Skip to main content

Κρακοβία - Βαρσοβία Πάσχα και Ιούνιος 2014 από 645

            ΚΡΑΚΟΒΙΑ και ΒΑΡΣΟΒΙΑ

ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΤΣΙΚΑ - ΤΣΕΤΣΤΟΧΟΒΑ - ΓΙΑΣΝΑ ΓΚΟΡΑ

Αναχωρήσεις 18 και 22 Απριλίου και 6 Ιουνίου (6 ημέρες)

1η μέρα: Αθήνα – Βαρσοβία – Τσεστοχόβα – Κρακοβία

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος και απευθείας πτήση με την AEGEAN AIRLINES για τη Βαρσοβία και άμεση αναχώρηση για τη Κρακοβία με ενδιάμεση στάση στη πόλη της Τσεστοχόβα,η οποία βρίσκεται στο λόφο Γιάσνα Γκορα και χιλιάδες πιστοί έρχονται εδώ για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παρθένου. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Κρακοβία και τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο ANDELS KRAKOW 4*.

2η μέρα: Κρακοβία & Αλατωρυχεία Βιελίτσκα

Πρωινό & γνωριμία με τη πόλη που μας φιλοξενεί. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης όπως το κάστρο Wawel, τον Kαθεδρικό Nαό με την καμπάνα του Sigismondo και τους Βασιλικούς Τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των αγίων Πέτρου και Παύλου. Στην πιο μεγάλη Μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης βρίσκονται πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Ένα από αυτά η Bazylika Mariacka,ο καθεδρικός ναός αφιερωμένος στην Παναγία, στο εσωτερικό του οποίου κρύβεται ένα αριστούργημα γοτθικής γλυπτικής: το βωμό του Wit Stwosz. Το απόγευμα επίσκεψη στα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου που βρίσκονται ακόμα εν ενεργεία και προστατεύονται από την Unesco. ή διαδρομή περιλαμβάνει τα πιο όμορφα σπήλαια, τους διαδρόμους - περίπου 300km εκ των οποίων 3,5km είναι επισκέψιμα – που βρίσκονται σε βάθος από 64 έως 135m, τα παρεκκλήσια και τα υπόγεια ποτάμια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Βαρσοβία - Άουσβιτς & Μπιρκενάου -Κρακοβία

Πρωινό, αναχώρηση οδικώς για τη Βαρσοβία τη πόλη που συνδυάζει τη παράδοση με τη σύγχρονη ζωή. Ενδιάμεσα της διαδρομής μας, επίσκεψη στο Άουσβιτς ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που σε αυτό βρήκαν το θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το Άουσβιτς αποτελούταν από πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν εδώ μόλις 60 με 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Το πιο γνωστό σύμπλεγμα στρατοπέδων αποτελεί μια ανατριχιαστική και αλησμόνητη εμπειρία για κάθε επισκέπτη . Αργά το απόγευμα άφιξη στο πολυτελείας ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL 5* (www.ihg. com) στο κέντρο της πόλης & λίγα μέτρα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό Σταθμό.

4η μέρα: Βαρσοβία – ξενάγηση πόλεως

Πρωινό και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου καταστράφηκε ολοκληρωτικά στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ξαναχτίστηκε και αναστηλώθηκε με πολύ κόπο. Θα δούμε τη Πλατεία του Κάστρου με τη κολώνα του ζιγισμούνδου,το Βασιλικό Κάστρο, τη πλατεία της Νίκης, το μνημείο των ήρώων του Γκέτο το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί, το άγαλμα της Σειρήνας...της γοργόνας σύμφωνα με ένα παλιό μύθο της Βαρσοβίας. Τέλος, θα ολοκληρώσουμε τη περιήγηση μας με το πάρκο λαζιενκ - πρώην θερινή κατοικία του τελευταίου βασιλιά μονάρχη- όπου βρίσκεται το υπέροχο Παλάτι στο Νερ.. Απόγευμα ελεύθερο.

5η μέρα: Βαρσοβία – (ελεύθερη μέρα)

Πρωινό και ελεύθερη μέρα στη διάθεση σας.

6η μέρα: Βαρσοβία-Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο

SMART PRICE

Δίκλινο

645

695

3ο άτ. έως 12 ετ.

495

545

Μονόκλινο

815

865

SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 21 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 135. Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη € 60 και από άλλες πόλεις € 120 με AEGEAN. Στις αναχωρήσεις 22 Απρ. & 6 Ιουνίου υπάρχει επιβάρυνση.

 

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES • Τρεις διανυκτερεύσεις στο πολυτελές INTERCONTINENTAL 5* στη Βαρσοβία • Δυο διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ANdELS KRAKOW 4* στην Κρακοβία ή παρόμοιο • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά • Μεταφορές, ξεναγήσεις & εκδρομές σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα • Έμπειρος τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός-συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, πάρκα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, φόροι αεροδρομίων, ό,τι αναφέρεται προαιρετικό και ό,τι δεν αναφέρεται.