Skip to main content

Ρωσία των μεγάλων Τσάρων Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2015 από 645,00

Αναχωρήσεις 18/09 & 27/10
8 Ημέρες

 

1Η ΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ - ΜΟΣΧΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση απ’ευθείας για την Μόσχα. Αφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Λίγος χρόνος στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία μέρους της απέραντης πόλης. Θα γνωρίσουμε όλη την Μόσχα με την πολυτάραχη ιστορία και τα αμέτρητα αξιοθέατα στις προγραμματισμένες μας ξεναγήσεις. Σήμερα θα πάρουμε μια μικρή πρώτη γεύση, περνώντας από τους δρόμους της και βλέποντας έναν ή και περισσότερους ίσως, από τους επτά όμοιους ουρανοξύστες που χτίστηκαν στην Μόσχα από τον Στάλιν, τις «επτά αδελφές» όπως ονομάζονται και οι οποίοι αποτελούσαν το αντίπαλο δέος στους ουρανοξύστες των ΗΠΑ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

2Η ΜΕΡΑ ΜΟΣΧΑ - ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Μετά το πρωινό θα αρχίσουμε την πανοραμική ξενάγηση της πόλης που πριν λίγα χρόνια γιόρτασε τα 850 χρόνια ιστορίας. Θα ξεκινήσουμε από την Κόκκινη πλατεία όπου θα δούμε τον ναό του Αγ. Βασιλείου που χτίστηκε από τον τσάρο Ιβάν τον τρομερό για τη νίκη του στο Καζάν, την τότε πρωτεύουσα των Τατάρων. Ο κάθε ένας από τους εννιά τρούλους του ναού είναι αφιερωμένος στις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Το παρεκκλήσιο του Βασιλείου του Ευλογημένου που ήταν ο μόνος που δεν φοβόταν να πει την αλήθεια στον τσάρο χτίστηκε το 1588 και βρίσκετε ακριβώς δίπλα. Θα δούμε επίσης το μαυσωλείο του Λένιν, ενώ στην πολυσύχναστη οδό Τφερσκαγια που περνάει μπροστά ακριβώς από την Κόκκινη πλατεία, θα δούμε το πασύγνωστο πολυκατάστημα «Γκουμ», τα πρωήν κεντρικά γραφεία της ΚGB, την πλατεία Λουμπιάνκα, την Εθνική Βιβλιοθήκη και το διάσημο θέατρο «Μπολσόι» στην πλατεία θεάτρων. Θα συνεχίσουμε την πανοραμική μας ξενάγηση ανεβαίνοντας στο πιο υψηλό σημείο της πόλης, στον λόφο του Λένιν, όπου θα δούμε το πανεπιστήμιο, την ολυμπιακή πίστα αλμάτων σκι καθώς και μια μαγευτική θέα της τεράστιας πόλης. Επιστρέφοντας προς το κέντρο και πάλι της πόλης θα δούμε τον Ρωσσικό Λευκό Οίκο, το περίφημο μοναστήρι του Νοβοντέβιτσι, καθώς και το πάρκο Βικτώρια με τα συντριβάνια του. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε στην περιοχή Στάρυ Αρμπάτ στον πεζόδρομο ο οποίος είναι γεμάτος καταστήματα και οπου θα βρείτε σαμοβάρια από την Τούλα, σερβίτσια φαγητού από το Γκτσελ, κεντήματα από το Βολόγκντα, δίσκους από το Ζχοστόβ, αντικείμενα από γυαλί από το Γκους Κχρουστάλνυ, εσάρπες από το Πάβλοβο Ποσάντ και κουτιά από το Βεντοσκίνο και το Παλέκχ. Πεζή θα συνεχισούμε την επίσκεψη μας στο μετρό της Μόσχας, ένα υπόγειο δίκτυο τόσο φημισμένο για την πολυτέλεια του, το οποίο πρωτολειτούργησε το 1930. Ολοι οι σταθμοί είναι επενδεδυμένοι με μάρμαρα όλων των αποχρώσεων και κάποιοι εξ αυτών κοσμούνται με περίτεχνους πολυελαίους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ ΜΟΣΧΑ – ΚΡΕΜΛΙΝΟ –ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΑΡΜΟΡΥ

Πρωινό και θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στην πρωτεύουσα του Ρωσικού κράτους με επίσκεψη στο επι σειρά αιώνων κέντρο διακυβέρνησης της χώρας, το ρωσικό Κρεμλίνο. Θα μπούμε στην πλατεία των Ναών όπου θα θαυμάσουμε το μεγάλο κανόνι και την τεράστια καμπάνα, ενώ θα επισκευθούμε τους πίο διάσημους από τους πολλούς ναούς της και άλλα κτήρια τα οποία βρίσκονται στον περίγυρω της. Ξεχωριστή ξενάγηση στο θησαυροφυλάκιο του Κρεμλίνου που οι θησαυροί και τα όπλα θα σας μαγέψουν μεταφέροντάς σας σε μιά άλλη εποχή! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ ΜΟΣΧΑ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΖΑΓΚΟΡΣΚ - ΑΓ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό ακολουθεί εκδρομή στο Ζαγκόρσκ που σήμερα ονομάζεται Σερβκιεβ Ποσάντ (71χιλ), Το μοναστηριακό συγκρότημα της Αγ. Τριάδος και του Αγ. Σέργιου είναι μια παραμυθένια ρωσική πολιτεία, του 14ου αιώνα, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό ρυθμό. Εκεί θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια Ορθόδοξης εκκλησίας, αυτό του Αγ.Σέργιου. Υπάρχουν 4 μοναστήρια αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι το Βατικανό της Ρωσίας και προσωρινή κατοικία του Πατριάρχη της Ρωσικής Εκκλησίας. Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μόσχας απ’οπου θα αναχώρησουμε για την Αγ. Πετρούπολη. Άφιξη και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ ΑΓ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την πανοραμική ξενάγηση της πόλης, της «Βενετίας του Βορρά» όπως λέγεται. Θα δούμε όλα τα υπέροχα κτίρια που στολίζουν την πρώην πρωτεύουσα του ρωσικού κράτους, καθώς επίσης και τα κανάλια που διασχίζουν την πόλη και προσδίδουν μια εικόνα από άλλη εποχή. Μεταξύ άλλων θα δούμε το φρούριο του Πέτρου & Παύλου, με τον Καθεδρικό μεγαλοπρεπή ναό ο οποίος στεγάζει τους τάφους των Ρώσων Τσάρων, τον Άγιο Ισάακ, το ναυαρχείο με το χρυσό θόλο, το θέατρο Μαριίνσκι, καθώς και την εκκλησία της Παναγίας του Καζάν. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ ΑΓ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ -ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΕΡΜΙΤΑΖ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ερμιτάζ που στεγάζεται σε μια πτέρυγα των χειμερινών ανακτόρων. Τα ανάκτορα χτίστηκαν το 1754 από τον Μεγάλο Πέτρο για την κόρη του, αυτοκράτειρα Ελισσάβετ που όμως απεβίωσε πριν την περάτωση τους το 1762. Στη συνέχεια, εγκαταστάθηκε η Αικατερίνη η Μεγάλη και άρχισε να λειτουργεί σαν μουσείο από το 1764 όταν η Αικατερίνη απέκτησε μια συλλογή από 255 πίνακες. Σήμερα, στεγάζει 2.700.000 εκθέματα, ανάμεσα στα οποία πίνακες των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μικελάντζελο, Ραφαήλ, Ρενουάρ, Τισιανού, Ρέμπραντ, Βαν Κογκ, Ματίς, Γκωγκέν, γλυπτά του Ροντέν και αμέτρητα επιπλα και σκεύη. Θα σας εντυπωσιάσει επίσης η πολυτέλεια και η μεγαλοπρέπεια των ανακτόρων με τα 1057 δωμάτια και αίθουσες του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7Η ΜΕΡΑ ΑΓ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΤΡΟΒΑΡΕΤΣ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στο Πετροβάρετς, την πρωήν θερινή κατοικία των Ρώσων Αυτοκρατόρων. Είναι από τα πιο μεγάλα συγκρότηματα κατοικιών στον κόσμο, με πολλά συντριβάνια και κήπους τα οποία το περιβάλλουν. Θα δούμε και θα θαυμάσουμε τους κήπους με τα πολλά μπρούτζινα αγάλματα που έγιναν από τους πιο ονομαστούς καλλιτέχνες της τότε εποχής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου μετά τις διατυπώσεις θα πάρουμε την πτήση μέσω Μόσχας για την Αθήνα.

Εκδρομή/Διάρκεια

Αερ/κή Εταιρεία  Αναχωρήσεις

Ξεν/χεία

Κατ’άτομο σε Δίκλινο

Επ/νση Μονόκλινου

Φόροι/

Σημειώσεις

7 Ημέρες

Ρωσία των Μεγάλων Τσάρων

Aeroflot

18/9 & 27/10

4*sup

645€

+285€

195€φόροι, 185€ είσοδοι,

Βίζα/ασφάλεια

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μόσχα- Αγ. Πετρούπολη-Μόσχα-Αθήνα με AEROFLOT
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο του εξωτερικού
  • 6 διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχεία  4*sup
  • Ημιδιατροφή μέσα στα ξενοδοχεία (πρωινό και δείπνο καθημερινά)
  • Εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ελληνόφωνος επαγγελματίας ξεναγός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Φόρους αεροδρομίων, Βίζα & ασφάλεια ατυχηματων Ρωσίας & Eίσοδοι(υποχρεωτική καταβολή στην Ελλάδα)
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ
  • ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΝΩ ΣΕ ΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΙΚΛΙΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΛΙΝΗΣ (ΡΑΝΤΖΟΥ) ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ.
  • ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ(ΒΙΖΑ). ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

Σημειώσειςπρογράμματος:

  • Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ
  • ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΝΩ ΣΕ ΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΙΚΛΙΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΛΙΝΗΣ (ΡΑΝΤΖΟΥ) ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ.
  • ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ(ΒΙΖΑ). ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΜΑΣ