Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ 12 Μέρες Καλοκαίρι 2012

ΒΑΡΣΟΒΙΑ- ΓΚΝΤΑΝΣΚ- ΤΟΡΟΥΝ- ΠΟΖΝΑΝ- ΒΡΟΤΣΛΑΒ- ΚΡΑΚΟΒΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 22/06, 06/07, 20/07, 10/08, 24/08, 07/09, 21/9

Μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, η Πολωνία, διαθέτει έναν μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό πλούτο.

Τα πανέμορφα τοπία της, η αρχιτεκτονική της, τα ίχνη πολλών και διαφορετικών λαών που πέρασαν από τα εδάφη της αλλά και η τραγική πρόσφατη ιστορία της, προσδίδουν στη χώρα αυτή μια ιδιαίτερη εθνική ταυτότητα.

Το ταξίδι μας αυτό είναι μια ολοκληρωμένη περιήγηση στις δύο πανέμορφες πόλεις της, τη Βαρσοβία και την Κρακοβία. Δυο πόλεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη ζωή, την Κεντροευρωπαϊκή μεγαλοπρέπεια των πόλεων με την πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά της Ευρώπης .

1η ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την από το 17ο αιώνα πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία. Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Βιστούλα στην κεντρική Πολωνία, η Βαρσοβία αποτελεί σήμερα ένα μεγάλο πολιτιστικό, επιστημονικό και εμπορικό κέντρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η ΗΜΕΡΑ : ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Η σημερινή ξενάγησή μας θα αρχίσει με περίπατο στην Παλιά Πόλη, όπου μετά την ολοσχερή καταστροφή της κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, 800 κτίρια ανοικοδομήθηκαν με πιστή λεπτομερειακή αντιγραφή από ιστορικά ντοκουμέντα, σκίτσα, πίνακες και φωτογραφίες. Θα δούμε μεταξύ άλλων το σπίτι της Μαρίας Κοχλόφσκα- Κουρί, το ανάκτορο Λαζιένσκι, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν και άλλα αξιοθέατα της πόλης. Στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στην περιοχή της Βασιλικής Οδού. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ : ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΜΑΛΜΠΟΡΚ – ΓΚΤΑΝΣΚ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Μάλμπορκ, όπου θα δούμε το μεγαλύτερο κάστρο της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά κάστρα της Ευρώπης, στρατηγείο  του Τάγματος των Τευτόνων Ιπποτών κατά το διάστημα 1309 - 1457. Χτισμένο εξολοκλήρου από τούβλα, με πολλαπλό σύστημα αμυντικών τειχών, δαιδαλώδεις διαδρόμους, πύργους και πύλες, βρίσκεται σε στρατηγική θέση ελέγχοντας τη γύρω πεδιάδα και τα περάσματα. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε με προορισμό τη σημαντικότερη πόλη της Βόρειας Πολωνίας και το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας, το Γκντανσκ, που αποτελεί φυσική διέξοδο μιας εκτεταμένης και πλούσιας ενδοχώρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ : ΓΚΝΤΑΝΣΚ

Η ιστορία της πόλης ξεκινά τον 9ο αιώνα και χαρακτηρίζεται από αναρίθμητες μάχες μεταξύ Γερμανών και Σλάβων. Μεγάλο εμπορικό κέντρο και είσοδος της Βαλτικής θάλασσας, το Γκντανσκ κίνησε κατά καιρούς το ενδιαφέρον Ρώσων και Σκανδιναβών, αλλά αυτοί που επικράτησαν ήταν οι Γερμανοί. Τελικά, το 1945, η πόλη πέρασε οριστικά στα χέρια των Πολωνών, αλλά καταστράφηκε κατά την υποχώρηση των Γερμανών. Πολύ πρόσφατα, το Γκντανσκ ξανάγινε γνωστό λόγω του κινήματος "Αλληλεγγύη" και των μεγάλων απεργιών με πρωταγωνιστή τον Λεχ Βαλέσα. Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση στην "τριπλή πόλη" του Γκντάνσκ, που απαρτίζεται από τη Γκντίνια, το Γκντανσκ και το Σοπότ. Θα επισκεφθούμε την πανέμορφη παλιά πόλη του Γκντάνσκ, τα στενά της δρομάκια και τις γραφικές εκκλησίες της. Θα δούμε τη βασιλική οδό με τα σπίτια των ευγενών, βλέπουμε το μέγαρο της αδελφότητας του Αγίου Γεωργίου και το παλιό Δημαρχείο και συνεχίζουμε για την πλατεία της Μακριάς Αγοράς, όπου παρατηρούμε τα μέγαρα των πλουσίων εμπόρων του Γκντασνκ.

Δίκαια το Γκντάνσκ ονομάζεται "μαργαριτάρι ή διαμάντι της Βαλτικής", λόγω του αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού του πλούτου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ : ΓΚΝΤΑΝΣΚ – ΕΛΜΠΛΑΓΚ- ΟΛΣΤΙΝ

Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην πόλη λιμάνι του Ελμπλαγκ με τα χαρακτηριστικά μεσαιωνικά κτίρια από κόκκινο τούβλο. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ένας συνδυασμός γοτθικού, μπαρόκ και αναγεννησιακού ρυθμού. Η πόλη υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και ανοικοδομήθηκε σχεδόν από την αρχή βασιζόμενη στα παλιά κτίρια. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια μίνι κρουαζιέρα στο ομώνυμο κανάλι Ελμπλανγκ, όπου το πλοίο μετατρέπεται σε βαγόνι κινούμενο σε σιδηροδρομικές ράγες. Με αυτό τον τρόπο συνδέονται λίμνες με υψομετρική διαφορά 100 μέτρων. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Όλτσιν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ : ΟΛΣΤΙΝ - ΤΟΡΟΥΝ

Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική πόλη Τορούν, γενέτειρα του αστρονόμου Κοπέρνικου. Κατά τη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τις πρώην πρωσικές πόλεις Κιντζίν και Τσέτμνο. Άφιξη στο Τορούν. Η πόλη που ιδρύθηκε το 1233, είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Βιστούλα και σώζονται ακόμα τα τείχη και υπολείμματα του κάστρου της από την εποχή των Γερμανών Ιπποτών. Θα ξεναγηθούμε στο παλιό ποτάμιο λιμάνι, με τα μεγαλοπρεπή κτίρια, τα σκοτεινά κελάρια και τα στενά δρομάκια απ’ όπου αναδύεται πλούσια η ιστορία. Το άγαλμα του Κοπέρνικου και τα αναγεννησιακά κτίσματα που στολίζουν την κεντρική πλατεία θα σας μαγέψουν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ : ΤΟΡΟΥΝ –ΠΟΖΝΑΝ- ΒΡΟΣΛΑΒ

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Πόζναν, που διατηρεί ακόμα και σήμερα αρκετά Γερμανικά στοιχεία, καθώς ήταν υπό Πρωσική κατοχή για περίπου 100 χρόνια. Άφιξη και περιήγηση στο γραφικό κέντρο της πόλης, με επίκεντρο την Πλατεία της Αγοράς με τα σπίτια του 15ου αιώνα. Θα συνεχίσουμε για την εκπληκτική πόλη Βρότσλαβ (Μπρεσλάου), την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας και πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας της Κάτω Σιλεσίας, που συνδυάζει την Πολωνική, την Τσεχική και τη Γερμανική κουλτούρα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ : ΒΡΟΤΣΛΑΒ

Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Όντερ στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πολωνίας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα πολύχρωμα κτίρια, το Δημαρχείο καθώς και το νησί Πιάσεκ, στον ποταμό Όντρα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις κοντινές μεσαιωνικές πόλεις Πάτσκο και Κλότσκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βρότσλαβ. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ : ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ 

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τη Κρακοβία. Κατά την μεταφορά μας θα επισκεφθούμε το σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς, όπου βρήκαν το θάνατο πάνω από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων. Επίσκεψη του χώρου με τις γλαφυρές αναπαραστάσεις και περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Θα συνεχίσουμε για την Κρακοβία, που θεωρείται η πιο ιστορική και ωραιότερη πόλη της χώρας και μια από τις ομορφότερες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Υπήρξε η πρωτεύουσα της Πολωνίας μέχρι το 16ο αιώνα και από το 1978 περιλαμβάνεται στη Λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ- ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Η Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας, ταυτίζεται με την ίδια την ιστορία της Πολωνίας. Το πρώτο της οχυρό κτίστηκε στο λόφο Βάβελ. Η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του ποταμού Βιστούλα και κτίστηκαν Πανεπιστήμια και εκκλησίες, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο των μεσαιωνικών βασιλείων. Η Κρακοβία αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλο τον κόσμο για να εξετάσουν την αναπαλαίωση και τη συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων που γίνεται σε κάθε κτίριο με επιστημονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, τις οποίες έχει αναλάβει το Πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO. Ο λόφος Βάβελ, η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, η παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε είναι μερικά από τα σημεία που θα επισκεφθούμε. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τα μοναδικά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα, που έχουν μετατραπεί σε έναν πραγματικό χώρο τέχνης. Οι διάδρομοι και οι τεράστιες αίθουσες που δημιουργήθηκαν µε την εξόρυξη του αλατιού, δημιούργησαν σιγά σιγά µια παράξενη υπόγεια πόλη ηλικίας 700 ετών. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα διάφορα γλυπτά αλλά και την εκκλησία από αλάτι στους υπόγειους χώρους του ορυχείου. Δεν υπάρχει άλλο ισάξιο και τόσο καλοδιατηρημένο αλατωρυχείο στον κόσμο σε ότι αφορά την έκταση, τη γραφικότητα των στοών και τον παλιό εξοπλισμό του. Από το 1978 έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή στην Κρακοβία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ- ΖΑΚΟΠΑΝΕ- ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα όρη Τάτρα κοντά στα σύνορα με την Σλοβακία, όπου βρίσκεται το χειμερινό θέρετρο Ζακοπάνε. Το καταπράσινο τοπίο θα σας μαγέψει. Τα παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια και οι πλακόστρωτοι δρόμοι δίνουν μοναδικό χρώμα στην περιοχή. Θα επισκεφθουμε και δυο ξύλινες εκκλησειες Jaszczorowka και Orawka. Οι γραφικές εικόνες θα σας συντροφεύσουν κατά την επιστροφή σας στην Κρακοβία. Επιστροφή στην Κρακοβία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ΗΜΕΡΑ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ- ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα. Άφιξη.

 

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 4 – 7 μέρες πριν την αναχώρηση

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Κάντε την κράτηση σας έως 28/06 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν

1.145 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 388 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό
  • Μετακινήσεις, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται   στο πρόγραμμα
  • Τοπική Ελληνόφωνος αρχηγός / ξεναγός συνεργάτης του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Πακέτο ημιδιατροφής – Ε 185 το άτομο (Η τιμή ισχύει για συμμετοχή 10 ατόμων )  

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Περίπου 160 ευρώ που αναλύονται : Φόροι, Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους (περίπου 55 €)

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται.