Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2016 ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΜΟΣΧΑ! ΑΠΟ 795,00

Αγ. Πετρούπολη – Μόσχα & δώρο 1 νύχτα στο ιστορικό Νόβγκοροντ

Διάρκεια:  9 ημέρες

Αναχωρήση 29/04/2016

1η ημέρα: Πτήση για Mόσχα
Πτήση για Μόσχα και μεταφορά στο ξενοδοχείο σας. Ο ελληνόφωνος ξεναγό, θα σας κάνει μία πανοραμική βόλτα στη πόλη, μέχρι την τακτοποίησή σας στο ξενοδοχείο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου.

2η ημέρα: Ξενάγηση Μόσχας-Λίμνη των κύκνων-Μουσείο Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου
Ξενάγηση πόλης με πρώτη στάση στη γέφυρα του Πατριάρχη & το καθεδρικό ναό του Σωτήρος. Ακολουθεί η ομορφότερη πλατεία του κόσμου «κόκκινη» (δηλαδή όμορφη), διακοσμημένη από το Κρεμλίνο, το ναό του Αγ. Βασιλείου και το πολυκατάστημα Γκουμ. Στη συνέχεια θα φωτογραφήσετε από το λόφο των Σπουργιτιών την όμορφη θέα στη πόλη και την ομορφότερη από της «Αδελφές του Στάλιν» . Κατά τη διαδρομή, θα δείτε ακόμα το οίκημα της κρατικής ασφάλειας-πρώην KGP, το Μποροντινό, το Μεγάλο θέατρο «Μπαλσόι», αλλά και περιοχές όπως της Πρεσβειούπολη & Μασφίλμ (το αντίστοιχο Χόλλυγουντ ). Θα ακολουθήσει στάση στη διάσημη λίμνη των κύκνων με θέα την όμορφη Μονή Νοβοντέβιτσι. Επόμενη στάση στο Πάρκο της Νίκης, για να επισκεφθείτε το μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, γνωστό για τα 6 διοράματα με τους τεράστιους πανοραμικούς πίνακες που απεικονίζουν τις 6 σπουδαιότερες και σκληρότερες μάχες του πολέμου αλλά και τις 3 αίθουσες, της «Δόξας», των «Στρατηγών» και την σπουδαιότερη του συγκροτήματος «Μνήμης & Πένθους». Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο. Το βράδυ θα γίνει μεταφορά για την Αναστάσιμη ακολουθία σε ναό που θα σας αγαλλιάσει με τους θρησκευτικούς ύμνους από ρώσους μοναχούς.

3η ημέρα: Κήποι Αλέξανδρου-Κρεμλίνο-Θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ- πεζόδρομος Αρμπάτ-κάτω ανάκτορα (στάσεις metro)
Με τη βοήθεια του διάσημου μετρό της πόλης θα επισκεφθείτε μερικούς από τους διασημότερους σταθμούς, διακοσμημένους με βιτρό- μπρούτζινα αγάλματα &περίτεχνα φωτιστικά. Έτσι θα θαυμάσετε και εσείς τα «Κάτω ανάκτορα του λαού» και με το ίδιο μέσο θα ακολουθήσει περιήγηση στον κήπο του Αλέξανδρου, στις όχθες του ποταμού Νεγκλίναγια για να δείτε το άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη, την αιώνια φλόγα και τη σπηλιά του Κρεμλίνου. Εντός του Κρεμλίνου θα επισκεφθείτε τους ναούς της στέψης & ταφής των τσάρων. Στη πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου θα θαυμάσετε το Μεγάλο καμπαναριό, το τεράστιο τσαρικό κανόνι και την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική καμπάνα. Τέλος θα επισκεφθείτε το εξαιρετικό θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, με εκθέματα πολύτιμών δώρων του στέμματος, μοναδικές πανοπλίες ευγενών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων, στεμμάτων, θρόνων και αμαξών. Στάση για ξεκούραση στο διασημότερο πεζόδρομο της πόλης «Στάρι Αρμπάτ» …σημείο που θυμίζει την δική μας Πλάκα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο με το metro – Δείπνο Προαιρετική διασκέδαση με φολκλορικά συγκροτήματα ή μπαλέτο.

