Skip to main content

Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2015 Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά από 770,00

7ήμερο πρόγραμμα σε 4*.
Επισκεπτόμαστε 2 μουσεία στη Μόσχα & 3 ανάκτορα στην Αγ. Πετρούπολη

 

1η ΗΜΕΡΑ: Πτήση για Αγ. Πετρούπολη μέσω Μόσχας

Συνάντηση με τον συνεργάτη του γραφείου μας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, που θα σας βοηθήσει στην διαδικασία της τακτοποίησης των εισιτηρίων και αποσκευών σας. Ακολουθεί πτήση με ανταπόκριση στη Μόσχα. Στην Αγ. Πετρούπολη, με το καλωσόρισμα θα λάβετε τις πρώτες πληροφορίες για τη πόλη και τοπ κέντρο της. Ακολουθεί τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

2η ΗΜΕΡΑ: Ξενάγηση πόλης - Επίσκεψη Φρουρίου Πέτρου & Παύλου

Τυλιγμένη ανάμεσα σε υδάτινους δρόμους και νησίδες, το αστικό θαύμα που οραματίστηκε ο Μεγάλος Πέτρος είναι αυτή η πόλη-μουσείο και ταυτόχρονα το παράθυρο της Ρωσίας στο δυτικό κόσμο. Στη σημερινή ξενάγηση θα επισκεφθείτε το Πεδίον του Άρεως με την αιώνια φλόγα και θέα προς το ναό του ρέοντος αίματος. Την Πλατεία Ισαάκ,το «Βέλος» -στο στενότερο σημείο του νησιού Βασιλιέφσκι, με θέα τον ποταμό Νέβα, το Ναυαρχείο και τις σφίγγες με την όμορφη θέα στο Νέβα και τα ανάκτορα. Ακολουθεί επίσκεψή σας στο Φρούριο των Πέτρου & Παύλου- Το πρώτο οικοδόμημα της πόλης, χτισμένο για προστασία της περιοχής, που στεγάζει τμήμα της φρουράς και τον καθεδρικό ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (τόπο ταφής των Τσάρων της δυναστείας «Ρομανόφ» ). Επιστροφή στο κέντρο της πόλης και στάση στο σημαντικότερο σημείο της λεωφόρου Νιέφσκυ, την Παναγία του Καζάν. Εξαιρετικό σημείο για να τελειώσει η ξενάγησή σας, αφού μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας στο διάσημο καφέ Singer. Απόγευμα ελεύθερο για να παρακολουθήσετε προαιρετικά μία παράσταση μπαλέτου.Δείπνο εντός του ξενοδοχείου.
Με το τέλος της ξενάγησης, προαιρετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε μία όμορφη κρουαζιέρα στα κανάλια της «Βενετίας του Βορά» και να θαυμάσετε την μοναδική ομορφιά που χαρίζει αυτή η υδάτινη πόλη!-Η εκδρομή πραγματοποιείται μόνο όταν το επιτρέψει η στάθμη των νερών !

