Skip to main content

Κρακοβία - Βαρσοβία 6 ημέρες Πάσχα

Κρακοβία - Βαρσοβία
6 ημέρες
Αναχώρηση: 2/5


1η ημέρα. Αθήνα – Βαρσοβία
Αναχώρηση το μεσημέρι με απευθείας πτήση της Aegean για την πρωτεύουσα της Πολωνίας από το 1573, την Βαρσοβία, η οποία, αν και καταστράφηκε ολοσχερώς στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, τα περισσότερα αξιοθέατα, και μνημεία πολιτισμού και τέχνης έχουν ξαναχτιστεί με ακρίβεια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. To απογευματάκι, θα περπατήσουμε και θα ξεναγηθούμε στην παλιά πόλη, στις όχθες του ποταμού Βίστουλα, και θα δούμε το Κάστρο των Βασιλιάδων (εξωτερικά) και τη στήλη του Ζιγκμούνδου (το παλαιότερο άγαλμα και σήμερα σύμβολο της πόλης).

2η ημέρα. Βαρσοβία – Άουσβιτς - Κρακοβία
Μετά το πρωινό μας, αφήνουμε πίσω μας τη Βαρσοβία και ξεκινάμε τη διαδρομή μας για την Κρακοβία. Κατά την διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε το συγκλονιστικό μνημείο του Άουσβιτς, κάποτε το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί και σήμερα μουσείο, όπου θα ξεναγηθούμε και θα παρακολουθήσουμε ένα ντοκιμαντέρ με την ιστορία του. Το απογευματάκι θα φθάσουμε στην Κρακοβία. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας, και ελεύθερος χρόνος για την πρώτη γνωριμία σας με την πανέμορφη πόλη.

3η ημέρα. Κρακοβία - Αλατωρυχεία της Βιελίτσκα
Θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας οδηγώντας προς την Βιελίτσκα όπου βρίσκεται το παλαιότερο ενεργό αλατωρυχείο της Ευρώπης, ένα από τα δύο σημαντικότερα μνημεία πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Πολωνίας στη λίστα της UNESCO. Ένας μαγευτικός «κρυστάλλινος κόσμος» θα ξεχυθεί μπροστά σας περπατώντας τα 2,5 χλμ του αλατωρυχείου με τη συνοδεία έμπειρου ξεναγού. Θα θαυμάσουμε γλυπτά, υπόγειες λίμνες, στοές και αμέτρητα έργα που άφησαν πίσω τους οι αλατωρύχοι. Η ημέρα μας συνεχίζεται, καθώς το πούλμαν μας θα μας αφήσει στην παλιά πόλη της γραφικότατης Κρακοβίας. Θα περιηγηθούμε στην πανέμορφη μεσαιωνική πλατεία (το Ρύνεκ Γλόβνυ), πιθανότατα τη μεγαλύτερη όλης της Ευρώπης, για να δούμε την παλιά αγορά των υφασμάτων (Σουκιεννίτσε) καθώς και την Εκκλησία της Παναγίας με το ιερό του Βιτ Στβος. Σίγουρα θα ηχήσει στα αυτιά μας από τον πύργο της Εκκλησίας το γνωστό, εδώ και 700 χρόνια, σήμα της σάλπιγγας. Επιβλητικά είναι επίσης το κτήριο του δημαρχείου καθώς και ο Καθεδρικός Ναός. Η σημερινή μας περιήγηση συνεχίζεται περνώντας από το Μπαρμπάκαν, την οδό Φλοριάνσκα καθώς και το παλαιότερο κτήριο του Πανεπιστημίου της Κρακοβίας (Collegium Maius) που ιδρύθηκε το 1364. Στη συνέχεια, περνώντας από τη Βασιλική οδό, θα καταλήξουμε στην έδρα των Πολωνών Βασιλιάδων, το κάστρο Βάβελ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα ιδιωτικά διαμερίσματα των Βασιλιάδων, καθώς και καταπληκτικά έργα τέχνης του 14ου, 15ου, και 16ου αιώνα. Περπατώντας, θα καταλήξουμε στο κοντινό ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

4η ημέρα Κρακοβία – (Προαιρετική εκδρομή στο Ζακοπάνε)
Ελεύθερη ημέρα η σημερινή για να απολαύσετε τις βόλτες σας στην πραγματικά πανέμορφη πόλη της Κρακοβίας. Εναλλακτικά, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε την προαιρετική μας εκδρομή στο πανέμορφο Ζακοπάνε, χειμερινή πρωτεύουσα της Πολωνίας, και τα βουνά Τάτρυ. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη περιοχή, με μαγευτική φυσική ομορφιά, που πέρα από το χιονοδρομικό της κέντρο, φημίζεται για την αρχιτεκτονική της και τα τοπικά έθιμα. Την πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο έρχονται να ενισχύσουν τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, πολλά από τα οποία χρονολογούνται πάνω από έναν αιώνα. Επιστροφή στην Κρακοβία. Για τον ελεύθερο χρόνο σας το απόγευμα, σας προτείνουμε μία βόλτα στην Εβραϊκή συνοικία Καζιμιέρτζ γνωστή από τη "λίστα του Σίντλερ", και δείπνο σ’ ένα από τα πολλά τυπικά Πολωνέζικα εστιατόρια στην κεντρική πλατεία.

5η ημέρα. Κρακοβία – Τσεστοχώβα – Βαρσοβία
Μετά το πρωινό μας, αφήνουμε πίσω μας την Κρακοβία και ξεκινάμε τη διαδρομή μας για τη Βαρσοβία. Επόμενη στάση μας είναι η μικρή πόλη Τσεστοχώβα. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα χτισμένο το 1932, γνωστό για τη θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Μαντόνας και κέντρο προσκυνήματος των Καθολικών. Το απογευματάκι θα φθάσουμε στη Βαρσοβία. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος.

6η ημέρα. Βαρσοβία – Αθήνα
Μετά το πρωινό μας, θα περιηγηθούμε στην πόλη της Βαρσοβίας. θα περάσουμε από τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, την οδό Μαρσαλκόβσκα όπου βρίσκεται και το Παλάτι του Πολιτισμού και της Επιστήμης (δωρεά της Σοβιετικής Ένωσης). Κατά τη διαδρομή μας, θα δούμε επίσης το παλάτι Κρασίνσκι, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί (σήμερα μουσείο), και το Εβραϊκό Γκέτο. Στη συνέχεια, ακολουθώντας το «βασιλικό δρόμο», θα επισκεφθούμε το Λαζιένσκι, ένα συγκρότημα παλατιών, κήπων και πάρκων από τον 17ο αιώνα. Θα δούμε το Stara Pomaranczirnia (χειμερινός κήπος με εξωτικά φυτά και γκαλερί αγαλμάτων), το Λευκό Σπιτάκι (δωρεά στην ερωμένη του βασιλιά Πονιατόβσκι), το Παλάτι στο Νερό (παραμυθένιο παλατάκι – Βασιλικό ανάκτορο), το Θέατρο στο Νερό, και το διάσημα άγαλμα του Σοπέν. Το μεσημέρι, θα καταλήξουμε στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για την απευθείας πτήση της επιστροφής μας με την Aegean στην Αθήνα.

Σημείωση : Η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς όμως να παραληφθεί καμία επίσκεψη.

Κόστος κατ' άτομο 2κλινο 1κλινο Παιδί*
Sofitel Victoria 5* / Park Inn by Radisson 4* 659€ +216€ 550€


Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Aegean
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Βαρσοβία και τρεις στην Κρακοβία σε ξενοδοχεία 4* & 5* με πρωινό
  • Εκδρομές/ξεναγήσεις/περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα
  • Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης


Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα πέραν του πρωινού
  • Είσοδοι σε χώρους και μουσεία
  • Φόροι αεροδρομίων € 125 περίπου
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό


Πτήσεις:
02 Μαϊου Αθήνα - Βαρσοβία A3 860 13.15 14.50
07 Μαϊου Βαρσοβία - Αθήνα A3 861 15.30 19.10