4η ημέρα: Μόσχα. Ημέρα ελεύθερη «Προαιρετική εκδρομή στο Σεργκιέβ Πασάντ»
70 χλμ βορειοανατολικά της Μόσχας, διασχίζοντας χωριά που θυμίζουν «Παλιά Ρωσία» με τα διακοσμημένα ξύλινα σπίτια τους, θα φτάσετε στο Βατικανό της Ορθόδοξης Ρωσίας και την Αγία Λαύρα του. Η πόλη μέλος του Χρυσού Δακτυλίου της Ρωσίας και γενέτειρα της διάσημης κούκλας Ματρυόσκα, θα σας εντυπωσιάσει από το Κρεμλίνο της τους περίτεχνους ναούς και την ξύλινη αγορά της που υπάρχει περιμετρικά της Μονής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή!

5η ημέρα: Πτήση για Αγ. Πετρούπολη-Άγαλμα Λένιν-Βουλή των Σοβιέτ-Ξενάγηση πόλης & επίσκεψη εντός του Φρουρίου Πέτρου & Παύλου-Καθεδρικός ναός Παναγίας του Καζάν
Ημέρα ελεύθερη έως την μεταφορά σας στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αγ. Πετρούπολη, με πρώτη πανοραμική γνωριμία της πόλης κάνοντας στάση στη πλατεία της Μόσχας (στο άγαλμα του Λένιν, μπροστά από τη βουλή των Σοβιέτ). Ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης με επίσκεψη του Πεδίου του Άρεως, έχοντας θέα προς το ναό του ρέοντος αίματος. Στη πλατεία Ισαάκ, θα δείτε το άγαλμα του Τσάρου Νικόλαου του 1ου στο κέντρο της, το παλάτι Μαρίνσκι παραπλεύρως, αλλά και το άγαλμα του Μ. Πέτρου. Επόμενη στάση στο «Βέλος»-στο στενότερο σημείο του νησιού Βασιλιέφσκι-μπροστά από το Ναυαρχείο. Θα ακολουθήσει η επίσκεψή στο πρώτο οικοδόμημα της πόλης, το Φρούριο των Πέτρου & Παύλου, τόπος ταφής των Τσάρων της δυναστείας «Ρομανόφ» . Τέλος στο κέντρο της πόλης στη κεντρική λεωφόρο Νιέφσκυ, θα επισκεφθείτε την Παναγία του Καζάν. Ακολουθήστε προαιρετικά μία όμορφη κρουαζιέρα στα κανάλια της «Βενετίας του Βορά» για να θαυμάσετε την μοναδική ομορφιά που χαρίζει αυτή η υδάτινη πόλη! Δείπνο εντός του ξενοδοχείου.

6η ημέρα: Κήποι ανακτόρων Πέτερχοφ - Επίσκεψη των Χειμερινών ανακτόρων Ερμιτάζ
Πρωινή μεταφορά στο ανάκτορο Πέτερχοφ, γνωστό για τους διάσημους κήπους και σιντριβάνια όπως τη μεγαλοπρεπής κρήνη του Ποσειδώνα τριγυρισμένη με νύμφες, θαλάσσια άλογα & δράκοντες και τη κρήνη του Σαμψών με το λιοντάρι, τις δίδυμες κρήνες της Εύας & του Αδάμ, αλλά και τη κρήνη της πυραμίδας με περισσότερους από 500 πίδακες νερού. Επιστροφή στο κέντρο της πόλης και επίσκεψη στο Ερμιτάζ (από τν ελληνική λέξη ερημητήριο) Το μουσείο που αρχικά στεγάζονταν τα Χειμερινά Ανάκτορα, αποτελείται από το Παλιό, το Μικρό, το Νέο Ερμιτάζ και το ομώνυμο θέατρο. Στα σημαντικά εκθέματα (που ξεπερνούν τα 3.000.000), περιλαμβάνονται συλλογές μεγάλων δημιουργών όπως Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων, ενώ φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο εντός ξενοδοχείου.

7η ημέρα: Ανάκτορα Πούσκιν-Κήποι ανακτόρων Πέτερχοφ - Επίσκεψη των Χειμερινών ανακτόρων Ερμιτάζ
Εκδρομή στο σύμπλεγμα παλατιών και πάρκων (βάση της πόλης Πούσκιν). Τα πολυτελή δωμάτια των θερινών εξοχικών ανακτόρων της Αικατερίνης (Τσάρσκοε Σελό/το χωριό του Τσάρου), είναι γνωστά για την μεγαλοπρέπεια και την υπερβολή τους και γνωστά για την κεχριμπαρένια τους αίθουσα. Θα ακολουθήσει επίσκεψη των κήπων των ανακτόρων. Μεσημεριανή επιστροφή στο κέντρο της πόλης και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για μία ρομαντική βόλτα στη λεωφόρο Νιέφκσυ και για καφέ στο διάσημο βιβλιοπωλείο Σίνγκερ. Δείπνο εντός ξενοδοχείου.

8η ημέρα: Νόβγκοροντ (η ιστορική πόλη της Ρωσίας)
Πρωινή μετάβαση στην ιστορική πόλη του Μεσαίωνα που υπήρξε και πρώτη πρωτεύουσα της Ρωσίας (και δεύτερη σε σημασία μετά το Κίεβο).Χαρακτηρισμένα από την Unesco, ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, θα επισκεφθείτε το Κρεμλίνο (τα παλαιά τείχη), τον καλύτερα παλαιότερο διατηρημένο καθεδρικό ναό της Αγ. Σοφίας (αντίγραφο του αντίστοιχου του Κιέβου) και το δικαστήριο Γιαροσλάβ. Με το τέλος της ξενάγησης, θα γίνει μεταφορά στο ξενοδοχείο του Νόβγκοροντ και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου.

9η μέρα: Μεταφορά στην Αγ. Πετρούπολη – πτήση επιστροφής
Χαλαρό πρωινό και μετάβαση στην Αγ. Πετρούπολη για να πάρετε την μεσημεριανή πτήση επιστροφής σας, μέσω Μόσχας για Αθήνα.

 

Κόστος από: 795 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά οικονομικής θέσης με τον νέο στόλο της Aeroflot & εσωτερικές πτήσεις (για εξοικονόμηση χρόνου)
Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια της Ρωσίας
Πλήρες πρόγραμμα ελληνόφωνων ξεναγήσεων σε κάθε πόλη (όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα)
4 νύχτες στο κεντρικό Moscow Novotel Center 4* ή αντίστοιχο
3 νύχτες στο κεντρικό Crowne Plaza Ligovsky 4*+ στην Αγ. Πετρούπολη ή αντίστοιχο
1 νύχτα στο Radisson Park Inn Veliky Novgorod 4*, στη νέα πόλη του Νόβγκοροντ ή αντίστοιχο
Τοπικός ξεναγός που θα εκτελεί χρέη συνοδού και θα είναι μαζί σας καθημερινά καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας σε κάθε πόλη
Πρωινό και δείπνο εντός των ξενοδοχείων
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

€ 420 για:
Φόρους αεροδρομίων-επίναυλα καυσίμων
Κόστος Βίζας(6 εργάσιμες), είσοδοι, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEROFLOT 29/04-07/05/2016

29/04 ΑΘΗΝΑ 13,30-ΜΟΣΧΑ 17,30

03/05 ΜΟΣΧΑ 09,55-ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 11,55

07/05 ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 14,55-ΜΟΣΧΑ 16,15

07/05 ΜΟΣΧΑ 18,30 - ΑΘΗΝΑ 22,30


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά(όπως αναφέρεται στις αναχωρήσεις) ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του!
Κράτηση μόνο μετά από προκαταβολή toy 35% της συνολικής αξίας της εκδρομής
Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων
Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του!