Skip to main content

ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΓΙΟΡΤΕΣ 2013/2014

ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ - Αουσβιτς Αλατορυχεία

5/6 μέρεςαναχ. 22, 24, 29/12 ‘13 & 2/1 ‘14 - ΑΠΟ 555 ΕΥΡΩ

 Η Πολωνία είναι από τις χώρες της Ευρώπης που αλλάζουν συνεχώς, λες και βρίσκονται στην εφηβεία τους. Όμως τα πιο αδρά χαρακτηριστικά του προσώπου της, αυτά που την συνδέουν με την παράδοση και την ιστορία, μένουν αναλλοίωτα από τις πολιτικές και οικονομικές αλλαγές και είναι τελικά αυτά τα οποία συνθέτουν την ταυτότητα της. Οι σημαντικότερες πόλεις της, Βαρσοβία –Κρακοβία είναι μια πραγματική έκπληξη. Συνδυασμός Κεντροευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής και μεσογειακού ταμπεραμέντου. Τα τελευταία χρόνια βγήκαν από την αφάνεια και χαρίζουν απλόχερα τα κάλλη τους στους επισκέπτες που συρρέουν κατά χιλιάδες για να απολαύσουν την ζεστασιά και τον δυναμισμό της.

Το Ταξίδι

1η μέρα: Αθήνα – Βαρσοβία. Άφιξη στην Βαρσοβία και μετάβαση οδικώς στην Κρακοβία, την αρχαία πρωτεύουσα της Πολωνίας,. Περνώντας μέσα από καταπράσινα τοπία, θα επισκεφθούμε την Τσεστοχόβα με το μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα, όπου θα έχουμε σύντομη επίσκεψη στο παρεκκλήσι της μονής. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Κρακοβία.  Στις ώρες που ακολουθούν περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της πόλης, και  απολαύσετε ποτό η φαγητό στα δεκάδες μπαράκια και εστιατόρια που κατακλύζουν την πλατεία της πόλης.  

2η μέρα : Κρακοβία (Αλατωρυχεία Βιελίτσκα). Πρωινή ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα : το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων. Αναχώρηση στην συνέχεια για την περιοχή της Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της που θα επισκεφθούμε αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας .  

3η μέρα: Κρακοβία ( Τσεστοχόβα) Βαρσοβία. Έχοντας αξιοποιήσει την παραμονή μας στην Κρακοβία, αφήνουμε σήμερα την Νότια Πολωνία και κατευθυνόμαστε στην Βαρσοβία, αρχαία πρωτεύουσα των δουκών της Μαζοβίας. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος στην διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την Βαρσοβία. Η πόλη βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο.   

4η μέρα : Βαρσοβία. Πρωινή ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων , την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Στο ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο Πολυκατάστημα Bracia Jablowscy, με πολλές σύγχρονες φίρμες, ή απολαύστε τον καφέ σας στο γνωστό Μπλικλ καφέ ή στο δημοφιλές ζαχαροπλαστείο Emil Wedel. Μπορείτε ακόμα να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού.   

5η μέρα : Βαρσοβία – Αθήνα. Γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα  

Κόστος ανά άτομο          αναχ. 22, 24/12 - 5 μέρες             αναχ. 29/12 - 5 μέρες    αναχ. 2/1 - 6 μέρες

Σε 2κλινο                                             555€                                                       685€                                       595€

Σε 1κλινο                                             795€                                                       945€                                       795€

Περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο στις 24/12

Επιπλέον φόροι αεροδρομίων / επίναυλοι καυσίμων / είσοδοι : 160€

Σας προσφέρει

  • Απευθείας πτήσεις με AEGEAN         

Αθήνα Βαρσοβία 08.30 – 10.05

Βαρσοβία Αθήνα 10.50 – 14.20

  • Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 5* ( Intercontinental , Radisson Blu)
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά & εορταστικό δείπνο στις 24Δεκ.
  • Μεταφορές/ εκδρομές/ ξεναγήσεις όπως περιγράφονται

Ταξιδιωτικά έγγραφα :   ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ με λατινικούς χαρακτήρες

6ήμερο πρόγραμμα Θεοφανείων

2 Ιαν      αφιξη στην Βαρσοβία και μεταφορά στην Κρακοβία μέσω Τσεστοχόβα

3 Ιαν      ξενάγηση Κρακοβίας

4 Ιαν      εκδρομή στα αλατορυχεία της Βιελίτσκα

5 Ιαν      μεταφορά οδικώς μέσω Αουσβιτς/Μπιρκενάου στην Βαρσοβία

6 Ιαν      ξενάγηση Βαρσοβίας

7 Ιαν      μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα

Σημείωση:

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.