε τα σιντριβάνια με αγάλματα από τα παραμύθια του Πούσκιν, που διακοσμούν τους κήπους του Αλεξάνδρου. Στο ίδιο σημείο, περιμένοντας τη σειρά μας για την είσοδο στο Κρεμλίνο, θα δούμε το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη, την αιώνια φλόγα και τη σπηλιά του Κρεμλίνου. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε τους ναούς της στέψης και ταφής των τσάρων (εντός του Κρεμλίνου). Στην πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου θα θαυμάσουμε το τεράστιο τσαρικό Κανόνι, το Μεγάλο Καμπαναριό και την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική Καμπάνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το εξαιρετικό θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, με εκθέματα πολύτιμων δώρων του στέμματος, μοναδικές πανοπλίες ευγενών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων, στεμμάτων, θρόνων και αμαξών. Ακολουθεί η "Κόκκινη Πλατεία" (δηλαδή όμορφη), που περιβάλλεται από το Κρεμλίνο, τον ναό του Αγίου Βασιλείου και το πολυκατάστημα Γκουμ. Με τα πόδια θα φθάσουμε στο νέο τεράστιο πάρκο της πόλης Ζαρυάντι, με αντιπροσωπευτική χλωρίδα από τα τέσσερα βασικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά της χώρας: τα δάση, τη στέπα, την τούνδρα και τον υγρότοπο. Στο ίδιο πάρκο θα περπατήσουμε πάνω στην αιωρούμενη γέφυρα σχήματος V, που κατέχει προνομιακή θέση για αξέχαστες φωτογραφίες με φόντο όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης.

8η μέρα: Μόσχα, Ξενάγηση: Κάτω Ανάκτορα (στάσεις Metro),  Λίμνη των Κύκνων, Πάρκο της Νίκης, Μουσείο Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, VDNKH

 Ξεκινώντας από τους διάσημους σταθμούς του Metro, θα θαυμάσουμε τα "Κάτω Ανάκτορα του Λαού". Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο δημοφιλές πάρκο της Νίκης (Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου) και θα επισκεφθούμε το ομώνυμο μουσείο. Ένα μοναδικό μνημείο πεσόντων και αναφοράς στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, θα σας δείξει με τα υπέροχα Διοράματα του, την αντίσταση των πολιτών κάθε πόλης  έναντι των Γερμανικών στρατευμάτων και θα σας μάθει πως τιμάνε τους ήρωες τους, σε έναν πόλεμο που κατάφερε να εξαλείψει πληθυσμιακά 2 ½ φορές την Ελλάδα. 

Ακολουθεί επίσκεψη του διάσημου πάρκου VDNKH (Βεντενκχά). Μία εξαιρετική αναφορά στο Σοσιαλιστικό παρελθόν της χώρας και με αναλυτική προσέγγιση μνημείων από κάθε χώρα που ήταν μέλος της κοινοπολιτείας. Συνεχίζουμε με την γέφυρα του Πατριάρχη και τον Καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Ακολουθεί στάση στον λόφο των Σπουργιτιών με την όμορφη θέα στην πόλη και την ομορφότερη από τις "Αδελφές του Στάλιν" και τέλος θα γνωρίσουμε την περίφημη Λίμνη των Κύκνων με θέα την όμορφη Μονή Νοβοντέβιτσι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

9η μέρα: Μόσχα - Αθήνα

Πρωινό ελεύθερο, μέχρι την ώρα μετάβασης στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

Τιμή κατ’ άτομο

9ήμερο

26/10-3/11

Μόσχα-Αγία Πετρούπολη

Χρυσός Δακτύλιος

Σε δίκλινο

780

990

Επιβάρυνση Μονόκλινου

+ 490

+ 550

Παιδί έως 11 ετών σε δίκλινο με 2 ενήλικες

-150

-150

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean
  • Εσωτερικές διαδρομές με υπερταχεία
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Marriott Pushkin 4*+ ή Sokos Olympia Garden 4* ή Vedensky στην Αγία Πετρούπολη
  • 2 διανυκτερεύσεις (για όσους επιλέξουν το πρόγραμμα του Χρυσού Δακτυλίου), στa ξύλινα παραδοσιακά δωμάτια του Russian Village στο Βλαντιμίρ ή αντίστοιχο
  • 3 διανυκτερεύσεις (για το πρόγραμμα Χρυσό Δακτύλιο) στο Borodino 4*+ ή Palmira hotel 4*+ ή αντίστοιχο στη Μόσχα (5 διανυκτερεύσεις στη Μόσχα αν δεν ακολουθήσουνε οι πελάτες τον Χρυσό Δακτύλιο)
  • Ημιδιατροφή (πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά)
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια ή σταθμούς τραίνων
  • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός με χρέη συνοδού σε κάθε πόλη
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται 

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλα καυσίμων, Κόστος Βίζας (6 εργάσιμες), είσοδοι, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια: € 490

Σημειώσεις 

  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά (όπως αναγράφεται στον πίνακα των αναχωρήσεων) ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του!
  • Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων
  • Απαιτείται διαβατήριο, που να μη λήγει 6 μήνες μετά το τέλος του ταξιδιού και να είναι υπογεγραμμένο από τον κάτοχό του, αίτηση συμπληρωμένη, καθώς και μία έγχρωμη φωτογραφία σε άσπρο φόντο (αυστηρά 3,5x4,5)
  • Για τα ανάκτορα της Μεγάλης Αικατερίνης προβλέπεται προαγορά εισιτηρίων έναν μήνα πριν. Στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης συμμετοχής, θα αντικαθιστούμε την είσοδο αυτή με επίσκεψη των θερινών ανακτόρων του Μεγάλου Πέτρου
  • Οι αναγραφόμενες τιμές ισχύουν για κρατήσεις έως 20 ημέρες πριν από την κάθε αναχώρηση, διαφορετικά υπάρχει προσαύξηση 15 €
  • Το τρίκλινο έχει την ίδια τιμή με το δίκλινο