Skip to main content

Πολωνία, Κρακοβία - Βαρσοβία - Γκντάνσκ

Αναχωρήσεις 19, 25 Ιουλίου, 1, 15 Αυγούστου, 7 μέρες

 

7 μέρες,  Βαρσοβία - Γκντάνσκ - Γκντύνια - Σοπότ…η 'τριπλή πόλη' - Τορούν - Βαρσοβία, ξενάγηση - Τσεστοχόβα - Γιάσνα Γκόρα - Κρακοβία - Άουσβιτς και Μπιρκενάου - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα

Μέρα:
Αθήνα - Βαρσοβία - Γκντάνσκ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση της LOT μέσω Βαρσοβίας για το Γκντανσκ, το «μαργαριτάρι του βορρά», όπως την αποκαλούν εδώ και αιώνες. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο MERCURE HEVELIUS 4* (www.mercure. com) στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Μέρα:
Γκντανσκ - Γκντύνια – Σοπότ…η 'τριπλή πόλη'
Πρόγευμα και ξενάγηση της «τριπλής πόλης» συνδυαζόμενη με τις γειτονικές λουτροπόλεις Γκντύνια και Σοπότ. Το βράδυ, επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Μέρα:
Γκντάνσκ - Τορούν - Βαρσοβία
Πρωινό, παράδοση δωματίων και παίρνουμε το δρόμο για την Βαρσοβία, αφού πρώτα γνωρίσουμε από κοντά τη γενέτειρα του αστρονόμου Ν. Κοπέρνικου, το Τορούν. Μια μεσαιωνική πόλη που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Τελικός προορισμός η Πολωνική πρωτεύουσα, Βαρσοβία και τακτοποίηση στο πολυτελές HILTON WARSAW (www.hilton.com) πολύ κοντά στην παλια πόλη. Χαλαρώστε στα 3.800 μ2 του εξοπλισμένου κέντρου ευεξίας HOLMES PLACE PREMIUM με ποικίλες υπηρεσίες SPA. Δείπνο.
Μέρα:
Βαρσοβία, ξενάγηση
Πρωινό και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα δούμε τη Πλατεία του Κάστρου με την κολώνα του Ζιγισμούνδου, το Βασιλικό Κάστρο, την πλατεία της Νίκης, το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί, το άγαλμα της Σειρήνας κ.α. Τέλος, θα ολοκληρώσουμε τη περιήγηση μας με το πάρκο Λαζιενκ με το υπέροχο «Παλάτι στο Νερό». Δείπνο στο ξενοδοχείο.
Μέρα:
Βαρσοβία - Τσεστοχόβα - Γιάσνα Γκόρα -Κρακοβία
Πρωινό και αναχώρηση για την Κρακοβία όπου ενδιάμεσα της διαδρομής μας θα σταθούμε στην πόλη της Τσεστοχόβα, στο λόφο Γιάσνα Γκορα που χιλιάδες πιστοί έρχονται εδώ για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της «Μαύρης Παρθένου». Αργά το απόγευμα άφιξη στη Κρακοβία και διαμονή στο πολυτελές HILTON GARDEN INN KRAKOW (www.hilton.com) δίπλα στον ποταμό Βιστούλα και με θέα το κάστρο Wawel. Για το βράδυ επισκεφτείτε τη περιοχή του Καζιμιέρτζ, γνωστή από τη ταινία «Η λίστα του Σίντλερ», σήμερα κέντρο της νυχτερινής ζωής της Κρακοβίας. Δείπνο.
Μέρα:
Κρακοβία - Άουσβιτς και Μπιρκενάου
Πρωινό και αναχώρηση για το Άουσβιτς ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο.
Μέρα:
Καρακοβία - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα - Αθήνα
Πρωινό και χρόνος διαθέσιμος για να αποχαιρετήσουμε την πόλη. Στην ξενάγηση, θα θαυμάσουμε το κάστρο Wawel, τον Kαθεδρικό Nαό με την καμπάνα του Sigismondo και τους Βασιλικούς Τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου κ.α. Επίσκεψη στα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα που προστατεύονται από την Unesco. To απόγευμα επιστροφή στη Κρακοβία. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής
 
 
Τιμή κατ' άτομο 
Αναχωρήσεις 19, 25 Ιουλίου, 1, 15 Αυγούστου, 7 μέρες
   
 SMART PRICE 
Δίκλινο759795
3ο άτομο έως 12 ετών562582
Μονόκλινο9751025
     
 
Περιλαμβάνονται:
  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Γκντανσκ μέσω Βαρσοβίας και Κρακοβία – Αθήνα με τη LOT
  Έξι (6) διαν/σεις συνολικά σε ξενοδοχεία MERCURE HEVELIUS GDANSK 4*, HILTON WARSAW και HILTON GARDEN INN KRAKOW (δυο (2) διαν/σεις στη Κρακοβία, δυο (2) στη Βαρσοβία και δύο (2) στο Γκντάνσκ)
  Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά και ΔΩΡΟ τέσσερα (4) δείπνα συνολικά
  Μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  Τοπικός Ελληνόφωνος διπλωματούχος αρχηγός-ξεναγός
  Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
  Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 126
  Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, είσοδοι στα αξιοθέατα, ότι αναφέρεται προαιρετικό και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.
Σημειώσεις:
  SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 21 μέρες πριν την αναχώρηση