3η ΗΜΕΡΑ: Ανάκτορα Πούσκιν-Κήποι ανακτόρων Πέτερχοφ-Ερμιτάζ

Στην σημερινή εκδρομή στο σύμπλεγμα παλατιών και πάρκων (βάση της πόλης Πούσκιν), θα μπορείτε να επισκεφθείτε τα πολυτελή δωμάτια των θερινών εξοχικών ανακτόρων της Αικατερίνης (Τσάρσκοε Σελό/το χωριό του Τσάρου ή αλλιώς Πούσκιν προς τιμή του μεγάλου ομώνυμου ποιητή), γνωστά για την μεγαλοπρέπεια και την υπερβολή τους (που ξεπερνούν ακόμα και τις Βερσαλλίες), αλλά και γνωστά για την κεχριμπαρένια τους αίθουσα.
Θα ακολουθήσει η μεταφορά σας στο ανάκτορο Πέτερχοφ, γνωστό για τους διάσημους κήπους και σιντριβάνια, επίτευγμα αρχιτεκτονικού τοπίου του διάσημου Γάλλου Λε Μπλον, που εμπιστεύθηκε ο Μεγάλος Πέτρος στα πλαίσια του εξευρωπαϊσμού της πόλης. Μερικά από τα θαυμάσια αξιοθέατα του πάρκου είναι η μεγαλοπρεπής κρήνη του Ποσειδώνα τριγυρισμένη με νύμφες, θαλάσσια άλογα & δράκοντες, όπως και η κρήνη του Σαμψών με το λιοντάρι, οι δίδυμες κρήνες της Εύας & του Αδάμ, αλλά και η κρήνη της πυραμίδας με περισσότερους από 500 πίδακες νερού.
Ακολουθήσει η ελληνόφωνη ξενάγηση εντός του Ερμιτάζ (από την γαλλική λέξη hermitage με ελληνική ρίζα ερημητήριο), που είναι το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο (μετά το Λούβρο στο Παρίσι και την Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο) και πρώτο σε εκθέματα. Στα σημαντικά εκθέματα (που ξεπερνούν τα 3.000.000), περιλαμβάνονται συλλογές μεγάλων δημιουργών όπως Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων, ενώ φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη. Δείπνο εντός ξενοδοχείου

Προσοχή: Η εκδρομή στους κήπους των ανακτόρων Πέτερχοφ πραγματοποιείται το διάστημα μόνο που είναι ανοιχτοί. Τη χειμερινή περίοδο είναι κλειστά.

4η ΜΕΡΑ: Πτήση για Μόσχα

Ξεκινώντας για τη μετάβασή σας στο αεροδρόμιο, θα κάνετε μία στάση στη πλατεία της Μόσχας, στο άγαλμα του Λένιν, που στέκετε καθοδηγητής μπροστά από τη βουλή των Σοβιέτ και στη συνέχεια για λίγη ώρα στη Λαύρα του Αλέξανδρου Νιέφσκυ (δώρο της εταιρεία μας). Ακολουθεί πτήση για Μόσχα και συνάντηση με τον τοπικό σας συνοδό, οποίος θα σας καλωσορίσει δίνοντας σας όλες τις πληροφορίες για τη πρωτεύουσα της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου. Θα γίνει τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας και θα δοθεί δείπνο.

5η ΜΕΡΑ Ξενάγηση πόλης – Μουσείο Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου

Με τη σημερινή σας ξενάγηση, έχετε τη δυνατότητα να δείτε τη γέφυρα του Πατριάρχη & το καθεδρικό ναό του Σωτήρος, την ομορφότερη πλατεία του κόσμου «κόκκινη» (δηλαδή όμορφη), διακοσμημένη από το Κρεμλίνο το ναό του Αγ. Βασιλείου ή αλλιώς της Αγίας Σκέπης της Παναγίας και το τεράστιο πολυκατάστημα Γκουμ Θα συνεχίσετε για τον λόφο των Σπουργιτιών με την όμορφη θέα που χαρίζει στη πόλη και το Ολυμπιακό Στάδιο (Λουζνικι), Γνωστές πλατείες, σημαντικά κτήρια (όπως αυτό της κρατικής ασφάλειας-πρώην KGP & το Μποροντινό), θέατρα όπως το Μεγάλος θέατρο (Μπαλσόι), αλλά και περιοχές όπως της Πρεσβειούπολη & Μασφίλμ (το αντίστοιχο Χόλλυγουντ ).
Θα περάσετε κατά την διαδρομή της ξενάγησης. Θα ακολουθήσει στάση στη διάσημη λίμνη των κύκνων με θέα την όμορφη Μονή Νοβοντέβιτσι να καθρεφτίζεται πάνω της. Η επόμενη στάση είναι στο Πάρκο της Νίκης (ή αλλιώς το λόφο των προσκυνητών), για να επισκεφθείτε το μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, αφιερωμένο στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο γνωστό για τα 6 διοράματα με τους τεράστιους πανοραμικούς πίνακες που απεικονίζουν τις 6 σπουδαιότερες και σκληρότερες μάχες του πολέμου αλλά και τις 3 αίθουσες, της «Δόξας», των «Στρατηγών» και την σπουδαιότερη του συγκροτήματος «Μνήμης & Πένθους».

6η ΗΜΕΡΑ: Κήποι Αλέξανδρου-Κρεμλίνο-Θησαυροί του Στέματος (Άρμουρυ), Πεζόδρομος Αρμπάτ-Κάτω Ανάκτωρα (metro)

Με τη βοήθεια του διάσημου μετρό της πόλης θα μπορέσετε να επισκεφθείτε μερικούς από τους διασημότερους σταθμούς, διακοσμημένους με βιτρό- μπρούτζινα αγάλματα &περίτεχνα φωτιστικά. Έτσι θα θαυμάσετε και εσείς τα «Κάτω ανάκτορα του λαού»… όπως ονομάζονται και με το ίδιο μέσο θα ακολουθήσει περιήγηση στον κήπο του Αλέξανδρου, διακοσμημένους από σιντριβάνια και παραστάσεις μικρών αγαλμάτων από παραμύθια. Ακολουθεί επίσκεψη στη καρδιά της Ρωσίας και της εκάστοτε κυβέρνησής της «Το Κρεμλίνο» που πριν την είσοδό σας, θα δείτε το άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη, την αιώνια φλόγα και τη σπηλιά του Κρεμλίνου.
Εντός του Κρεμλίνου θα επισκεφθείτε δύο από τους γνωστότερους ναούς αυτούς της στέψης & ταφής των τσάρων πριν τη μεταφορά της έδρας στους στην Αγ. Πετρούπολη. Στη πλατεία του Ιβάν του Μεγάλου θα θαυμάσετε όλα τα υπερμεγέθη αξιοθέατα, όπως το Μεγάλο καμπαναριό του Ιβάν, το τσαρικό κανόνι του Φιοντόρ Α’ (που κατασκευάστηκε τεράστιο για εκφοβισμό των εχθρών) και την τεράστια αχρησιμοποίητη τσαρική καμπάνα (διακοσμημένη με πορτρέτα της τσαρίνας Άννας & του τσάρου Αλέξιου)
Θα περάσετε από το παλάτι του Πατριάρχη και θα επισκεφθείτε το θησαυροφυλάκιο Άρμουρυ, με εκθέματα πολύτιμών δώρων του στέμματος, μοναδικές πανοπλίες ευγενών, αυτοκρατορικών ενδυμάτων , θρόνων και αμαξών.
Στάση για ξεκούραση ια έχετε στο διασημότερο πεζόδρομο της πόλης «Στάρι Αρμπάτ» , για να απολαύσετε τον καφέ σας, να δοκιμάσετε ένα παραδοσιακό πιάτο ή να περπατήσετε ανάμεσα από τους πλανόδιους μικροπωλητές & ζωγράφους…σημείο που θυμίζει την δική μας Πλάκα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο σας με το metro– Δείπνο

Προαιρετική παρακολούθηση-διασκέδαση με φολκλορικά συγκροτήματα για χορό-μουσική και διασκέδαση!

7η ΗΜΕΡΑ: Πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό, ια ακολουθήσει η μεταφορά σας και η απ’ ευθείας πτήση σας για Αθήνα.

Χριστούγεννα στην Αγ. Πετρούπολη & Πρωτοχρονιά στη Μόσχα 25/12-2/1

Το εορταστικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει
4 διανυκτερεύσεις στην Αγ. Πετρούπολη & 5 διανυκτερεύσεις στη Μόσχα.

Αγ. Πετρούπολη…Με Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και το Φεστιβάλ Μουσικής-φωτός & βιντεοπροβολής που είθισται να γίνεται στην μεγάλη πλατεία των ανακτόρων. Τα πάρκα είναι όμορφα και καλαίσθητα διακοσμημένα με χριστουγεννιάτικα δώρα & στολίδια και οι εορταστικές παραστάσεις στο θέατρο Μαριίνσκι (Κίροφ) δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην Βενετία του Βορά !
Μόσχα….Ένα υπέροχο παγοδρόμιο με φόντο την κόκκινη πλατεία, Χριστουγεννιάτικες αγορές Ευρωπαϊκού τύπου, παραδοσιακές αγορές με ρώσικες καλλιτεχνίες, όμορφα διακοσμημένοι πεζόδρομοι με οικονομικά & ακριβά καταστήματα, πλούσια εορταστικά προγράμματα και εκδηλώσεις με φόντο ένα υπέροχο χιονισμένο τοπίο θα κάνουν την διαμονή σας στην Μόσχα αξέχαστη! Αποκορύφωμα, η αλλαγή πρωτοχρονιάς με τους υπέροχους συνδυασμούς χρωμάτων και μουσικής στο κέντρο της Κόκκινης Πλατείας…. θέμα που φιλοξενείται κάθε χρόνο σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια του κόσμου! – Δώρο μία φιάλη σαμπάνιας από το γραφείο μας ανά ζευγάρι-για να το γιορτάσετε όπως πρέπει!

Περιλαμβάνονται

● Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με τον νέο στόλο της Aeroflot
● Αεροπορικά εισιτήρια Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα 
● Μεταφορές από και προς τa αεροδρόμια της Ρωσίας
● Πλήρες πρόγραμμα ελληνόφωνων ξεναγήσεων σε κάθε πόλη (όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα)
● 3 διαν/σεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Moscow Novotel Center4* ή Borodino 4*
● 3 διαν/σεις στο κεντρικό ξενοδοχείο της Aγ. Πετρούπολης: SokosOlimpiaGardenή Vedenskyhotel 4* ή αντίστοιχο
● Τοπικός ξεναγός που θα εκτελεί χρέη συνοδού και θα είναι μαζί σας καθημερινά καθ όλη την διάρκεια της ημέρας σε κάθε πόλη (εκτός ημερών που δεν θα έχουν καμία δραστηριότητα και θα είναι ελεύθερες)
● Ημιδιατροφή εντός ξενοδοχείων (πρωινό και δείπνα)
● Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται      

● Φόροι αεροδρομίων-επίναυλα καυσίμων €195
● Κόστος Βίζας(5 εργάσιμες), είσοδοι, ιατροφαρμακευτική ασφάλεια € 185

 

Πτήσεις Aeroflot

7ήμερο & 9ήμερο εορταστικό
(εσωτερικό δρομολόγιο αεροπορικώς)

ΟΚΤ:23-2910 =€790(7ήμερο)

ΔΕΚ: 25/12-2/1 = € 920 (8ήμερο+1μέρα δώρο)

ΜΑΡ: 8-14/3 = € 770 (7ήμερο) Καρναβάλι-Μάσλενιτσα

 

 

 

 

 

 

 

Σημειώσεις

  • Κράτηση μόνο μετά από προκαταβολή € 450 κατ’ άτομο
  • Δυνατότητα πληρωμής με 6 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες (για τους ιδιώτες)- εκτός καρτών American express & diners
  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του! Έτσι την ημέρα άφιξης στην Αγ. Πετρούπολη(ανάλογα με την ώρα), μπορεί να γίνει κάποια ξενάγηση.
  • Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων

    Σχετικά με τις πτήσεις της Aeroflot (δεν ισχύουν οι ίδιες σε όλες τις αναχωρήσεις)

    Αθήνα 12:45 – Μόσχα 16:50

    (διάρκεια πτήσης 04.00’ με boeing 737-800)

    Μόσχα 18:20 – Αγ. Πετρούπολη 19:40

    (διάρκεια πτήσης 01.15’ με airbus 321)

    Αγ. Πετρούπολη 13:25 – Μόσχα 14:40

    Μόσχα 09:30 – Αθήνα 12:45

    Οι πτήσεις επιστροφής από Οκτώβριο και έπειτα από Μόσχα είναι πρωινές